- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Elancyl rewelacja jedna "pompka" czyli ucisniecie wystarcza na caly brzuch i lędzwia wiec rozprowadza sie rewelacyjnie, zapach moze byc intensywny dla niektorych ale juz nam zapachy przeszly i napisali ze od 4miesiaca wiec musi byc "silny i aktywny" skora po posmarowaniu wyglada jakby ja nawilzyc po peelingu wiec calkiem autentycznie.
Buła z przodu jest jest całkiem spora, smiesza mnie pryznice ze nie widze "jej" mowilam to mezowi i sie ze mnie smieje ze juz mozna mnie nazywac ciezarowka
Mowilyscie o sprzataniu ostatnio ja robie wszystko odkurzam myje podloge i wszystko tylko jak myje garnki to musze robic to na raty bo to zwykle trwa najdluzej, maz mnie czasem wyrecza zeby nie bylo ale w koncu to ja siedze calymi dniami w domu, a robic cos trzeba...
Wczoraj upieklam mezowi drozdzowe buleczki z rodzynkami ktore obiecalam mu tydzien temu, jak zwykle przepyszne =.=/
Co do zup to mam problem nie robie ich bo nie ma ich kto jesc, chyba ze robicie warzywne buliony bo jak robie z kury to polowe musze zawsze wylewac bo dwoje osob nie zje tyle zupy a moj maz musi miec miecho i fryty taki jego urok
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Byłam w ZuSie
Otóż dowiedziałam się że mój pracodawca zgłosił mnie 12 grudnia z dniem 1 października...i także w grudniu zapłacił moje ubezpieczenie za październik. Okazuje się dodatkowo że skoro mój płatnik składek płaci o dwa miesiące do tyłu to dopiero do 15 marca otrzymają informację w ZUSIE o tym że mój pracodawca zapłacił mi za pierwszy miesiąc 100% L-4.
Wysłano mnie do okienka ZASIŁKI, gdzie otrzymałam informację że mój pracodawca do dnia dzisiejszego nie złożył Z-3 ( zaświadczenie potrzebne do przyznania zasiłku - na którym jest również mój nr konta ). Od chwili złożenia wniosku przez pracodawcę ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku lub na jego odmowę.
Pani w okienku poinformowała mnie że zasiłek należy się jeśli mam tzw. " okres wyczekiwania" 30 dni. Okres wyczekiwania wg informacji otrzymanej od tej Pani to: 30 dni nieustanej pracy od chwili zatrudnienia czyli 1 października ( ja miałam 3 miesiące ).
Podsumowując: na pewno jestem bez kasy w marcu .... bo mój pracodawca nie złożył wniosku o wypłatę zasiłku. Jutro u niego będę, to o tym go poinformuję wrrrr. Muszę mu oddać L-4 a dodatkowo powinien dać mi PIT-11 ...w sumie do 28 lutego.
Nie mogę się doczekać wizyty u ginka dziś godzina 18.00!!!!!!!!)))))
Chłopiec czy dziewczynka?
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to jakas kpina jest
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mi od wczoraj jeździ w brzucholu szok...
Bul bul bul bul...
puk
bul bul bul bul...)
Heh w Zusie miałam problem jak stanąć... brzuch mi przeszkadzał... heheheheheh
Z pajączkami na nogach nie mam problemu bo nawet się im nie przyglądałam:)
Idę za chwile się wypięknić przed wizytą do lekarza, wiecie .... trzeba ślicznie wygladać to tu to tam )))))) Spojrze przy okazji na moje jakże piękne nóżki ... które dostały rozstępów na udach ...))))))))))))
Ale mam problem z piersią... pod sutkiem mam takie jakby wybrzuszenia, siniaczki, zgrubienia... to tylko na jednej piersi. Nie boli.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do zylakow i opuchniec przy kazdej wizycie pyta mnie polozna, ja nigdy nie mialam szczuplych kostek ale zauwazylam ze w wysokie kozaki juz sie nie mieszcze, chociaz nie czuje sie opuchnieta..
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Witam nowe mamy .
Co do tabelki, to ja chyba zaczekam do badania usg z wysyłaniem danych, zresztą z tego co widzę, to sporo dziewczyn ma mniej więcej w połowie miesiąca badanie, więc może już wiele z nas będzie mogło wtedy podać płeć.
Ja czuję się dobrze, apetyt mam zupełnie normalny, jedynie doprowadzają mnie do szału te bóle pleców, źle się wyśpię, za długo posiedzę z komputerem na kolanach, pochodzę zbyt dużo i zaraz boli jak diabli :/.
Dziewczyny, które już mają dzieci, ile czasu minęło od momentu, w którym poczułyście ruchy do momentu, kiedy mógł je poczuć tata?
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Agniesia, daj wieczorem znać, jak maluszek no i czy udało się podpatrzeć, co ma między nóżkami .
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jejciu ja nie mam położnej o co chodzi?
Chodzicie nie tylko do ginekologa ale i do położnej?
Mój lekarz to
Specjalista Ginekolog-Położnik
jest ordynatorem w szpitalu w którym prawdopodobnie zdecyduję się rodzić
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.