BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #664385 przez Joanna89
samojebka :D

Uploaded with ImageShack.us

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #664387 przez EwelinaB87
Dzięki dziewczyny, poprostu sugerowalam sie zadowoleniem patki z badania, moze niepotrzebnie bo tutaj zupelnie inny lekarz i sprzet.

Słyszalam to samo ze 4d daje nam tylko efekt wizualny, chcialabym malutka zobaczyc tak naprawde w swietnej jakosci i dluzej, ale jesli sytuacja wyglada tak jak mowisz mamobabelka, to nie wiem czy warto ta 100 dokladac... sama nie wiem, szkoda ze te 300zl nie sa dla mnie takim byle czym zeby nie bylo mi tak szkoda...

Ciuszki ekonomiczne, nie chcialam kupowac nic w regularnej cenie jesli kosztowalo wiecej niz 15zl za sztuke, z mama czekamy na przeceny szczegolnie w cubusie bo tam najwiecej ciuszkow nam sie podobalo...

btw ciuszki cudne szczegolnie ta tiulowa sukieneczka, szkoda ze nie znalazlas dla siebie do sesji :P

o pampersach tez slyszalam ze dobra cena do kiedy ta promocja? kupilabym jedna paczke 1 z dady i jedna z pampersa

11 lata 10 miesiąc temu #664445 przez Joanna89

11 lata 10 miesiąc temu #664575 przez MamaBąbelka
Maminko, na pewno bardzo podobna :). To jest plus posiadania córci, można jej kupować masę ślicznych ubranek, spineczek, opaseczek itp ;).

Joanno, pokaż podusie :). Brzusio duży :). A sesja cudna :).

Ewelinko, nie umiem Ci odpowiedzieć na pytanie, czy warto, ja się cieszę, że byłam i teraz znów idziemy, bo za normalne usg płacę 150 zł, to zapisałam nas do innego gabinetu gdzie za 200 robią 4d, więc zrobię sobie ten prezent na urodziny. Mam nadzieje, że tym razem malutka będzie do nas odwrócona i kilka minut na to 4d przypadnie, no ale kiedy maluch nie chce się pokazać, to co poradzić?
Heh, spódniczki nawet nie mogłam poszukać, bo tam są tylko rzeczy dla dzieci ;). A sesji nie mogę się doczekać, ale to pewnie za 2-3 tygodnie.

11 lata 10 miesiąc temu #664606 przez Gro-szek
Ewelina moim zdaniem warto wydać te pieniądze na badanie... Po wyjściu z gabinetu z mężem jednomyślnie stwierdziliśmy, ze gdyby kosztowało to dwa razy więcej to i tak byśmy poszli.. nasze kosztowało 200 zł, trwało ok 45 minut z czego nagrane mamy najważniejsze momenty, w sumie ok 17 minut.
Lekarz bardziej skupia się na badaniu organów w 2d... a 4d to tylko wizualny dodatek.
Ja Ci szczerze polecam i mam nadzieje ze się nie zawiedziesz :)

11 lata 10 miesiąc temu #664620 przez EwelinaB87
matko jakie mialam koszmary to wolalam juz wstac...

Mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie jak mowisz Gro-szek, nie wierze w 45minut ale 30 juz mnie satysfakcjonuje, przede wszystkim chce slyszec co robi, co sadzi i widziec co robi jak gdzie co. pojde na 4d juz postanowilam, 300zl na to badanie i 300zl na sesje dla noworodka, to zachcianki które beda pamiatka na całe zycie i nie przepuszcze tej okazji, nie chce zalowac ze tego nie zrobilam.

najwazniejsze dla mnie zeby Milcia byla cala i zdrowa

dzisiaj jade z mama po sklepach testowac wozki, nie bede sie spieszyc zrobie wszystko tak jak mi sie podoba i tyle, zero kompromisów, mam juz dosc zdawkowego i olewczego podejscia.

Asiu kto robi sesje w tak ladnym plenerze?

Mamobabelka, u mnie niby mowia ze jak 4d bedzie niemozliwe a dla mnie plecki dziecka to jakby brak mozliwosci 4d to zwracaja ta doplate, ale teraz milcia byla buzka tylko raczke przy niej miala ale odslonila wiec jest duza szansa ze bede ja widziec, 200zl to bardzo dobra cena, calkiem mily prezent. ja tez sesje planuje na czerwiec tylko musze zastanowic sie co i jak, na tej sesji z warsztatów mieli takie flamastry do skory poszukam ciekawa jestem ile kosztuja...

11 lata 10 miesiąc temu #664648 przez mami_nka
Witam grubaski :) jak zaczyna się niedziela? u mnie słonko świeci chociaż jeszcze chłodno... Wszystkiego naj w dzisiejszym dniu za rok będziemy dumnie obchodzic to święto ahhhh... ja narazie jade do mamy z prezencikiem.

Wstalam wczesniej i ogladalam dzis foteliki dla małej napewno bedzie to maxi cosi ale jeszcze nie wiem czy sam czy z bazą... troszke skłaniam się ku bazie... moze tescie sie coś rzuca jak nie to M. ma sie zapozyczyc bo zestaw fotelik i baza 1000zł :O ale cóż

11 lata 10 miesiąc temu #664660 przez mami_nka
Poprawiam się bo przecież mamy tu mamuśki już więc samych pogodnych i słonecznych dni z dzieciaczkami :) duzo miłości <3

11 lata 10 miesiąc temu #664672 przez katarzynaxxx89
dołączam się do życzeń na dzień mamy.
A co do badania to nasze trwało jakieś 25 min, z czego jakieś 10 min jest nagrane zapłaciliśmy 200zł ale dla mnie to dobry wydatek bo lekarz wszystko pomierzył i mówił co robi i wiem że wszystko dobrze a jak idę na kase to taki słaby sprzęt oczywiście 2 d że nawet płci ostatnio nie zobaczył.
Nie wiem czemu ale na tym usg może tylko 1 min dał na 4 d i nie mam za fajnych zdjęć ale najważniejsze że wiem że wszystko jest w porządku

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #664751 przez Joanna89
hej mamy!

Ewelina- nie wiem kto, znajoma mi posłała te zdjęcia.
My dziś na obiadek do rodziców i potem do teściów:) pogoda jest piękna ,świeci słonko,
miłego dzionka:)

a i podusia z hello kitty z BIEDRY :)

11 lata 10 miesiąc temu #664767 przez Gro-szek
Mamuśki odecne i te przyszłe... ja Wam życzęprzede wszytskim ogrom miłości i pociechy z Maluszków...
To niesamowite, fakt nie czuje się jeszcze Mamą ale już za dwa miesiace nią będę.: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ewelina ja tam trzymam kciuki i wierzę w to, że takie konowały zdarzają się tylko na bezpłatnych badaniach... (choć tak tez nie powinno być)...
U nas w 4d lekarz pokazał nam przede wszytskim buźkę (przy tym czy nie ma rozszczepu wargi), nóżki, rączki (z tym nie było problemu bo Mała miała rączki przy buźce - gdzie później w domu siedziałam i liczyłam paluszki czy wszystkie są ok.) i płeć.
A i żadnego zdjęcia nie dostałam... sama sobie je porobiłam na zasadzie print screena...
Moze to i dobrze bo sama mogłam sobie wybrać fragment nagrania, który chiałam mieć na zdjeciu.

Ja przyznam szczerze że niedawno wstała... wczoraj się średnio czułam, brzuch mnie bolał bo Mała wierciła się niemiłosiernie, nie kopała ale prężyła się to po lewej, to po prawej stronie. Musiała mnie kopać od środka bo cała obolała byłam...
A dziś wstałam jak młody Bóg...
Asiu fajna ta podusia ale jakoś Hallo Kitty sama w sobie mnie nie przekonuje... może się jescze przekonam.
Tak samo miałam z różem... przyznam, ze nienawidziłam tego koloru do momenty jak dowiedziałam się ze będę miała córkę. Słoddkie są takie różowiutkie sukienunie :)

11 lata 10 miesiąc temu #664774 przez agniesia1604
Nom,
wszystkiego dobre dla mamusiek :) ...

My juz też niedługo będziemy mamusiami...

A ja się dowiedziałam wczoraj od mojej cioci że urodziłam się w 8 miesiącu...
Mój maż tez w 8 ...
Więc kto wie czy Staś i w 8 się urodzi?:) nie wiem czy to przechodzi genetycznie czy nie...

Zobaczymy

11 lata 10 miesiąc temu #664778 przez Gro-szek
Moje siostry urodziły się w 7 miesiącu, ja w 8 wiec też nie wiem jak to u nas bedzie...
Ale z kolei moje siostry swoje dzieci urodziły nieco po terminach...
Nie bardzo (o ile by była taka możliwość) da się cokolwiek przewidzieć... zobaczymy :)

11 lata 10 miesiąc temu #664811 przez agniesia1604
no też racja...:)
Wolałabym jednak żeby Staś przyszedł w terminie lub po ...
żebym zdążyła ze wszystkim hehehe

11 lata 10 miesiąc temu #664865 przez klauduska89
chyba wszystkie uciekłyście gdzieś w tą niedzielę, taka to cisza :) u mnie dziś pogoda troszkę się poprawiła, czasami przebija się słoneczko i jest wtedy naprawdę przyjemnie, no i najważniejsze że nie pada. Ja jutro ruszam pochodzić po sklepach budowlanych bo muszę o kilka cen się popytać a mąż niestety pracuje, więc czeka mnie samotna podróż po marketach. Może poszukam też sukienki na wesele bo to już za dwa tygodnie a je nic jeszcze nie mam.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka