BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #580246 przez Niesia
licencjat... czerwiec, ale dokładny termin jeszcze nie znany :| ale przede mną jeszcze egzamin praktyczny dyplom rok temu zdawany był pod koniec lipca. Nie wiem czy będę się do czegoś nadawała (ciążą wyklucza mnie z pediatrii, zostaje mi interna i chirurgia). Trzeba pacjenta umyć, ubrac, nakarmić itd... nie wiem czy nie wybiorę terminu poprawkowego w październiku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #580261 przez EwelinaB87
Dlatego ciesze sie ze ja mam studia za soba :) studia z praca pogodzic latwiej niz z ciaza czy maluszkiem ;)
ale trzymam za Ciebie kciuki dasz sobie rade, tylko te praktyki troche nie na moja glowe

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580265 przez Niesia
Najważniejsze, żebym pracę napisała. A reszta to będzie formalność...No, ale przyjdzie co do czego to będę wiedziała czy dam radę czy nie :P

11 lata 9 miesiąc temu #580272 przez EwelinaB87
nie mam pojecia jak w twoim wypadku wyglada praca ja na licencjacie mialam badanie czynników rynku nieruchomosci jakies 110str a potem badanie koniunktury w polsce na magisterce 130str :P sama statystyka korelacje, ekonometria itd :D

11 lata 9 miesiąc temu #580273 przez asiulek_dolls
Ewelina lepiej nawet nie wspominaj o sutkach podczas karmienia, ostatnio napatrzyłam sie jak bratówka cierpiała (ma 6-tygodniowego synka) miałam wrażenie że jej sutek odpadnie, nie zdawałam sobie sprawy że bezzębny maluch może mamusi takie rany sprawić, na początku ratowała się tymi nakładkami sylikonowymi a teraz odciąga pokarm bo i tak musi sie wspomagać sztucznym mlekiem...

a przede mną obrona magisterska... heh w sumie to zaległa bo studia skończyłam ponad 2 lata temu nie wyrobiłam sie ze złożeniem pracy i tak mi zeszło dopiero teraz kiedy siedze w domku mam czas i coś tworze ale nie wiem czy wyrobie się do czerwca :P

11 lata 9 miesiąc temu #580275 przez EwelinaB87
ogladamy O matko na tvn style :D

11 lata 9 miesiąc temu #580277 przez MamaBąbelka
Wy mówicie, że trudno czekać 4 tygodnie, ja na wieści co u maluszka czekam już ponad 6 i dopiero 14 marca będę miała usg...

Co do sutków i karmienia, to podobno można je jakoś hartować wcześniej, wiecie coś na ten temat?

11 lata 9 miesiąc temu #580283 przez asiulek_dolls
tak coś słyszałam... zimna woda i szorstka gąbka :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #580285 przez Niesia
Ewelina, fajny ten program, ale krótki :P

11 lata 9 miesiąc temu #580286 przez EwelinaB87
Tak, dawaj je co wieczor uzebionemu mezowi haha, chyba nie ma nic lepszego :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580287 przez asiulek_dolls
Ewelina tylko trzeba uważać żeby uzębionego męża wcześniej nie wkurzyć bo może się boleśnie skończyć :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580291 przez Monix
Oj tak, na początku karmienie nie należy do przyjemności :P JA co prawda nie miałam masakrycznie popękanych sutków, ale i tak ból był niesamowity :dry: Potem można uznać, że to nawet przyjemne, zwłaszcza jak dziecko wypije mleko z przepełnionej piersi - ulga i błogostan ;) :laugh:

Ja nie hartowałam, ale oczywiście można to robić właśnie jakąś szorstką gąbką przy kąpieli, można też smarować maściami na sutki na jakieś 2 miesiące przed porodem podobno też dają efekt

11 lata 9 miesiąc temu #580294 przez agataxii
Oj z tym karmieniem piersią, to cycki są obolałe jak nie wiem przez pierwsze kilka dni (a nawet pokaleczone). Moje pierwsze karmienia małej były dla mnie nie lada wyzwaniem, bo cały czas mi się wydawało, że źle ją przystawiam, a piersi bolały... :(
Faktycznie, nawet matka która miała już wcześniej dziecko/ci, może mieć problem z pokarmem. Z tego co słyszałam i potwierdziłam rozmawiając z koleżankami które rodziły, to dużo ciężej jest uzyskać pokarm matkom, które miały cesarkę.

Studia z maluszkiem nie są łatwe, ale nie do nieprzejścia :blink: Hehe... ja studia traktowałam nawet jako wychodne po tygodniowej izolacji od ludzi :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #580295 przez EwelinaB87
dziecko sie nie bedzie z toba cackac trzeba dac rade nawet z tym :P

11 lata 9 miesiąc temu #580296 przez asiulek_dolls
Monix ale te maści to już chyba po fakcie żeby się goiło, no chyba że są jakieś które stosuje się zapobiegawczo, wiecie coś na ten temat?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka