- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Co do sutków i karmienia, to podobno można je jakoś hartować wcześniej, wiecie coś na ten temat?
Ja w pierwszej ciąży stosowałam taki żel MALTAN. Od bodajże 7 miesiaca smarowalam nim co wieczór sutki żeby były bardziej twarde i przygotowane do ugryzien malucha:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- Otrzymane podziękowania: 0
Matko nie wiem jak ja przezyje wasze opowiesci z polowkowych kurza twarz jeszcze 3tygodnie !!!
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Ja spadam, a mam powód w postaci FLACZKÓW
I zaraz do łóżeczka, seriale i lulu bo jutro od rana przychodnia i znów cały dzień robienia EKG i oglądania tyłków przy zastrzyku
dobranoc
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Ewelina no mam nadzieję, że mi da jakieś zdjęcia, bo ostatnio nie dostałam, poza tym ona ma taki ch**owy sprzęt, że nie wiem czy cokolwiek zobaczy i czy zdjęcie wyjdzie wyraźne
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
Jestem tu nowa, to moja I ciąża termin na 1 sierpnia, 1marca poczułam ruchy dzidziusia.
Jeszcze nie wiem jak płeć bo nie byłam na USG dopiero za 2 tyg mam wizytę już nie mogę się doczekać.
Co do zachcianek to nie mam wcale mdłości tez nie i nie miałam, wogóle nie czuje się jakbym była w ciąży ale się już trochę zaokrągliłam
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dzisiaj bede miec królika, zawsze uwielbialam to miesko jednak teraz w ciazy jakos srednio toleruje przyprawy do niego
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ha ha W obecnej sytuacji sama dla siebie jestem atrakcją A brzuch oczywiście mogę pokazywać częsciej, po prostu nie chciałam Was zbytnio zamęczaćKurcze to niefajnie, sorki ze jestes dla Mnie taka atrakcja, ale to dla mnie niesamowity cud i szkoda ze nam nie pokazujesz swojego brzuszka czesciej
Witaj katarzyna rozgość sie w naszych skromnych progach
Agata mnie też krew zalewa jeśli słyszę o śmierci dziecka z powodu nie przyjęcia do szpitala bo coś tam, coś tam. Ech no nóż się w kieszeni otwiera! Dziecko z byle kichnięciem powinno się przyjmować na oddział! A już z wysoką gorączką to w ogóle...
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Odnośnie nie udzielenia pomocy przez lekarzy czy w szpitalach to dziś się dowiedziałam że trzymiesięczna córeczka kolegi zachorowała na zapalenie ucha i coś tam jeszcze. Byli z córcią u lekarza rodzinnego który przepisał małej jakieś leki które wogóle nie pomagały. Pojechali w końcu z nią do szpitala, a tam...-brak miejsc i lekarz tak zajęty że nawet nie pofatygował się żeby dziecko zbadać! masakra jakaś Kolega wrócił z małą do domu i zadzwonił po pogotowie i co lepsze i miejsce w szpitalu w którym byli 2 godziny wcześniej się znalazło i lekarz miał bardzo dużo czasu żeby się maluszkiem zająć...Tak działa nasza służba zdrowia
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
nom masakra ze szpitalami, lekarzami ... i cała opieką medyczną.
Ja wciąż nie mam ochoty nic robić i nie potrafię się pogodzić ze śmiercią kolegi... po prostu nie potrafię w to uwierzyć
idę poszperać w internecie... patrzyłam na wanienki anatomiczne, łóżeczka i t d....
Kupować zacznę gdzieś w kwietniu lub w maju.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sikoreczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- 26.03.2011 Nasz mały skarbeczek
Później karmiłam przez nakładki ale tylko ok tygodnia. Jak Kuba załapał normalnie samego sutka to nic mnie nie bolało i przez cały okres karmienia nie działo mi sie nic z sutkami żadnych kremów nie stosowałam. Gorzej było z nadmiarem mleka i cyckami twardymi jak skała ale to już inny temat.
Monika z taką dostawką z boku to bym ani chodnikiem nie przejechała ani w drzwiach sie nie zmieściła U mnie czasem jest problem żebym normalnym wózkiem przejechała bo tak samochody zastawiają
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Witam nową mamusię.
Monix Masz rację teoria mija się z praktyką. Ja jestem właśnie praktykiem, nie teoretykiem dlatego nie zamierzam robić magistra bo to w pracy w szpitalu na nic mi się nie przyda a uczyć nie zamierzam...
Kiedyś, jak znajdę pokarzę Wam standardy postępowania przy kąpieli dziecka. Śmiech na sali ile autorka każe marznąć maluchowi, żeby wszystko było "po kolei wg teorii". Na szczęście matki wypracowały własną praktykę oszczędzającą dziecku wrażeń.
Miłego dnia!