BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 4 tygodni temu #583120 przez Martazytka
Mój maluszek też wierci się w czasie jazdy samochodem i jak jestem w pracy- czasem mnie tym rozprasza, a w domu jak leżę spokojnie to chyba sobie śpi Jak czekam na ruchy to też NIC. Nawet zaczęłam jeść więcej słodkiego, żeby poczuć to miłe wiercenie się i łaskotanie.
Czasami zdarzy się lekki kopniaczek :)
Maluch chyba bardziej od słodkiego woli słone- bo po słonym chyba bardziej czuje ruchy.
Dzisiaj na śniadanko: bułeczka z tuńczykiem i cebulką :) i od kochanego męża świeżutki pączuś z nadzieniem różanym- taki przedwczesny Dzień Kobiet.
Ja mam okna nisko, od strony ulicy- czekam aż śnieg stopnieje- bo inaczej musiałabym 2 x wykorzystać męża do mycia okien.... bosko jest słoneczko świeci, śnieg topnieje :)
Widziałam wczoraj lecącego bociana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #583141 przez katarzynaxxx89
Dzieńdoberek, coś się nie wyspałam trochę mnie brzuszek bolał jak zjadłam płatki na śniadanko to przeszło.A ile już przytyłyście bo ja 3,3 kg

12 lata 4 tygodni temu #583152 przez mami_nka
agataxii dziekuje za przypomnienie dziewczynom :)chodzi o to ze tabelka ustawiana jest wg. przewidywanych dat porodu wiec jak wpada ktos na paczatek czy srodek to cala tabele trzeba poprawic o 1 wiersz wiec wszysztko recznie przekładać itp :) do niedzieli czekam na maile pozniej poprawa za nastepne jakies 2 tyg :)

Tysia90 - witamy na forum i gratulacje synka :) kolejnego na forum :)
nie wiem ile juz jest chłopców ale chyba z 7 do 1 dziewczynki :P

Co do wagi to nie mam pojęcia dowiem sie w sobote jak mnie zważy doktorek :)

ruchów rowniez nadal nie odczuwam niestety nie moge sie cieszyc jak wy... ahhh zazdroszczę:)

Teraz jak M. robi na rano juz 4dzien budze sie tyle co on wyjdzie :( a jak jest obok i spi do spie z nim do 9-10.... dziwne :unsure:

12 lata 4 tygodni temu #583179 przez EwelinaB87
Ja chyba zgrublam ale nie mam wagi wiec dowiem sie jutro u mamy.

Elancyl za 140zl to bralabym bez zastanowienia, zadna roznica...

Co do ruchow u mnie tez uciskanie i pukanie niz bombelki, rzadko ale wyrazne.

Ja mam polowkowe tez 25marca i nie wyjde z gabinetu poki mi nie powie :
"pokaż kotku co masz w środku" haha

Już teraz zalezy mi na wiedzy a nie konkretnej plci, juz powoli zaczynam sie rozgladac za ciuszkami, sa cudne...

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583291 przez Monix

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 tygodni temu #583303 przez katarzynaxxx89
Ja mam czasem ale tylko troszeczkę. Co do tego czy to ma związek z bolącym jajnekiem to nie wiem, może zapytaj gin.

12 lata 4 tygodni temu #583338 przez agniesia1604
Monix,
ja mam tak po wysiłku...ale nie aż tak ....

Czy bierzesz jakieś tabletki dowciapne?

12 lata 4 tygodni temu #583389 przez agataxii
Mam tak czasem po nocy, ale ja cały czas biorę dowcipnie luteinę, to wiem od czego mi się tak dzieje. A zleciła Ci jakieś dodatkowe badania? Wydaje mi się, że czym prędzej powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza, bo nie powinno się jednak bagatelizować takich rzeczy bez racjonalnego wyjaśnienia.

12 lata 4 tygodni temu #583403 przez patka1603
ciuszki z allegro rzeczywiście bardzo ładne. mnie czasami też pobolewuje jajnik ale prawy z tego co zaobserwowałam to raczej jest normalne przy rozroście tym bardziej że jak mówiłam gin. że odczuwam bóle w okolicach pachwin to się tym nie przejął a raczej uznał za normalne bóle ciążowe. Musisz porozmawiać ze swoim lekarzem o tym tym.
co do wagi to u mnie coś przystopowała wcześniej byłam na plusie 2,5 kg to od tygodnia waga pokazuje ze spadłam o te 0,5 kg i ani drgnie do przodu- no ale fakt jest taki że w ogóle nie mam chęci na słodycze ani ataków głodu czy zachcianek. Nie wiem czy się martwic ta wagą bo z niej wynika ze te poł kilo co przytyłam od ostatniej wizyty u gina to mi spadło i jeśli w ciągu tygodnia nie przytyje coś to na wizycie wyjdzie że przez miesiąc nic nie przybrałam

12 lata 4 tygodni temu #583429 przez agniesia1604
heh jak ja powiedziałam lekarzowi ze mnie lewy jajnik boli...to on mówi a skąd Pani wie ze to jajnik ... Kobiety tak mają że jak boli w okolicach jajnika to od razu na jajnik zwalają. Raczej to rozrasta się macica i takimi bólami nie ma co się denerwować... chyba że bóle są systematyczne to moze już oznaczac że jakieś skurcze.
No chyba że tak boli ze nie da się wytrzymac to trzeba z lekarzem porozmawiać...

Ja za 1,5 godzinki oczekuję gosci z pogrzebu kolegi... nie poszłam na pogrzeb... ale jak wyszłam przywitać się na parking ze znajomymi z byłej pracy ... i tak chwilę o Bartku porozmawialiśmy to się popłakałam ... wiem ze bym chyba nie wytrzymała tego napięcia...

W weekend pójdę z mężem zapalę znicz.

12 lata 4 tygodni temu #583436 przez tysia90
Witam:) co do pobolewania to tez czasem mnie jakos jajnik poboli czy tez "ciągnie" w tym miejscu ale chwilkę i przestaję :)

A ruchy czuję od 28 lutego taki spóźniony prezent na urodziny dostałam od bąbelka:) i teraz najbardziej wyrabia wieczorami jak leże na boku i rano po śniadaniu:) a jak chcę mężowi pokazać czy żeby poczuł go to chyba ma za gruba skórę na rękach i nic jeszcze nie czuje chociaż wczoraj zauważył delikatnie jak skóra na brzuchu tak jakby mi się napieła i faktycznie tam małego czułam:)
Moja jedyna zmora to nisko łożysko... Mam nadzieję że się jeszcze podniesie. No i 27 mam drugie prenatalne mam nadzieję że pokaże tatusiowi co ma między nóżkami bo ostatnio jak ze mną był na usg to nie chciał mu pokazać:) A jak byłam z mamą na prenatalnych(bo mąż nie mógł) to od razu pięknie pokazał:) tatusia chyba się wstydzi hah:)

Agniesia1604 ja się nie dziwię że nie poszłaś ja chyba bym nei wytrzymała nerwowo a po co maluszka narażać na taki stres... właśnie lepiej iść samemu w spokoju bo tak to za dużo emocji...

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583441 przez tysia90
patka1603 ja jestem jak na razie 2 kg. na plusie moja gin. powiedziała że mało ale nie ma się czym martwić że może później więcej przybiorę:p i jedne zalecenie: dużo jeść :)

A co do cycków to ooo też jestem zadowolona że w końcu są i takie fajnie :) i jak dla mnie takie mogły by zostać nawet po ciąży... cóż marzenia... :)

12 lata 4 tygodni temu #583476 przez patka1603
no to troszkę mnie pocieszyłaś. co do piersi to moje są spore- wolała bym mniejsze. a co to będzie jak będzie pokarm?!

12 lata 4 tygodni temu #583485 przez agniesia1604
ja w 18 tygodniu miałam na plusie w sumie 1,3kg i mi lekarz nie powiedział że mało. Widoczne jak spojrzał na mnie a mam lekką nadwagę to pewnie olał sprawę:) Ja czuję już coraz częściej przepychanie a jak częściej po słodkim ... chwile się przepycha i przestaje. Ale jest to dziwne uczucie, i rzeczywiście nie codziennie puka bo czasem tak jakby w pęcherz uderzał ...czyli się obraca.. Tak jak ostatnio lekarza pytałam gdzie Stasiu jest a lekarz na to tu ma główkę tu nóżki ale niech pani na to nie patrzy ...jutro będzie w innej pozycji.

hehehe
W sobotę idziemy na prenatalne ... mam nadzieje że będą dwa jajeczka i siusiaczek .... bo inaczej będzie Stasia:) hihihihi

12 lata 4 tygodni temu #583497 przez EwelinaB87
Ja od wczoraj dzidziusia czuje juz całkiem wyraznie, kopie po 2-3razy i przestaje.
Nie zrobiła Ci moni Wymazu? Pewnie jakies zapalenie, mnie ginekolozka bada ale nie zauwazyłam jakis upławów.

Dzisiaj ogladałam wanienki, nie wiedziałam że jest tyle różnych rozwiązań, jak wy myjecie swoje dzieci?
Na stojaku? na wannie? na podłodze? obawiam się uszkodzenia kregosłupa, albo mało stabilnego stelaża.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka