BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #699757 przez Alivva
Niech mnie ktos pocieszy i powie,że tez miał dzis takiego lenia jak ja....
No praktycznie caly dzień leżę brzuchem do góry (doslownie) Tylko ogarnęlam swoją kuchnię i posprzątałam na dole po rodzinnym grillu :)

Patrzę na fotki komody Kacperka i normalnie zazdroszczę! Ja mam poprasowane bodziaki,spodenki ,bluzy i bluzeczki i to wszystko. Reszta łaskawie lezy i czeka na moje chęci,które dosłownie ze mnie zeszły całkowicie jak powietrze z przebitej dętki :dry:
Widzę,że nike tez ma takie ogromne chęci :) dobrze,że nie jestem sama :D

Magdo M. noooo Kochana-gratuluję przejścia przez badanie glukozy ;) brawo za mobilizację wreszcie :D

Karolcia,Twoja koleżanka ma termin jak moja kuzynka,bo ta moja Anka tez jakoś na koniec października,tyle,że ona urodzi synka :) a i mieszka niedaleko Grudziądza :)
Pieluszek flanelowych mam na razie dwie,ale kupie jeszcze ze 2-3 a tetrowych chyba z 8 i wystarczy :)

Villemo-Ty się zastanawiasz oglądając foty Klaudiuszka kiedy urósł???? ja nie moge wyjść z podziwu kiedy przeleciało te ponad 10 lat od narodzin Filipa :D

Agamo-przyjemnego tygodnia ze znajomymi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #699772 przez iwonta_kg
Wstałam standardowo na siku i znów nie mogę zasnąć :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( jest wpółdo czwartej... Masakra...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #699779 przez karolcia1919
Hej lalunie !;)
mowie do synka trzeba zobaczyc na forum co tam te Twoje "ciotki "natworzyly ;D a on zaczal szalec he.

noc minela mi szybko.ale z 5razy bylam siku.
tak mnie uciska na pecherz.

mama wczoraj dzwonila mowila ze ma prezent dla malego ;)
juz sie nie moge doczekac zobaczyc he ;)
jutro powstawiam kilka foci ;)

leze juz sama moj juz w pracy...potem wstane ogarnac bo mam dzis gosci...

nie wiem czy wam pisalam..ze mam 7letnia siostre i 1y raz pojechala na kolonie...miala byc 10 dni wytrzymala 4 ...plakala bo ma lek wysokosci a polozyli ja na pietrowym lozku u gory.mama dzwonila do opiekunow no i powiedziala ze placze to pojechalismy a ich nie bylo i czekalismy i jak nas zobaczyla biegla i plakala.
ja sie tez rozkleilam...mimo co i tak jestem dumna ze 4dni chociaz dala rade.

ale miala 100zl a ona 3zl tylko wydala...;)

11 lata 9 miesiąc temu #699781 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #699789 przez Nubi
Witajcie piekne mamcie!

Kalina kazda sytuacja moze miec inne zakonczenie, raczej malo pocieszajace bylo co napisalas :silly:Nike i Villemo wspominalam ale nie ma sie o czym rozpisywac... P nie boi sie powiedziec chce uniknac jak najdluzej przygadywania o slubie na ktory teraz sie nie zdecydujemy.
Szczerze mam dosyc tego tematu, jak wszystko sie wyjasni to sie podziele :blink: teraz to takie gdybanie.

Iwonka super zdjecie :blush: a z tym powrotem ze spaceru i wizyta u sasiadki to przyznam ze u mnie podobna tendencja, latam co pol godziny do wc, brzusio sie spina jak daje wycisk i wczoraj mi spuchly stopy pierwszy raz... Wszystko wporzo tzn ze jestem w ciazy :silly: :side: co niezmienia faktu ze z ta blizna masz przechlapane :(

Karo nie mam jeszcze zadnych pieluch :ohmy: ale za to zwiedzilam juz pare sklepow i oswajam sie z zakupami ;)

Jak juz zdazylam wspomniec przyjechala moja siostrzyczka ze swoim ukochanym, pokazujemy mu Krakow. Wczoraj przechodzac przez rynek sie poprostu wzruszylam, dobrze ze nie poplakalam :silly:
W karocy( biala z bialymi konikami) jadacej wokol Rynku Glownego ukleknal pan przed pania i chyba jej sie oswiadczyl, sadzac po pocalunku i jego minie to przyjela zareczyny :lol: ale mine miala :woohoo:
To bylo takie slodkie :blush:

Tym optymistycznym zycze milego dnia kazdej z Was :)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #699792 przez Nubi
Iza ja nie mam kontaktu zebym sama mogla im napisac czy powiedziec, przede wszystkim nie jestem jego zona i dlatego nawet nie rozwazalam takiego rozwiazania... Ale podziwiam odwage a z tym uporem chlopskim to jest proporcjonalny do ego :woohoo: :silly: Akina licze na to z bedzie jak napisalas, nie wyobrazam sobie innej opcji :blink:
I zapomnialam jeszcze o czyms co chcialam napisac...
Kocham cie ;) gratuluje :woohoo:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #699798 przez mery75
b]Cześć[/b] wszystkim witam :blink:
Nefeli to faktycznie taki cud jak i u mnie także obie przeżywamy to w troszką inny sposób cieszę się bardzo
Serku nic niestało że spytałaś skąd miałaś wiedzieć a tak wogóle to jestem ogromnie dumna z mojej ciąży i wiecie co wszystkie sąsiadki zachowują się tak jakbyśmy byli rodziną jest takie zainteresowanie moją osobą oczywiście pozytywnie a mieszkamy tu 8 lat bo kupuliśmy mieszkanie i nikogo tu nieznaliśmy :silly:
Nubi ja pamiętam że mój mąż też zawsze mówił że niepowiedziałby rodzicom o ciąży tyle że u nich troszkę inna sytuacja bo mieli ogromne spięcia ze sobą i nawet niewiedzieli że kupiliśmy mieszkanie :dry: no różne układy są w rodzinach
Karolcia głupio tak że Twój mąż wiecznie w pracy a Ty sama dobrze że Kornelek Ci życie urozmaica moja też wczoraj aktywna bardzo a ostatnie 2 dni też mniej zobaczymy dzisiaj a co do siostry to mojego męża też rodzice jechali na kolonie a ja twarda byłam co roku jeżdźiłam od 6 roku życia :blink:
Ojej ojej i nic więcej niepamiętam ale czytałam wszystko daje słowo :blush: pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #699800 przez mery75
Myślałam że niewyśle tej odpowiedzi co wyżej pisałam bo chciałam wysłać tyle się napisałam a tu się okazało że zanim wszystko przeczytałam i odp. to mnie wylogowało :blush: ale wycięłam wkleiłam i się udało

11 lata 9 miesiąc temu #699811 przez karolcia1919
No Kornelek szalal szalal ...dzis juz troszke tez ;)
dzis moze moj szybciej skonczy ale okaze sie...
mysle co dzis na obiad ...he ;)

jutro juz do pracy...ale choc troche odpoczelam...

11 lata 9 miesiąc temu #699815 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Dzieki dziewczyny za komplementy hehe :lol:

Wyszlam po mojego Sebastiana na dworzec, poszlismy na chwile na plaze i juz musielismy wracac do domu bo tak zaczelam zle sie czuc! Nie dosc ze zachcialo mi sie siku w drodze do domu to jeszcze blizna zaczela mnie bolec i caly brzuch mi sie napiął! Ledwo szlam! Zaszlam do kolezanki na siku 100 metrow od domu bo nie moglam wytrzymac. I stwierdzilam ze jutro na zadna impreze nie ide bo nie bede ryzykowac przedwczesnym porodem! Tak napietego brzucha to jeszcze nie mialam. Teraz jak sie Polozylam to lepiej ale jeszcze pol godziny temu to Myslalam ze urodze na srodku ulicy! Bede jutro ogladac transmisje w telewizji tej imprezy. Nie ma co!

Ja mam pieluchy tetrowe i flanelowe. Tych drugich mam trzy albo cztery. Tetrowych mam od groma.

Villemo nie jest juz za późno na remont? W koncu Zostalo półtora miesiąca...

Kładę się spać. Śpijcie dobrze. Dobranoc :kiss:

Iwonko mamy duży dom także to nie jest tak, że jak rozpoczniemy to nie będziemy mieli gdzie spać. Remont nie duży. Mała zmiana na ścianie gdzie stoi łóżko i wymalowanie jednej bocznej ściany. Sypialnie mamy nie zagraconą więc jedynie łóżko trzeba będzie 30 cm pchnąć :-) No ale zobaczymy :-) U nas zostało 2 miesiące bo ja nie będę mieć raczej cesarki przed terminem chyba, żeby mnie coś wcześniej wzięło :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #699822 przez mery75
Karolcia u mnie dzisiaj fasolka po bretońsku teraz się napiłam coca-coli pierwszy raz w ciąży to jak Julcia dostanie dawke kofeiny to dopiero będzie szaleć :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #699827 przez Monika23083
mery75 napisał:

Karolcia u mnie dzisiaj fasolka po bretońsku teraz się napiłam coca-coli pierwszy raz w ciąży to jak Julcia dostanie dawke kofeiny to dopiero będzie szaleć :blink:

Jaś właśnie szaleje po szklaneczce coca coli:)

A tak w ogóle o Dzień Dobry!!

W taką piękną pogodę zmykam na wieś, mam nadzieję, że jakoś się doczłapię z tym paluchem, któremu póki co za wiele nie pomaga...

Iwonta
zdjęcie chwyta za serducho, przepiękne!!

Miłej niedzieli! :)

11 lata 9 miesiąc temu #699832 przez mery75
Monisiu ale załatwiłaś tego palca szok może rivanol pomoże :blink: ale masz fajnie że masz gdzie jechać odpocząć u mnie same miastowe kurcze niema gdzie jechać załamka bawcie się dobrze :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #699835 przez Nubi
mery75 napisał:

Mery nie martwila bym sie o ta kofeine tylko o nastepstwa fasolki :silly: Julcia bedzie szaleć, oj bedzie :lol: :blink:

Monia wlasnie musialam sobie przypomniec co ty z palcem zrobilas :huh: cos Ci schodzi po tej masci?

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #699837 przez mery75
NUBI ja w ciąży to mam takie zatwardzenia że szok to może ta fasolka rozluźni atmosfere hihi :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka