BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #666393 przez cukierecek27
a to uczelnia ubezpieczenie takie do lekarza to owszem... moze ubezpieczyc i chyba bede do teg o zmuszona jak sie okaze ze narazie moj nie moze mnie ubezpieczyć ale to jak wroci dowie się... bo dopiero zaczal prace i ma zlecenie ale ze składkami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666397 przez cukierecek27
aaa złożyłam wczoraj zamówienie na allegro:
allegro.pl/show_item.php?item=3269347957
allegro.pl/show_item.php?item=3251633977 2szt 3przepływowe
allegro.pl/show_item.php?item=3271900681 2 szt te ze zwierzaczkami ;)

i czekamy na dostawę :D

jeszcze mnie czeka dziś wycieszka do restauracji gdzie był obiad w sobote bo mamuśka zgubiła bransoletke :(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666403 przez agniesia1604
myśmy dostali 2 smoczki
Problem w tym że jeden z AVENTu i nie wiem za cholerkę od jakiego miesiąca...:P
próbowałam cokolwiek na necie znaleźć ale niestety nic... ale raczej od 0-6...

Co do butelek, smoczków do butelek, szczotki do mycia, płynu do mycia, suszarki , sterylizatora, podgrzewacza... cóż... obawiam się że o tym zadecyduję 1-2 dni po porodzie kiedy będzie wiadomo czy mam pokarm....
Co do laktatora... też po porodzie...
Kuzynka użyła 1 raz laktatora - dokładnie w 4 dniu kiedy miała nawał pokarmu...
zapytam potem czy przypadkiem nie będzie chciała go odsprzedać ... i dowiem się ile dała za niego w aptece.

Bo butelkę, mleko i t d mozna by kupić np w rossmannie ... i mozna wtedy na początek chociaż 1 sztukę a potem zamówić przez allegro...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666408 przez cukierecek27
na szkole rodzenia? my dostalismy butelke 125ml z aventa wlasnie :)

szczote do mycia butelek kupilam ost w biedronce za 8zł jakas taka inna dziwna hehe

a butelek i smoczkow juz wiecej nie bede kupować myśle ze
3x 125ml
2x 260ml w zupelnosci wystarcza a jak nie wtedy sie dokupi ;)
plus po 2 sztuki smoczków 1m+, 3m+ 6m+ i 3przepływowe
a co do laktatora podrzewacza/sterylizatora sie wstrzymuje tez ;)

11 lata 6 miesiąc temu #666421 przez klauduska89
jejku, ja to nawet nie myślę narazie o butelkach, smoczkach, laktatorze itp, pewnie dopiero po porodzie się w nie zaopatrzę jeśli będzie taka potrzeba.

11 lata 6 miesiąc temu #666425 przez cukierecek27
ja wzielam bo była okazja taniej:)

hmm ide jutro do kardiologa prywatnie do prywatnej przychodni i wlasnie dzownila do mnie babeczka z rejestracji z przypomnieniem o wizycie ;) no zaskoczylo mnie to pozytywnie....

11 lata 6 miesiąc temu #666435 przez EwelinaB87
Jak jestes zatrudniona na umowe zlecenie to nie masz ani urlopu platnego ani chorobowego jak jestes studentem placisz tylko i wylacznie podatek dochodowy, jednym slowem nie nalezy ci sie nic, anie teraz ani jak Cie zwolnia, szkoda ze sie nie zakrecilas, trzeba bylo sie podpiac do czyjejs dzialalnosci i placic skladki zdrowotne i chorobowe to mialabys od tego obliczane l4 80%.

co do dokumentów po slubie jest tego masakrycznie wiele poczawszy od dowodu ,pracodawcy, przez zus, us, drogowke (prawo jazdy i dowod jesli jestes na pierwszej stronie, jesli wspolwlasciciel to dopisuja z tylu z pieczatka) spóldzielnia, banki, wymiana karty czipowej z nfz, ja jezdzilam na starym prawojazdy jakies pol roku bo zmienilam po slubie a meldunek 9miesiecy wczesniej heh. karte czipowa dopiero jak zaszlam w ciaze :P

w akcie notarialnym nazwiska nie zmienilam kupilismy mieszkanie, samochod 50/50.

co do butelek smoczkow itd kupie je na sam koniec.
siara jak leciala tak leci tylko wieczorami, ale jak sie mocno scisne to faktycznie mozna sie pobrudzic ale w dzien w ogole. wiec mozna uznac ze cycki dzialaja :P

11 lata 6 miesiąc temu #666447 przez klauduska89
"mozna uznac ze cycki dzialaja" :) hehe. to u mnie nie działają widocznie bo nic nie leci :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #666453 przez klauduska89
co to się na tym świecie dzieje to prze chodzi ludzkie pojęcie...
www.sfora.pl/Wrzucila-noworodka-do-kloze...k-go-ratowali-a56072

11 lata 6 miesiąc temu #666456 przez cukierecek27
chetnie bym sie zakrecila tylko nie było do kogo...

no ja mam autko na siebie wiec nie ma mozliwosci niezmiany ale powoli sie ogarnie ;))

11 lata 6 miesiąc temu #666464 przez EwelinaB87
Moze nie wiedziala ze rodzi, myslala ze robi kupe zrobila i spuscila wode? =.=

masakra ze potrafili je wyciagnac stamtad...
btw co ty ogladasz?! :S

zawsze moglas zalozyc wlasna dzialalnosc i placic skladki ;)

11 lata 6 miesiąc temu #666471 przez cukierecek27
No mogłam ale coż... nie ma co teraz płakać nad rozlanym mlekiem :)

11 lata 6 miesiąc temu #666489 przez agniesia1604
Nom pogadałam z kuzynką ,
okazuje się że butelek, smoczków do butelek, szczotek do mycia, sterylizatora, podgrzewacza nie używała bo ma mleczko :)
Położna jej powiedziała że jesli będzie używała laktatora to będzie miała nawał mleka.

Ogólnie dużo soli fizjologicznej schodzi, gaziki jałowe bo do pępka i jak cosik stulejki, ona oczka przemywa płatkami kosmetycznymi z solą fizjologiczną gdy ma ropkę a gdy nie ma to wodą...:)
Sól fizjologiczną używa też do noska 1-2 kropelki i tyle - dziecko kicha więc nosek się oczyszcza ogólnie... Nie stosowała ostatnio przez te 2 tygodnie ani gruszki ani aspiratora..

Do pępka poleca spirytus a nie octenisept ... jednakże octenisept używała na ranę po cięciu cesarskim i poleca na krocze:)

Odradziła mi np kupowanie przykrycia na przewijak ... bo mówi że w zupełności pielucha flanelowa czy tetrowa wystarcza.

Ona używa pieluszek Pampersy Premium Care 1 ... juz 2 tygodnie i zamierza dalej je kupować...
niestety codziennie przez pieluszkę gdzies przeleci więc przyzwyczajona jest do tego że pajacyki sa do prania...
Zaleca dużo pajacyków - mówi że to jest najlepsze ubranko ...
urodziła 57cm z 2,9kg ...2 tygodnie temu: używa nadal rozmiar 56!

Nie używa balsamów do ciałka niemowlaka bo zatykają ... a używa oliwki.
No i malutki miał na poczatku jeszcze w szpitalu odparzonka... zastosowała linomag ZIELONY ... poleca po 3 dniach nie było śladu ... do dnia dzisiejszego używa i jest zadowolona.

Sól morska do noska i aspirator lub gruszka - uzywamy gdy jest katarek:P czyli można nawet to kupić gdy się on pojawi:)

W nocy przebiera pieluszkę tylko 1 raz ... ale w dzień po każdym praktycznie jedzeniu ... czyli nawet co 1,5 godziny...:)

Czyli wazna rzecz to : pajacyki, linomag, oliwka, spirytus do pępka , gaziki jałowe (sporo), i pieluchy!:))))) reszta nie wazna:)

11 lata 6 miesiąc temu #666490 przez tysia90
Witam dziewczyny. daaawno mnie tu nie było ale nie miałam głowy do tego... Trochę zakupów zrobione, zostało łóżeczko z przyborami i chemia.
a tak poza tym moja szyjka się skracała i mam założony pessar dla bezpieczeństwa maluszka.

11 lata 6 miesiąc temu #666494 przez agniesia1604
Polecam ta stronkę , można podglądać aktualne promocje:

promobaby.pl/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka