BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 4 tygodni temu #583503 przez patka1603
agniesia czekamy na kolejną "stasie" chyba ze preferujesz stasia?!
ja tez chcę w końcu coś poczuć a tu ani muśnięcia :( może to moje dziecko jakieś przygładzone i nie ma siły hehe ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583508 przez agniesia1604
co do Wanienek to ostatnio też oglądałam i powiem ze te anatomiczne mis ie podobają bo nie musisz dzieciątka trzymać na ramieniu ...wiaderka mi się nie podobają .... zwykła znów Wanienka to trzeba podkłady kupowac i dość często wymieniać. Jednak nie spotkałam niczego co by można do wanny dać... masz jakieś namiary na takie cuda?

Znalazłam:
allegro.pl/wanienka-onda-evolution-stela...-wa-i3073455715.html

12 lata 4 tygodni temu #583514 przez MamaBąbelka
Niektóre dziewczyny tak mają, że mają bardzo obfity śluz, czytałam, że niektóre musiały chodzić w podpaskach, bo było im tak mokro i to całą ciążę. Ja osobiście mam go raczej mało, po nocy trochę więcej. Jeśli nie boli Cię i nie piecze, a lekarka nie zauważyła w nim nic niepokojącego np. grudki, to widocznie tak masz.

Moje nadal po tych kilku dniach ruchów, nie chce mi się znów wiercić, także niecierpliwie czekam.

Mami-nka, ja proponuję poczekać do następnego weekendu, wiele z nas ma w weekend i w następnym tygodniu wizyty, to może już będzie czym wypełnić tą tabelkę, bo ja na razie mogę podać tylko datę porodu, więc nie widzę sensu wysyłania nic teraz.

12 lata 4 tygodni temu #583521 przez patka1603
szczerze mówiąc to ja nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak wanienka anatomiczna,ale teraz z pewnoscią ją wybiore gdyz przy kapieli w takiej waniece bedę się czuła pewniej gdyz zawsze miałam obawy co do bezpieczeństawa dziecka podczas kąpieli

12 lata 4 tygodni temu #583523 przez MamaBąbelka
A co do wagi, to ostatnio na wizycie ważyłam prawie 54 kg, czyli wyrównałam do początku ciąży, lekarka mówiła, że do końca marca, jak przytyję 1,5 kg to będzie ok, nie trzeba więcej. Jak zaczęłam potem objadać się, to mi dwa tygodnie po wizycie już pokazywało ponad 2 kg więcej. A dziś weszłam na wagę po dłuższej przerwie i szok, bo znów tylko 52,5 kg :/.

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583528 przez patka1603
te nasze dzieciaczki to chyba naprawdę z nas wysysają te kilogramy :) a propos wagi

mój brzusio 17 tydzień
Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu #583537 przez agniesia1604
Jeśli miała bym zainwestowac w wanienkę to chyba juz bym kupiła tą:
allegro.pl/ok-baby-wanna-onda-evolution-...nne-i3072427246.html

FIUFIU Patka1603

Brzuszek rośnie... a mój mam wrazenie że stoi w miejscu:) ...

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583555 przez patka1603
też na nią patrzałam jest super ale wybiorę wersje bez stojaka np. allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-...cja-i3073139641.html . Co do brzuszka to zaczyna mne "przerażać", a co to będzie w późniejszym okresie

12 lata 4 tygodni temu #583568 przez Gro-szek
Patka - brzusio jak się patrzy!

Ja od samego początku ciąży przytyłam 2,5kg. Lekarz nic nie mówił, czy to mało czy to dużo.

12 lata 4 tygodni temu #583606 przez EwelinaB87
Mnie sie na wanne chyba nie nadaje, bo nie wyobrazam sobie klekac przy dziecku i z kleczek je podnosic, jakos wydaje mi sie ze na stojaco wygodniej, nie meczy sie tak czlowiek, ale nie widzialam nic w rozsadnej cenie co byloby bezpieczne moze jakas nakladka na lozeczko albo cos?

12 lata 4 tygodni temu #583631 przez klauduska89
Od rana nie miałam prądu i dopiero teraz mogę tu zajrzeć. Ostro się rozpisałyście :) Co do wagi to mam nadzieję że coś przytyłam ale to okaże się jutro na wizycie. Też mnie troszkę niepokoi śluz i jutro lekarza o to zapytam, czy aby wszystko napewno jest oki, bo niestety mam skłonność do zapaleń. Moja dzidzia wydaje mi się że delikatnie mnie kopie jak siedzę, a jak się położę z ręką na brzuszku to cisza...uparciuszek jakiś mały mi w brzuchu chyba zamieszkał:)

12 lata 4 tygodni temu #583662 przez patka1603
klauduska daj znać jak po wizycie, a tak na marginesie to nie wiem jak można żyć bez posiadania wagi :P
ewelina ja w pokoju mam komodę i mam w planach na niej kłaść wanienke i kapać maleństwo a nie w łazience tym bardziej że wychodzę z założenia że tam będzie zawsze cieplej niż w reszcie mieszkania

12 lata 4 tygodni temu #583681 przez klauduska89
wydaje mi się że waga którą mam w domu nie jest za dokładna, dlatego bardziej wierzę w tą u lekarza :)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583696 przez cukierecek27
Patka Śliczny ten Twoj brzusio.;)

hmm tyletematów od wczoraj... ale zaczne od tego że wróciłam od lekarza..
Maluszek zdrowo rośnie Szkoda ze tak krotko mogłam popatrzeń na maleństwo :( wyniki wszystkie w porządku. TSH cukier anty HCV... nastepne badania po wizycie 28 marca :) miesiąc bez kłucia :lol: aaa przytyłam uwaga 0,9 kg od ostatniej wizyty hehe Pani dr nie mówiła że za mało.

Co do wanienek ja dostałam od swojej szefowej taka wkładke do wanienki własnie by dzieciątko sobie na niej leżało więc wanienke kupie normalną.

co do upławów... własne mam z tym mały problem bo znów wróciły ale nic nie boli nic nie szczypie . DOstałam recepte na pimafucin , czy jakoś tak:)

To tak w skrócie...
Jeszcze natrafiłam na panów policjantów .. bo przechodziłam nie po pasach... bo pasy hen henn od auta były;/ ale na szczescie skończyło się na upomnieniu. :lol: Kazał obiecać że skoro nas dwoje tym bardziej bede uważała i chodziła po pasach hehe Nigdy nie dostałam mandatu za jazdę autem a za pasy bym dostała ... :silly:

12 lata 4 tygodni temu #583748 przez katarzynaxxx89
Fajne są te profilowane wanienki ale nie wiadomo na jak długo wystarczą, bo znajoma ma synka pół rocznego i już jest za mała dla niego. Więc nie wiem.
A ja zamierzam kąpać dzidziusia na stojąco w łazience, położę wanienkę na pralkę.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka