BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #700420 przez pyzaura
przypomnieliscie mi o Tym Wladyslawowie czy nasza Akinka tez jakos nie miala tam jechac?? :blink: Kochana co z Twoim wyjazdem bo nic w postach wczesniej nie pisalas jedziesz czy dalej u tesciow siedzisz??

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700422 przez Monika23083
Ania ja w weekendy jak pograbie przy krzaczorach to też brzuch robi mi się twardy. Zresztą teraz to już nawet jak pochodzę zbyt długo, ale chwilę poleżę i przechodzi.

Za każdym razem wmawiam sobie że teraz będę więcej odpoczywać, ale niestety nie potrafię :)

zapomniałam: udanych wizyt dziewczyny!

11 lata 9 miesiąc temu #700423 przez iwonta_kg
mery75 napisał:

Ojej okropne to wiaderko za darmo bym niechciała normalnie wygląda to strasznie normalnie jakby ktoś próbował utopić dziecko przepraszam ale to moja opinia niechce nikogo urazić :huh:

Masz prawo mieć swoje zdanie. Nikt Cię za to tu nie okrzyczy ;) Ja też mam takie zdanie. Nie można wszystkiego sprowadzać do wnętrza matki. Dziecko się urodziło i trzeba je przyzwyczajać do realnego świata a nie wracać ciągle do łona matki. Może to brutalnie brzmi ale takie są realia.
Tak samo te chusty. Jak widzę kobietę która idzie z tą chustą i w środku ma dziecko i jak ono się męczy to mam ochotę jej coś powiedzieć! Nóżki wiszą w powietrzu, dziecko jakoś skośnie ułożone i ściśnięte. I to ma być wygoda??? Sorry ale ja jestem temu przeciwna!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #700425 przez iwonta_kg
paulinka.k22 napisał:

Monika23083 napisał:

papi mi już niejedna osoba mówiłą, że wcześniej urodzę, bo brzuch mi się zrobił tak mega nisko. Trochę się wystarszyłam i zapytałam lekarza, ale on stwierdził, że jest ok i każda kobieta m ten brzuszek inaczej i że mam ludzi nie słuchać- tylko siebie:)

Monia ja też ostatnio się pytałam lekarza o ten mój brzuch, bo ja od początku mam go jakos nisko ;) a przynajmniej mi się tak wydawało... ale gin stwierdził, że normalny i że każda kobieta ma inny ten brzuszek. Mój to czasami jest nawet taki kwadratowy, bo niunia cały czas pośladkowo leży i cały tułów ma na dole brzucha :dry:

Mój mały też ma pupę na dole. Zmienia pozycję tylko wtedy jak ja się kładę na bok. Ale ja mam prawdopodobnie zrosty na macicy i jemu jest tam bardzo ciasno dlatego nie chce wejść tam główką.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #700430 przez pyzaura
no laski co do wiaderka ladne jest ale ja mam zwykla wanienke z ta wkladka tez chcialam profilowana ale nawet w sklepie mi odradzila :) te chusty dla dzieci zgodze sie z Iwonta tez nie podoba mi sie to :) ale wiadomo kazdy ma swoje zdanie :)

a powiedzcie kochane jak z waszymi nogami cxzy tez macie tak opuchniete ze w żadne buty sie nie miescicie ?? ja 2 3 miesiace pokupowalam sobie takie fajne niskie wygodne baletki laczki i od soboty nie moge w nie wlozyc nogi co ja mam za wielkie nogi to az wstyd tak mi napuchly :( narazie nosze tenisowki bo w nie noga weszla ale znowu strasznie mi w nich cieplo i tez puchna bede chyba chodzic boso :(:(:( albo zainwestowac w nowe trzewiki :( macie na opuchlizne jakies rady?? robie zimne oklady staram sie odpoczywac a i tak kulfony sa :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700431 przez Nubi
iwonta_kg napisał:

(...)Jak widzę kobietę która idzie z tą chustą i w środku ma dziecko i jak ono się męczy to mam ochotę jej coś powiedzieć! Nóżki wiszą w powietrzu, dziecko jakoś skośnie ułożone i ściśnięte. I to ma być wygoda??? Sorry ale ja jestem temu przeciwna!

Nie zrozum mnie zle ale skad mozesz byc pewna ze to dziecko w chuscie sie tak meczy? Gdyby bylo nie wygodnie to by sie wiercilo albo plakalo moze?Bo mnie rozwala takie gadanie znowu, mam super "chuste" i bede mala w niej nosila, jezeli oczywiscie bedzie jej w niej dobrze :blink:
Co do wiaderka to tez jakies negatywne odczucia mam, o topieniu nie pomyslalam :P

Dziewczyny powodzenia na wizytach ;)
Monika zjem dzis maliny, smaka narobilas :blink:
Do pozniej mamcie ;)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #700432 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-tummy-tub...sen-i3317348296.html

O takie coś chodzi?

Tak,tak! O to mi chodziło :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700433 przez mery75
iwonta_kg napisał:

mery75 napisał:

Ojej okropne to wiaderko za darmo bym niechciała normalnie wygląda to strasznie normalnie jakby ktoś próbował utopić dziecko przepraszam ale to moja opinia niechce nikogo urazić :huh:

Masz prawo mieć swoje zdanie. Nikt Cię za to tu nie okrzyczy ;) Ja też mam takie zdanie. Nie można wszystkiego sprowadzać do wnętrza matki. Dziecko się urodziło i trzeba je przyzwyczajać do realnego świata a nie wracać ciągle do łona matki. Może to brutalnie brzmi ale takie są realia.
Tak samo te chusty. Jak widzę kobietę która idzie z tą chustą i w środku ma dziecko i jak ono się męczy to mam ochotę jej coś powiedzieć! Nóżki wiszą w powietrzu, dziecko jakoś skośnie ułożone i ściśnięte. I to ma być wygoda??? Sorry ale ja jestem temu przeciwna!

Iwonta no dokładnie ta chusta to raczej wygoda dla matki bo ma wolne ręce niż dla dziecka tak jak jazda z dzieckiem na rowerze z tyłu na krzesełku ostatnio widzieliśmy z męże m jak jechaliśmy samochodem mądrą mamusie z małym dzieckiem na rowerze z tyłu spało mało niewypadło z tego krzesła matka mając dziecko z tyłu kompletnie niekontrolowała co się dzieje a małej to mało głowa się nieurwała niemieliśmy jak zareagować bo jechaliśmy środkiem ulicy ale może ktoś z przechodniów ją zatrzymał i powiedział :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700434 przez donata
iwonta_kg napisał:

donata napisał:

Hej. Mogę się przyłączyć? :) Nazywam się Donata, mam 26 lat i termin na 27 września :) Data porodu z miesiączki różni się od daty z USG aż o 2,5 tygodnia, bo miałam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek. Będziemy mieć synka. Imię jeszcze nie wybrane, ale chcemy nazwać Małego Szymon albo Kacper :) Ile przytyłyście w 29. tygodniu? Ja jak na razie 6,5 kg. Ale jestem niska i czuję się już jak klusek :)

Witaj Donata :) odpowiadając na Twoje pytanie ile przytyłyśmy w 29 tyg to ja odpowiadając za siebie to nie wiem bo teraz już warze sie raz w miesiącu a jestem prawie w 33 tygodniu. Ogólnie przytylam 11kg... Mój synek będzie miał na imię Kacperek. Jeśli wybierzesz to imię to będziesz czwarta bo poza mną jest jeszcze Nike i Agamo które tez będą miały Kacperka :)

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji :) aha i powiedz nam skąd jesteś :)

Mieszkam w Olsztynie :) Też mam 160 cm tylko :) U mnie od wczoraj leci już siara. Aż się wystraszyłam ;) Mam już wszystkie ubranka poprane w Lovely. Jeszcze muszę tylko poprasować niektóre. Na zdjęciu kosmetyki Penaten kupowane w Niemczech. Za to wszystko szwagier dał ok. 100 zł. Poza tym takie różne koszyczki plastikowe, wiklinowe można kupić w Jysku. Właśnie dzisiaj też mam zamiar jakieś upolować :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #700436 przez mery75
Pyzaura mnie nogi na wieczór bardzo puchną ale to też ze względu na temperatury ja specjalnie na ciąże kupiłam takie trepy ale jak klapki dla mnie rewelka :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700437 przez donata
A tu zdjęcie ubranek :) Już łóżeczko mąż pomalował i złożył :) Było jasne, sosnowe, a teraz wygląda tak.
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #700441 przez mery75
Donata suuuper to wygląda jaki porządeczek fiu fiu :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #700442 przez pyzaura
Donata ladnie masz :D slicznosci

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #700446 przez Ania31
Pyzaura mi tez nogi puchna ale na wieczór, rano jest ok a jak chcę wyjsc gdzies wieczorem to barelinek nie moge wcisnąć. Ale teraz chodzę w klapeczkach.

Donata ty tez masz imponujaca kolekcje dla maluszka :)

Ja nie mam jeszcze łozeczka bede zamawiała pod koniec lipca ale mam juz upatrzone na allegro. Chociaz wciaz zastanawiam sie nad ta kolyska co pisałam wam o niej wczesniej.

A co do chust to moze i dla mamy to jest wygoda a dla dzieciatka niewiem ponoc to jest dobre ulozenie dla maluszka ale ja nie bede uzywac jakos nie jestem przakonana.

11 lata 9 miesiąc temu #700448 przez Monika23083
no Donata bardzo ładnie urządzony pokoik:) fajnie wygląda:)

pyzaura
na opuchnięcia to nogi w górze, chłodne okłady, naprzemienny prysznic i dużo wody - mało soli:) mi i tak puchną troszkę pod wieczór, ale rano jest OK. A jakieś maście chłodzące używałaś?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka