BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #700779 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

iwonta_kg napisał:

Teraz pokaże wam moje pieluchyyyyyyy :)

Ajc jaka precyzja :) zobaczcie te klamerki równiuteńko :)

ach,wlasnie...Iwonka wrzuc proszę fotke stelaza do wanienki jesli moge Cie prosić.
chyba jednak kupię taki stelaż i do tego przewijak drewniany z Ikea bo myslę wciąz o tej komodzie kąpielowej i nie chcę wyrzucać kasy a Villemo i jescze ktos tu odradzał komodę.

Dzięki Iva :lol:

Mój stojak jest w piwnicy ale na allegro znalazłam indentyczny

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700786 przez mery75
Za moich czasów to pamiętam jak mama brata kąpała to wanienka na stole stała hihi a teraz to ameryka ja to nawet niektórych rzeczy które pokazujecie nie widziałam na oczy :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #700791 przez Villemo
Zuzanta, słoneczko podpisuję się pod waszymi postami obiema rękami.

Nasze dzieciątka potrzebują przede wszystkim szczęśliwych mamusiek a swoją drogę do szczęścia każda mamusia musi już sama określić bo jedną uszczęśliwi siedzenie w domu z dzieciątkiem a inną szybka ucieczka do pracy. Klaudiuszek był bardzo spokojnym dzieckiem, ominęły nas problemy z kolkami, bolesne ząbkowanie, moje dziecko niemal od początku spało o ściśle ustalonych porach i nigdy nie musiało być usypiane. Mimo to zdarzały się chwile gdy czułam się zmęczona i miałam serdecznie dość przechodzenia tysięczny raz przez ten sam schemat dnia codziennego wierzcie lub nie ale czasami idzie zwariować w szczególności jeśli nie ma blisko kogoś kto choćby w ciągu dnia przerwał na chwilę ręce. Mi mia kto pomóc ale i tak były chwile, że miałam dość. Jak się jest całą dobę z malutkim dzieckiem to bywa, że i wizytę u dentysty zaczyna się traktować jako czystą przyjemność byle by chociaż na 15 minut znaleźć się z dala od domu :side: . Dobrze jest więc wygospodarować chociaż 2 godzinki w tygodniu, żeby pozwolić maleństwu zatęsknić i mieć choć odrobinę czasu wolnego wyłącznie dla siebie. Taki zdrowy egoizm. Przy okazji nie bać się i dać tatusiowi szansę na nawiązanie więzi z dzieciątkiem :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700792 przez słonko
zuzuzanta napisał:

słonkopodoba mi się Twoje podejście do wychowania. Ja przy córce całkowicie poświęciłam się jej. Przez cztery lata żyłam tylko jej życiem i nie wyszło to na dobre ani mnie ani jej. Mnie, dlatego że chodziłam wiecznie wnerwiona i niezadowolona. Jej, bo co to za przyjemność spędzać całe dnie z matką, która ma wiecznie skwaszoną minę. Na szczęście po tych czterech latach znalazłam pracę i zaczęłam żyć zupełnie inaczej. Tym razem nie zamierzam się tak pogrążyć, bo wiem jakie konsekwencje to za sobą niesie. Postanowiliśmy, że będziemy starali się żyć w miarę normalnie, nie zapominając o własnych potrzebach i zainteresowaniach.

Fajnie, że ktoś doświadczony potwierdza to, co ja póki co tylko mogłam obserwować :) Edit: O, widzę, że Villemo też :)

Mery, tak mnie zaaferował ten mój manifest ;), że zapomniałam odpowiedzieć na Twoje pytanie: Tak, koleżanka zasuwa po mieście i w terenie z dzieckiem w chustach/nosidłach. Jedyny mankament wg niej, to fakt, że nie wszyscy raczą dostrzec, że idzie z dzieckiem i czasem Mały jest potrącany przez przechodniów. A kończąc temat mądrego macierzyństwa, zdaję sobie sprawę, że upragnione, zwłaszcza długo wyczekiwane pierwsze dziecko jest oczkiem w głowie rodziców. I że to wcale nie musi przerodzić się w niezdrową, naznaczoną ciągłym poświęcaniem się i uzależnianiem własnego szczęścia tylko i wyłącznie od szczęścia dziecka więź :) Także i ja mam nadzieję, że wszystkie "wyrośniemy" na mądre, kochające, ale potrafiące zostawić dziecku trochę przestrzeni na "samodzielne oddychanie" matki :)

Buziaki, zmykam, dobranoc :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #700797 przez iwonta_kg
Nefeli w sumie to nie wiem po co mi tyle pieluch ale napewno się przydadzą :) Przynajmniej nie będę musiała robić tak często prania :laugh:

Pyzaura wow! o moim brzuchu mówią cyc z sutkiem! hehe jakie Ty masz ogromne piersi :laugh: ale brzuszek nie jest duży :laugh:
Pomogły zimne okłady???????????????????

Donata super te rzeczy :-)

Madzia no chciałabym karmić piersią w miejscach publicznych. Mam nadzieję że będę miała odwagę :)

Natka jakie cudne buciki!!!! Normalnie przesłodkie :laugh:

Akina super fotka z brzuniem :lol:

Zaraz biorę się za prasowanie pieluch :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #700802 przez mery75
No pewnie że każda z nas chce jak najlepiej dla dziecka miejmy nadzieje że sprostamy temu wszystkiemu a wiadomo że i tak każda z nas będzie inaczej wychowywać :silly:
Ale co dotyczy chusty to i tak przeraża mnie widok dziecka przywiązanego do matki nie wiem może jestem starodawna ale to podziwiać takiego kobiety że mają siłe cały czas nosić to dzieciątko :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #700803 przez Ania31
Akina super zdjecie brzuszka :)
Co do glukozy to ja za pierwszym razem mialam 126 i juz mi kazała bardzo uwazac , nie jesc slodyczy i diete jak dla cukrzyków stosowac i kazała jak mam mozliwosc badania sie glukometrem a ze mam to robilam pomiary i bylo ok tzn ponizej 120 bo wedlug mojej gin norma to do 120 a raczej wszedzie mowia i necie czytalam ze do 140 norma. Jak robilam 2 badanie glukozy to sie z ciekawosci zapytalam babki ktora pobierala mi krew i ona powiedziala ze nia ma takiej normy ze to lekarz ocenia i zalezy od tego wyjsciowego pomiaru ale ponad 140 to juz chyba jest ta cukrzyca

co do dziecka to wiadomo bedzie dla mnie bardzo wazne ale nie mozna tez zapominac o sobie i o wlasnych potrzebach mam nadzieje ze uda mi sie to jakos wszystko pogodzic ale jak wyjdzie to sie okaze :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #700817 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Alivva napisał:

iwonta_kg napisał:

Teraz pokaże wam moje pieluchyyyyyyy :)

Ajc jaka precyzja :) zobaczcie te klamerki równiuteńko :)

ach,wlasnie...Iwonka wrzuc proszę fotke stelaza do wanienki jesli moge Cie prosić.
chyba jednak kupię taki stelaż i do tego przewijak drewniany z Ikea bo myslę wciąz o tej komodzie kąpielowej i nie chcę wyrzucać kasy a Villemo i jescze ktos tu odradzał komodę.

Dzięki Iva :lol:

Mój stojak jest w piwnicy ale na allegro znalazłam indentyczny

Widzialam tez i takie. Zastanawiam sie tylko czy bedzie pasowal do mojej wanienki bo mam ta srednia a sa chyba ze trzy wielkosci....

11 lata 9 miesiąc temu #700842 przez akina_zet
Dzięki dziewczynki za miłe słówko odnośnie fotki :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700863 przez nefeli
Pyzaura brzuszek malutki,zgrabniutki za to biuscik :) pozazdroscic ,apropo na taki to mozna kupic biustonosz,ja na siebie nie bardzo wiem gdzie mam szukac i jak w tym wygladac...a jak przyjdzie pediatra czy ktos to wlasnie mam stresa od kilku dni ze co zrobie??? zdejme bluzke,zdejme stanik zeby karmic??? oj zle z malym biustem,zle...
Donata no ja juz ze wzgledu na koszty i obawy zostane przy tym kolorze,ktory do niczego mi nie pasuje ale co zrobic :( sliczny rozek i czapeczka mi sie bardzo podoba!!!
Akina dzieki Kochanie!!! :) CMOK
Iva czy ty te sloiki szczelnie zamykasz i wstawiasz do tej wody? napelniasz na styk?
Merym,Karolcia nie sluchajcie ludzi,wiekszosc to pseudo szczerzy doradcy ...i co im z glupiego gadania? tego to nierozumiem
Madzia juz mialam pisac ze zginelas,ale Ty prawdziwa kobieta pracujaca,raz jeszcze zazdroszcze Wam tej pracy :)i jeszcze sprawy pozalatwiala a ja tu siedze uziemiona :( buuuuu

11 lata 9 miesiąc temu #700869 przez nefeli
Slonko podobno karmiac piersia zrzuca sie w mig nawet wiecej niz sie przytylo,wiec mnie to nie cieszy,bo ja nie przytylam w sumie nic :(
Niagara ja tez chce takie butki cudne,uwielbiam takie bajerki :)
Slonko bardzo madrze to wszystko napisalas,ale kurcze czy zawsze tak sie da??? zgadzam sie z Toba,ale powiem z praktyki,ze nie zawsze to tak wychodzi w zyciu jakby sie chcialo :(
Akina bardzo fajna fotunia ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700884 przez Alivva
nefeli napisał:

Iva czy ty te sloiki szczelnie zamykasz i wstawiasz do tej wody? napelniasz na styk?

Tak Kochana szczelnie zamykam,a przez zagotowanie jeszcze się bardziej "zaciągnie" że potem stac dłuuuugo ;) I malinki do pełna,bo i tak jak puszczą sok i się skurczą w gotowaniu to tych malinek będzie okolo pół sloika ;) Po zagotowaniu jak wyciągam gorące słoiki to układam je na ręczniku do góry dnem.... do wystygnięcia. Nie wiem w sumie po co...tak robiła babcia,tak robi mama to i jak :) a przynajmniej jak którys słoik jest nieszczelnie zamkniety to od razu gdzies tam cieknie i wiadomo,że lepiej zjeść niż miałby potem w piwnicy spleśnieć ;) To chyba tyle. mam nadzieje,że napisałam z ładem i składem i wiadomo o co loto ;)
I jeszcze jedno...jak wstawisz sloiki do garnka (do zagotowania) to potem dopiero wlej wody,tak max do wysokości połowy sloików ;)

Akina, ladny ten Igusiowy domek :) I ciekawie obrabiasz fotki :)

Cus mnie humorek opuścił na sam wieczór i nie wiem WHY??

11 lata 9 miesiąc temu #700890 przez iwonta_kg
Mnie tez humor opuścił. Faceci są nienormalni! Ehh aż nie chce mi sie o tym gadac...
Nic, idę spać. Do jutra. Dobranoc

11 lata 9 miesiąc temu #700893 przez Alivva
iwonka,bo zacznę wierzyć,że naprawde imiona maja jakies znaczenie :P
żebyśmy obie nie miały humorku???? toż to skandal :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #700899 przez Alivva
Kiedys juz wrzucalam TO ale pokaże raz jeszcze.....
Tak ma wyglądac moja córeczka :)
Za kilka lat zobaczymy ile w tym racji heh
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka