BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #666686 przez agniesia1604
agataxii napisał:

A! Z tym czyszczeniem kikuta pępowiny, to ja czyściłam czystym spirytusem i jakoś koło 1,5tyg. odpadł. Szwagierka na ten przykład nie czyściła niczym. Tylko po kąpieli jeśli się pomoczył to go delikatnie ręcznikiem osuszała i też odpadł po 1,5tygodnia. :)

Dokładnie co do tego pępka... to zalezy jak się goi bo jak w porządku to nie trzeba wynalazków:)

Tez słyszałam o tym przemywaniu zwykłą przegotowaną wodą ... i tyle:)

Ale ponoc spirytus i te specyfiki lepsze bo wysusza i można szybciej założyć pieluszkę no i ogólnie wiadomo czym szybciej zaschnie ranka tym lepiej...to jak u nas prawda?

Mi się niestety rany BABRAJĄ i mam często problemy z powstającymi zakażeniami - zbieranie się brudnej krwi z której potem powstaje zapalenie no i ropień...
Przede wszystkim przy paznokciach ...I wiem ze szybkie wysuszenie rany ma wielki wpływ na szybkie gojenie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666690 przez agniesia1604
hehehe ale dobre:)

-Jak odzyskać stracony folder w komputerze?
-zrób sobie przywrócenie mózgu - pełna wersja gratis:)

a w pupę a moze to i lepiej że straciłam te wszystkie stronki... :P

Szukam powodu do usmiechu po takiej wielkiej stracie:P buuuuuuuuuuuuuu:(

11 lata 6 miesiąc temu #666698 przez agataxii
Gro-szek napisał:

agataxii napisał:

Moja córa ostatnimi czasy często i gęsto uświadamia mi, że jestem niedouczona w tym zakresie. Toteż dlatego chcę iść na indywidualny kurs. W waszych miastach są jakieś takie kursy dla rodziców z pierwszej pomocy? Bo u mnie szukam, szukam i nic. I wychodzi na to, że okrężną drogą przez znajomego, znajomego będę miała coś takiego załatwiane. A nie chcę bazować na filmikach i notkach z netu. Chcę poćwiczyć na fantomie i wiedzieć, że to umiem.

Agataxii, a co się dzieje z Twoją córą? Mam nadzieje że nie musiałaś na niej przeprowadzać pierwszej pomocy... Rany Boskie...

Jak byłam na targach, ratownik medyczny robił pokaz z pierwszej pomocy... bardzo ważne rzeczy mówił... watro coś takiego wiedzieć...

No na szczęście nic sobie poważnego nie zrobiła (jeszcze :S ). Gabrysia jest bardzo żywym dzieckiem. Wczoraj spadła z łóżka na główkę, rzygła dwa razy i miała przez chwile dziwne drgawki. Na szczęście nie był to wstrząs, choć dalej ją pilnie obserwuję. No a dzisiaj też fikła z łóżka, tyle tylko, że centralnie na główkę (wyglądało to dość poważnie). Na szczęście nic sobie nie zrobiła. No i wiele innych podobnych upadków-wypadków. Nie sposób jej upilnować. A tu jeszcze drugie niebawem będzie, dlatego jako cel obrałam sobie przejść takie szkolenie jeszcze zanim Wiktorek się urodzi.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666702 przez agniesia1604
agataxii napisał:

Gro-szek napisał:

agataxii napisał:

Moja córa ostatnimi czasy często i gęsto uświadamia mi, że jestem niedouczona w tym zakresie. Toteż dlatego chcę iść na indywidualny kurs. W waszych miastach są jakieś takie kursy dla rodziców z pierwszej pomocy? Bo u mnie szukam, szukam i nic. I wychodzi na to, że okrężną drogą przez znajomego, znajomego będę miała coś takiego załatwiane. A nie chcę bazować na filmikach i notkach z netu. Chcę poćwiczyć na fantomie i wiedzieć, że to umiem.

Agataxii, a co się dzieje z Twoją córą? Mam nadzieje że nie musiałaś na niej przeprowadzać pierwszej pomocy... Rany Boskie...

Jak byłam na targach, ratownik medyczny robił pokaz z pierwszej pomocy... bardzo ważne rzeczy mówił... watro coś takiego wiedzieć...

No na szczęście nic sobie poważnego nie zrobiła (jeszcze :S ). Gabrysia jest bardzo żywym dzieckiem. Wczoraj spadła z łóżka na główkę, rzygła dwa razy i miała przez chwile dziwne drgawki. Na szczęście nie był to wstrząs, choć dalej ją pilnie obserwuję. No a dzisiaj też fikła z łóżka, tyle tylko, że centralnie na główkę (wyglądało to dość poważnie). Na szczęście nic sobie nie zrobiła. No i wiele innych podobnych upadków-wypadków. Nie sposób jej upilnować. A tu jeszcze drugie niebawem będzie, dlatego jako cel obrałam sobie przejść takie szkolenie jeszcze zanim Wiktorek się urodzi.

Ojej ... a czemu fiknęła z łózka?
Osłonkę - zabezpieczenie zeby nie spadała z łóżeczka - może kup?

11 lata 6 miesiąc temu #666704 przez agataxii
agniesia1604 napisał:

Dokładnie co do tego pępka... to zalezy jak się goi bo jak w porządku to nie trzeba wynalazków:)

Nie inaczej. Zgadzam się w 100% :)

11 lata 6 miesiąc temu #666709 przez Gro-szek
No to rzeczywiście.. niedługo każdą z nas czeka posiadanie oczu wokół głowy...
Całe szczęście że nic poważnego się nie stało.. :)

11 lata 6 miesiąc temu #666710 przez agataxii
Spadła ze zwykłego łózka... :) Wychodzi, skacze, sprawdza moją reakcję itp. Mąż ją ostatnio z szafy ściągał, bo otworzyła sobie drzwiczki i wyspinała się po pułkach jak po drabinie... Masakra jakaś z tym co ona ostatnio wyrabia.

11 lata 6 miesiąc temu #666711 przez agniesia1604
aha...
współczuje..:(

a ja mam od 30 min takie lekkie skurcze w dole .... takie nieprzyjemne kłucie ...
no ale nie są one regularne

Wcześniej Staś pukał mnie w szyjkę i moze dlatego teraz tak zostało i trochę to nieprzyjemne... :(

11 lata 6 miesiąc temu #666719 przez agniesia1604
Ostatnio zauważyłam ze coraz bardziej i częsciej drapię się po brzuchu ... mam andzieję że to wynik rozciągającej się skóry... bo narazie tylko ten brzuch mi doskwiera...

Też Was brzuszki swędzą?

11 lata 6 miesiąc temu #666724 przez agataxii
Oj momentami mnie okropnie brzuch swędzi. Trudno powstrzymać się od drapania, ale jak tylko jest małżonek w domu, to idę do niego i sięgam po jego ręce, bo ma takie lekko szorstkie dłonie, że nie porysuję sobie brzucha, a przynosi ulgę :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666731 przez EwelinaB87
mami_nka napisał:

Zii - moze pokazesz co zamowilas i w jakiej apece ja ciagle mam metlik co i ile kupic

Dzis bylam w moim szpitalu nawet ładnie miłoi przytulnie :) musislam jechac po L4 bo byla pomyłka położne powiedziały mi co mam zabrac do szpitala i w sumie wszytsko, zapisalam tyle ze nie zapytalam ile czego ale zawsze moge zadzwonic :)

Ewelina: pisalas ze bylas u Łukasika na 3d u Adriana Łukasika ? :)

Wracam do cyztania postów matko przesadziłyście :D

TAK MAMINKA ADRIAN ŁUKASIK ;)

Agata kup jej jakis kask albo coś :p może ona cwiczy skoki do wody bez wody ?:P
albo jakis materac jej wyjac na podloge ja nie wiem ale upadek na glowe z lozka to raczej niepokojace

mnie w ogole brzuch nie swedzi, nie wiem czy nie rosnie czy co, niby Milcia jest juz duza bo 1,5kg i 45cm ale brzuch mam tak miedzy 106-109cm i tyle, rano smaruje elancylem, wieczorem balsamem z rossmana i w ogole go nie czuje :P

ja myslalam o przemywaniu pepka spirytusem salicylowym takim kosmetycznym, ale sama juz nie wiem, jeszcze nie jest w tym temacie tak dobrze przeszkolona, wypytam na szkole rodzenia :P

Zii
juz wiem co Cie tak duzo kosztowalo, a 6saszetek tantuum rosa calkiem drogie :/

11 lata 6 miesiąc temu #666738 przez klauduska89
Małe dzieci mają w sobie tyle energii i takie pomysły im do głowy przychodzą że naprawde je ciężko na każdym kroku upilnować. Dobrze że córeczka nie zrobiła sobie krzywdy, a tu niedługo dwoje rozrabiaków będziesz miała do pilnowania :) Podziwiam... :)

11 lata 6 miesiąc temu #666739 przez ziii
Mnie nie swędzi - ale się smaruję codziennie kremem przeciwko rozstępom, może to coś pomaga....

11 lata 6 miesiąc temu #666743 przez mami_nka
EwelinaB87 napisał:

mami_nka napisał:

Zii - moze pokazesz co zamowilas i w jakiej apece ja ciagle mam metlik co i ile kupic

Dzis bylam w moim szpitalu nawet ładnie miłoi przytulnie :) musislam jechac po L4 bo byla pomyłka położne powiedziały mi co mam zabrac do szpitala i w sumie wszytsko, zapisalam tyle ze nie zapytalam ile czego ale zawsze moge zadzwonic :)

Ewelina: pisalas ze bylas u Łukasika na 3d u Adriana Łukasika ? :)

Wracam do cyztania postów matko przesadziłyście :D

TAK MAMINKA ADRIAN ŁUKASIK ;)

Agata kup jej jakis kask albo coś :p może ona cwiczy skoki do wody bez wody ?:P
albo jakis materac jej wyjac na podloge ja nie wiem ale upadek na glowe z lozka to raczej niepokojace

mnie w ogole brzuch nie swedzi, nie wiem czy nie rosnie czy co, niby Milcia jest juz duza bo 1,5kg i 45cm ale brzuch mam tak miedzy 106-109cm i tyle, rano smaruje elancylem, wieczorem balsamem z rossmana i w ogole go nie czuje :P

ja myslalam o przemywaniu pepka spirytusem salicylowym takim kosmetycznym, ale sama juz nie wiem, jeszcze nie jest w tym temacie tak dobrze przeszkolona, wypytam na szkole rodzenia :P

Zii
juz wiem co Cie tak duzo kosztowalo, a 6saszetek tantuum rosa calkiem drogie :/

Też u niego byłam bardzo przyjemny pan doktorek :) tez jestesmy zadowoleni ja byłam w Dąbrowie Górniczej koszt 200zł

11 lata 6 miesiąc temu #666746 przez EwelinaB87
Nosz kurde i nic nie mówisz jak sie zale ze bule 300zl?:P
Ty paskudo!
daj mi namiar koniecznie, to jak bede chciała to jeszcze do niego pójde i z drugim dzieckiem tak samo.
a ty u niego bylas na zwyklym badaniu czy prenatalnym?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka