BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700450 przez akina_zet
Co do wiaderka,nie umiem się wypowiedzieć,bo dopiero o tym usłyszałam,czekam co położna o nim powie jak się spotkamy,bo to ona o nimw wspomniała :)

Jeśli chodzi o chusty,znam mamy,których dzieci nie chciały w wózku jeździć bo płakały,a w chuście były spokojniutkie i zadowolone,także chyba każde dziecko preferuje coś innego :) Ja tylko bałabym się,że mi się to rozwiąże gdzieś :side: Ale tak to,nie mam nic przeciwko noszeniu w chuście :)

Pyzaurka,miałam jechać do Władka w tym tygodniu,ale odpuściłam. Znajomi jadą na tydzień,a u nas przez remont krucho z kasą. Mąż obiecał mi,że pojedziemy jeszcze nad morze albo na mazury razem - na jakieś 3 dni, i wolę z nim sama niż z tabunem ludzi. Teraz się mijamy ciągle,mało widzimy,chciałabym z nim pobyć trochę sam na sam. I niestety,nadal mieszkam u teściów :(

Co do nóg,mnie jeszcze nic nie puchnie,dzięki Bogu!

Donata,Ty już wszystko masz! Fiu,fiu :)

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700451 przez nike84
Mnie też to wiaderko do kąpania jakoś tak przeraża. Mam obawy jak sobie poradzę z kąpaniem w wanience a co dopiero wsadzić takie maleństwo do wiaderka, no i potem wyciągnąć z niego :ohmy: Co do chusty też mi się wydaje, że gdyby dziecku było niewygodnie to by płakało i marudziło. Ale ja i tak nie będę jej kupować, bo po prostu jakoś mnie się to nie podoba.

pyzaura jeśli chodzi o stopy i buty to czytałam, że w ciąży powiększają się trochę stopy i buty które do tej pory nosiłyśmy mogą być ciut ciasne. Dlatego ja musiałam kupic sobie w tym miesiącu jakieś wygodne buty, bo moje mnie właśnie zaczęły gnieść :)

donata, widzę ze kolejna już prawie gotowa ze wszystkim ;) pięknie to wszystko wygląda :)

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

A teraz czas ma maliny i czereśnie :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #700452 przez pyzaura
tak monia uzywam tej SEXI MAMY chlodzi mi nogi ale czy cos pomaga nie wiem bo nogi caly dzien jak balony... heheh
Druga Monia :P masz racje z tym wyjazdem jak mozesz jechac z mezem to pewnie ze lepiej troszke trzeba nadrobic ten czas nie widzenia sie :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700454 przez Alivva
Witam mamunie :)

Karolcia miło sie oglada fotki :)
Rozkręcasz się z zakupami kochana :)

Iwonka bojowo nastawiona na kolejne pranie :)

Kinia jak tam po wizycie?? Co u mojego zięciunia słychać?? :lol: :lol:

Izula....przestań sie przejmować gderaniem mamy ;) wiem,że latwo mówić,bo mnie tez czasem wytrąca z równowago ale najrozsądniem nam to olać bo ilez można słuchać :/

Aga mi infekcję stwierdziła na podstawie moich uwag (upławy,pieczenie) no i zerknął w tunel :P aaaaaaaaa no i przyjemności na wizycie :)

Wklejam i czytam dalej ;)
a pokażę Wam jeszcze ten kocyk po Filipie a poooootem moją dzisiejszą amatorską sesję :D
a tak wygląda spięty zameczkiem i napami ;)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #700455 przez akina_zet
pyzaura napisał:

tak monia uzywam tej SEXI MAMY chlodzi mi nogi ale czy cos pomaga nie wiem bo nogi caly dzien jak balony... heheh
Druga Monia :P masz racje z tym wyjazdem jak mozesz jechac z mezem to pewnie ze lepiej troszke trzeba nadrobic ten czas nie widzenia sie :P

Trzeba,trzeba! Bo jak mała przyjdzie na świat,to dopiero będzie szaleństwo i brak czasu na cokolwiek ;)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700456 przez MyMelange
Bylam, wrocilam i tyle. Nie bylo dzis USG :( - doktor powiedzial, ze nie ma potrzeby. Zbadal dowcipnie, posluchal serduszka, pomacal. Mowi, ze wszystko jest super. Ciutu morfologia spada, wiec przepisal zelazo. Kolejne badanie to ostatnie najwazniejsze USG 05.08 :)

Co do wiaderek, chust itp ja uwazam, ze kazdy robi co chce. Mi sie moga nie podobac, inni beda za tym szalec i to rozumiem doskonale :) Poki nikt nie katuje dziecka, nie mam prawa sie wtracac czy w dobrej pozycji nosi czy kapie malucha.

Ah witam Donate, masz termin o 1 dzien pozniej niz ja :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700457 przez Villemo
Dzień dobry,

Jakoś sobie nie wyobrażam kompania w tym wiaderku, bynajmniej nie takiego maluszka który jeszcze samodzielnie główki nie trzyma. :dry:

Za to chustę uważam za rewelacyjny wynalazek. Klaudiuszek uwielbiał być noszony w chuście, zasypiał momentalnie i jak tylko widział chustę i widział że zaczynam ją wiązać to wybuchał gromkim śmiechem, w chuście też przemierzył połowę drogi nad morskie oko mając troszkę ponad rok. Zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie dla stawów biodrowych niż wszelkie nosidła a super alternatywa na spacery do miejsc gdzie wózkiem się nie dojedzie.

A oto Klauduś chustowany

Serku- dokładnie jest tak jak piszesz, przed pobraniem moczu powinno się dokładnie podmyć i pobrać próbkę ze środkowego strumienia bo jak sie pobierze od razu to w moczu na bank będę wykryte bakterie te które naturalnie osiedlają się na cewce moczowej wynik wyjdzie zły a infekcji w cale nie będzie.

11 lata 9 miesiąc temu #700460 przez akina_zet
Iva!!! Ja już widziałam Twoje zdjęcie na fejsie! Ty ciążowa modelko! No daj mi swoją figurę,daj... proszę :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700462 przez mery75
Alivva ale sprytny ten kocyk jej pierwsze widze takie cudeńko :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #700465 przez Ania31
Iva kocyk fajny ale nigdzie takiego nie widzialam :)

Villemo ładne zdjecie maluszka w chuscie, trzeba ja chyba dobrze umiec zawiazac.

My melange dobrze ze po wizycie jest ok.
Ja mam w srode i wydaje mi sie ze tez usg nie bedzie mi robic ze dopiero pozniej, zobaczymy.

11 lata 9 miesiąc temu #700468 przez Villemo
Ania31 napisał:

Iva kocyk fajny ale nigdzie takiego nie widzialam :)

Villemo ładne zdjecie maluszka w chuscie, trzeba ja chyba dobrze umiec zawiazac.

My melange dobrze ze po wizycie jest ok.
Ja mam w srode i wydaje mi sie ze tez usg nie bedzie mi robic ze dopiero pozniej, zobaczymy.

Wiązanie wbrew pozorom jest bardzo proste :-) Akurat na zdjęciu zrobione niedbale ale to była tylko prowizorka bo akurat zaznaczałyśmy z mamą ile ją przyciąć.

11 lata 9 miesiąc temu #700476 przez Alivva
Mi tez sie jakoś nie widzi te wiaderkno. Znajoma kosmetyczka miała dla swojej Ewuni ale mi się wydaje nie dość,że jakies takie malo wygodne to jeszcze mało stabilne...
Chusty-rzecz gustu-póki dziecina maleńka to jeszcze ale takie pól roczne juz to jakoś mnie nie przekonuje,ale nie kupuje bo pewnie nie umialabym nawet sie tym zaplątać :D

Ania (pyzaura) ja sobie ostatnio kupilam takie skórzane balerinki w biedronie (takie tam za 39zł) o rozmiar większe niz noszę :P Potem mamie się skapna a po co mam sie męczyć :) a póki jest pogoda to chodze na bosso,ewentualnie w japonkach :)

Donia....bardzo ladnie to wygląda :) porządeczek suuuper :) łóżeczko ciemne tez ślicznie się prezentuje :)

Dziękuje Monia za miłe słówko :) Zadna modelka....to sie nazywa bieda i ograniczenia jedzenia hahahaha (żarcik oczywiście mama nie pozwoli mi glodować :D )

Gosiu mnie tez ten kocyk mile zaskoczyl jak go dostałam a to juz 11 lat temu :) Jest świetny do wózka :)

11 lata 9 miesiąc temu #700480 przez iwonta_kg
pyzaura mi strasznie puchną nogi i palce u stóp i mam wrażenie że to od wody którą pochłaniam litrami!! Chodzę tylko w japonkach albo sandałach. Teraz kupiłam sobie jeszcze jedne sandały i mają maleńkie podwyższenie i to chyba od nich ostatnio tak mnie łydki bolały że nie mogłam chodzić :( Muszą poczekać aż urodzę bo nie będę się męczyć :dry: A na opuchliznę nalewam mega zimną wodę do miski (taka jak w Bałtyku ;)) i moczę jakieś pół godz. Od razu lepiej się robi.

Nubi widzę że dziecko się męczy w takiej chuście bo widzę jego minę i niezadowolenie z pozycji. Widziałam w górach takie kobiety i szlag mnie trafiał bo wchodziły na skałki na które normalnemu człowiekowi ciężko wejść! I to jeszcze po deszczu. Wtedy powiedziałam sobie że moje dziecko nawet nie zobaczy takiej chusty...

Donata świetna organizacja pokoiku! Chyba jesteś nawet dalej niż ja i IVa :laugh:

Co do wiaderka ja swojego zdania nie zmienię :laugh: A w wanience kąpać będzie tatuś który już to zapowiedział :lol: :lol: :lol: więc ja będę miała wtedy wolne :lol:

Właśnie skończyło się pranie z pieluchami tertowymi i ręczniczkami. Idę powiesić :laugh: Załączę fotkę się tylko ogarnę :laugh:

Iva super ten kocyk!

Kinia dobrze że wszystko ok ale co znaczy "nie ma potrzeby żeby zrobić USG"??? Kurde za co dajemy kase tym lekarzom????? Co za leń śmierdzący no! Nawet nie wiesz ile Mikołajek waży teraz. Occhhhhh wrrrr... Jakiś nerw mi się włączył... :blush:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700482 przez Alivva
zaraz wrzucę swoje foty,tylko je zmniejsze :/
od "frontu" :)
to samo-"profil"
i w ulubionej plażówce...jeszcze sie mieszcze,choć w cycach ledwo,ledwo :/
ostatnie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #700492 przez pyzaura
Iva mi tez bardzooooo podoba mi sie kocyk jest boskiii :D ja bym taki rozowy chciala :D moze uda mi sie takie cudenko gdzies kupic do wozka :D

Iwonta no dalas Ani teraz relax :D wlasnie mocze w lodowatej wodzie nogi :D po 30 min mam nadzieje ze bedzie mi lepiej :)

A co do Lidla nie dostalam juz tych alladynek :(:(:(

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka