BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #699838 przez pyzaura
Hej lasunie :)

A ja godz temu dopiero wstalam :P wczoraj bylam w galerii i maja pelno promocji i tak w sklepie 5-10-15 maja pelno promocji do 50% maja takie fajne pacuszki po 3-4 bodziaki rozne z dlugim krotkim rekawkiem od 20 zl paczka do 50 zalezy jak pakowane i jaki rodzaj :D oplaca sie tylko u mnie byly same juz duze rozmiary po 70 a ja chcialam 56-68 to wszystko juz wykupione bo takie wieksze mam od kuzynki takze lipa :D

pogoda ladna :D takze dziewczynki korzystajcie z niedzieli i odpoczywajcie :D

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #699840 przez Monika23083
mery75 napisał:

Monisiu ale załatwiłaś tego palca szok może rivanol pomoże :blink: ale masz fajnie że masz gdzie jechać odpocząć u mnie same miastowe kurcze niema gdzie jechać załamka bawcie się dobrze :blink:

tak to jest jak się źle obetnie paznokieć :( ból niesamowity. Muszę kupić ten rivanol, dzięki.

Jak nie przejdzie do piątku to chirurg mnie czeka :(

no rzeczywiście, w taką pogodę fajnie pojechać na wieś i się wylegiwać:) mery to zapraszam do mnie na grilla, wieś zabita dechami:)

11 lata 9 miesiąc temu #699841 przez Monika23083
pyzaura a te lidlowskie spodnie dorwałaś?

11 lata 9 miesiąc temu #699846 przez mery75
Monia oj skorzystałabym uwierz już bym się ubierała mamy znajomych w Konstantynowie tam mają basen ogród ale jazda tam kończy się imprezą a mąż jutro do pracy heh :blush: wiem że na takie rzeczy moczenie w rivanolu bardzo skutkuje

11 lata 9 miesiąc temu #699848 przez niagara
Dzień dobry Mamusie :)
Ostatnio miałam trochę mało czasu, bo zrobiliśmy remont w mieszkaniu i przygotowaliśmy kącik dla Małej :) Teraz już tylko czekamy na meble :)

Wszystkie zaległości nadrobiłam, ale od natłoku wiadomości mam taką pustkę w głowie, że nie wiem co której odpisać :blink: W każdym bądź razie cieszę się, że po wizytach wszystko ok i dzieciaczki rosną jak na drożdżach :laugh:

Do 10.07 w realu jest promocja na pampersy, przy zakupie 2 paczek płacimy 36,99 za opakowanie 80szt (rozmiar 2) :) Wychodzi 0,46gr za pieluszkę, a i dostaliśmy jeszcze na płycie kurs fotografii (fotografowanie dziecka w ruchu) :) Bardzo fajny, na pewno się przyda :)

11 lata 9 miesiąc temu #699855 przez pyzaura
Monia wlasnie nie dojechalam do lidla :D ale teraz na 12 ide do rodzicow na obiadek i wtedy podjedziemy :) mam nadzieje ze beda koniecznie chodzi mi o kolor niebieski :D tak ok 13 napisze czy dostalam :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #699856 przez mery75
Natalka żeby to było do 10.08 to bym się cieszyła ale jeszcze troszke i też zaczne kupować i wtedy was zamęcze wstawianiem wszystkiego na forum :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #699857 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

o Iva to musisz sie z kolezanka do Grudziadza wybrac ;)

Z kuzynka Karolcia,z kuzynką ;) Ja pochodzę ze Świecia a między Świeciem a Grudziądzem jest dom rodzinny mojego taty gdzie mieszka ciocia i najbliższa kuzynka ;)
W przyszłym roku na pewno tam zawitamy,w tym roku juz sobie odpuszczam niestety :/
Fajnie,że siostra chociaz tyle wytrzymała :) Moja bratanica wyjechała na kolonię na 2 tygodnie. Wczoraj minął tydzień,wracaja w sobotę w nocy. Wytrzyma chyba aczkolwiek ona ma juz prawie 10 lat :) A za rok....wysylamy ich razem-mojegoo Filipa i Majkę na obóz sportowy :)

jejku Wy tak piszecie,że dzieci zaczną/zaczeły szaleć bo sobie pozwoliłyscie na szklaneczke coli a ja....chlam gazowane od samego początku ciązy :blush: Malo tego,że gazowane to jeszcze musi być z lodówy. Teraz króluje Schweeps pomarańczowy albo limonkowy,ewentualnie czyat woda ale tez oczywiście gazowana! a początki ciązy to musiala być cola i to dodatkowo w puszkach,bo mmmmmmocno gazowana :dry: taka ze mnie niedobra mama.

O tych pieluszkach chciałam Wam jeszcze napisac i Natalia mi przypomniała. Ja mam 3 paczki tych pampersów rozm 2 i ostatnio otworzyłam pakę,żeby zobaczuć jak to teraz wygląda :) i kurcze....duże mi się wydają,więc na pewno jedną albo 2 paczki jedynek tez zakupię na początek. Jak mała będzie mniej więcej taka jak Filip (3250gram) to ta pieluszka w rozm. 2 bedzie jej sięgać prawie po pachy :P
Jej a przypomniało mi się właśnie jak z allegro zamawiałam dla mojej koleżanki pieluszki bella dla wczesniaków bo Nikola jak sie urodzila miała 1200gram. Okruszek taki a teraz we wrzesniu będzie maszerowała do szoły....

11 lata 9 miesiąc temu #699861 przez paulinka.k22
Cześć mamuśki!

Piszecie o tych pampersach jakie kupujecie, ja to chyba skuszę się na te DADY z Biedronki.. Moja koleżanka stosuje od początku jak tylko jej mała się urodziła i jest zadowolona. Przecież dziecko na początku non stop robi kupki i trzeba je przebierać często , więc myślę że trochę szkoda kasy na te drogie pampersy ;) ale to jest moje zdanie...z resztą wszystko okaże się w praktyce :)

No Iwonka faktycznie fotka śliczna :)

Miłej niedzieli Wam życzę! Buziaczki :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #699863 przez paulinka.k22
Alivva napisał:

Jej a przypomniało mi się właśnie jak z allegro zamawiałam dla mojej koleżanki pieluszki bella dla wczesniaków bo Nikola jak sie urodzila miała 1200gram. Okruszek taki a teraz we wrzesniu będzie maszerowała do szoły....

O rany to tyle ile waży teraz moja Ola :ohmy: oj to dzielna dziewczynka musi być :)

11 lata 9 miesiąc temu #699867 przez iwonta_kg
Dzień dobry. Po nieprzespanej nocy dopiero sie budzę... Jestem nieprzytomna!

Mam pytanie do mam ktore karmiły piersią. Do jakiego momentu mozna karmić na dworze? Chodzi mi o temperaturę. Czy październik jeszcze wchodzi w grę jak są ciepłe dni czy lepiej nakarmić w domu i iść na krótki spacer?

Wy już pampersy kupujecie?? Ja mam jedną paczkę w ktorej jest chyba 20 sztuk. W sumie nie wiem na co czekam ale jakos nie mogę sie zdecydować jakie kupić.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #699869 przez Ania31
witam mamuski :)
Ja wczoraj tez cały dzien na dzialce przesiedzialam , troche tam porobiłam, ładna rzodkiewka i sałata mi wyrosła , bedzie tez fasolka to musialam poplewic i inne drobne prace porzadkowe zrobiłam i wieczorem byalam tak zmeczona ze juz na nic nie mialam siły. Dzisiaj mielismy z mezem jechac gdzies nad wode ale musiał pojechac do pracy i niewiem ile mu tam zejdzie szkoda ;) Ale przynajmniej nadrobie wszystko na forum.

Jesli chodzi o pieluszki to mam cale jedno opakowanie 1 od kolezanki ktora pracuje w hurtowni ale to jakieies bez firmowe, niewiem czy beda dobre. I niewiem chyba kupie te dada z biedronki bo tez slyszałam o nich dobre opinie. Zaczełam zamawiac rzeczy na allegro. Narazie zamowilam wanienke ,2 reczniczki kapielowe i mate do wanienki. :)

11 lata 9 miesiąc temu #699876 przez Villemo
Ja przy Klaudiuszku od razu startowałam od 2 bo młody ważył 4 kg :-) I to miałam niepotrzebnie taki duży zapas 2 bo wyrósł z nich błyskawicznie. Teraz jeszcze nie kupowałam pampersów ale dostałam od sąsiadki paczkę dadów 2. Na początek będą ok, bo i tak trzeba w nocy malucha przebrać jak strzeli kupkę, jak już nie będzie kupki robił tak często, i przestaniemy przebierać w nocy to wracamy do pampersów bo dady niestety całej nocy u nas nie wytrzymywały a parę groszy na sztuce pampersa to żadna oszczędność zważywszy na to, że potem masę prania. Real przeważnie ma najlepszą ofertę na pampersy za to w tesco też prawie cały czas promocja na duże paczki w kartonach :-)

Jutro dziewczyny proszę trzymajcie kciuki. Mój mąż idzie na rozmowę o pracę i jeśli wszystko pójdzie dobrze, i jego szef zgodzi się na rozwiązanie umowy za porozumieniem stron to od środy rozpocznie już nową pracę co się wiąże z tym, że będzie miał dla nas więcej czasu wolnego.

Ehh ja muszę wreszcie spisać na listę co nam potrzeba bo jestem w czarnej dupie i jeszcze niczego nie kupiłam ;/ Nie wiem na co ja czekam :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #699878 przez Ania31
Iwona ale zdjecie naprawde śliczne całusek w brzusio pieknie :) A jak masz ładnie wszystko w szufladach poukładane super.

Tak dziewczyny pisałyscie o tych spodniach z lidla ze takie wygodne i fajne az pojechałam zobaczyc ale u mnie nie było.

Moja kolezanka miala cesarke i karmi piersia i nie ma zadnego problemu z pokarmem a mala rosnie jak na drozdzach. Ma 4 miesiace i wazy juz 8 kg :) Takze nie ma co sie martwic

11 lata 9 miesiąc temu #699881 przez Alivva
tak tezz sobie myslałam,żeby te jedynki kupić z Dady ale ostatnio w Biedronie nie widziałam dużych paczek tylko te male. Sa w ogóle duże?? a dwójki....78sztuk było po 39,99 więc w porównaniu do tych pampersów w droogeriach Natura teraz to dada wypadają nawet drożej :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka