- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A! Z tym czyszczeniem kikuta pępowiny, to ja czyściłam czystym spirytusem i jakoś koło 1,5tyg. odpadł. Szwagierka na ten przykład nie czyściła niczym. Tylko po kąpieli jeśli się pomoczył to go delikatnie ręcznikiem osuszała i też odpadł po 1,5tygodnia.
Dokładnie co do tego pępka... to zalezy jak się goi bo jak w porządku to nie trzeba wynalazków:)
Tez słyszałam o tym przemywaniu zwykłą przegotowaną wodą ... i tyle:)
Ale ponoc spirytus i te specyfiki lepsze bo wysusza i można szybciej założyć pieluszkę no i ogólnie wiadomo czym szybciej zaschnie ranka tym lepiej...to jak u nas prawda?
Mi się niestety rany BABRAJĄ i mam często problemy z powstającymi zakażeniami - zbieranie się brudnej krwi z której potem powstaje zapalenie no i ropień...
Przede wszystkim przy paznokciach ...I wiem ze szybkie wysuszenie rany ma wielki wpływ na szybkie gojenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-Jak odzyskać stracony folder w komputerze?
-zrób sobie przywrócenie mózgu - pełna wersja gratis:)
a w pupę a moze to i lepiej że straciłam te wszystkie stronki...
Szukam powodu do usmiechu po takiej wielkiej stracie:P buuuuuuuuuuuuuu:(
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- Otrzymane podziękowania: 0
agataxii napisał:
Moja córa ostatnimi czasy często i gęsto uświadamia mi, że jestem niedouczona w tym zakresie. Toteż dlatego chcę iść na indywidualny kurs. W waszych miastach są jakieś takie kursy dla rodziców z pierwszej pomocy? Bo u mnie szukam, szukam i nic. I wychodzi na to, że okrężną drogą przez znajomego, znajomego będę miała coś takiego załatwiane. A nie chcę bazować na filmikach i notkach z netu. Chcę poćwiczyć na fantomie i wiedzieć, że to umiem.
Agataxii, a co się dzieje z Twoją córą? Mam nadzieje że nie musiałaś na niej przeprowadzać pierwszej pomocy... Rany Boskie...
Jak byłam na targach, ratownik medyczny robił pokaz z pierwszej pomocy... bardzo ważne rzeczy mówił... watro coś takiego wiedzieć...
No na szczęście nic sobie poważnego nie zrobiła (jeszcze ). Gabrysia jest bardzo żywym dzieckiem. Wczoraj spadła z łóżka na główkę, rzygła dwa razy i miała przez chwile dziwne drgawki. Na szczęście nie był to wstrząs, choć dalej ją pilnie obserwuję. No a dzisiaj też fikła z łóżka, tyle tylko, że centralnie na główkę (wyglądało to dość poważnie). Na szczęście nic sobie nie zrobiła. No i wiele innych podobnych upadków-wypadków. Nie sposób jej upilnować. A tu jeszcze drugie niebawem będzie, dlatego jako cel obrałam sobie przejść takie szkolenie jeszcze zanim Wiktorek się urodzi.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gro-szek napisał:
agataxii napisał:
Moja córa ostatnimi czasy często i gęsto uświadamia mi, że jestem niedouczona w tym zakresie. Toteż dlatego chcę iść na indywidualny kurs. W waszych miastach są jakieś takie kursy dla rodziców z pierwszej pomocy? Bo u mnie szukam, szukam i nic. I wychodzi na to, że okrężną drogą przez znajomego, znajomego będę miała coś takiego załatwiane. A nie chcę bazować na filmikach i notkach z netu. Chcę poćwiczyć na fantomie i wiedzieć, że to umiem.
Agataxii, a co się dzieje z Twoją córą? Mam nadzieje że nie musiałaś na niej przeprowadzać pierwszej pomocy... Rany Boskie...
Jak byłam na targach, ratownik medyczny robił pokaz z pierwszej pomocy... bardzo ważne rzeczy mówił... watro coś takiego wiedzieć...
No na szczęście nic sobie poważnego nie zrobiła (jeszcze ). Gabrysia jest bardzo żywym dzieckiem. Wczoraj spadła z łóżka na główkę, rzygła dwa razy i miała przez chwile dziwne drgawki. Na szczęście nie był to wstrząs, choć dalej ją pilnie obserwuję. No a dzisiaj też fikła z łóżka, tyle tylko, że centralnie na główkę (wyglądało to dość poważnie). Na szczęście nic sobie nie zrobiła. No i wiele innych podobnych upadków-wypadków. Nie sposób jej upilnować. A tu jeszcze drugie niebawem będzie, dlatego jako cel obrałam sobie przejść takie szkolenie jeszcze zanim Wiktorek się urodzi.
Ojej ... a czemu fiknęła z łózka?
Osłonkę - zabezpieczenie zeby nie spadała z łóżeczka - może kup?
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Nie inaczej. Zgadzam się w 100%Dokładnie co do tego pępka... to zalezy jak się goi bo jak w porządku to nie trzeba wynalazków:)
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Całe szczęście że nic poważnego się nie stało..
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
współczuje..
a ja mam od 30 min takie lekkie skurcze w dole .... takie nieprzyjemne kłucie ...
no ale nie są one regularne
Wcześniej Staś pukał mnie w szyjkę i moze dlatego teraz tak zostało i trochę to nieprzyjemne...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też Was brzuszki swędzą?
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Zii - moze pokazesz co zamowilas i w jakiej apece ja ciagle mam metlik co i ile kupic
Dzis bylam w moim szpitalu nawet ładnie miłoi przytulnie musislam jechac po L4 bo byla pomyłka położne powiedziały mi co mam zabrac do szpitala i w sumie wszytsko, zapisalam tyle ze nie zapytalam ile czego ale zawsze moge zadzwonic
Ewelina: pisalas ze bylas u Łukasika na 3d u Adriana Łukasika ?
Wracam do cyztania postów matko przesadziłyście
TAK MAMINKA ADRIAN ŁUKASIK
Agata kup jej jakis kask albo coś może ona cwiczy skoki do wody bez wody ?
albo jakis materac jej wyjac na podloge ja nie wiem ale upadek na glowe z lozka to raczej niepokojace
mnie w ogole brzuch nie swedzi, nie wiem czy nie rosnie czy co, niby Milcia jest juz duza bo 1,5kg i 45cm ale brzuch mam tak miedzy 106-109cm i tyle, rano smaruje elancylem, wieczorem balsamem z rossmana i w ogole go nie czuje
ja myslalam o przemywaniu pepka spirytusem salicylowym takim kosmetycznym, ale sama juz nie wiem, jeszcze nie jest w tym temacie tak dobrze przeszkolona, wypytam na szkole rodzenia
Zii juz wiem co Cie tak duzo kosztowalo, a 6saszetek tantuum rosa calkiem drogie :/
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
mami_nka napisał:
Zii - moze pokazesz co zamowilas i w jakiej apece ja ciagle mam metlik co i ile kupic
Dzis bylam w moim szpitalu nawet ładnie miłoi przytulnie musislam jechac po L4 bo byla pomyłka położne powiedziały mi co mam zabrac do szpitala i w sumie wszytsko, zapisalam tyle ze nie zapytalam ile czego ale zawsze moge zadzwonic
Ewelina: pisalas ze bylas u Łukasika na 3d u Adriana Łukasika ?
Wracam do cyztania postów matko przesadziłyście
TAK MAMINKA ADRIAN ŁUKASIK
Agata kup jej jakis kask albo coś może ona cwiczy skoki do wody bez wody ?
albo jakis materac jej wyjac na podloge ja nie wiem ale upadek na glowe z lozka to raczej niepokojace
mnie w ogole brzuch nie swedzi, nie wiem czy nie rosnie czy co, niby Milcia jest juz duza bo 1,5kg i 45cm ale brzuch mam tak miedzy 106-109cm i tyle, rano smaruje elancylem, wieczorem balsamem z rossmana i w ogole go nie czuje
ja myslalam o przemywaniu pepka spirytusem salicylowym takim kosmetycznym, ale sama juz nie wiem, jeszcze nie jest w tym temacie tak dobrze przeszkolona, wypytam na szkole rodzenia
Zii juz wiem co Cie tak duzo kosztowalo, a 6saszetek tantuum rosa calkiem drogie :/
Też u niego byłam bardzo przyjemny pan doktorek tez jestesmy zadowoleni ja byłam w Dąbrowie Górniczej koszt 200zł
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Ty paskudo!
daj mi namiar koniecznie, to jak bede chciała to jeszcze do niego pójde i z drugim dzieckiem tak samo.
a ty u niego bylas na zwyklym badaniu czy prenatalnym?