- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
ja jem duzo słonego. 15 marca mam wizytę i moze cos bedzie widać
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- tysia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Witam wszystkie mamusie. na tym portalu na razie raczkuję więc jeszcze nie wiem gdzie co jest ale powoli będę się oswajać. jak na razie mam 3 terminy porodu i wszystkie 3 inne I chciałam się dołączyć bo niestety nie mam nikogo wśród koleżanek w ciąży a wiadomo że łatwiej się opowiada o ciąży z kimś kto rozumie co się mówi
Witamy nową Mamusię
CHętnie zapraszamy a na kiedy masz termin a raczej terminy ?
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- tysia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Jeśli chodzi o terminy to jeszcze parę razy ci sie zmienią jeśli chodzi o USG, najlepiej bazowac na tym z OM
- tysia90
- Wylogowany
- gaworzenie
Mąż w pracy a ja siedzę w domu i nie ma do kogo buzi otworzyć a tak chciało by się pogadać z kimś o mnie bóle głowy też często męczą ale jak na razie daję sobie rade bez tabletek przeciwbólowych.
- Kinia1712
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monix gratuluje chłopaczka moze druga bedzie dziewczynka i parke bedziesz miała
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
Co do zachcianek to nie mam żadnych, czasem mi się chce coś słodkiego ale przed ciążą też tak miałam.
Fajnie tu macie że macie pomoc w myciu okien niestety ja muszę sama, mama i teściowa daleko mieszkają a mąż ma tak ciężką prace fizyczną że nie chce go jeszcze dodatkowo męczyć. Jakoś dam radę
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja na kolację zjadłam kalafior z bułeczką smażoną na masełku i jestem taka pełna żę ledwo siedzę...ale było pyszne
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Co do pogrzebów sprzed 4-5stron to ja bylam 21grudnia na pogrzebie babci, to byłam duza trauma, i wczesna ciaza wiec nikomu nie polecam, przesad jest taki ze ciezarna nie moze zobaczyc zwlok wiec nie wchodziłam do pokoju moja kuzynka co urodzila pod koniec stycznia równiez.
Co do przesadów to dzisiaj byłam w lasku u dziadków Meza i wracajac poruszyla temat urokow na dzieciach. Jestem bardzo steptyczna jednak opowiadala jak moja tesciowa zauroczyl pewien kawaler, dziecko mialo 2 lata i bawilo sie na weselu z synem państwa mlodych(30latnim kawalerem) dobrze sie bawilo az w koncu zaczelo plakac z bolu glowy i chcialo wymiotowac, mimo iz nic nie jadlo na imrezie. babcia wrocila do domu i dziecko mialo 40st. dopiero zaprzyjazniona sasiadka "zmyla" urok z dziecka i przespalo 4h wstalo zdrowe...
Inna pani powiedziala ze nie zachwyca sie niemowletami bo ma zle oczy, nie patrzy i nie chwali, bo uroczy dziecko, raz sie zapomniala i popatrzyla w zachwycie na maluszka dziecko sie ostro pochorowalo...
Kilka takich historii uslyszalam, wez tu kobieto nie zawies na wozku czerwonej wstażki
A tak z innej beczki, mąż był na strumieniu i w 15minut zlowił mi dwa pstragi potokowe na obiad, sezon rozpoczęty ^^
Gratulacje kolejnego chlopaka w forumowej rodzinie (czekamy na dziewuszke, moja )
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agataxii, ja również wcześnie poszłam spać. Spacerek troszkę mnie zmęczył Ale spałam tak mocno, że ani razu w nocy nie budziłam się na siku. Za to rano obudziłam się z pęcherzem wielkości mojej głowy chyba. I obudziłam się i wstałam ok 9 co u mnie w dzień wolny jest rzadkością. Bardzo skorzystałam z tego snu. Ja nie zrezygnuję z kolejnego spacerku.. warto
Kinia ja też jeszcze nie czuję ruchów I zazdroszczę Ci, że masz już dziś wizytę, moja dopiero we wtorek
Widzę, że z wizytami się jakoś zgrałyśmy a później jeszcze połówkowe ^^
U nas powrót do pokoju, mężczyźni rozkręcają łóżko, oczywiście bez kłótni się nie obędzie Później dużo sprzątania... K do dentysty, później krawcowa, spacerek... Dzień pełen wrażeń
Mój brzuch ruszył z miejsca. Od niedzieli przybyło mi 4 cm! A dodam że i wtedy byłam przed obiadem i dziś również a rano tylko serek zjadłam iw wypiłam herbatkę. Wzdęta też nie jestem... czyżby w końcu spotkał mnie to szczęście?
Jeszcze zdjęcie, które dziś znalazłam... dzień przepowiedni. Ubierałyśmy z koleżanką choinkę na oddziale i pielęgniarka się z nas śmiała, że jest przesąd, że kto ubiera choinkę na oddziale ten zachodzi w ciążę (ponoć dwie od nich tak miały) a ja wtedy zaczynałam podejrzewać, że być może jestem... muszę to zdjęcie wywołać. Będzie pamiątka
Niesia to chyba dogonilas mnie CIĘŻARÓWKO!!! a widzisz:P
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa