BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #636947 przez MamaBąbelka
No to ja poproszę położną, żeby pokazała jak ćwiczyć oddychanie, na tym naszym spotkaniu pod koniec maja :). Ja mam nadzieję, że nic się nie zmieniło tutaj w tej kwestii, bo koleżanka rodziła w zeszłym roku latem, to położna brała tyle, ile jej się dało, oni dali 500 zł, ja myślę o 700 zł i dali jej to dopiero, jak wychodzili ze szpitala. Ja myślę, że mąż znajdzie stosowaną chwilę już po porodzie. W Warszawie położna to 1500 zł.

Właśnie nie wiem czemu, ale już któryś raz słyszę, że nie pozwalają w szpitalach zakładać niedrapek. Ja mam takie malutkie z bardzo wąskim ściągaczem i sądzę, że nie będą spadły.

Ja kocyk dostałam od mamy taki z microfibry, bardzo milutki, ale jednocześnie przewiewny, myślę, że na początek wystarczy, dokupię cieplejszy już po porodzie.

Niesia, tort wygląda pięknie :)

Patka, tak jak już mówiłam, normy w różnych laboratoriach mogą się różnić, ja jeszcze nie widziałam wyników, ale teściowa mówiła, że wynik po dwóch godzinach mam 119, a norma jest do 120, czyli mam na samej granicy normy.
A że moja lekarka jest przewrażliwiona, to się obawiam, że niestety do kolejnego lekarza będę musiała latać, jakby endokrynolog i powtórne latanie do zakaźnego z wynikiem toxo, to było mało :/.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #636952 przez MamaBąbelka
Acha i jeszcze co do tego, ile położna jest czasu, to płaci jej się za opiekę w czasie porodu, więc nie jest to liczone godzinowo, ile się rodzi, tyle ona z nami jest. Koleżanka była w szpitalu 12 h, zanim w końcu zdecydowali o cesarskim cięciu, bo mimo prawie dwóch godzin parcia (sama się upierała tyle czasu, bo chciała rodzić naturalnie), to akcja prawie nie postępowała. Zadzwonili do niej, kiedy wyjeżdżali do szpitala i była 15 minut po nich, była z nimi przez te 12 godzin, potem na cesarce oraz przez jeszcze jakąś godzinę po tym, jak już trafiła na salę. Razem pewnie około 14-15 godzin.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636970 przez patka1603
mama babelka może nie będzie tak żle z tą twoja lekarką, może jak będzie ci coś kazała robić to wspomnij jej o tym że słyszałaś że norma jest nawet do 140 ja robiłam u nich www.diag.pl/DIAGNOSTYKA-TO.13.0.html więc myśle że te normy są wiarygodne

11 lata 8 miesiąc temu #637023 przez Niesia
Patka, bardzo fajna ta stronka, którą podałaś na FB z kalendarzem ciąży. :)

11 lata 8 miesiąc temu #637027 przez patka1603
Niesia napisał:

Patka, bardzo fajna ta stronka, którą podałaś na FB z kalendarzem ciąży. :)

też mi się spodobała dlatego podałam Wam link. Podam go też tutaj dla tych co nie mają fb magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-ciazowy/

11 lata 8 miesiąc temu #637037 przez EwelinaB87
za 700zl za pol dnia roboty to ja bym ci latala za wszystkim i po wszystko hahah, ale zastanawia mnie fakt jaka mam pewnosc ze taka sie znajdzie?
nie wiem nie zastanawialam sie nad tym konkretnie, ale chyba zaczne.

mam nadzieje ze jutro bedzie rownie slicznie jak dzisiaj, mam zamiar sobie pojesc :D
bo tez mam wesele, nie moje a tesciowej :P wiec bez jakiejs fety ale beda 3posilki :P

porobilam troszke porzadkow w szafkach bo tata dorobil mi 3 polki, wciaz zastanawiam sie jak sie zmieszcze ale chyva poprostu wydam rzeczy w ktorych nie chodze badz nie bede chodzic to sie zroboi sporo miejsca. szkoda ze moj maz ma tak wiele miejsca zajmujce hobby, bo jego wedki zajmuja tyle co cala szafa :P

11 lata 8 miesiąc temu #637051 przez EwelinaB87
Widzialam ze tusk dotrzymal slowa i maja dawac urlopy roczne rowniez matkom z pierwszego kwartalu, to dobrze bo sie moja kuzynka zalapie ;)

11 lata 8 miesiąc temu #637064 przez agniesia1604
Klauduśka , tescie do nas wpadają:P .... wiec mnie nie będzie na necie :)

Padam na cycki:P :P
Obiad prawie gotowy i prawie wysprzątane... :) chyba nie zdaże sie wykąpać :P

Piękny torcik ,

AH zgłodniałam:P)

Ja we wtorek idę na glukozę:P

11 lata 8 miesiąc temu #637156 przez cukierecek27
a ja mam znow problem z kompem no nie dziala tak jak powinien odcina w gniazdku ładowanie masakra ..... wrrrrrrrrr

11 lata 8 miesiąc temu #637242 przez MamaBąbelka
Ewelina, chodzi Ci o pewność, że położna taka będzie? Dlatego ja biorę tą z polecenia i wcześniej się z nią spotkamy. Jeśli i Ty chciałabyś wziąć prywatną położną, to poszukaj w internecie informacji o polecanych położnych i napisz do dziewczyn, które ją polecają, dopytaj o wszystko co Cię interesuje. Może na stronie akcji Rodzić po ludzku znajdziesz takie informacje :)

11 lata 8 miesiąc temu #637269 przez MamaBąbelka
I brzuszek z dzisiaj, wiem, nic nie widać, muszę zrobić zdjęcia gołego brzuszka, ale telefonem ciężko, a baterii nie mam do aparatu.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #637280 przez cukierecek27
mamabąbelka ładniutkie zdjecie choc tak nie widac brzusia ja juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie zdjecie z tych warsztatow jak wyszlo...

11 lata 8 miesiąc temu #637285 przez patka1603
a ja dzisiaj wyjątkowo posprzątałam w domku- wcześniej robił to mąż bo od jakiegoś czasu nie czułam się na siłach a że teraz mam wolne od szkoły,i lepiej się czuję to postanowiłam spróbować ogarnąć- i o dziwo nic mi nie dolega- wcześniej od razu bolał mnie brzuszek.Więc jest super!!!
A sprzątałam dzisiaj a nie taK JAK ZWYKLE W SOBOTĘ BO CHCIAŁAM MIEĆ CAŁY WEEKEND DLA MĘŻA TYM BARDZIE ŻE TERAZ W WEEK. JEST U NAS AKCJA POZNAŃ ZA PÓL CENY WIEC MOŻLIWE ŻE GDZIEŚ WYSKOCZYMY

kurcze cap lock :angry: sorki ;)

torcik śliczny!
niesia podrzuć po kawałeczku spragnionym słodkości mamusią! ;)

mama babelka mimo wszystko faje foto

11 lata 8 miesiąc temu #637296 przez EwelinaB87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #637297 przez wunia1984
Mamo babelka zdjęcie boczkiem byloby zdecydowanie lepsze. Niesiu na robiłaś mi smaczka. Ja dziisiaj lodówkę wymyłam, poprasowalam, pościel wyprałam a jutro sprzątanko. Co do położnych obecnych przy porodzie tutaj w Norwegii to nie ma możliwości aby była ze mną non stop jedna, gdy kończy im się dyżur po prostu wychodzi i zamienia się z inną tylko w trakcie akcji porodowej "docelowej" zostaje :) Dowiedziałam sie,ze pieluszki, podkłady i inne rzeczy potrzebne po porodzie zapewnia szpital, co nie zmienia faktu,ze w mojej torbie znajda sie takowe rzeczy :) tak na wszelki wypadek :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka