BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #699352 przez kalina
kurcze 3 dni mnie nie bylo i 40 stron.. kiedy ja to nadrobie? jeszcze weekend spedze u rodzicow wiec chyba nie bedzie kiedy wziac sie do czytania.
podlaczali mi holtera w srode i do czwartku. i mialam uwazac na telefon i komputer bo te fale moga zaklocac wynik. a pozniej bylo latanie za oknami. i dzis udalo sie zalatwic. pan wyierzyl i moze uda sie zalozyc pod koniec miesiaca:) wtedy biore sie za ogolne porzadki i pranie. mysle ze wystarczy czasu:) a w najblizszym czasie czekaja jeszcze zakupy bo jak widze wasze zapay to az mi wstyd ze tak malo mam :blush:

papi mam nadzieje ze zle samopoczucie minie wraz z pojawieniem sie faceta. bedzie dobrze:) a i fajnie ze czasem mozna po prostu wszytko na ciaze zwalic

iva przeczytalam jak cie szefowa wyrolowala. swinia jedna. przeciez nie jest az tak stratna skoro skladki sama placilas. ciekawe czy by sie jakas kontrol nie doczepila bo jej psim obowiazkiem jest zaplacenie skoro ma cie na zwykla umowe. zreszta sie nie znam to sie nie odzywam. ale w szoku jestem
kurcze a co do podpisow- brak slow. mam nadzieje ze nie wykorzysta tego przeciw tobie

jezeli chodzi o infekcje to sie dziwie ze pozwolili ci na basen bo w trakcie leczenia powinno sie ani nie wspolzyc(bo po pierwsze przy tabletkach bardziej podraznia sie no i jak wyzdrowiejesz to facet moze cie znow zarazic bo sie moze na niego przeniesc) ani basen ani nic podobnego. dopiero po wyleczeniiu. przynajmniej jak ja kiedys mialam to mi tak lekarka tlumaczyla.

a ninka rozbroila mnie twoja mala z jezyczkiem na wierzchu. cudne zdjecie:D

reszte bede nadrabiac nastepnym razem

milego weekendu brzuchatki jakby mi sie juz nie udalo wsiasc na kompa przez nastepne dni:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #699355 przez izula
Kocham Cię też skłaniam się ku Piotrusiowi i Stasiowi :) Zastanawiam się tylko czy koleżanka się nie obrazi jak dam piotruś bo wiecie ona też jest Iza :)) Kocham Cię ty też laska jesteś i tyle. Zresztą co zdjęcie to lepsze.

Iwonka śliczny brzuszek, ślicznie wyglądasz jak przykładna kobietka w ciąży.

W ogóle stwierdziłam, że ja przy was to paszczur jestem i tyle. I tylko można kompleksów się nabawić dziewczynki :)

Nefeli Hipki dla mnie pachna bardzo delikatnie prawie w ogóle co dla mnie akurat na plus bo perfumowane uczulują kosmetyki. Ale mają taki delikatny zapach uważam, że przyjemny. Wrzucę zaraz zdjęcie tych Hipków Niemiecki, które ja zamówiłam. To jest seria eko i jak czytałam o nich to zrobiła na mnie największe wrażenie.

Papi nie stresuj się praniem bo ja też muszę się wziąść a jestem w polu. A przez remont na pewno muszę z praniem poczekać.

Jak się nie pomyliłam to słonko pisało i Piotrusiu. Ja znam dwóch Piotrów jeden to mój lekarz ortopeda super gość. A drugi to mój prezes też człowiek na poziomie hahaha :))) A i trzeci mąż od sąsiadki też człowiek biznesu ma łeb na karku jak to się mówi. Może Ci tym pomogę. A myślę, że ten o którym twój mąż mówi to taki jeden wyjątek od reguły.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #699356 przez izula
Nefeli wrzucam zdjęcie tych produktów z Hippa co ja kupiłam ale są jeszcze różowe i niebieskie tzn serie.

allegro.pl/hipp-oliwka-pielegnacyjna-200...iec-i3345703166.html

Oliwka pielęgnacyjna z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO sprzyja
dobremu samopoczuciu maluszka, a przy tym zapewnia łagodną pielęgnację.
Naturalne olejki chronią skórę dziecka przed wysychaniem,
pozostawiając ją miękką i delikatną.
Oliwka jest idealna również do oczyszczania skóry dziecka pod pieluszką
- szczególnie narażonej na podrażnienia.
Oliwkę Hipp mogą stosować również mamy – regularny masaż z użyciem oliwki
zapobiega rozstępom u kobiet w okresie ciąży i po porodzie!
Jest idealna także do łagodnej pielęgnacji skóry osób dorosłych.

NIE ZAWIERA:
- oleju mineralnego,
- substancji zapachowych uważanych za alergizujące,
- olejków eterycznych, ponieważ niektóre
z nich mogą powodować alergie,
- barwników i substancji konserwujących,
- PEG emulgatorów,
- parabenów,
- składników pochodzenia zwierzęcego,
Testowany dermatologicznie
SKŁAD:
Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopherol, Parfum

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #699357 przez izula
Nefeli wrzucam zdjęcie tych produktów z Hippa co ja kupiłam ale są jeszcze różowe i niebieskie tzn serie.

allegro.pl/hipp-oliwka-pielegnacyjna-200...iec-i3345703166.html

Oliwka pielęgnacyjna z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO sprzyja
dobremu samopoczuciu maluszka, a przy tym zapewnia łagodną pielęgnację.
Naturalne olejki chronią skórę dziecka przed wysychaniem,
pozostawiając ją miękką i delikatną.
Oliwka jest idealna również do oczyszczania skóry dziecka pod pieluszką
- szczególnie narażonej na podrażnienia.
Oliwkę Hipp mogą stosować również mamy – regularny masaż z użyciem oliwki
zapobiega rozstępom u kobiet w okresie ciąży i po porodzie!
Jest idealna także do łagodnej pielęgnacji skóry osób dorosłych.

NIE ZAWIERA:
- oleju mineralnego,
- substancji zapachowych uważanych za alergizujące,
- olejków eterycznych, ponieważ niektóre
z nich mogą powodować alergie,
- barwników i substancji konserwujących,
- PEG emulgatorów,
- parabenów,
- składników pochodzenia zwierzęcego,
Testowany dermatologicznie
SKŁAD:
Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopherol, Parfum

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #699384 przez Nubi
Witajcie, zaczelam pisac ta wiadomosc wczoraj po powrocie a tu mi sie usnelo :) dzien dobry :)

Iva zamawiaj tira i przesylaj ile sie w nim zmiesci, najlepiej czerwonych porzeczek, te wykrzywiaja dobrze :woohoo:

Iza jestem tez za Piotrem i Stasiem, znam samych fajnych :blink: sprawdz sobie tez ze znakiem zodiaku i numerologia, ktore bedzie imie bardziej pasowac moze te opisy Cie przychyla do ktoregos imienia ;)

Iwonka zazdroszcze sprawdzania testu i calej sytuacji, ja to chyba w oczy nie bede mogla spojrzec Zosi :( pierwsze szok a pozniej lzy, bynajmniej nie szczescia, no i bylam sama... Naszczescie te negatywy trwaly krotko, kocham ja i jak sobie swiergota :kiss:
a i przy okazji Iwona: fajny cyc :P :laugh:

Serku i Sloneczko

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do tej spacerowki to jak juz wspomnialam plany to plany :blink: ale oczywiscie dzieki za info Agus :)
Kocham Cie no wszystkie widzimy ze sie migasz przed ta gluko, ciekawe czy faktycznie wstalas czy znow cwaniakujesz :silly:

Papi super ze Twoje kochanie dojachalo i ze dzis juz sie zobaczycie wieczorkiem, po tych stresach a on pewnie tez mial nie male, moze faktycznie przedyskutujcie jego kolejny wyjazd. :blink:

Akina nie wiem czy dobrze zrozumialam ale chyba obawiasz sie o cesarke? Jezeli tak to mozemy sobie rece podac, tak bardzo bym nie chciala, nie tyle martwie sie ulozeniem Zoski co jej rozmiarami, bo ja to srednia krajowa ale tatus juz wiekszy. Poza tym te znieczulania i chcialabym karmic, a to chyba po cesarce nie ma szans od razu :dry:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #699388 przez słonko
Dzień dobry brzuchatki :)

Izula, ja bym się właśnie jednym wyjątkiem nie zrażała, ale mężowi faktycznie się odwidziało. Póki co spisaliśmy jakąś listę alternatywnych imion i chyba podejmiemy decyzję, jak zobaczymy Młodego już po tej stronie brzucha :)

Akina, o tym braku pionu też czytałam, choć ponoć w którychś modelach da się to osiągnąć przez odprucie czegoś. Natomiast ja pisałam o braku całkowitego poziomu, na punkcie którego ja miałam świra... Muszę się jeszcze temu przyjrzeć, co i jak można tam poprawić ;) A to mój wózeczek: allegro.pl/show_item.php?item=3331139330

Śniło mi się dzisiaj, że miałam wcześniej rodzić, bo coś tam. Ale to miała być cesarka czy wywoływanie... No i nie zgodziłam się, bo stwierdziłam, że to za wcześnie i dzidziuś ma jeszcze posiedzieć w brzuszku :)

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #699391 przez słonko
Iwonko, specjalnie dla Ciebie, wkleiłam w końcu suwaczek :lol:

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #699400 przez akina_zet
Słoneczko czyli uderzyłaś w pomarańcz :lol: Będziesz z niego zadowolona,zobaczysz :blink:

Nubi ja to się boję porodu i jednego i drugiego,mam wrażenie,że tylko ja tu jestem aż taką panikarą :ohmy:
Przy naturalnym boję się,że popękam i to szycie,albo że nie dam rady jej wypchnąć,przy cesarce byłabym może ciut spokojniejsza,ale boję się,że będę długo dochodzić do siebie i nie zajmę się sama dzieckiem,tak źle i tak niedobrze,ale jakoś trzeba dać radę,choć panikara ze mnie od dziecka nie z tej ziemi :pinch:

A tak w ogóle dzień doberek dziewuszki :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #699402 przez słonko
Nubi, faktycznie szkoda, że nie dowiedzieli się od razu... Teraz będzie trudniej i dla Was i dla nich. Ale lepiej późno, niż wcale, więc zróbcie to jak najszybciej. Będzie z głowy i w ogóle powinno to Was wszystkich zbliżyć :)
A co do początków ciąży, ja niby chciałam i przygotowywałam się psychicznie od roku, ale koniec końców byłam nieco zdenerwowana, żeby nie powiedzieć przerażona, kiedy stwierdziłam, że się udało (a wiedziałam przed testowaniem, bo miałam inne objawy niż przed okresem). Dopiero radosna reakcja męża (któremu przez rok robiłam pranie mózgu ;), bo nie za bardzo chciał mieć kolejne dzieci) mnie uspokoiła :)

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #699408 przez słonko
Moniko, ja lubię intensywne, nasycone barwy :) Pastelowe w sumie też, ale tak jakoś ten wpadł nam w oko :) A Ty nad jakim kolorem się zastanawiasz?
Mam nadzieję, że masz rację i będę zadowolona :)

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #699419 przez Nubi
akina_zet napisał:

Słoneczko czyli uderzyłaś w pomarańcz :lol: Będziesz z niego zadowolona,zobaczysz :blink:

Nubi ja to się boję porodu i jednego i drugiego,mam wrażenie,że tylko ja tu jestem aż taką panikarą :ohmy:
Przy naturalnym boję się,że popękam i to szycie,albo że nie dam rady jej wypchnąć,przy cesarce byłabym może ciut spokojniejsza,ale boję się,że będę długo dochodzić do siebie i nie zajmę się sama dzieckiem,tak źle i tak niedobrze,ale jakoś trzeba dać radę,choć panikara ze mnie od dziecka nie z tej ziemi :pinch:

A tak w ogóle dzień doberek dziewuszki :)

Mozesz juz sie nie czuc osamotniona ;) moze nie panikuje ale mam podobne obawy z tym wyjatkiem ze wole popekac i byc pozszywana niz cesarka... Mam jakies dziwne przeczucie niepowodzenia myslac o cesarce... Intuicja to chyba sie nazywa :P

A co do przekazywania wiesci spoczywa to na barkach P. po pierwsze ja tu oni tam po drugie pojade z brzuszkiem stane przed nimi i powiemy ze jestem w ciazy? A porod planowy na wrzesien... Moi rodzice oczywiscie wiedza o tym ze P. Jeszcze nie powiedzial... jest im przykro, wszystkim jest zle tylko jemu wygodnie wrrrrrrrr! Dzieki ze moge sie wyzalic, sorry że takie doly z rana. B) to nie ja, to Zośka :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #699426 przez MyMelange
Witajcie gadulki :)

Zaliczylismy wczoraj pierwsza czkawke :) Chwile mi zajelo, zanim zorientowalam sie dlaczego brzuch skacze mi w rytmie cha cha hahahahh :)

Madzik cudnie wygladasz, brzunio przefantastyczny! Ciacho wyszlo - pychotka, ale nie bede Was draznic. Przepis mega latwy, wiec polecam kazdej kotlet.tv/ciasto-ze-sliwkami

Kurka nie straszcie tym porodem, bo juz wyjscia nie mamy raczej hihi. ja staram sie sobie wmowic, ze musi bolec, zebym chciala urodzic :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #699434 przez akina_zet
Słonko ja lecę w kolor brąz lub fiolet,myślę nadal :D

Nubi tak czytam o tej Twojej sytuacji z teściami i ciąży. Kurczę teraz to problem Twojego,głupio wyszło ale powiedzieć trzeba. Z pewnością to przetrawią i będą się cieszyć,zobaczysz.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #699436 przez Nubi
O fajnie Kinga czkawka jest super do wyczucia ale za kazdym razem zastanawiam sie czy mala to moze wkurzac?

Akina Pewnie ze przetrawia, szkoda ze tak wyszlo ale juz trudno, jakos im to sprobuje wynagrodzic :) i mam nadzieje ze P wynagrodzi to Zosi bo o nią przede wszystkim mi chodzi...

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #699452 przez pyzaura
Dzien dobry :)

A powiedzcie jak wasze malenstwa sa ulozone ?? Mi lekarz jak bylam nic nie mowil ale wczoraj jak wrocilam po tej nieszczesnej wizycie mam napisane w karcie ciazy polozenie glowkowe :) mam nadzieje ze nie bede miala cesarki nie wiem czemu wole urodzic naturalnie w sumie Monia powiem Ci ja tez bylam jestem straszna panikara ale nie wiem czemu narazie sie nie boje moze dlatego ze staram sie nie myslec a jak przyjdzie wrzesien to przyjdzie i strach :) jestem narazie pozytywnie nastawiona ze bedzie dobrze.

Jezdzilam wczoraj po hurtownich dzieciecych za lozeczkiem ale takie ceny ze szok i wkoncu wczoraj ogladalismy na allegro i miala typy ale zawsze cos tam mi nie gralo poszlam spac cala noc snily mi sie lozeczka obudzilam sie o 5 i zaczelam na nowo ogladac i wkoncu zamowilam :) allegro.pl/17cz-lozeczko-z-szuflada-mate...rca-i3359547678.html lozeczko sosna a kolorystyka Serduszka w paseczkach pomarańczowych. Moze bedzie dla was za intensywny kolor ale mi bedzie pasowal bo mam zielony pokoj i wszystkie dodatki komplet wypoczynkowy w kolorze pomaranczki takze mam nadzieje ze sie dopasuje wysle wam foto jak bedzie juz rozlozone :) mam nadzieje ze dostane w tym tyg :D:D

MyMelange ja caly czas nie moge sie nadziwic jak Ty ladnie wygladalas zreszta wszystkie ladnie wygladacie a powiedz kochana te granatowe alladynki to z lidla ?? bo widzialam ze takie mieli w tym tyg i zastanawiam sie czy to one bo moze o ile jeszcze beda bym sobie dzis podjechala je zobaczyc :D:D

a tak poza tym jak nadrobie reszte postow poodpisuje :) chce dzis do gdanska jechac do galeri podobno maja wyprzedaze moze cos by bylo fajnego w 5-10-15 :)

milego dnia laseczki :kiss: :silly: :laugh:

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka