- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
pyzaura napisał:
macie juz foto
gruba mala Ania
jutro cos wstawie
Głupol! Śliczna kolejna mama
Pewnie ze sliczna, kazda z nas jest inna jedna ma mniej druga wiecej ale kazda jest ładną przyszła mamusia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Donata zapytam Cie o lozeczko,bo my mamy lozeczko po synku,jest w jasnym brazie,ja w sypialni mam ciemny braz i tez z poczatku myslalam o pomalowaniu,ale gdzie bym nie pytala to mi to z glowy wybijajaj i chyba zostanie takie
...no coz ...jak kupowalismy to producent mowil pamietam ze jest bezpieczne jesli dziecko na przyklad wlozy szczebelki do ust itd,ze nie jest toksyczne itd,moze dlatego teraz zabraniaja mi malowac??? wiec napisz mi prosze czym Twoj maz to lozeczko malowal???
A pokoik sliczny dla Synka
Ja przytylam 4 kg tylko
Nefeli ja zamawiałam łóżeczko od stolarza i wiem, że on malował je nietoksycznym bezzapachowym lakierem ekologicznym chyba domalux ale nie jestem pewna.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
pyzaura napisał:
macie juz foto
gruba mala Ania
jutro cos wstawie
Monia,pisalam już,że kocham tą Twoją bezpośredność????

Ale masz racje

Ania,gdzie Ty gruba jesteś??? Kg ida w brzunio i w cycki

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

nie zadarzam za Wami ale duzo piszecie

co do zakupow dzis zaszalalam i znow zamowilam kilka szt ciuszkow

u.nas goraco..i duszno jak cholera.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a jak powiedzialam ze jem duzo powiedziala ze nie wierzy...ale ja na prawde jem i powiem ze nie dla dwoch a dla trzech ...eh i mam dola ..
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
spotkalam dzis kolezanke a ta do mnie ze nie mam brzucha ze chyba ograniczam jedzenie ...
a jak powiedzialam ze jem duzo powiedziala ze nie wierzy...ale ja na prawde jem i powiem ze nie dla dwoch a dla trzech ...eh i mam dola ..
No dobrze ze mozesz jesc co chcesz i ile chcesz i nie tyjesz a to ze masz maly brzusio to nic
taka Twoja uroda, jezeli wszystko jest w porzadku to nie ma co sie martwic. Ja mam na odwrót odrazu tyje i zawsze mialam tendencje do tycia a brzuch mam duzy az mi ostatnio ciotka ktora mieszka u góry powiedziała ze jakija mam juz brzuszek a tu jescze 2 miesiace ze dzidzia to chyba duza sie urodzi

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Donata zapytam Cie o lozeczko,bo my mamy lozeczko po synku,jest w jasnym brazie,ja w sypialni mam ciemny braz i tez z poczatku myslalam o pomalowaniu,ale gdzie bym nie pytala to mi to z glowy wybijajaj i chyba zostanie takie
...no coz ...jak kupowalismy to producent mowil pamietam ze jest bezpieczne jesli dziecko na przyklad wlozy szczebelki do ust itd,ze nie jest toksyczne itd,moze dlatego teraz zabraniaja mi malowac??? wiec napisz mi prosze czym Twoj maz to lozeczko malowal???
A pokoik sliczny dla Synka
Ja przytylam 4 kg tylko
Ale masz fajnie. Też bym chciała przytyć tylko 4 kg... Od wczoraj waga mi skoczyła i już z 7,5 kg na plusie :/ Co do łóżeczka to dlatego pomalowaliśmy wcześniej, żeby w ogóle nie było czuć tego ,,zapachu" po malowaniu. A pomalowaliśmy lakierobejcą (kolor wenge) za ok. 40 zł. Siostra też malowała nią łóżeczko i nic się nie stało. Tym bardziej, że po boku są ochraniacze. Dzidziuś wszystko liże i tego nie da się uniknąć. Ale wiem, że są specjalne farby do malowania zabawek, łóżeczek itd. i schną tylko 10 minut. Ta nasza lakierobejca schła 12 godzin na balkonie. Ale w OBI tylko takie coś znaleźliśmy.
A tak w ogóle dziękuję mamusiom za miłe przyjęcie

Ja już mam prawie wszystko kupione. W następnym miesiącu tylko muszę kupić pościel do łóżeczka, baldachim i ochraniacze, a i lampkę i wanienkę

Iva fajnie wyglądasz. Wysoka jesteś, to nie widać tych kilogramów. Nie tak jak u mnie

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
akina_zet napisał:
pyzaura napisał:
macie juz foto
gruba mala Ania
jutro cos wstawie
Monia,pisalam już,że kocham tą Twoją bezpośredność????
Ale masz racje
Ania,gdzie Ty gruba jesteś??? Kg ida w brzunio i w cyckia brzunio jak u mnie...teraz zaczął ostatnio wybijać dopiero do przodu
Haha,no nie mówiłaś

Ale dziękuję

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
spotkalam dzis kolezanke a ta do mnie ze nie mam brzucha ze chyba ograniczam jedzenie ...
karolcia nie słuchaj takich "koleżanek"

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Nefeli dzięki kochana ale dwie krople poleciały i kuniec ale nie wiem czy w nocy coś nieleci bo rano mam całe brodawki z białym nalotem

Karolcia Ania ja już nie słucham ludzi bo ile ludzi tyle opinii

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja właśnie dotarłam z pracy do domu... troszkę okrężną drogą bo zajęło mi to 4h

Iwonko niestety nie zrobiłam fotki małemu Filipkowi, bo nie dotarłam na odwiedziny bo maluszkowi zle wyszły wyniki badań krwi i moczu i nie chcieli go narażać na bakterie doputy nie zdiagnozują odpowiedzialnego za to paskudstwa...dziś jest już ok

Co do karmienia na dworze to pytasz bo masz zamiar karmić w miejscach publicznych? ja bym się raczej nie odważyła

Izunia tobie mówią że dziecko będzie małe bo mało przytyłas, a u mnie wszyscy komentują że mam za duży brzuch jak na koniec 7 miesiącą... i teraz powiedz mi jak dogodzić ludziom... za mało źle za dużo też źle

A jeśli chodzi o mame-no cóż tego chyba nie da się przeskoczyć... musisz wysłuchać a potem zrobić po swojemu

Merry mi też doktorek powiedział żeby pierwszego strumienia moczy nie łapać i najlepiej by było się jeszcze przed siusianiem podmyć, żeby wypłukać wszystkie bakterie zgromaczeone przez noc.
No i gratuluje pierwszych kropelek siary:)
Aniu mi też stpy puchną, ale ja duż w pracy biegam i myślę że to ze zmęczenia.Natomiast zainwestowała w żel na opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży z bielendy na bazie mięty i jest naprawdę dużo dużo lepiej (zapłaciłam 8 zł)- o właśnie doczytałam że już ją masz:)
Iva Iwonka i Donata zabiłyście mnie tymi przygotowaniami- teraz moje drogie Pani jak wam poszło tak dobrze zapraszam do mnie

Karolcia i Aniu zakupy fantastyczne... uwielbiam oglądać co kupujecie, bo ciągle robię sobie notatki czego mi jeszcze brak

Kinia kochana cieszę się że wszystko gra i burczy u Mikołaja... szkoda tylko że bez usg

Iva na temat sesyjki się nie wypowiadam bo już ostatnio chyba za dużo napisałam odnośnie twojego ciała i jeszcze sobie cos o mnie pomyslisz

Ania- Pyzaura kurka sorki ale nie zwróciłam uwagi na brzunio tylko na twój biust

Aniu31 to należymy do tej samej grupy którym wszyscy na około wytykają rozmiar brzucha... taki wielki a jeszcze dwa miesiące... ufff można się zastrzeli...
Iwonka klamerki mnie powaliły

Nubi a czytasz już brzuszkowi czy czekasz na narodziny???
Niagara hop hop coś zamilkłaś ostatnio

Monia a ty dalej na wygnaniu u teściów... jak postępy w pokoju Igusi... może jakiś foto bo jestem ciekawa

Natomiast jeśli chodzi o kwestię chust i wiaderek do kąpieli- przeanalizowałam obie te rzeczy bardzo bardzo wnikliwie... opinie raczej na plus zarówno fizjoterapeutów jak i położnych... ale mnie to jakoś przeraża. W wiaderku to trzymanie niemowlęcia za kark, a chusta- o boshe bałabym się żę dziecko mi wyleci

No moje drogie skończyłam po 2 godzinach...mogę iść w końcu zjeść jakiś obiad

Ps. przepraszam za błedy ale nie chce mi się drugi raz czytać i poprawiać tego co napisałam