- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Jestem pod wrażeniem, że większość z Was ma już wszystko poprane i poprasowane

Villemo śniło mi się, że urodziłaś ślicznego synka, miesiąc przed terminem

Zamówiłam dzisiaj komplet pościeli

A pokażę Wam jakie słodziaki przyszły dzisiaj z allegro

Alivva Pyzaura śliczne z Was mamusie

Iwonka co za perfekcja w powieszaniu pieluszek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Co do chust i wszelkiego rodzaju nosideł, ja jestem póki co ogromną zwolenniczką. W niektórych kulturach matki noszą tak dzieci całymi dniami i jakoś jest ok (zresztą nasze prababcie też pewnie brały dzieci w chusty, jak szły w pole). Ja bardzo pragnę macierzyństwa bliskości, że tak to nazwę. Dziecko ma spędzać przy mnie dużo czasu, przytulone. Do tego podkreślę, że to dziecko przy mnie, a nie ja przy nim, nie mogąc nic robić, czy swobodnie przemieszczać się. Znam wiele mam, które tak podchodzą i podchodziły do sprawy i ich dzieci są spokojne, szczęśliwe i bezproblemowe. Te, które dostosowywały całe swoje życie do dziecka, rezygnując z niemal wszystkich aktywności, jakie uprawiały przed, chuchając, dmuchając i trzęsąc się na każdym kroku, mają dzieci kapryśne, zaborcze i sfrustrowane. Takie są wnioski z moich obserwacji. Niestety, ale takie poświęcanie wszystkiego dzieciom prowadzi do frustracji, która szybko przechodzi na dziecko. Nie mam zamiaru żyć dla dziecka. Po prostu, dzięki mnie i mężowi przyjdzie na świat nowy człowiek, którego trzeba jak najlepiej, w miłości wychować, żyjąc przy tym własnym życiem.
No i wyszedł mój manifest

Dodam jeszcze, że mam koleżankę, która nie używa praktycznie wózka. Mam zamiar iść w jej ślady

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Słonko a ja to właśnie mam zamiar żyć dla dziecka to jest cały mój sens oczywiście niepomijając innych ważnych dla mnie osób a wytłumacz jak koleżanka przemieszcza się z dzieckiem bez wózka w tej chuście cały czas?

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Iva, Ania - pięknie wyglądacie! Zgrabne, kobiece! Cudnie!
Ja też Cię witam, Donato. Ciekawe ile jeszcze mam się w ostatniej chwili przyłączy... Bo w sumie póki co to chyba tak raz w tygodniu średnio jakaś przybywa

Ja już 11kg na plusie (170 cm wzrostu). Wolałabym już więcej nie przytyć, bo źle się z taką tuszą czuję, a obawiam się, że karmiąc ciężko będzie mi zrzucić :/
Po pracy kupiłam przepyszne malinki, Idę spałaszować te, które mi zostały

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witam
Jestem pod wrażeniem, że większość z Was ma już wszystko poprane i poprasowane![]()
Ale zmotywowałyście mnie do działania
Od jutra zaczynam akcję wielkie pranie dla Małej istotki
Villemo śniło mi się, że urodziłaś ślicznego synka, miesiąc przed terminema ja nawet kompletnej wyprawki jeszcze nie miałam
Zamówiłam dzisiaj komplet pościeliNa razie jeden, ale lepsze to niż nic
A pokażę Wam jakie słodziaki przyszły dzisiaj z allegro![]()
Alivva Pyzaura śliczne z Was mamusie
Iwonka co za perfekcja w powieszaniu pieluszek![]()
Normalnie perfekcyjna pani domu
Niagarka nie strasz bo ja jeszcze nie gotowa, nie mam kompletnie nic przygotowanego do szpitala

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Słonko a ja to właśnie mam zamiar żyć dla dziecka to jest cały mój sens oczywiście niepomijając innych ważnych dla mnie osób a wytłumacz jak koleżanka przemieszcza się z dzieckiem bez wózka w tej chuście cały czas?
Wiesz Mery, jestem córką kobiety, która żyje niemal tylko dla swoich córek. Nie jestem jej za to wdzięczna, wręcz przeciwnie. Jest osobą bardzo nieszczęśliwą, a i ja i siostra długo nie byłyśmy szczęśliwe, w dużej mierze przez to jej uwieszenie na nas (siostra niestety nadal się męczy, bo znów mieszka z rodzicami). Bardzo szybko, już jako nastolatka, zdałam sobie sprawę, że wolałabym, żeby moja mama miała w życiu poza mną i siostrą coś, co kocha.
Dziś nie dogadujemy się zbyt dobrze. Mama nie ma innych zainteresowań i zajęć, poza pracą, którą wkrótce przyjdzie jej kończyć. Martwię się, jak poradzi sobie z tym czasem wolnym.
Ale domyślam się, że możesz inaczej wyobrażać sobie swoje życie "dla dziecka" i życzę, by w praktyce wyszło Wam to na dobre. Ostrzegam tylko, że zbytnie wieszanie się na drugim człowieku nie prowadzi do niczego dobrego i jest dla niego dużym obciążeniem psychicznym.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
He no cyc to mam Madzia tez sie smieje ze na 3lata bede miala mleka przy nich ale nie jest to powiedziane ze bedzie oby

Natka te twoje buciki sa rewelacyjne gadzeciarskie poprostu zakochalam sie w nich

Nogi odpoczywaja ale bylam dzis za hutali sama lipa n chce drogich ns te 2miesiace takze utro po fryzjerze pojade do galeryjki u nas
Madzia co do glukozy to faktycznie norma jest 140 a ja mialam 137 i byl nie zadowolony i kazal mi uwazac ale co ja biedna zrobie jak mnie do slodkiego ciagnie
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Niagarka nie strasz bo ja jeszcze nie gotowa, nie mam kompletnie nic przygotowanego do szpitala![]()
Ale też mam jakieś przeczucie, że nie dotrzymam do terminu. Skurcze mam coraz częstsze coraz bardziej bolesne. Mój lekarz na urlopie ale w razie gdyby się coś działo dał mi numer na komórkę i kazał dzwonić. Mam zamiar wytrzymać do 1 sierpnia do wizyty a potem niech się dzieje co chce
![]()
Ja też mam od dawna przeczucie, że urodzę przed terminem. Jeśli nie więcej niż 3 tyg, to będę się nawet cieszyć

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
moja mama bywala i bywa rozna..ale mam do niej szacunek i nie zostawie jej gdy bedzie mnie potrzebowala.
kazda z nas jest inna ...no ale wszystkie chcemy byc wyjatkowymi mamuskami

jutro wstawie wam fotke tzn jaka bedzie mial Kornelek posciel itp;)
choc jeszcze nie wyprana i wyprasowana ;p
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
He no cyc to mam Madzia tez sie smieje ze na 3lata bede miala mleka przy nich ale nie jest to powiedziane ze bedzie oby

Natka te twoje buciki sa rewelacyjne gadzeciarskie poprostu zakochalam sie w nich

Nogi odpoczywaja ale bylam dzis za hutali sama lipa n chce drogich ns te 2miesiace takze utro po fryzjerze pojade do galeryjki u nas
Madzia co do glukozy to faktycznie norma jest 140 a ja mialam 137 i byl nie zadowolony i kazal mi uwazac ale co ja biedna zrobie jak mnie do slodkiego ciagnie
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
nefeli robię sok prawie tak jak napisała Iva, tylko układam warstwowo maliny -cukier, ale to pewnie bez różnicy:) sozek tej zimy nie raz mnie uratował przed choróbskiem:)
niagara śliczne buciki:)
obżarłam się jak dzika świnia dzisiaj...na obiad chińczyk, potem tortilla z wołowiną i na koniec mega deser lodowy...uwielbiam jeść ale tym razem chyba przesadziłam i mma wrażenie że wyląduję klęcząc przy tronie..

no i w H&M kupiłam sukienkę z przeceny za 30 zł, jutro Wam pokażę, bo dzisiaj to już nie mam siły nawet się podnieść

Miłego wieczorku!
A i tutaj można sobie porónać aktualne promocje w sklepach: promocjedladzieci.pl/category/kate/kate_prze/kate_prze_piel/
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Akina super Ci to zdjęcie wyszło