BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #636762 przez wunia1984
Witam Was w ten słoneczny poranek:)
Cukierecek to się obłowiłaś ;) Polecam lacibios femina, ja biorę profilaktycznie gdyż na początku ciąży nękały mnie drobne infekcję, od kiedy biorę te tabsiki zapomniałam o infekcjach zupełnie.
Aga 1040 mąka ziemiaczana to faktycznie sprawdzony patencik:) moja mama też jej używała jak byłyśmy małe i nigdy problemów nie było.
Katalejo ja obstaję przy tym pierwszym wózeczku:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #636765 przez aga1040
5. Jeśli chodzi o kosmetyki. To zdecydowanie mydełko nivea od pierwszych dni życia, bądź delikatny żel nivea od pierwszych dni życia.
Oliwka zdecydowanie tradycyjna bambino.
Żadnych balsamów, kremów nawilżających itd. I nie mieliśmy ani uczuleń ani podrażnień ani jakichkolwiek problemów ze skórką.

6. Niedrapki zdecydowanie polecam. Mój Kubeczek od początku nie chcaiał za bardzo obcinać paznokci. Płakał przy tym wiec musiałam obcinać mu na raty. Przez sen też nie dało rady bo sie wybudzał. Wiec aby się nie podrasował zakładałam mu niedrapki. Bo na początku miał ostre pazurki a co za tym szło jak sie drasnął to też dosyć ostro. No i u takich maluszków pazurki odrastają w tempie błyskawicznym. Co dwa dni to już trzeba konieczne obcinać.
Ale jeżeli maleństwo nie bedzie miało nic przeciwko obcinaniu i odrazu da se obciąć wszystkie pazurki to mysle że można się obyć bez tych rękawiczek.
W szpitalu nie pozwalali zakładać nie drapek. Ja zakładałam a jak szli na obchud to ściągałam. :laugh:
Podobno chodzą takie opinie że jak dziecko ma niedrapki to trzeba uważać żeby nie nakryło rączkami buźki bo może się udusiś od tych rękawiczek. Ale nie wiem czy to zabobon czy ktoś bujde taką puścił. Fakt Kubeczek czesto rączki kład na buzię podczas snu i nosek sobie zastawiał więc pilnowałam. Ale ile wtym prawdy to nie mam pojęcia.

11 lata 8 miesiąc temu #636769 przez aga1040
No narazie to wsio. Jak coś mi sie przypomni to napiszę.

EwelinaB87 ja wybrałabym navingtona. Jest śliczny. U nas jak kupowalismy wózek to w grę wchodził właśnie ten navington i x-lander.

11 lata 8 miesiąc temu #636780 przez EwelinaB87
Moje kuzynki mialy problem z niedrapkami taki, ze ciagle spadaly z raczek maluszka, nie wiem czy ta gumka jest taka beznadziejna czy co, poza tym chyba kazde niedrapki za z bawelny wiec to material oddychajacy, nie slyszlaam nigdy o tym zeby moglo sie dziecko tym udusic ale moze w koncu wszystkim...

ja wciaz zostaje przy lupo bo waga laczna nie jest dla mnie tak wazna jak to zeby pchanie wozka z dosc duzym dzieckiem bylo latwe, bo nosic bede go tylko 2sekundy do auta, pewnie i tak bedzie robil to maz

11 lata 8 miesiąc temu #636819 przez EwelinaB87
Tak sie zastanawialam czy ma sens kupowanie cieniutkich kocyków typu:

skoro niemal ideantyczne sa flanelowe pieluszki?

11 lata 8 miesiąc temu #636832 przez agniesia1604
Jeśli takie duże wymiary flanelowych pieluszek są to czemu nie:)

Ja chcę kupić kocyk do otulenia :) ... zasypiania :) i lekkiego przykrycia:)
1 kocyk myślę że mi starczy :) Zobaczymy

W sumie od dziś 5 dni mnie praktycznie nie będzie :)
Wiec życze udanego weekendu:) ... i do zobaczenia koło wtorku :)

papapa

11 lata 8 miesiąc temu #636850 przez klauduska89
agniesia1604 a gdzie Ty na tyle czasu nam znikasz :)?
Jaki mam dziś okropny humor od rana to szok. Idę sobie rano do łazienki na siusiu a tam siwo i śmierdzi niemiłosiernie od fajek, teść przez długi czas palił e-papierosa i był spokój a teraz znów coś mu się z głowie pojebało i do fajek wrócił...mąż wróci z pracy to musi z tym zrobić porządek. Szwagier swojego psa do pilnowania znów podrzucił, nie dość ze 3 dni pies u nas siedział to znów dziś rano podrzucił. Wszystko było by ok żeby pies w domu nie szczał i nie srał, no a kto to musi sprzątać? oczywiście ja...Miałam robić na obiad barszczyk czarowny z kopytkami to oczywiście nie było komu buraków kupić na mieście, a u nas na zasrajewie oczywiście takich rarytasów w sklepie nie ma ! No co za paskudny dzień! wszystko mnie drażni

11 lata 8 miesiąc temu #636869 przez EwelinaB87
burak rarytas?

11 lata 8 miesiąc temu #636873 przez aga1040
EwelinaB87 a gdzie ty takie flanelowe pieluszki dostałaś? Może gdzieś przez interent kupowałaś? Bo są śliczne a u mnie takich nie ma w sklepach.

11 lata 8 miesiąc temu #636880 przez wunia1984
Klauduśka ja wczoraj awanturę mężowi zrobiłam, że nawet śmieci nie potrafi wynieść ;) Normalnie czasem jestem taką zołzą, że szokkk!
Ale palenia w domu też nie uznaję, chłopaki na dworze palą, a w kibelku to wogóle przegięcie. Za sprzątaczkę i kucharkę też robię co mi normalnie nie przeszkadza ale czasem jak mnie zołzowatość najdzie to mam ochotę wszystko przez okno wyje..ć
Kochana gdzie Ty bidulko mieszkasz?!
A propo kocyków to 2 mam :) pewnie się przydadzą. Wszystko wyjdzie w praniu:)
Agniesia miłego weekendowania!

11 lata 8 miesiąc temu #636907 przez klauduska89
mamy na wiosce 2 sklepy, które są tak bardzo dobrze zaopatrzone że nic się tu nie kupi, albo czegoś nie ma, albo jak jest to po terminie. No może z wyjątkiem alkoholu, którego jest pod dostatkiem dla meneli którzy zawsze pod sklepem stoją...Tak mnie wszystko dziś denerwuje strasznie i bardzo dawno nie miałam takiej nerwicy jak dziś...

11 lata 8 miesiąc temu #636916 przez misskate
klauduska89 Rozumiem Cię doskonale, wszystko mnie dzisiaj irytuje. Aż głowa mnie rozbolała z tych nerwów. Na przemian wściekam się, a za chwilę chce mi się płakać. Nie wiem, to chyba hormony. Najchętniej zamknęła bym się sama w pokoju, albo poszła gdzieś, z daleka od wszystkich.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636922 przez Niesia
Masakra jaki upał!!! Ledwie tort dowieźliśmy. Poniżej dodaję zdjęcie.
Owoce, ciasta, alkohole i napoje także dostarczone. :) Teraz musimy się cieszyć ostatnim dniem wolności :D

Torta robił mój wujek, więc jest dopieszczony i nikt na pewno nie napluł :P Gruszkowy omniomniom (zdjęcie z telefonu, więc może być niewyraźne).
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #636927 przez klauduska89
najbardziej na weselach lubię jeść i właśnie zjadła bym coś pysznego weselnego :) Tort też pewnie będzie pyszny :) o 12,05 powtórka 3 odcinka ,,położnych" na tvn style.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636937 przez patka1603
oj dziewczynki w takim razie dobrego humoru życz!!!

cukiereczek sporo dostałaś tych fantów szkoda że ja się nie załapałam na te warsztaty jak były w poznaniu

duży wybór pieluszek wielorazowych jest na allegro, i ceny są nawet zróżnicowane więc jest w czym wybierać no i wzory ładne ;)

odebrałam wyniki glukozy przed podaniem wyszła mi 85 a po 2h 112 więc jest w normie.
Właśnie któraś z was miała podobny wynik czyli 111 i się zamartwiała ale lekarz powiedział jej że jest ok. z tego co mam napisane to norma jest do 140 więc nie ma czym się martwic!!!!!!

dla tych co jeszcze się nie załapały nasza grupa na Facebooku www.facebook.com/groups/549884215030159/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka