BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700153 przez iwonta_kg
donata napisał:

Hej. Mogę się przyłączyć? :) Nazywam się Donata, mam 26 lat i termin na 27 września :) Data porodu z miesiączki różni się od daty z USG aż o 2,5 tygodnia, bo miałam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek. Będziemy mieć synka. Imię jeszcze nie wybrane, ale chcemy nazwać Małego Szymon albo Kacper :) Ile przytyłyście w 29. tygodniu? Ja jak na razie 6,5 kg. Ale jestem niska i czuję się już jak klusek :)

Witaj Donata :) odpowiadając na Twoje pytanie ile przytyłyśmy w 29 tyg to ja odpowiadając za siebie to nie wiem bo teraz już warze sie raz w miesiącu a jestem prawie w 33 tygodniu. Ogólnie przytylam 11kg... Mój synek będzie miał na imię Kacperek. Jeśli wybierzesz to imię to będziesz czwarta bo poza mną jest jeszcze Nike i Agamo które tez będą miały Kacperka :)

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji :) aha i powiedz nam skąd jesteś :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700156 przez Alivva
Witaj Donia :)
Pewnie,że możesz sie przyłączyć ;)
ja od 24tc mam 6kg na plusie i na razie stoje w miejscu ;)

Iwonka,te koszyki kupiłam w Brico Marche...ja szukalam akurat takich wymiarów,żeby weszły mi dwa :) ogólnie maja bardzo duzy wybór w wielkościach i kolorach i ceny całkiem niskie :) Myślałam o wiklinie ale chyba plastik latwiejszy w utrzymaniu czystości :)
Na pewno bede jeszcze jakies kupować pod przewijak w łazience na kosmetyki,pieluszki i takie tam :)

Tyle sie naprasowalam dziś,maly wrócił do domku,niby zmęczona a spac mi sie nie chce :/

11 lata 9 miesiąc temu #700158 przez nike84
Witamy Donata :)
No proszę czyżby kolejny Kacperek miał się pojawić? Co do wagi, to jestem w 28 tyg i jestem już 8kg na plusie, a też do wysokich nie należę (160cm). Ale cóż, nadmiarem kilogramów będe się martwić najwyżej po porodzie B)

A mnie się chyba szykuje kolejna bezsenna noc :) Wypiłam wieczorem dwie szklanki coli i teraz nie dość, że nie mogę spać, to w dodatku Kacperek tak szaleje, że już nie wiem jak się ułożyć :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #700159 przez iwonta_kg
Ja też dzis prasowalam i niedawno skończyłam.

Spalam w dzien i tez nie jestem jakos senna...

Imprezę z plaży oglądałam w telewizji. Dobrze ze sie nie pchalam w ten tłum. I by trzeba bylo stać dwie godziny. Nie dla mnie juz takie balety. Moze w przyszłym roku sobie odbijemy...

Iva a ile kosztowały te kosze? Tez bym na kosmetyki takie kupiła.

11 lata 9 miesiąc temu #700160 przez Alivva
Musiałabym spojrzeć na paragona ale cos koło 6-8zł za sztukę :)

11 lata 9 miesiąc temu #700162 przez iwonta_kg
O to nawet nie dużo. Chyba sie jutro wybiorę:)

Mój Kacperek też szaleje. Wypilam dzis kawę mrożoną i jakies pół litra coli więc mega dawka kofeiny w ciele mojego dziecka robi swoje...

11 lata 9 miesiąc temu #700166 przez nike84
Nocne szaleństwa Kacperków? :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #700169 przez Nubi
Iwonka specjalista nie jestem ale jak jest bezwietrznie i cieplo na tyle zebys chciala wyciagac cyca to nawet w grudniu, chodzi tylko o to zeby nie zawialo bo zapalenie jest cholernie bolesne ponoc i wcale niepotrzebne ;) co do gabki tez pewnie sie na nia zdecyduje, trzeba dbac o jej higiene i nie jest super droga wiec raz na miesiac mozna zmienic...jak bedzie czas :silly:

Mery gratuluje, nie ciesz sie tak, poki co mi ta siara ciazy, dzis ubralam swoja piekna malinowa sukienke i przemokly mi cyce... Chodzilam z wlosami na prawej piersi zeby to zakamuflowac ! Eh dlaczego nie stworzyli subtelnych i cienkich wkladek laktacyjnych :ohmy: :evil: :X

Akinaja slyszalam o wiaderkach, mysle ze za dwa lata beda wszyscy sie na nie decydowac dla dzidzusiow, sam fakt pozycjii embrionalnej brzmi dobrze :) ...ale osobiscie balabym sie uzyc tego... :blush:

Nike Mery ja tez opoznioza z zakupami wiec glowa do gory nie jestescie same :blink: Pyzaura bedziemy brac z Ciebie przyklad :blink: piekna kolekcja

Ide sie myc i spac bo padaaaam
A oto prezencik jaki dostala dzis Zosia

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #700182 przez pyzaura
Witaj Donata :-)
Milo nam ja na 29 tydz tez mam ok 7kg na plusie :-) tez jestem niska i wygladam jak kluseczka.
Mery mu tez nic nie leci.
Nubi jaki przykad ;-) oprocz tego to prawie nic wiecej nie mam 2 paczki pampersow 3*6 paczek chusteczek recznik i pieluszki takze daleka droga ;-)
U mnie dzis ladny dzien ale zamiast korzystac opalac sie mam duzo sprzatania ;-)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #700207 przez Nubi
Dzien dobry, to znow jaaaaa :lol:

Donata ja tez witam, u mnie 8 kg na plusie od pocztku sie uzbieralo :)

Pyzaura dobry przyklad, dobry :) jest juz coś :silly: nie jak Iwona i Ivabo te szaleja na calego :) no i Karo tez ma juz z tego co kojarze niezly zestawik, czekam az lozeczko rozlozycie i wozek :blink: ... Wczoraj rozmawialam z sis i ona(jak wiekszosc otoczenia) mowi mi zeby torbe do szpitala przygotowac najpierw! No i tak mnie nakrecili ze w tym tygodniu ja skompletuje... Bleee ale mam na to cheeeci :P
A Anno nie przemeczaj się, sprzataj na zmiane z opalaniem ;)

Papi nie jestes okropna wymagajac chlopa u boku, to raczej tesciowa zapomniala jak to jest jak sie w ciazy jest, wiadomo ze wrazliwa i pelna obaw. Poza tym nie dyskutuj z nimi wszystkimi tylko wez meza i z Nim pogadaj na spokojnie, plusy i minusty spiszcie na kartke i mysle ze zastanowi sie i predzej zostanie jak mu dasz wybor, a nie bedziesz go do niego zmuszac. ;) (oczywiscie to moja propozycja, sama wiesz lepiej jak osiagnac swoj cel w tej kwestii)

Akina jak super ze Twoja babcia trzymala ten komplet z chrztu... Uwielbiam takie " dziedziczenie" :kiss:

Karolina a jak sie czujesz teraz, bo moze nie doczytalam a miewalas te mdlosci?

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #700231 przez iwonta_kg
Dobry:-)

Zostawiam swojego posta żebym wiedziała gdzie skończyłam czytać ;) zaraz mi bateria padnie w komorze więc jak wstanę i dorwę Lapka to poodpisuję wszystkim na wszystko:)

Miłego dnia :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #700245 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #700249 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #700250 przez karolcia1919
NUbi czuje się już lepiej nie wymiotuje od kilku dni :)
i bardzo mnie to cieszy :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka