- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Ja sie obawiam o ten szpital bo moja lekarka to nawet nie wiem czy gdzies przyjmuje, ale porozmawiam z nia na nastepnej wizycie o tym i o szkole rodzenia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tyle mi sie w brzuchu robi ze ciezko cos konkretnie wyczuc, poza tym mam tyle zyl w brzuchu ze serce mi tam wali niemilosiernie, oszalec mozna
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moze ja bede czekac na wyrazne oznaki dluzej, jest naprawde wczesnie wiec chyba nie mamy sie czym martwic, moze zrobimy zdjecia z zaznaczeniem gdzie najczesciej czujemy dzidziusia?
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W 1 c też dość późno zaczęłam czuć ruchy bo dopiero w 22 tygodniu od tego czasu tak kopał i wpychał mi nogi w żebra że wciąż chodziłam obolała
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
co do skurczów brzucha i problemów z wypróżnianiem to wiem o co ci chodzi, tak mnie wam jak zjem coś ciężkostrawnego albo źle połączę posiłki. Mam wrażenia jak bym miała w środku gazy co jest bardzo bolesne jak się obijają o wnętrzności i wiem że bez długiego posiedzenia na toalecie się nie skończy- ostatnio w środku nocy spędziłam łączne ok godziny. co dziwne najpierw stolec jest normalny a później to praktycznie leci jak woda.
Ja wizyty i gina mam co miesiąc miałam już 4 ( 2 pierwsze cotygodniowe) + prenatalne pod koniec 12 tyg. kolejna wizyta 13 marca i mam nadzieje że już wtedy płeć będzie sprawą oczywistą, chociaż mam cichą nadzieje ze na tych bezpłatnych konsultacjach USG w ten weekend odkryją przed nami tą tajemnice, i już będziemy wiedzieć kim jest nasz maluszek co do położnej to mnie bada ona co wizytę, i wypytuje o różne sprawy, no i oprócz tego później gin.
Jeśli chodzi o ruchy maluszka to też wydaje mi się że nie prędko je poczuje gdyż troszkę tłuszczyku na brzuszku również posiadam.
Co do mapy ruchów dziecka super pomysł. możżna by zrobić- ktoś ma jakąś konkretną wizję
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Czym się dziewczyny kierujecie przy wybieraniu imienia dla dziecka? Dla mnie najważniejsze, żeby mi się podobało, zwłaszcza zdrobnienie (stąd niechęć do podobających mi się w pełnej formie Marianny i Łucji), żeby nie należało do najpopularniejszych (na pewno więc nie będzie Zuzi, Julii czy Leny) i ładnie brzmiało z nazwiskiem. Ostatnio postanowiłam sprawdzić znaczenie imion, które braliśmy pod uwagę i po przeczytaniu niektórych opisów charakteru posiadacza danego imienia, przyznam, że niektóre zaczęły mi się podobać bardziej, inne mniej, choć przecież świadomie nie do końca wierzę, że to ma jakiś większy wpływ.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
np dla agatix będzie to klolor zielony bo takie dała zanaczenie np agatix i data lub tydzien 1 ruchu
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Idę do lekarza po L4 Jedne zajęcia w przychodni i coś się już przypałętało Wczoraj od 8 do 13 zrobiłam chyba z 30 EKG, kontakt z jakimiś wirkami i bakteriami miałam zapewniony. Muszę się porządnie wyleczyć zanim tam wrócę.
Wczoraj wstałam i krzysiek stwierdził, że przez noc urósł mi brzuch poszłam wieczorem do koleżanki, z którą widziałam się też przed wczoraj i ona stwierdziła to samo. Faktycznie, brzuszek mi się powiększył Cieszę się. Jak będę miała czas to zrobię fotkę
Nawiązując do koleżanki, jest fryzjerką i przed wczoraj kombinowałyśmy fryzurę na ślub. Już mam tę wymarzoną
Fajny pomysł z mapką ruchów dzidzi :)ja jeszcze nic nie czuję i pewnie przez kolejnych kilka tygodni jeszcze nie będę czuła ale jeśli coś się zdarzy, dam znać