- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Co za piękna pogoda. A ja nie mam z kim na spacer pójść
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Pytam o to usg bo jak bedzie mi na brzuchu robil badanie to mąż bedzie mógł wejść i popatrzeć.
- oliga
- Wylogowany
- gaworzenie
a jak po brzuchu USG to mąż przy mnie siedzi
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Na razie zajadam się miętową czekoladą, uzupełniam składankę na ślub a później może pracę troszkę popiszę...
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Mój mąż był przy badaniu przezpochwowym, dopiero to połówkowe będę miała przez brzuch, to w 12 tygodniu miałam jeszcze przez pochwę.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
kupilam 3 bluzki (zadna dla ciezarnych poprostu troszke dluzsze spinane pod biustem)
i jedna pare spodni z waska gumka (o zgrozo 44rozmiar i az sie martwie co bedzie pozniej)
jestem zawiedziona ze tyle sklepow a nie ma co kupic masakra jakas
mnie dzisiaj caly dzien brzuch strasznie ciagnie trudno chodzic i usiedziec
nie wiem jak ja wytrzymam do polowkowego mam dopiero 25 marca czyli w 21tc wizyte u gina tydzien wczesniej dramat
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Swoją drogą chciałabym mieć domowe usg i kiedy tylko mam ochotę zajrzeć co tam słychać
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
I powiem że jako ze starciłam pierwszą ciążę ... to nie skłoniło mnie to do kupienia detektora tętna bo moze on narobić więcej stresu niż to potrzebne...albo wręcz przeciwnie , coś się bedzie działo nie tak a sprawdzimy detektorem przy okazji źle sprawdzimy... i się uspokoimy a tak naprawdę coś się dzieje nie tak....Były takie przypadki .... dlatego ja nie kupuję. Przeżyje bez:)
Jednak jeśli Was to uspokoi ... to czemu by nie kupić... z tym ze zalecają badać detektorem raz na 7-10 dni.. i to tez bez sensu ... później poczujesz juz ruchy dzieka i będziesz je mierzyła....zawsze jesli Cię coś niepokoi mozesz isc za USG prywatnie, albo do szpitala... powinni przyjąć i sprawdzić czy jest okey
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Własnie wypiłam pół literka pepsi i zjadłam 5 ciach ))
Wczoraj pozwoliłam sobie na lody truskawkowe z dodatkiem wiśni ugrzanych.... polewa z tego soku z wiśni była rewelacyjna....
paluszki lizać....
Dziś na obiad :
1. rosół
2. filet z łososia z piekarnika... filet obłożony serem mozzarellą z dodatkiem ziół ułożony na warzywach z masełkiem ... < kalafior, kukurydza, fasolka, groszek, marchewka i t d >... do tego kromeczka bagietki posmarowana czosneczkiem:)
ale mam smaka...
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamo_babelka --> mnie się też straszliwie Jedo Fyn podoba! Upatrzyłam sobie w kolorze ciemnoniebieskim z białym i będę polować.
Co do ruchów, to wydawało mi się, że czułąm, potem przez kilka dni nic nie mogłem wyczuć, a teraz czasem mnie coś smyrnie pod pępkiem. Ale nic, co byłoby znaczące. Więc czekam (niecierpliwie...)
Brzuch też mnie czasem boli przy przekręcaniu, przy kichaniu - a wczoraj - przy śmiechu! W dodatku muszę chyba zacząć na niego uważać, bo w nocy czasem mój M. jest średnio delikatny przy przytulaniu (ostatnio próbował mnie znokautować pupą i akurat dostałam w brzuch, aż się zestresowałam )
Na obaidek dzisiaj ziemniaki z... rolmopsami Lisnera i śmietaną. Hm... ktoś coś mówił o zachciankach?
A USG aż do prenatalnego miałam przez pochwę (przełom 12/13 tygodnia) - teraz już przez powłoki brzuszne. Nie mogę się doczekać połówkowego (za 2 tyg), a z drugiej strony - takie badanie zawsze jest stresujące... Zdecydowaliśmy się na tradycyjne, 2D (4D mnie troszkę przerażają... pomimo, że są dokładniejsze).
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam nowe mamusie
Piszecie o lodach i słodkościach , a u mnie od dwóch tygodniu królują ogórki kiszone i to codziennie po 4-5 szt a słodycze to mogą nieistnień
A co do brzucha to przez dwa tygodnie trochę urósł, bo jak mąż mnie zobaczył po dwu tygodniowej przerwie to się śmiał że najpierw brzuch i potem ja.
A co to ruchów to ja jeszcze nic nie czuję, ale od tygodnia niepokoi mnie ból tak jak by w kroczu podczas chodzenia czy też tak kiedyś miałyście