BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #700067 przez papi88
czesc mamcie

zaczne od tego ze wczorajszy dzien minol mi w koncu szybko przyjechala do mnie mama zrobilysmy obiad poopalalam sie troche a pozniej zaczelysmy sprzatac swoje samochody i tak zlecialo szybko ze ledwo co na lotnisko zdazyłam po R pojechac jeszcze w biegu sie kąpałam.jeszcze wychodze z kapieli z lazienki skulona w reczniku z krzywą mina bo mi zimno a moja mama sie patrzy na mnie przerazona i mowi co jest nie rodz mi tu :laugh:
jak bylam w czwartek na wizycie to lekarz pytal czy mnie boli brzuch czy mam obrzeki a ja mowie ze nie a wczoraj najpierw mi spuchły kostki pozniej zaczolo bolec brzuch (chyba jednak gimnastyka przy myciu samochodu nie byla dla mnie wskazana) a jeszcze podczas sprzatania samochodu zjarałam sobie plecki :)

dzisiaj pojechalismy na zakupy na razie zdjec nie wstawiam bo znow R wrzucil to wszystko byle jak do szafy ale jak juz zaczne ukladac wszystko wporzadku to porobie i wrzuce fotki.
zdziwilo mnie ze pamietal jakie pieluchy wziasc ( kupiłam pampers 1 newborn sensitiv 2-5kg) kupiłam tez tej firmy chusteczki oprucz tego wziełam tez z nivea bo pojemnik był gratis :) kupiłam tez troche kosmetyków z firmy nivea i babydream (nie kupuje tylko jednej firmy bo nie wiem jak bedzie z alergiami), smoczek aventu kupiłam,butelke lovi,ceratki pod materac,na próbe proszki do prania i płyn do płukania lovela.
na pampersy w realu była promocja nie całe 40 zł za paczke bodajze 72szt i tez jakies tam płytki kurs fotografi dostalismy w rosmanie takie same kosztowały o 10 zł wiecej za to proszki kosztowały mnie w rosmanie niz w realu,kupiłam tez szare mydło i w rosmanie z tych małych wersji do szpitala szampon zel odzywke

wiecie co R wrocil wczoraj nawet bylismy na starowce na spacerze ale ja mam dalej depresje z tesciowa sie malo nie poklucilam i z moja mama o jego wyjazd sierpniowy czy na prawde ja jestem taka zla i niesprawiedliwa?ze chce go miec przy sobie zwlaszcza teraz jak jestem na koncowce ciazy?bo wszyscy maja pretesje ze nie chce go puscic!moja mama mowi ze skoro sie zobowiazal to powinien jechac a tesciowa ze zobaczy kawalek swiata a ja co kur..mam siedziec w domu skoro chcial dziecko niech siedzi teraz ze mna...
zwlaszcza ze teraz jest dla mnie trudny moment jak mowilam mam jakas depresje zaczynam bac sie porodu zaczynam miec niepewnosci czy chce dziecko itp itd

juz ktoras osoba mi mowi ze opuscil mi sie brzuch i abym uwazala bo maly sie juz przygotowuje lekarz niby nic takiego mi nie powiedzial ale wydaje mi sie ze inni tak mowi od kiedy mały zmienił pozycje ze jest głowka w dół nie uciska mi juz na zalodek i wyglada to jakby brzuch sie obnizyl

tak mi sie chce malin albo czersni ze zaraz zwariuje...a juz za pozno aby gdzies kupic :(

miłego wieczoru

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700071 przez Alivva
:blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:
noooo nazbierało sie tego troszkę :)
ale tak jak juz pisałam 80% tych ciuszków to po Filipie,od bratowej,kuzynek,koleżanek i z lumpka. małe 20% kupione nowe :)

znalazłam nawet (tzn moja mama wyjęła ze swojej szafy,a myślałam,że już daaaaawno było wydane) kocyk po Filipie,który mozna tak zapiąć,że robi się z niego taki ala spiworek :) dostalam go od ludzi z pracy wtedy jak urodzilam młodego :)
Jutro jak będzie suchy to zrobie fotki i Wam pokażę.
Ale fajna niespodzianka,bo myslałam,że on już dawno gdzies "poszedl" w świaat a tym czasem jak nówka sztuka-tylko po Filipie i cwana babcia trzynala go w szafie :P tyle lat :D

Aniu.....bardzo ładne zdjęcie w plenerku :)
No i te zakupy :) Paputy i różowa wanienka rozczulają :)

11 lata 9 miesiąc temu #700079 przez mery75
Papi kochana weź się w garść niejesteś sama ja o porodzie jak pisałam boje się tylko o małą niemyślę o bólu gotowa jestem na to a to że brzuszek się obniżył to może zmiany ułożenia albo to złudzenie głowa do góry na jakiekolwiek wątpliwości za późno to pewnie przez te hormony takie myśli jesteśmy z Tobą :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #700086 przez nike84
mery75 napisał:

Pyzaura heeh żebyś mnie widziała jak chodze to mało chmur głową niestrącam :blink:
Nike to takie słodkie że mały ma po tacie sweterki gdzie one przetrwały? :woohoo:

Mery teściowe mieli w pudle schowane w szafie przez tyle lat, razem z książeczkami, misiami i drewnianą huśtawką :) Sama byłam w szoku jak to zobaczyłam :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #700087 przez akina_zet
Iva bo babcie tak lubią chomikować i jest to urocze :lol: Moja 83-letnia babcia wyjęła ostatnio moje ubranka od chrztu (dziergane na drutach) i stos moich lalek, w plastykowym pudełku po śledziach znalazl się też koślawy bałwan ulepiony z plasteliny przeze mnie w przedszkolu :lol: Rozczuliła mnie tym :)

Papi mam nadzieję,że deprecha jest chwilowa i szybko ją przegonisz,ja też niestety coraz częściej łapę wisielczy nastrój :pinch:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700089 przez Alivva
Ja tez myślę,że te wszystkie obawy to hormony :)
Wszystko sie zmieni jak przytulisz do cyca malego :) tak myslę :)
Nie jestes niedobra,chcąc mieć swojego R przy sobie :) masz taka potrzebe i to zrozumiałe :)
To ze mna chyba jest coś nie tak,bo dzis się ucieszyłam jak bart wyjechał,looz na kolejne 4 tygodnie a jeszcze mnie tak wkurzył na koniec,że powiedziałam mu,że następnym razem śpi pod mostem! (dla jasności-jego mieszkanie jeszcze nie jest skończone a rodzice z jego dawnego pokoju zrobili już cos tam innego :P )
Wiem,że jak będę miała zaplanowaną cesarke to on będzie na miejscu i pod tym względem chyba wolalabym rodzić naturalnie.....po wszystkim napisalabym,że Alicja jest już na świecie,bo bez sensu byłoby napisać mu jakby się zaczęła akcja porodowa.... Gnałby na łeb na szyję i jeszcze by się gdzieś po drodze rozwalił a na sumieniu nie chcę mieć nikogo.

Te sweterki też mnie rozwaliły :) tyle lat...urocze to :)
Monia a juz sobie wyobrażam te ubranko od chrztu. ja własnie chcę dla Luśki kupic do chrztu komplecik robiony na szydełku. Sukienka+czapeczka+sweterek lub płaszczyk około 140-200zl ale sa takie śliczne,że pewnie sie szarpnę ;) a potem schowam w pudło i będę trzymała 30 lat :D

11 lata 9 miesiąc temu #700092 przez mery75
Dziewczyny w takim razie jak nasze dzieci wyrosną to trzeba dla wnuków zostawić pamiątki :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #700106 przez akina_zet
No ja do chrztu miałam czapeczkę,sukienkę i buciki,wszystko białe z różowymi obramówkami :)

Pamiątki dla wnuków koniecznie ! :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700113 przez pyzaura
Monika zdjecie brzucha zrobie jutro i wstawie

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #700114 przez mery75
No nic żegnam się na dzisiaj dobrej nocki wszystkim :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #700122 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Monika zdjecie brzucha zrobie jutro i wstawie

Trzymam Cię za słowo :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700126 przez donata
Hej. Mogę się przyłączyć? :) Nazywam się Donata, mam 26 lat i termin na 27 września :) Data porodu z miesiączki różni się od daty z USG aż o 2,5 tygodnia, bo miałam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek. Będziemy mieć synka. Imię jeszcze nie wybrane, ale chcemy nazwać Małego Szymon albo Kacper :) Ile przytyłyście w 29. tygodniu? Ja jak na razie 6,5 kg. Ale jestem niska i czuję się już jak klusek :)

11 lata 9 miesiąc temu #700144 przez iwonta_kg
mery75 napisał:

Uwaga uwaga właśnie się kąpałam i z lego cycuszka normalnie 2 krople białej wydzieliny poleciały i na tym się skończyło hehe :blush:

Zazdrosze... U mnie w dalszym ciągu susza... :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #700146 przez iwonta_kg
pyzaura napisał:

buciki taty

Słodkie :):):):)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700148 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

A wiec kochane moje.... tak to na razie wyglada :
Górna czesc Luśkowej szafki

Dolna część
A to miała być całość.... nie wyszło tak do końca

Ręczniczki,pieluszki i kocyki na razie w mojej komodzie z pościelami....

Bardzo ładny porządek i ogromna kolekcja! :) masz tego troche :) Też muszę sie zakupić w takie kosze! Gdzie je kupiłaś?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka