BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #700610 przez Ania31
akina_zet napisał:

pyzaura napisał:

macie juz foto :) gruba mala Ania :P jutro cos wstawie :)

Głupol! Śliczna kolejna mama :)

Pewnie ze sliczna, kazda z nas jest inna jedna ma mniej druga wiecej ale kazda jest ładną przyszła mamusia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700613 przez nike84
Iva pyzaura śliczne z was mamusie. Każda piękna na swój sposób :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #700634 przez Villemo
nefeli napisał:

Donata zapytam Cie o lozeczko,bo my mamy lozeczko po synku,jest w jasnym brazie,ja w sypialni mam ciemny braz i tez z poczatku myslalam o pomalowaniu,ale gdzie bym nie pytala to mi to z glowy wybijajaj i chyba zostanie takie :( ...no coz ...jak kupowalismy to producent mowil pamietam ze jest bezpieczne jesli dziecko na przyklad wlozy szczebelki do ust itd,ze nie jest toksyczne itd,moze dlatego teraz zabraniaja mi malowac??? wiec napisz mi prosze czym Twoj maz to lozeczko malowal???
A pokoik sliczny dla Synka :)
Ja przytylam 4 kg tylko :(

Nefeli ja zamawiałam łóżeczko od stolarza i wiem, że on malował je nietoksycznym bezzapachowym lakierem ekologicznym chyba domalux ale nie jestem pewna.

11 lata 9 miesiąc temu #700636 przez Alivva
akina_zet napisał:

pyzaura napisał:

Monia,pisalam już,że kocham tą Twoją bezpośredność???? :D
Ale masz racje ;)
Ania,gdzie Ty gruba jesteś??? Kg ida w brzunio i w cycki :D a brzunio jak u mnie...teraz zaczął ostatnio wybijać dopiero do przodu ;)

11 lata 9 miesiąc temu #700643 przez zuzuzanta
Pyzaura świetnie wyglądasz, a te piersi. Moje to przy Twoich jak dwa piegi:)

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #700647 przez karolcia1919
alez z Was śliczne mamusie.;)

nie zadarzam za Wami ale duzo piszecie ;)
co do zakupow dzis zaszalalam i znow zamowilam kilka szt ciuszkow ;) spodenki i koszule ;)

u.nas goraco..i duszno jak cholera.

11 lata 9 miesiąc temu #700660 przez karolcia1919
spotkalam dzis kolezanke a ta do mnie ze nie mam brzucha ze chyba ograniczam jedzenie ...
a jak powiedzialam ze jem duzo powiedziala ze nie wierzy...ale ja na prawde jem i powiem ze nie dla dwoch a dla trzech ...eh i mam dola ..

11 lata 9 miesiąc temu #700666 przez Ania31
karolcia1919 napisał:

spotkalam dzis kolezanke a ta do mnie ze nie mam brzucha ze chyba ograniczam jedzenie ...
a jak powiedzialam ze jem duzo powiedziala ze nie wierzy...ale ja na prawde jem i powiem ze nie dla dwoch a dla trzech ...eh i mam dola ..

No dobrze ze mozesz jesc co chcesz i ile chcesz i nie tyjesz a to ze masz maly brzusio to nic
taka Twoja uroda, jezeli wszystko jest w porzadku to nie ma co sie martwic. Ja mam na odwrót odrazu tyje i zawsze mialam tendencje do tycia a brzuch mam duzy az mi ostatnio ciotka ktora mieszka u góry powiedziała ze jakija mam juz brzuszek a tu jescze 2 miesiace ze dzidzia to chyba duza sie urodzi ;) Nie bylo mi milo ale mam to gzdies jest jak jest, najwazniejsze zeby wszystko bylo ok z dzieckiem a jak ja wygladam to juz nie jest az tak wazne :) Choc nie powiem ze czasami narzekam ze juz taka gruba jestem z wielkim brzuchem ;)

11 lata 9 miesiąc temu #700668 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #700671 przez donata
nefeli napisał:

Donata zapytam Cie o lozeczko,bo my mamy lozeczko po synku,jest w jasnym brazie,ja w sypialni mam ciemny braz i tez z poczatku myslalam o pomalowaniu,ale gdzie bym nie pytala to mi to z glowy wybijajaj i chyba zostanie takie :( ...no coz ...jak kupowalismy to producent mowil pamietam ze jest bezpieczne jesli dziecko na przyklad wlozy szczebelki do ust itd,ze nie jest toksyczne itd,moze dlatego teraz zabraniaja mi malowac??? wiec napisz mi prosze czym Twoj maz to lozeczko malowal???
A pokoik sliczny dla Synka :)
Ja przytylam 4 kg tylko :(

Ale masz fajnie. Też bym chciała przytyć tylko 4 kg... Od wczoraj waga mi skoczyła i już z 7,5 kg na plusie :/ Co do łóżeczka to dlatego pomalowaliśmy wcześniej, żeby w ogóle nie było czuć tego ,,zapachu" po malowaniu. A pomalowaliśmy lakierobejcą (kolor wenge) za ok. 40 zł. Siostra też malowała nią łóżeczko i nic się nie stało. Tym bardziej, że po boku są ochraniacze. Dzidziuś wszystko liże i tego nie da się uniknąć. Ale wiem, że są specjalne farby do malowania zabawek, łóżeczek itd. i schną tylko 10 minut. Ta nasza lakierobejca schła 12 godzin na balkonie. Ale w OBI tylko takie coś znaleźliśmy.

A tak w ogóle dziękuję mamusiom za miłe przyjęcie :)
Ja już mam prawie wszystko kupione. W następnym miesiącu tylko muszę kupić pościel do łóżeczka, baldachim i ochraniacze, a i lampkę i wanienkę :) Stelaż dostałam za darmo. W ogóle udało mi się, bo prawie wszystkie ubranka dostałam od siostry mojej i męża. Mało rzeczy mam nowych. Na zdjęciu dzisiejsze zakupy (mam nadzieję przedostatnie) :) Kupiłam stanik do karmienia za 11,99 zł i rożek za 22.99 zł w Textil Market, proszek Lovela w Rossmanie 1,8 kg za 17,99 zł (do tego dostałam kartę Rossnę z rabatem przy następnych zakupach dla dzidziusia), koszyk wiklinowy na kosmetyki za 14,99 zł w Pepco, pajacyk (9,99 zł) i czapeczkę też w Pepco. A ten koszyk plastikowy kupiłam też w Pepco za 1,79 zł! Będę miała na skarpetki.

Iva fajnie wyglądasz. Wysoka jesteś, to nie widać tych kilogramów. Nie tak jak u mnie :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #700672 przez akina_zet
Alivva napisał:

akina_zet napisał:

pyzaura napisał:

Monia,pisalam już,że kocham tą Twoją bezpośredność???? :D
Ale masz racje ;)
Ania,gdzie Ty gruba jesteś??? Kg ida w brzunio i w cycki :D a brzunio jak u mnie...teraz zaczął ostatnio wybijać dopiero do przodu ;)

Haha,no nie mówiłaś :lol:
Ale dziękuję :D

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700673 przez nike84
karolcia1919 napisał:

karolcia nie słuchaj takich "koleżanek" :dry: niektórzy to chyba w ogóle nie myślą zanim coś powiedzą. Każda z nas jest inna, a przecież gdyby było coś nie tak to lekarz by ci powiedział. I ciesz się, że nie musisz się przejmować, że przytyjesz :) mnie to momentalnie idzie w tyłek, uda i ostatnio nawet ramiona mi się pulchne zrobiły :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #700674 przez mery75
Alivva Pyzaura modelki na całego ja spróbuje coś zrobić ale lustro mam troszkę za wysoko i niezłapie pewnie całości :blush:
Nefeli dzięki kochana ale dwie krople poleciały i kuniec ale nie wiem czy w nocy coś nieleci bo rano mam całe brodawki z białym nalotem :blush:
Karolcia Ania ja już nie słucham ludzi bo ile ludzi tyle opinii :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #700675 przez mery75
Alivva mnie najbardziej z tych kocyków przypadła do gustu ostatnia propozycja no super po prostu :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700688 przez kocham_cie
Cześć dziewuszki:)
Ja właśnie dotarłam z pracy do domu... troszkę okrężną drogą bo zajęło mi to 4h :unsure: ale zaliczyłam po drodze parę sklepów, fryzjera, i odebrałam wyniki badań :lol: obciążenie chyba ok bo wyszło: przed:80 po: 92, a norma z tego co wiem jest 140... prawda? tylko coś mi się kojarzy że Ania (pyzaura) miała 100 i cos lekarz kwiczał, więc samam nie wiem jak to jest z tą normą. Natomiast cała reszta w normie lub prawie w normie, tylko troszkę bakterii w moczu- muszę się chyba troszeczkę zakwasić :laugh:

Iwonko niestety nie zrobiłam fotki małemu Filipkowi, bo nie dotarłam na odwiedziny bo maluszkowi zle wyszły wyniki badań krwi i moczu i nie chcieli go narażać na bakterie doputy nie zdiagnozują odpowiedzialnego za to paskudstwa...dziś jest już ok :lol: dostałam za to śliczną fotkę małego ssącego pierś mamy obejmując ją łapkami.. piękne zdjęcie :kiss:
Co do karmienia na dworze to pytasz bo masz zamiar karmić w miejscach publicznych? ja bym się raczej nie odważyła :S

Izunia tobie mówią że dziecko będzie małe bo mało przytyłas, a u mnie wszyscy komentują że mam za duży brzuch jak na koniec 7 miesiącą... i teraz powiedz mi jak dogodzić ludziom... za mało źle za dużo też źle :S
A jeśli chodzi o mame-no cóż tego chyba nie da się przeskoczyć... musisz wysłuchać a potem zrobić po swojemu :silly:

Merry mi też doktorek powiedział żeby pierwszego strumienia moczy nie łapać i najlepiej by było się jeszcze przed siusianiem podmyć, żeby wypłukać wszystkie bakterie zgromaczeone przez noc.
No i gratuluje pierwszych kropelek siary:)

Aniu mi też stpy puchną, ale ja duż w pracy biegam i myślę że to ze zmęczenia.Natomiast zainwestowała w żel na opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży z bielendy na bazie mięty i jest naprawdę dużo dużo lepiej (zapłaciłam 8 zł)- o właśnie doczytałam że już ją masz:)

Iva Iwonka i Donata zabiłyście mnie tymi przygotowaniami- teraz moje drogie Pani jak wam poszło tak dobrze zapraszam do mnie :silly:

Karolcia i Aniu zakupy fantastyczne... uwielbiam oglądać co kupujecie, bo ciągle robię sobie notatki czego mi jeszcze brak :blink: ... czyli wszystkiego :silly:

Kinia
kochana cieszę się że wszystko gra i burczy u Mikołaja... szkoda tylko że bez usg :(

Iva na temat sesyjki się nie wypowiadam bo już ostatnio chyba za dużo napisałam odnośnie twojego ciała i jeszcze sobie cos o mnie pomyslisz :silly: ale wiesz... no wiesz że jest super :silly:

Ania- Pyzaura kurka sorki ale nie zwróciłam uwagi na brzunio tylko na twój biust :cheer: myślę że możesz przyłączyć się do mnie i do natki i naszej kampani wykarmienia dzieci trzeciego świata :blink:

Aniu31 to należymy do tej samej grupy którym wszyscy na około wytykają rozmiar brzucha... taki wielki a jeszcze dwa miesiące... ufff można się zastrzeli...

Iwonka klamerki mnie powaliły :laugh:

Nubi a czytasz już brzuszkowi czy czekasz na narodziny???

Niagara hop hop coś zamilkłaś ostatnio :(

Monia a ty dalej na wygnaniu u teściów... jak postępy w pokoju Igusi... może jakiś foto bo jestem ciekawa :lol:

Natomiast jeśli chodzi o kwestię chust i wiaderek do kąpieli- przeanalizowałam obie te rzeczy bardzo bardzo wnikliwie... opinie raczej na plus zarówno fizjoterapeutów jak i położnych... ale mnie to jakoś przeraża. W wiaderku to trzymanie niemowlęcia za kark, a chusta- o boshe bałabym się żę dziecko mi wyleci :silly: ale myslę że to kwestia wprawy w wiazaniu bo moje znajome używają i są bardzo zadowolone ( o i teraz Paula potwierdziła tą opinie)

No moje drogie skończyłam po 2 godzinach...mogę iść w końcu zjeść jakiś obiad :woohoo:

Ps. przepraszam za błedy ale nie chce mi się drugi raz czytać i poprawiać tego co napisałam :lol:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka