BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #665274 przez cukierecek27
Noo pomysl z sesja bombowy :))

4h oj padłabym chyba ....

Groszku Dziękuje bardzo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #665277 przez ziii
Cukiereczku, pięne zdjęcia - no i wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia! :)

A co do stania - ja właśnie też się bałam, że nie wytrzymam... Ale nawet nie zauważyła, kiedy to minęło ;) Z tym, że obiecałam sobie, że teraz już będę grzeczna do końca ciąży, bo jak małego przyzwyczaję do wojaży, to potem będę musiała kontynuować - a nie wiem, czy będę miała siły :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #665286 przez cukierecek27
ziii napisał:

Cukiereczku, pięne zdjęcia - no i wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia! :)

A co do stania - ja właśnie też się bałam, że nie wytrzymam... Ale nawet nie zauważyła, kiedy to minęło ;) Z tym, że obiecałam sobie, że teraz już będę grzeczna do końca ciąży, bo jak małego przyzwyczaję do wojaży, to potem będę musiała kontynuować - a nie wiem, czy będę miała siły :silly:

w sumie nieraz jestesmy wiele silniejsze niz nam się wydaje :lol:

:blush: Dzięki dzięki dzięki

tylko szkoda ze sie nie zdarzyłam mężem nacieszyc bo do niemiec w trase jechał...

11 lata 6 miesiąc temu #665338 przez mami_nka
jeszcze się nim zdążysz nacieszyć ;) i najlepszego na tej nowej drodze życia :)

11 lata 6 miesiąc temu #665341 przez katarzynaxxx89
Cukiereczku odemnie też wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo miłości. Śliczneie wyglądałaś

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665427 przez EwelinaB87
Cukiereczku Panno młoda! z Całego serca życzę Ci wytrwałości, miłości i cierpliwości,pomocnej ręki zawsze od męża i wsparcia, tych złych chwil jak najmniej, szczęśliwego rozwiązania i pociechy w męzu!

ja wróciłam z badania, wszystko w porządku z nózkami też, oczywiscie z badania wynikneły troszkę odmienne wyniki niż od tego dyletanta i na szczescie trafilismy na łukasika z którego za pierwszym razem bylam ogromnie zadowolona, dzisiaj tez mnie nie zawiodl wszystko dokladnie opisal i sprawdzil od głowki po stopki, wszystko w porządku z małą, no i tak Milcia wciąż jest Milcią nic się nie zmieniło, wrzuce kilka fotek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jestem ogromnie szczesliwa ze wszystko w porządku ze rozwija się prawidłowo i ma juz 1,5kg! Lekarz mówi ze najprawdopodobniej bedzie miec 3,5kg.
Przy kolejnej ciązy zdecyduje sie jednak na 4d wczesniej mysle ze po 22tc poniewaz dziecko mialo juz naprawde ciasno, pozycja Milci główkowa wiec dlatego pewnie mnie od kilku dni tak kosc lonowa nawala, oczywiscie nozki ma oparte o macice przy moich nerkach a to Ci niespodzianka :P

11 lata 6 miesiąc temu #665435 przez Joanna89
cukierecek wszytskiego dobrego!
U nas kolejna lipcówka , pojechała do szpitala także trzymamy kciuki:)
Ewelina piękne zdjecia mautkiej:) moja malutka też ma ważyć ok 3,5 tak mówił lekarz, ale z tym to róznie bywa:P na razie było w 30 tygodniu 1,640 :)

rano zrobiłam porządek w papierach, pełno tego było ,wyrzuciłam z 3 worki...
pogoda nie za ciekawa ,ale na szczęście nie pada.
Dziś w nocy miałamm strasznie bolesne kopniaczki od malutkiej...ale jakoś dałam radę.

Jaką kupujecie wanienkę? tradycyjną czy jakąś inną? nie wiem na co się zdecydować.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665444 przez agniesia1604
Joanno po ogromnych analizach ... naprawdę ogromnych ...
zdecydowaliśmy się na tą wanienkę...
a to ze względu na małą łazienkę...

Wanienka ma nam posłużyć max do 6 miesiąca ... potem myślimy już o WANNIE ....

Wanienka już kupiona ... dojedzie do nas w lipcu:)

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/

Najtańsza i najmniejsza i najniższa w sumie na rynku ...:)
Ponoć strasznie MAMY sobie ją chwalą...
Poza tym schodzi jak Ciepłe bułeczki w IKEI

11 lata 6 miesiąc temu #665453 przez Joanna89
agniesia bardzo fajna ta wanienka i cena szok! też chciałam coś takiego, chociaż rozpatrywaliśmy wanienkę na szafce z półeczkami, doszliśmy do wniosku,że nie potrzebny gadżet.

11 lata 6 miesiąc temu #665455 przez agniesia1604
Piękne zdjecia Ewelino , będziesz miała cudowną pamiątkę:)

U mnie lekarz powiedział ze co do stóp to jest tak... on może powiedzieć że jest okey a wyjdzie nie okey, lub odwrotnie ... to zależy od ułożenia dziecka w danej chwili badania ... oraz ułozenia dziecka przez dłuższy czas w naszym brzuszku.

Powiedział że on nie polega na badaniu stóp przed urodzeniem bo nie raz lekarze się mylą a to wprowadza niepotrzebne zamieszanie przy porodzie, poza tym stópki sa do wyleczenia:)

Jeśli chodzi o organy wewnętrzne to oczywiśie każdy musi obejrzeć czy nie ma ich zbyt małych lub powiększonych a także serducho i podstawowe wymiary które pomagają określić Wagę naszego maleństwa...

Mnie kość łonowa boli juz od 3 miesięcy a Stasiu od 2 miesięcy dopiero główką w dół...
lekarz stwierdził że to wynik rosnącej macicy...

Stasiu ma właśnie CZKAWKĘ.... codziennie ją ma ....

11 lata 6 miesiąc temu #665460 przez Joanna89
Moja ma czkawkę zawszę po intensywnych wygibasach :D

11 lata 6 miesiąc temu #665461 przez MamaBąbelka
Ewelina, no to fajnie, że z tej wizyty jesteś zadowolona. Zdjęcia Milci śliczne :), fajnie że jest zdrowa i już całkiem spora z niej dziewczynka :). Mi doradzali usg między 24-26 tygodniem, bo wcześniej może być jeszcze mało wyraźne, a w tym czasie już tkanki robią się mniej przepuszczalne dla ultrasonografu i ładniej widać.

Joanno, my dostaliśmy najzwyklejszą wanienkę od szwagrów, a jak ich mały wyrośnie, to dostaniemy jeszcze taką profilowaną na później, jeśli dobrze pamiętam, to dokładnie taką, tylko zieloną, z jednej strony jest leżaczek na mniejsze dziecko, z drugiej siedzisko dla starszego malucha.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #665476 przez agniesia1604
no ale codziennie ta czkawka?

To juz tydzien ... biedny Staś:)))

ale widocznie tak musi być ...dzieci się uczą oddychania...

11 lata 6 miesiąc temu #665481 przez agniesia1604
ja na początku też myślałam o takiej właśnie wanience... ale one niestety są zdecydowanie droższe i większe... oraz służą ponoć do 6-8 miesiaca ...ale w większości wypadkach to zalezy od Wagi dziecka...

Zauważyłam u siebie dziwną przypadłość od tygodnia...otóż mam cały czas zimne stopy...
teraz np mam 2 pary skarpetek w tym jedne takie wełniane... i nadal mi zimno:))))

11 lata 6 miesiąc temu #665484 przez Joanna89
no codziennie chyba nie, chociaż jak jestem na spacerze i bawię się np. z psem to nie czuję, więc może i codziennie ją ma :)

mamabąbelka no prawie każda mama kupuję tą tradycyjną, ja chcę 86cm, pod zmieści mi się pod wanne :P a potem kupimy większą jakby malutka urośnie, jakoś te mniejsze wanienki wydaja mi się bezpieczniejsze dla dziecka.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka