BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #579218 przez Sikoreczka
Dziewczyny pierwsze porządne ruchy dzieciątka zaczynają się ok 20 tyg i wtedy trzeba liczyć 3 razy dziennie aktywność dzieciaczka. Teraz tak jak pisze Agata maluszki mają jeszcze swobodę i nie będziemy czuć każdego ich ruchu :( niestety

Oj ja nie darowałabym sobie nie jedzenia truskawek!!! Ja na nie czekam już od pół roku!!! Jak będe karmić to ok odstawie je ale jak dzidzia w brzuszku to będe się nimi zajadać!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #579234 przez Sikoreczka
Agata a ty planujesz kupić jakiś podwójny wózek dla dzieciaczków czy taką nakładkę żeby drugie dziecko za wózkiem stało i jechało? Czy nic takiego

11 lata 9 miesiąc temu #579258 przez olivka
dziewczyny ja też nie mogę się doczekać truskawek i już mi pachnął nawet te co są obecnie w sklepach ale co tu zrobić jak pani gin. nie pozwoliła?? :( no i przy rozmowie był mój mąż, więc już mi zapowiedział, że truskawek w tym roku nie będzie :angry: A co do bananów to też się zdziwiłam jak mi powiedziała o nich. Nie wyobrażam sobie sezonu bez truskawek :P Nawet nigdy na nie nie miałam uczulenia :angry:

A macie już na oku wózek?? Myślałam o takim wielofunkcyjnym 3w1. Ale chcę kupić taki do 1000zł no i żeby był bezpieczny i nie rozwalił się na byle wertepie :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #579273 przez Sikoreczka
Olivka pewnie gdyby mi moja gin coś takiego powiedziała to też bym nie jadła. W pierwszej ciąży jadłam truskawki i banany i nic się nie działo. Kuba nie ma uczulenia na żadne owoce a nawet powiem więcej jest ich wielkim smakoszem i mógłby je jeść tonami :D
Ja wózek mam po Kubie więc nie planuje zakupu chociaż jak wchodze do sklepu z wózkami to oczywiście przymierzam sie do każdego i wszystkie inne mi sie podobaja i mam ochotę je kupić

11 lata 9 miesiąc temu #579275 przez MamaBąbelka
Z tego, co ja wyczytałam to od 25 tygodnia trzeba liczyć ruchy. Poczytałam trochę i wygląda na to, że rzeczywiście może być tak, że maluszek inaczej się ułożył i już go nie czuję. Ale mam nadzieję, że jutro czy we wtorek już go poczuję. Do usg 1,5 tygodnia.

My na 99% kupimy Jedo Fyn.

11 lata 9 miesiąc temu #579304 przez Sikoreczka
Mamo Bąbelka jedo fyn to super wybór ja jestem z niego bardzo zadowolona a i Kuba pomimo 2 latek chętnie w nim jeździ :)
A wogóle to ja jak kupowałam ten wózek dla Kuby to miałam śmieszną sytuacje bo przez całą ciąże chorowałam na x landera xa i w 9 miesiącu ciąży pojechałam go kupić taka dumna i zadowolona że nareszcie będe go mieć a jak poszłam do sklepu to cyk zmiana decyzji i kupiłam jedo :) Mój mąż się śmiał że mu tyle o x landerze gadałam a kupiłam zupełnie inny :)

11 lata 9 miesiąc temu #579318 przez agataxii
Ja musze kupic corze normalna spacerowke. Przez zime nie jezdzila w wozku, a i tak juz dawno wyrosla z tego 3w1. :silly:
Nie bede kupowac zadnych nakladek itp, bo jestem w o tyle dogodnej sytuacji, ze mieszkam z dala od ruchliwych ulic i jak juz bedzie drugie to mysle spacerowac z gondola, a mala obok.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #579400 przez Monix
Sikoreczka napisał:

Dziewczyny pierwsze porządne ruchy dzieciątka zaczynają się ok 20 tyg i wtedy trzeba liczyć 3 razy dziennie aktywność dzieciaczka.

Kochana, ruchy trzeba liczyć dopiero po 28. tygodniu :)
Zresztą tu jest wszytsko pięknie napisane www.mamopedia.pl/ciaza/ciaza/ruchy-plodu

sikoreczka, a Ty kupujesz tę dostawkę do wózka? Ja nie planuję takiego zakupu, bo moje dziecko już bardzo mało jeździ, zresztą podejrzewam że strasznie ciężko prowadziłoby się taki wózek z trójką dzieci :S :dry: Więc taka opcja u mnie raczej odpada

11 lata 9 miesiąc temu #579500 przez oliga
Dziewczyny, dzisiaj jak ściągnęłam złoty pierścionek zaręczynowy, palce obok miałam pobrudzone od tego pierścionka. Pierścionek noszę o 5 lat, wcześniej nie miałam takiej sytuacji.
Pamiętam jak ktoś mi kiedyś mówił, że złoto brudzi jak coś się dzieje złego w organizmie, ale wyczytałam też w ciąży może się takie brudzenie złota pojawić.

Ma któraś z was coś takiego? ja się przestraszyłam :(

11 lata 9 miesiąc temu #579544 przez mami_nka
Ojjj wczoraj nie miałam kiedy wejść na forum wiec nadrabiam :)

Co do złota to tydzien temu tez zauważyłam że pod zaręczynowym mam siwe plamki.... ale mnie to nie zaniepokoiło bo nie wiedziałam że takie są oznaki.Teraz sprawdziłam i nic nie mam czyściutko.... uff ale pod obraczką nie miałam a tez złota.

Wczoraj byłam u znajomej urodziła 3 tyg temu Hanie jest cudna cichutka Magda mowi ze wogole nie płakusia 3h ja nosiłyśmy bujałysmy a ona tylko patrzyła oczyskami :) Kochana jednym słowem śliczna i wogole :) zakochałam się jak nic :) przez sen sie uśmiechała nic tylko cyc i cyc :)

Wrzuce też brzuszek z tego tygodnia a ja sie nie mierze a szkoda bo czekam juz prawie 2 tydzien na ten dzienniczek z Brioko, mogłam na kartce spisywać:/
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #579549 przez oliga
mami_nka jaki duży już masz brzusio wow
mi dzidzi dalej siedzi na pęcherzu i latam co chwilę sikać ;/
nadal nie czuję ruchów :( ale domyślam się, że chodzę co 5 minut sikać właśnie jak bobas się rusza i skacze mi po pęcherzu

11 lata 9 miesiąc temu #579555 przez mami_nka
Ja tez nie czuje ruchów jeszcze a z sikaniem różnie jak sue uprze to co chwile :)

brzusio big bo wieczorkiem zdjecie robione i jeszcze mialam problem z zaparciami... ale jest lekko mniejszy :)

11 lata 9 miesiąc temu #579573 przez EwelinaB87
kochane coz za piekny poranek, tak slonce daje ze spac juz nie moglam heh...

Ja mam inne zmartwienie, czy wy tez w czasie przekrecania sie z z boku na boku odczuwacie bol brzucha?
Ciagniecie sie sciegien czy miesni?
U mnie ostatnio sa dosc dotkliwe ale jak juz na ten bok sie poloze to pobujam sie chwilke i bol mija??
OCB?! :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #579591 przez mami_nka
Jak za szybko sie odwrócę to tez tak jest...

11 lata 9 miesiąc temu #579599 przez EwelinaB87
Kurde ale ja wolniej nie umiem... :angry:
strasznie sie w nocy wierce, a nie zawsze jestem tego swiadoma

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka