- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a to reszta planu:
budowanie więzi matka/rodzice - dziecko - psycholog, ćwiczenia
spotkanie z neonatologiem / pediatrą, ćwiczenia
połóg, powrót płodności po porodzie, wycieczka do sali porodowej -
Kąpiel noworodka - Renia lub Gosia, ćwiczenia , elementy I pomocy u dzieci do 1 roku życia,podsumowanie i pożegnanie z uczestnikami zajęć

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
a 20czerwca mam isc za swiadka do sadu eh:/
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja zaczynam szkole 4czerwca, rano mam wizyte wiec potem biegiem na zajecia pierwsze wiec bez meza nie wiem co bedzie robil sam, potem do kato z l4.
oj współczuje a w jakiej sprawie ??
a kobitki orientujecie się może czy po zmianie nazwiska musze zmieniac akt notarialny nieruchomości czy może zostać stare nazwisko ??
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
8 czerwca bierze ślub brat mojego męża i dowiedziałam się dziś że jego przyszła żona jutro robi wieczór panieński, a co najlepsze to zaprasza tylko koleżanki z pracy i ani mnie ani dwóch sióstr swojego przyszłego męża nie zaprasza...no i nie wiadomo co z kawalerskim

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Joanno, czy to taki zestaw Tobie chodziło?

Jeśli mozesz napisz proszę co w zestawie kupiłaś i ile ml w nich jest i jaka cena ...

Z góry dziekuję

allegro.pl/bialy-jelen-zestaw-kosmetyki-...iet-i3269985438.html
Cukiereczku, u nas te zajęcia nie są pokolei .. bo możesz do nich dołaczyć kiedy tylko zechcesz... niektóre pary zaczynały od pielęgnacji niemowlaka...niektóre mają za sobą 7-8 zajęć ... my mamy 4:P
Nasza położna leci z programem w kółko...i jak ktoś chętny to dołącza z tym że max 5 par a teraz aktualnie tyle mamy .... ale niedługo dziewczyny idą rodzić ... bo na połowę i końcówkę czerwca mają terminy

Jeśli maluszek obróci się główką w górę to robimy często jak kotki:P
oraz kochamy się na
pieska:P
Jak już jesteśmy w tej pozycji to tatuś stara się tykać maluszka i mu mówić ..."obróc się główką w dół" ... to pomaga ...
Poduszka do karmienia też służy do tego aby maluszek się obrócił główką w dół....
Aby maluch sie obróćił główka w dół ...musi mieć duzo miejsca w naszej dolnej czesci macicy a tylko wtedy będzie wolna przestrzeń kiedy wypniemy pupsko :PPPP na pieska:)))))
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
EwelinaB87 napisał:
ja zaczynam szkole 4czerwca, rano mam wizyte wiec potem biegiem na zajecia pierwsze wiec bez meza nie wiem co bedzie robil sam, potem do kato z l4.
oj współczuje a w jakiej sprawie ??
a kobitki orientujecie się może czy po zmianie nazwiska musze zmieniac akt notarialny nieruchomości czy może zostać stare nazwisko ??
Jeśli zamierzasz sprzedać to dobrze byłoby zmienić ... ale to raczej w księdze wieczystej się zmienia a nie w akcie notarialnym......
Ja tak mam ... jesli sprzedawałabym pod panieńskim nazwiskiem ...muszę dostarczyć do notariusza akt małżeństwa ( nie wiem czy aktualny czy nie:P ) ... dodatkowo jeśli w księdze wieczystej widnieje stare nazwisko to notariusz wysyła do wydziału ksiag wieczystych pismo z prośbą o wpis i wykreslenie i następnie wpis nowego właściciela ... to się od razu wysyła . Ponoć nie ma z tym problemu ...
Wpis do ksiegi wieczystej to do 6 miesięcy trwa dlatego zalecają czesto aby zmienic jednak...
Co do atu notarialnego ... sądzę że tego się nie zmienia...a jeśli nie jesteś pewna...zadzwoń do notariusza który sporządzał ten akt ... i powiedz jaka jst sytuacja czy musisz zmienic nazwisko w tym akcie... Wspomnij natomiast ze ten akt był u nich sporządzany ...

Ważne jest czy jest księga wieczysta czy nie ma

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Agniesiu mam wpis do ksiegi wieczystej noi narazie nie mam w planie sprzedawania go...
z tymi ksiegami tez byly niezle jaja... ale to juz nie tak sprawa pilna jak dowód osobisty prawo jazdy i bank...
bo troche zaczynam się gubić gdzie zgłosić chciałabym jak zawsze mieć wszystko szybko dopięte na ostatni guzik:)

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sprzedajesz za 100 000 ... kupujecie za 200 000
to Twoja własnosc jest wtedy 100 000 + 50 000 ... jego 50 000 ( 50 000 + 50 000 = o ile te 100 000 np będzie z waszych wspolnych - np kredyt:P )
czyli 75 na 25%
chyba że mu Darujesz to musi również to być w akcie notarialnym dopisane ... a czemu?
Bo urząd skarbowy sie moze doczepic ... że darowałaś a nie poinformowaliście o tym fakcie i wtedy wysoki podatek + odsetki nawet jesli darowałaś najbliższej rodzinie....
Co Twoje przed To twoje ...tak samo z autem i innymi rzeczami

Eh w rodzinie mam dziwny przypadek...
Żona po 20 latach nabyła prawa tańszego wykupu mieszkania ... po 20 latach małżeństwa wykupili mieszkanie od wspólnoty ....
Ona miała prawo do 75% i jej syn 25% ...
Podpisali akt : ona 50% , mężowi darowała 25% ( w końcu 20 lat razem - utrzymywali te mieszkanie, i syn 25% )
Doszło do rozpadu małżeństwa ... rodzice jej uważają że jemu się nawet 25% nie należy !!!!
A co gorsza ... mi mówią że ja powinnam mojemu mężowi zapisać 50% swojego... a jesteśmy 4 lata z sobą a nie 20 ...
No i ja teraz tłumacze się... skoro po 20 latach nawet tamtemu się 25% nie należy bo oni tak twierdzą ( a w końcu 20 lat ładował pieniądze w te mieszkanie...) to czemu ja mam zapisać 50% po 4 latach małżeństwa ... bo jak oni twierdzą .... bo jemu się należy:)
Wiem wiem ...
ale trzeba jednak być ostrożnym ...bo dziwne w życiu są przypadki ....
Dlatego próbuję mężowi to trochę wytłumaczyć tak aby go nie urazić ... on mi tłumacz zawsze że rodzice nam cały czas pomagają... a ja mu tłumaczę że ok ... ale gdybyśmy mieszkania nie mieli to byśmy 1000zł więcej za mieszkanie płacili więc dzięki temu ze miałam te mieszkanie wiele pieniążków zaoszczędziliśmy.....bo na to mieszkanie (remonty+ meble) razem pracowalismy i razem odkładaliśmy pieniadze (razem spłacalismy kredyt ...) ...
Ale się rozpisałam:(
Jeśli nie uda nam się sprzedac mieszkania do końca czerwca to w przyszłym roku będziemy próbowali sprzedać... ale w międzyczasie złożę wniosek o wpis do księgi wieczystej juz z nowym nazwiskiem. Nie wiem ile to kosztuje .... ale chyba taki wpis około 60zł ....
aaaaaaaaaa cukiereczku ty masz aktualny akt małżeństwa ... więc przydałoby Ci sie to od razu załatwić - jesli akty są ważne przez miesiąc:))))) ... podejdz do sądu : wydziału ksiąg wieczystych i się dowiedz co musisz zrobić

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wszędzie z aktem małżeństwa - on ważny przez miesiąc...
Ja nie wymieniłam paszportu bo stwierdziłam że nigdy do pracy zagranicę się nie wybieram

Poza tym bank...
Jeśli macie wspólność majątkową ... i macie w PKOBP np konta ...
załóżcie (dopiszcie się) 1 konto zawsze to mniejsze wydatki (miesięcznie za konto to jakieś 10 zł a rocznie 120zł) .... Ja wykasowałam swoje konto a dopisana jestem jako współwłaściciel do męża konta ... dzięki temu .... że oboje jesteśmy przekraczamy bodajże 2500zł i nie płacimy za to konto ani za przelewy ani za karty które posiadamy do wypłacania kasy ani za prowadzenie ... ( o ile macie wspolną kasę:PPP - to się chyba nazywa konto za zero...

a skoro już musisz zmieniać ... to i w Urzedzie skarbowym potem musisz zmienić np nr konta, nazwisko i t d...
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Własnie na takie prowadzenie osobnych kont ... to trohę tej kasy jednak poszło... 120zł ...
120zł to można mieszkanie za to ubezpieczyć

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a łeee tylko miesiąc ważne? no masakra jakaś;/ a co do paszportu to moj mąż mnie pogonił że jak tylko weźmiemy ślub mam wyrabiać paszport... bo moj juz stracił ważność... a póki studiuje jest on o wiele tańszy ;)D