- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agilla.r
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Hej wiecie chyba mam juz jakas depresje od tych mdlosci i braku normalnego funkcjonowania,zaczynam miec czarne scenariusze i coraz bardziej sie obawiam o malenstwo,sny tez mnie dobijaja,moglabym horrory pisac
nefeli nie martw się, mój lekarz mi mówił że im więcej dolegliwości tym lepiej dla maluszka, tzn. że poziom beta hcg ładnie przyrasta. Juz niedługo przejdzie. Mi przeszło w 9 tyg i teraz już w zasadzie nie czuję że jestem w ciąży. Pewnie mówiłaś lekarzowi o swoich dolegliwościach i jeśli nic nie dał tzn. że wszystko w normie

Jeśli chodzi o "horrory" to mnie dobija to że od czasu jak jestem w ciąży wszędzie widzę chore dzieci, każdego dnia w telewizji śniadaniowej coś mówią, na co nie przełączę tam słyszę coś złego. Potem się nakręcam no i sny same przychodzą...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

nefeli u mnie zaczynaja sie chyba humorki jestem zła na siebie i na cały swiat i ze sie zdecydowalam na to dziecko i wogole wszystko mnie draznic zaczeło!a to dlatego wlasnie ze siedze sama w domu na dodatek jak jakas kaleka ugotowac nic nie moge bo mdli na sprzatanie nie mam sił a bałagan ze hoho a przed ciaza byłam raczej pedantyczna i teraz dostaje szału jak widze ten bajzer moj narzeczony ma teraz duzo pracy wychodzi o 7 wraca po 20 padniety i tez nie jest wstanie zbytnio mi pomóc.ja ogólnie jestem rozczarowana bo inaczej sobie to wszystko wyobrazalam kocham to dziecko ktore nosze ponad wszystko ale mam tez takie niezłe dołki zanim byłam w ciazy kazdy oferował pomoc odwiedzał a teraz nagle wszyscy znikli nawet tesciowa juz nie zaglada co mieszka 3 domy dalej
ale powiem wam ze na poprawe humoru jak byłam na spacerze zakupiłam sobie podkład do twarzy bo jestem juz taka blada troche mnie tez zsypuje wiec trzeba to troche zatuszowac a w domu mam same podkłady o odcieniu opalony bo przed ciaza chodzilam troche na solarium
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Nefeli glowa do gory Bedzie dobrze Wiem ze moze to bardzo nie pociesza ale wkoncu kiedys te mdlosci ci przejda Z malenstwem tez napewno wszystko wporzadku wiec nie martw sie na zapas bo ono moze wlasnie wierzga sobie nozkami i raczkami z radosci i nawet nie wie ze ty sie ta zamartwiasz. Wiec sproboj myslec o czyms pozytywnym co fasoleczka moze teraz robic?
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kochane dziewczyny!
Dzidzia ma 5 cm, serducho bije jak szalone

Fotkę wrzucę później.
Tylko szkoda, że w mojej przychodni mają taki słaby sprzęt. Za słaba jakość na mierzenie przezierności, a funkcja liczenia częstotliwości akcji serca zepsuta

Także pewnie za parę dni pójdę na to genetyczne gdzieś prywatnie...
Młode chyba lulało, bo tylko raz ruszyło rączką

Wiek ciąży prawie jak z miesiączki, 11t5d, więc nie wiem czemu na focie jest data 21.09.13 (chyba porodu). Z miesiączki miałam liczone na 14. No nic, niech w tabelce zostanie na razie 14.
Buziaki dla Was Paulinki i inne o pięknych imionach

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Najgorsze ze nie moge ani wyjsc,ani nic zrobic i jak tu nie wpasc w depresje,jak sie czujesz bardziej chora anizeli ciezarna

Slonko ciesze sie Twoimi dobrymi wynikami,to Twoja pierwsza ciaza wiec wszystko zupelnie nowe i jeszcze bardziej magiczne.Jak Twoj maz zareagowal na fasolke?
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- czarnula0609
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jak tak piszecie o terminach to ja mam na 06.09 2013 a zaszłam dokładnie 13 grudnia a według usg to mam na 07.09.2013.
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Nefeli, bidulko, wstydzę się za wczorajszego posta, że Cię jeszcze dwoma miesiącami mdłości postraszyłam... Zresztą, Ty już masz dziecko, więc wiesz czego się po swoim organizmie spodziewać

Co do diety, jem jednak ryby... Przez dwa lata nie jadłam, ale potem do nich wróciłam dla świętego spokoju. Choć prawdę powiedziawszy, nie wierzę, że na diecie zupełnie bezmięsnej, ale bogatej w ŚWIEŻE, SUROWE warzywa i owoce czegoś Ci będzie brakować.
Mnie swego czasu zmartwiła "dieta grup krwi", wedle której jestem w 100% mięsożerna :/ Może coś w tym jest? Ciekawe, czy te z dziewczyn, które w ciąży odrzuciło od mięsa, to nie właśnie z gr. A, która podobno mięsa jadać nie powinna...
Co do snów, ja też miewam zakręcone, ale nie bardziej niż te sprzed ciąży

Urodziłam chłopca - ale wyglądał w sumie już jak dwulatek, biegał. Są dwa dni po porodzie i przypominam sobie, że powinnam go karmić piersią. No ale nie zaczęłam od razu i widzę, że będą problemy. Myślę ze złością, gdzie były położne? czemu nikt nie przystawił mi dziecka do piersi w szpitalu?
Ot, normalny dla mnie sen - często śni mi się właśnie, że zaniedbuję dziecko - tzn. przypominam sobie o nim po jakimś czasie, w którym nie wiem co się z nim działo... :/
No, czas już lulu. Jutro opowiem Wam dziwny sen, który miałam tydzień temu...
Dobrej nocy i miłego jutra!
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
dawno mnie tu nie było. Ja miałam ostatnią @ 7.12.2012r. termin mam na 14.09.2013r.
A wrzucam coś z czego można się pośmiać, znalezione na innym formum

"Włosy w ciąży ścinałam, więc memu dziecku grozi "krótki rozum". Włosy też farbowałam, więc powinno być rude. Poza tym - przez moją niewiedzę - moje dziecko może być łyse, bo nie wiedziałam, że depilacja w ciąży daje "łyse" skutki... Przyznam, że nieodpowiedzialnie nosiłam apaszki i łańcuszki na szyi - więc dziecko cudem chyba nie "owinęło sie pępowiną". Inne zalecenia na ciążę? Po turecku siadać nie można - dziecko będzie miało krzywe nogi... Nie można też podczas zmywania naczyń zalać sobie brzucha wodą: dziecku niechybnie grozi alkoholizm."
miłego czytania

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Ja mam wizytę w środę, wreszcie zobaczę moje maleństwo

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Niagara- ja mam termin wizyty tydzień po Tobie

Niedawno któraś z Was pisała,że w ciąży mleko jest dla niej hitem

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
miała któraś już badania prenatalne?
Ja mam we wtorek i bardzo się stresuję?
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

a z racji tego,że mam teraz 3 dni wolne i tęskni mi się za słodkim lenistwem-teraz wracam do wyrka na drzemkę

Miłego dnia Kochane Moje Ciężaróweczki