BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #580997 przez EwelinaB87
No ja mam mniejszy o jakies 7cm:P
Wlasnie dotarly do mnie staniki coz za ulga niesamowite :D

Ja nigdy nie mierzylam sobie temperatury ani nie liczylam kiedy mam dni plodne, pewnie jakbysmy sie dluzej starali to moze bym nad tym sie zastanowila,

A co do dzieci, macie juz jakies plany kiedy kolejne i czy w ogole?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #580998 przez katarzynaxxx89
Faktycznie ładna pogoda. Ja czasem coś mówię do dzidziusia, nawet raz przeczytałam bajkę.
Co do spacerku to u mnie jest gdzie ale jakoś samej mi się nie chce a mąż śpi po nocce:(

11 lata 9 miesiąc temu #581001 przez katarzynaxxx89
Mamy plany na kolejne tak do 2 lat. A co do temp też nigdy nie mierzyłam, sprawdziłam w necie kiedy mam dni płodne bo ja miałam regularne cykle i kiedy one były to staraliśmy się o dziecko i już w następnym miesiącu byłam w ciąży

11 lata 9 miesiąc temu #581004 przez Monix
EwelinaB87 napisał:

Ja odpadam jeśli chodzi o kolejne dzieci :P Moja Nadia miała być jedynaczką, a wyszło jak wyszło :)

11 lata 9 miesiąc temu #581014 przez EwelinaB87
No przy trojce ja tez wymiekam :P
My planujemy dwoje dzieci, drugie za 2-3lata, ale co czas pokaze...

Ja osobiscie wolalabym dziecko po dziecku, niż po tych dwoch trzech latach, bo i kontakt miedzy dziecmi leprzy (z doswiadczenia wiem)

Ale na pewno dwoje, sama mam siostre mąż brata wiec nie wyobrazamy sobie żeby dziecko zylo same.

11 lata 9 miesiąc temu #581033 przez agniesia1604
Właśnie to wszystko zależy jak długo będziemy karmiły piersią:)

My się długo staraliśmy o maleństwo, wcześniej 4 lata a teraz pykło po roku:) ...:P

Ja bym chciała w ciągu 6 miechów od narodzin ... zacząć o kolejne się starać.
A to tylko dlatego że ja już jestem po 30 i czas mnie goni:P

Ewelino, gdzie kupiłaś staniczki, podaj namiary.

11 lata 9 miesiąc temu #581039 przez EwelinaB87
Kupiłam na allegro, bardzo tanie staniczki, ale zauwazylam ze niezaleznie od wydatkow sa podobne.
allegro.pl/hannastyle-ciazowy-bezszwowy-...y-d-i3019660316.html raczej dla szczuplejszych kolezanek bo spiecie jest tylko na jedna szlufke, dla mnie troszke za waska.
allegro.pl/action-bra-ii-ciazowy-bezszwo...y-l-i3066079606.html
top genialny wszystko dobrze sie trzyma
wysylka 15,5 na kolejny dzien u was :)

11 lata 9 miesiąc temu #581115 przez agniesia1604
Dzięki,

przejrzałam tego sprzedającego i powiem fajne rzeczy posiadają... mi się spodobały legginsy:
allegro.pl/legginsy-ciazowe-italian-fash...-40-i3020634320.html

Ale ja dopiero w kwietniu zacznę coś kupować:)
Teraz myślę o świętach:) heheh i o tym że nie dostane wypłaty z ZUSu:))))))

11 lata 9 miesiąc temu #581125 przez katarzynaxxx89
Hej dziewczyny za 3 tygodnię idziemy z mężem na chrzciny(on chrzesny) nie wiem w co się ubrać muszę coś kupić proszę o rady. Może sukienka a może spodnie eleganckie(mam czarne) i jakaś bluzka sama nie wiem

11 lata 9 miesiąc temu #581126 przez MamaBąbelka
Mój brzuch też jest mniejszy rano, więc na pewno kwestia jedzenia ma wpływ na jego wielkość.

Na pewno nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem, mam trójkę rodzeństwa i wcześniej nawet taka liczba mnie nie przerażała, ale im byłam starsza i więcej miałam doświadczenia w opiece nad dziećmi, tym bardziej byłam przekonana, że o tym, czy i kiedy pojawi się kolejne dziecko, będę decydowała dopiero na bieżąco ;). Wstępnie jednak też myślę, że 2-3 lata różnicy będzie w sam raz.

A mi wczoraj przyszły pasy maskujące: allegro.pl/maskujacy-pas-do-spodni-sponi...gro-i3045657469.html
Na razie mocno go muszę ściągać, bo brzuszek jeszcze nieduży, a miednica się chyba nie zaczęła rozchodzić, przez co jest pomarszczony i nieładnie się układa, ale dłuższa, luźniejsza bluzka i nie ma problemu. Myślę, że każda z nas jest różnie wrażliwa na uciskanie itp., ale mi jest w tym naprawdę wygodnie, czy chodzę, czy siedzę, nie uciska, wolę to od tych ciążowych spodni z pasem i od leginsów czy rajstop zwiniętych pod brzuchem.

11 lata 9 miesiąc temu #581137 przez mami_nka
My braliśmy ślub 1.09.12 i jakoś miesiąc wcześniej zaczeliśmy się strać i tak zeszło ... 2 owulacje (myslalam ze to łatwiejsze) byłam u ginekologa bo nabawiłam się grzybicy zaraz bo slubie i wtedy wyszło że mam małe problemy, jeden jajnik nie mial pecherzyka drugi tez a powinnam miec owu. Zaczelismy robic testy mierzyc temp itp na kolejnej wizycie to samo pozniej w listopadzie chyba mowil ze prawy ma malutki pęcherzyk niestety ale a nóż :) a lewy nic i udało się :) ale wtedy juz nic nie liczyłam nie mierzyłam tak mi polecily znajome przestan sie starac i hop jest czlowieczek :) Cudownie bo ja juz wpadalam w depresje ;( wiem ze ludzie starają sie dluzej ale dla mnie to byl poczatek strachu .... ale jest :) kruszyneczka

Plany są na dwoje dzieci ale... zobaczymy co pokaze czas i nasza kochana POLSKA, nie wiem czy bedzie nas "stać" na drugiego smerfa :) oby!! Moje znajome co rodzily w przeciągu 2 lat tez chcialy 2 ale narazie nie mysla nie chcą cierpieć drugi raz hehe :D wariatki

11 lata 9 miesiąc temu #581144 przez MamaBąbelka
katarzynaxxx89, jeśli masz spodnie i będzie Ci w nich wygodnie, to na pewno znajdziesz jakąś ładną bluzkę. Chociaż ja bym chyba skorzystała z okazji i kupiła ładną, wygodną, np. kopertową sukienkę, może się jeszcze potem przydać.
O np. coś takiego: www.happymum.pl/sklep3/d402,outlet,4341-madera_dress_sale!.html
Albo taka bluzeczka: www.happymum.pl/sklep3/b848,bluzki,3521-fantasie_top.html

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581148 przez agniesia1604
Ja muszę zrezygnować z pasa maskującego... przytyłam w udach i nie mieszczę się do spodni jeansowych:)

hehehehe

MamoBąbelka, piękne ciuszki:)

www.happymum.pl/sklep3/d280i,sukienki_wi...ila_dress_sale!.html
www.happymum.pl/sklep3/d411a,zimowa_wypr...ral_dress_sale!.html
www.happymum.pl/sklep3/d259,zimowa_wyprz...lis_dress_sale!.html
www.happymum.pl/sklep3/d422b,zimowa_wypr...ige_dress_sale!.html
www.happymum.pl/sklep3/d414b,zimowa_wypr...ige_dress_sale!.html

Mi się te kiecki podobają ... część z nich jest z zimowej kolekcji

11 lata 9 miesiąc temu #581211 przez kaska30
dzisiejsze słońce dodało mi energii i zaczęłam porządki w przegląd szafy

Katarzyno też mam chrzciny w święta i się zaczęłam chodzić po sklepach, ale ja tak mam że jak czegoś potrzebuję to nic niema, a tu strasz mi się spodobała bluzka z klinka który wkleiła MamaBąbelka

a co do dzieci to też zawsze rozmawialiśmy o dwójce, ale zobaczymy jak to wyjdzie bo teraz na dzidzię czekaliśmy 3,5 roku, i potwierdzam że trochę odpuściliśmy i się udało, a już trzydziestka na karku.

11 lata 9 miesiąc temu #581223 przez iwonta_kg
EwelinaB87 napisał:

Daj najpierw jedno urodzić hehe a tak poważnie to ja planuje jeszcze jedno gdzieś za 3 lata.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka