BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 4 tygodni temu #584226 przez Magda-87
Witam wszystkie mamusie w ten zimowy dzionek - nie ma jak to po przebudzeniu wyglądasz przez okno a tam biało... aż nie chce się nosa z domu wysuwać :angry:

Mój brzuszek też chyba stoi w miejscu...

Kinia1712 gratuluję córuni - to można powiedzieć, że masz dzisiaj podwójne święto, bo teraz to dwie kobietki z Ciebie :)

Więc dla wszystkich kobietek-mamusiek jak najwięcej słodkich kopniaków :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #584239 przez agniesia1604
ja już lepiej się czuje ... koło 1 w nocy zakończyłam bieganie do toalety :P
heheh

Ale wydaje mi się że mi papryka zaszkodziła albo skórka pomidora:)

Ja mam ochotę dziś porobić sobie kursy ... bo dziś w sumie mam lenia ...:) Darmowe kursy i nie jednej mogą się przydać:)

W sumie polecam taką stronkę :
www.akademiaparp.gov.pl/

muszę iść do sklepu po rybkę, jajeczka i jałowcową:)

Rybka na obiadek
jajeczka i jałowcowa na jajeczniczkę... jak zwykle w sobotę mamy jajecznicę:)

12 lata 4 tygodni temu #584255 przez katarzynaxxx89
No niestety ja oprócz bakteri mam dużo leukocytów już brałam 2 różne antybiotyk i nic teraz mam znowu inny i mam urosept brać

12 lata 4 tygodni temu #584268 przez Gro-szek
Dziewczyny - wszystkiego najlepszego w naszym dniu!

Kinia1712 dla Ciebie i Majusi podwójne życzenia :) Gratulację to już druga dziewczynka :) super.. coraz więcej :)

Co do wanienek to ja będę miała taka na stojaku, nieprofilowaną - też ja dostanę więc nie będę miała potrzeby kupować nowej :)
Z doświadczenia jednej z mam, od której dostanę tę wanienkę to bardzo poleca taką albo na stojaku, albo kąpać tak, żeby wyżej umieszczać wanienkę. Duże odciążenie kręgosłupa...pełna wygoda :)

Wiecie co zauważyłam, że zaczynają mi puchnąć kostki.. nie wiem czemu? nie chodzę za dużo i nigdy nie narzekałam na puchnące nogi... przeciążenia tez nie ma bo od początku ciąży przytyłam 2,5 kg. Może któraś w Was też tak ma i wie jak sobie z tym poradzić? Jakieś maści?

Klauduśka
- z książek to ja polecam całą trylogię Larssona, idealna lektura na chłodniejsze popołudnia i wieczory :)

12 lata 4 tygodni temu #584272 przez EwelinaB87
Witam kochane w naszym cudownym dniu!!!

Z całego serca gratuluje dziewuszki!!! Cudownie!!!

Ja zaraz lece z mezem do mamy z kwiatami, potem do tesciowej na obiad, maz polecial do kwiaciarni..
Na dworze buro i pada deszcze od dwoch dni, dramat.

Musi być dziewczynka na dzisiejszym badaniu innej byc nie może to DZIEN KOBIET-Niech kazdy sie dowie ze dzisiaj jest dzien kobiet :D

Mój dzidzius budzi sie przy sniadaniu rano spi smacznie, a jak jem to sie wierci heh...
Ja mocz robie w przyszlym tygodniu bo 19wizyta u gina, zobaczymy mnie tam nic nie boli, ale roznie moze byc, ale pije duzo wiec moze sie wymywa :P

12 lata 4 tygodni temu #584293 przez Gro-szek
Ewelina zatem trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę :)

Też w przyszłym tygodniu mam badanie moczu (też 19tego mam wizytę) i trochę się obawiam, bo w ostatnim moczu wyszła jakaś infekcja. Wzięłam antybiotyk i może się poprawi :) mam taką nadzieję :)

12 lata 4 tygodni temu #584297 przez Niesia
Ja mocz robię w pon, we wt wizyta. Oby bakterie zniknęły, nie chcę brać antybiotyku. :(

Ale wczoraj była awantura. Dziadki bez naszej wiedzy zamówili do nas komodę :dry: Niby ok bo do kompletu do naszych mebli ale była ogromna!!! My pozbyliśmy się blatu z pod okna żeby zyskać miejsce a nie znów zagracać. łóżeczko wtedy musiałoby stać na środku pokoju bo gdzie indziej. Kazaliśmy im odmówić tą komodę. Babcia obrażona, nie odzywa się do mnie.. phi.

Magda-87, spokojnie! Jeszcze tydzień temu sama narzekałam, że zazdroszczę bo ja nie mam brzucha. A dziś sama się obrzuszłam i mogę się chwalić :D

12 lata 4 tygodni temu #584325 przez Niesia
Ah no i Wszystkiego nam naj z okazji dnia kobiet :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #584368 przez Gro-szek
Niesia hehe dziękujemy :)

12 lata 4 tygodni temu #584376 przez Kinia1712
Niesia super prezent na dzien kobiet ;) mamy swojego faceta forumowego :D

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #584392 przez patka1603
kinia gratuluję dziewczynki też tak chcę!
co do wizyty też bym chciała mieć w dzień kobiet, a już dowiedzieć się że będzie dziewczynka to by był całkowity wypas!!!! :woohoo:
Co do bakterii to mi pani laborantka powiedziała że w moczu zawsze są bakterie ponieważ on nie jest jałowy- więc coś tam zawsze się znajdzie i nie ma co się zamartwiać na zapas. Mi po ostatnich bakteriach raczej niewiele zostało po tej antybiotykoterapi- jest napisane że nie liczne, jednak nadal są pojedyncze leukocyty ale z tego co czytałam to do 5 jest norma. Badanie jeszcze powtórzę dla pewności we wtorek przed wizytą

Co do dnia kobiet życzę dzisiaj wszystkim panią takiego widoku ;)
Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu #584415 przez Gro-szek
Patka u mnie ta anybiotykoterapia ograniczała się do jednej saszetki do rozpuszczenia z wodą. Z badań wynikało że wszystkie parametry były w normie, a lekarzowi i tak coś tam się nie podobało i przepisał. Mam nadzieje, że tak jak u Ciebie nic mi nie wyjdzie :)

12 lata 4 tygodni temu #584428 przez Kinia1712
Ja własnie tez mam ta saszetke z woda wypic wieczorem przed spaniem zobaczymy co mi pomoze no i urosept mam zazywac..

Patka nasi mężowie/partnerzy powinni chociasz raz w roku w nasze świeto wygladac i robic to co ten facet :D

12 lata 4 tygodni temu #584436 przez patka1603
zgadzam się z tobą w 100% kinia. co do antybiotyku to ja miałam amotaks brałam przez 5 dni 3 razy dziennie. Nie polecam nikomu tego leku poniwa miałam pełno objawów ubocznych mdłości bule brzucha, głowy, zawroty, ale na szczęście nie szkodliwy dla płodu wiec jakoś przetrwałam

12 lata 4 tygodni temu #584442 przez Gro-szek
To musiałaś się nieźle namęczyć... ale najważniejsze, że nie miał wpływu na maleństwo :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka