BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581226 przez EwelinaB87
A tam chrzciny, małe piwo ja pod koniec kwietnia mam WESELE!!!
czy ten sklep happymum ma jakis oddział stacjonarny?
Juz z doswiadczenia wiem ze wymiary a rozmiary to dwie rozne sprawy, ale sa sliczne i niezbyt drogie (jak na sukienke) niestety na bluzeczki to mnie juz nie stac nie dam 140zl za bluzke ktora ubiore moze 3razy, sukienka co innego bo slubow jest niewiele.

Normalnie mam straszny problem z sukienkami

ta jest sliczna chociaz wolalabym inny kolor

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581229 przez EwelinaB87

iwonta_kg napisał:

Daj najpierw jedno urodzić hehe a tak poważnie to ja planuje jeszcze jedno gdzieś za 3 lata.

Tak tak oczywiscie nasze maluszki urodza sie gladko szybko bezbolesnie z 10punktowa ocena i swietnie sie beda chowac

11 lata 9 miesiąc temu #581232 przez Gro-szek
Dziewczyny! Jesteście niesamowite, aż tyle naskrobałyście :)
Nadrabiać wszystkie posty przez dwa dni to lekka przesada :)
Niestety nie odniosę się do wszystkiego o czym pisałyście :P

Monix - muszę przyznać, ze jak jedna z koleżanek, ja też Tobie bardzo kibicuje... Waszym bliźniakom, może dlatego, ze byłam przekonana, ze u nas też będą w związku z wysokim prawdopodobieństwem... zatem czekamy na info z badań :)

Ewelina - super zakupy! Muszę tez sobie sprawić taki stanik. Koniecznie :)

Co do pasa maskującego to jakoś do końca nie jestem przekonana, może dlatego, że ostatnio kupiłam w H&M spodnie ciążowe. Są mega wygodne, nic nie uciska , nic nie ściska :P jestem w nich bardzo zadowolona :)Pomimo ze brzuszek mam jeszcze niewielki to nie spadają. Bardzo polecam :)

Mamo Bąbelka - piękne są te ciuszki z Happy Mum :)

Witaj katarzynaxxx89 :)

Co do dalszego potomstwa, to nawet z mężem ostatnio rozmawialiśmy o tym... jednogłośnie stwierdziliśmy, że pomyślimy na poważnie o tym zdecydowanie później... fajnie aby Groszek miał rodzeństwo, ale dajmy mu się najpierw urodzić a potem będziemy planować towarzystwo :)

11 lata 9 miesiąc temu #581251 przez kaska30
Ewelino ja mam do ciebie pytanie jakie masz opinie na temat krem na rozstępy Elancyl bo z tego co czytałam posty to go zakupiłaś a muszę coś zakupić bo za uwarzyłam że zaczęły mi się pojawiać jak na razie pod kolanami a to chyba znak że mogą być wszędzie

a stanik to chyba pozazdroszczę i zamówię

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581253 przez Niesia
Pogoda piękna, dziś nie odpuszczę. Lecę zaraz na spacer do parku z koleżanką :)

Co do kolejnych dzieci... ja nawet tej ciąży nie planowałam. Ona miała się stać ale za jakieś 2 lata!!! Nie wiem jak będzie z kolejnymi dziećmi, nie wiem jak to będzie być rodzicem i czy się jeszcze zdecyduję. To jeszcze odległa przyszłość. :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581286 przez EwelinaB87
Ja tabletki antykoncepcyjne bralam do 4sierpnia, potem poprostu sie kochalismy, jednak gdy 29października dostałam bardzo obfitej miesiaczki strasznie sie załamałam bo już było to jakies 1-2dni później niż powinno, do tej pory wydaje mi się że jajeczko poprostu się nie zagniezdzilo, ale to tylko moja schiza, po tym tak sie uparłam że meczyłam meża niemal codziennie cudując tuz po :P
szczerze powiedziawszy jakbym wtedy nie zaszla w ciaże musialabym sie leczyc psychiatrycznie, pod tym wzgledem mam bardzo slaba psychike nawet nie wiedzialam ze z nia jest tak zle.

Na szczescie sie udalo i dzieki Bogu, ale bardzo długo bałam się że jajeczko się nie przyjmie, ze to ciąża poza maciczna, że poronie blablabla...
Zresztą brałam bardzo długo tabletki a różne są na ten temat opinie, ale wiedziałam że jak je biore nie ma wrecz szans na to żebym zaczła w ciąże właśnie wtedy.

Co do dzieci, z meżem juz dawno o tym rozmawialismy i jest to dla nas pewne, jesli Bóg pozwoli bedziemy miec dwie ciążę (nie mówie dwoje dzieci bo może będą blizniaki? heh)

Nawet jak był teleturniej na weselu jednomyslnie podnieslismy dwa palce (pytanie o dzieci)

Staniczki polecam kochane, w ogole nie uwiera, tylko oczywiscie to nie push up wiec piersi są potrzymywane ale nie tak porzadnie jak przy fizbinie, najwazniejsze ze sa wygodne i nie znieksztalcaja mi piersi! :blush:

Co do elancylu POLECAM Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ, powiem szczerze że jestem zadowolona tak jak z Olay'u to podobne konsystencjalnie kosmetyki, co do zapachu to nie wiem ale ma cukierkowy zapach mi odpowiada, bardzo dobrze sie wciera i momentalnie wchłania, skóra jest swieża i nawilżona, przy dwóch razach stosowania w ciągu dnia, skóra nie swędzi i nie czuję zeby sie ciagła, jeżeli chodzi o rozstepy to obserwuje tylko brzuch i piersi, bo na udach i plecach mam je od dzieciństwa wiec nie wiem czy są nowe.

też byłam na krócitkim spacerze, nawet włożyłam wiosenny płaszczyk (musiałam przeszyć wszystkie guziki bo zaden nie pasował) i tak wygladając juz jak rasowa ciezarówka poszłam na zakupy :P
Dziwna troszke pogoda bo słonecznie i ciepło az za ciepło czasem powieje i mozna sie przeziebic wiec uwazajcie.

11 lata 9 miesiąc temu #581359 przez ziii
Echhh pogoda rzeczywście cuuudna - idziemy do parku. M idzie biegać, a ja toczyć się za nim :laugh:

Co do dzieci, to mój M. stwierdził, że dopadnie mnie na jesieni to akurat będzie dobrze czasowo :silly: No zobaczymy... Też chciałabym mieć dwójkę dzieci minimum (sama jestem jedynaczką i całe życie marzyłam o rodzeństwie), więc kiedyś trzeba się zdecydować... wolę teraz, kiedy wiekowo nie jest jeszcze tak źle. Wszystko oczywiście zależy od tego, czy będzie nas stać. Ale mam nadzieję, że tak. I tego się trzymam :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #581367 przez MamaBąbelka
Te ubrania z Happy Mum są boskie, zwłaszcza te wizytowe sukienki www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html , ale te już są droższe :/. Chociaż na wesele i tak się zazwyczaj kupuje nową, więc na to samo by wyszło :).
Na stronie głównej na dole są wypisane galerie w różnych miastach, gdzie je można kupić, w Warszawie na pewno w Wola Parku, a w Krakowie w Bonarce.

Ja odstawiłam tabletki z końcem czerwca, udało się zaskoczyć w 5 cyklu, pierwszym w którym zastosowaliśmy testy owulacyjne, bo miałam wrażenie, że owulacja w ogóle się nie pojawia. Ale i tak by się nam udało, bo w tym miesiącu owulacja objawiła mi się na wszelkie sposoby :), więc nie miałam wątpliwości, kiedy dokładnie jest. O następne na pewno nie chciałabym się starać dopóki starsze nie będzie już w miarę samodzielne, czyli na pewno jak skończy rok.

11 lata 9 miesiąc temu #581404 przez misskate
Witajcie Kochane po dłuuugiej przerwie :)
Podczytuję Was od kilku dni i trudno mi nadrobić zaległości. Poruszyłyście tyle tematów, że sama nie wiem, o czym pisać.
Wiele się działo podczas mojej nieobecności. Byłam na kolejnej wizycie, lekarz raz jeszcze potwierdził dziewczynkę, a więc czekamy na naszą Ślicznotkę :) 1 marca chyba poczułam pierwsze ruchy. Takie delikatne łaskotanie, z prawej strony, pod pępkiem. Dzisiaj znowu coś czułam, więc chyba rzeczywiście Malutka daje mi o sobie znać :)
Ostatnio strasznie dokucza mi ból pleców i kłucie w dole brzucha. Szczególnie, kiedy robię coś przez dłuższy czas. Sporą część dnia spędziłam dzisiaj na zakupach i zdecydowanie muszę teraz odpocząć. Brzuszek pewnie zaraz przejdzie, jak zwykle, gorzej z plecami :(

Coraz bardziej się zaokrąglam, już 2 kilo na plusie :) Jak dorwę chwilę, trzeba będzie zrobić zdjęcie, wtedy Wam się pokażę :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #581425 przez klauduska89
misskate dobrze że się w końcu odezwałaś bo już się martwiłyśmy czemu Cię tyle czasu niema :)

11 lata 9 miesiąc temu #581430 przez kaska30
misskate to jak się nie mylę to jesteś pierwszą sierpniówką której lekarz potwierdził dziewczynkę, ja tez mam takie przeczucie gdzieś w środku że będzie córcia ale na razie na badaniu nic nie było widać

11 lata 9 miesiąc temu #581437 przez misskate
klauduska89 ostatnio miałam mniej czasu, a jak już tutaj zajrzałam, żeby coś naskrobać, to pisałyście tyyyle, że nawet nie nadążałam nadrabiać zaległych postów :laugh:

Patrzyłam dzisiaj na wózki Jedo. Powiem Wam, że spodobały mi się, kto wie, może właśnie na któryś z nich się zdecydujemy.

Pochłaniam właśnie bagietkę z masełkiem czosnkowym, ale mam dzisiaj apetyt :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #581442 przez klauduska89
A jak tam nasza tabelka?
Ja dziś na obiad robiłam spagetti :) ale z wielką chęcią zjadłam bym zapiekaną bagietkę z masełkiem czosnkowym :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #581445 przez misskate
kaska30 powiem Ci, że jakoś tak podświadomie przeczuwałam dziewczynkę, już od początku ciąży. Moja Mama też twierdziła, że na pewno będzie córcia i co? Lekarz określił płeć już w 13 tygodniu :laugh: No i od tamtej pory popadłam w różowo-zakupowy szał :laugh:

Ostatnio z koleżankami wróżyłyśmy sobie z obrączki, znacie tę wróżbę? Obrączka też pokazała pierwszą córeczkę:) Dziwne, ale to sprawdza się chyba wszystkim... Przynajmniej tym, których znam i z kim o tym rozmawiałam...

11 lata 9 miesiąc temu #581455 przez klauduska89
A gdzie podziewa się patka1603 ? dawno jej nie widziałam to...ciekawe czy załapała się na te darmowe badania 3d...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka