- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Za każdym razem wmawiam sobie że teraz będę więcej odpoczywać, ale niestety nie potrafię

zapomniałam: udanych wizyt dziewczyny!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Ojej okropne to wiaderko za darmo bym niechciała normalnie wygląda to strasznie normalnie jakby ktoś próbował utopić dziecko przepraszam ale to moja opinia niechce nikogo urazić
Masz prawo mieć swoje zdanie. Nikt Cię za to tu nie okrzyczy

Tak samo te chusty. Jak widzę kobietę która idzie z tą chustą i w środku ma dziecko i jak ono się męczy to mam ochotę jej coś powiedzieć! Nóżki wiszą w powietrzu, dziecko jakoś skośnie ułożone i ściśnięte. I to ma być wygoda??? Sorry ale ja jestem temu przeciwna!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Monika23083 napisał:
papi mi już niejedna osoba mówiłą, że wcześniej urodzę, bo brzuch mi się zrobił tak mega nisko. Trochę się wystarszyłam i zapytałam lekarza, ale on stwierdził, że jest ok i każda kobieta m ten brzuszek inaczej i że mam ludzi nie słuchać- tylko siebie:)
Monia ja też ostatnio się pytałam lekarza o ten mój brzuch, bo ja od początku mam go jakos niskoa przynajmniej mi się tak wydawało... ale gin stwierdził, że normalny i że każda kobieta ma inny ten brzuszek. Mój to czasami jest nawet taki kwadratowy, bo niunia cały czas pośladkowo leży i cały tułów ma na dole brzucha
Mój mały też ma pupę na dole. Zmienia pozycję tylko wtedy jak ja się kładę na bok. Ale ja mam prawdopodobnie zrosty na macicy i jemu jest tam bardzo ciasno dlatego nie chce wejść tam główką.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a powiedzcie kochane jak z waszymi nogami cxzy tez macie tak opuchniete ze w żadne buty sie nie miescicie ?? ja 2 3 miesiace pokupowalam sobie takie fajne niskie wygodne baletki laczki i od soboty nie moge w nie wlozyc nogi co ja mam za wielkie nogi to az wstyd tak mi napuchly

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
(...)Jak widzę kobietę która idzie z tą chustą i w środku ma dziecko i jak ono się męczy to mam ochotę jej coś powiedzieć! Nóżki wiszą w powietrzu, dziecko jakoś skośnie ułożone i ściśnięte. I to ma być wygoda??? Sorry ale ja jestem temu przeciwna!
Nie zrozum mnie zle ale skad mozesz byc pewna ze to dziecko w chuscie sie tak meczy? Gdyby bylo nie wygodnie to by sie wiercilo albo plakalo moze?Bo mnie rozwala takie gadanie znowu, mam super "chuste" i bede mala w niej nosila, jezeli oczywiscie bedzie jej w niej dobrze

Co do wiaderka to tez jakies negatywne odczucia mam, o topieniu nie pomyslalam

Dziewczyny powodzenia na wizytach

Monika zjem dzis maliny, smaka narobilas

Do pozniej mamcie

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-tummy-tub...sen-i3317348296.html
O takie coś chodzi?
Tak,tak! O to mi chodziło

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie
Iwonta no dokładnie ta chusta to raczej wygoda dla matki bo ma wolne ręce niż dla dziecka tak jak jazda z dzieckiem na rowerze z tyłu na krzesełku ostatnio widzieliśmy z męże m jak jechaliśmy samochodem mądrą mamusie z małym dzieckiem na rowerze z tyłu spało mało niewypadło z tego krzesła matka mając dziecko z tyłu kompletnie niekontrolowała co się dzieje a małej to mało głowa się nieurwała niemieliśmy jak zareagować bo jechaliśmy środkiem ulicy ale może ktoś z przechodniów ją zatrzymał i powiedziałmery75 napisał:
Ojej okropne to wiaderko za darmo bym niechciała normalnie wygląda to strasznie normalnie jakby ktoś próbował utopić dziecko przepraszam ale to moja opinia niechce nikogo urazić
Masz prawo mieć swoje zdanie. Nikt Cię za to tu nie okrzyczyJa też mam takie zdanie. Nie można wszystkiego sprowadzać do wnętrza matki. Dziecko się urodziło i trzeba je przyzwyczajać do realnego świata a nie wracać ciągle do łona matki. Może to brutalnie brzmi ale takie są realia.
Tak samo te chusty. Jak widzę kobietę która idzie z tą chustą i w środku ma dziecko i jak ono się męczy to mam ochotę jej coś powiedzieć! Nóżki wiszą w powietrzu, dziecko jakoś skośnie ułożone i ściśnięte. I to ma być wygoda??? Sorry ale ja jestem temu przeciwna!

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
donata napisał:
Hej. Mogę się przyłączyć?
Nazywam się Donata, mam 26 lat i termin na 27 września
Data porodu z miesiączki różni się od daty z USG aż o 2,5 tygodnia, bo miałam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek. Będziemy mieć synka. Imię jeszcze nie wybrane, ale chcemy nazwać Małego Szymon albo Kacper
Ile przytyłyście w 29. tygodniu? Ja jak na razie 6,5 kg. Ale jestem niska i czuję się już jak klusek
Witaj Donataodpowiadając na Twoje pytanie ile przytyłyśmy w 29 tyg to ja odpowiadając za siebie to nie wiem bo teraz już warze sie raz w miesiącu a jestem prawie w 33 tygodniu. Ogólnie przytylam 11kg... Mój synek będzie miał na imię Kacperek. Jeśli wybierzesz to imię to będziesz czwarta bo poza mną jest jeszcze Nike i Agamo które tez będą miały Kacperka
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusjiaha i powiedz nam skąd jesteś
Mieszkam w Olsztynie

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Donata ty tez masz imponujaca kolekcje dla maluszka

Ja nie mam jeszcze łozeczka bede zamawiała pod koniec lipca ale mam juz upatrzone na allegro. Chociaz wciaz zastanawiam sie nad ta kolyska co pisałam wam o niej wczesniej.
A co do chust to moze i dla mamy to jest wygoda a dla dzieciatka niewiem ponoc to jest dobre ulozenie dla maluszka ale ja nie bede uzywac jakos nie jestem przakonana.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
pyzaura na opuchnięcia to nogi w górze, chłodne okłady, naprzemienny prysznic i dużo wody - mało soli:) mi i tak puchną troszkę pod wieczór, ale rano jest OK. A jakieś maście chłodzące używałaś?