BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700252 przez iwonta_kg
Podładuje troche telefon i popisze z wami hehe

Karolcia śliczne rzeczy! Powalaja mnie takie maleńkie skarpetki :):):) tez mam taka wanienke tylko moja ma taki fioletowy kolor :) a stojak masz?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700259 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #700264 przez iwonta_kg
Ja ja wanienke dawałam 20 zl a za stojak 80 :ohmy: strasznie droga rzecz :dry:

Zaraz biorę sie za pranie pieluch i pościeli :)

11 lata 9 miesiąc temu #700269 przez karolcia1919
Iwonko dziękuje za podpis :)

no własnie widzę ze na allegro tak tez ceny stoją.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700271 przez akina_zet
Cześć dziewuszki :)

Donatko ja jestem 8 kg. na plusie i też jestem krasnal - 160 cm.,więc turlam się po chodniku :)

Nubi,babcia jest rozczulająca,wiem :lol: Co do wiaderka,położna ma mi je pokazać na żywo,opiszę wrażenia :D

Karolcia piękny arsenał dla malucha :)

Miłego dnia :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #700275 przez iwonta_kg
Karolcia nie ma za co :)

O jakich wiaderkach wy mówicie :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #700280 przez MyMelange
Dobry :)

Ja w pracusi na zastepstwie u taty. Staruszki na urlopie i musze pilnowac firmy.

Za godzinke smigamy na wizyte poogladac synka :)

Buuziaczki

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #700281 przez izula
Cześć dziewczynki

skończyłam nadrabiać zaległości ze wczoraj i oczywiście już zapomniałam co miałam napisać. Skleroza ciążowa postępująca tak to można nazwać.

Dziewczynki super zakupy. I jak czytam, że już macie poprane i poprasowane to przeżywam szok.

Ja wczoraj byłam u teściowej i wróciłam z tak twardym brzuchem, że myślałam, że obudzę męża w nocy i pojedziemy do szpitala bo nie chciał wrócić do normy. Ale dziś rano już jest lepiej.
Za to Maleństwo jakoś chyba śpi i teraz boję się w drugą stronę. Mimo, iż zawsze o tej porze śpi ale ja już jestem taka panikara.

Donatko ja jestem jakieś nie całe 7 kg na plusie. Mam 170. I z kolei wszyscy mi trują, że Dzidziuś będzie mały bo mało przytyłam co doprowadza mnie do furii.

Tak poza tym to zdenerwowała mnie moja mama. Ciągle krytykuje nasz wózek a jak mówimy, że to czy tamto imię nam się podoba to od razu odpowiedni komentarz bo wg niej najlepsze to Adaś i żyć mi nie daje. Jak ja mam z tym sobie poradzić? Najbardziej mi przykro z powodu wózka.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #700282 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry brzuszki w ten słoneczny poranek!

Mąż pojechał do pracy, a ja nadrabiam nasze papierkowe sprawy i wpadłam się tylko przywitać! Nie czytałam co się działo u Was przez weekend, ale jak patrze, że jest 9 stron do nadrobienia to wnioskuję, ze odpoczywałyście od komputerów, bo bywało gorzej gadułki ;) Mąż niestety w środę już wyjeżdża, więc wtedy nadrobię zaległości, bo nie chcę tracić czasu, wiem, że brzydko to zabrzmiało, ale mam Go tylko przez 4 dni i najchętniej nie odsępywałabym go na krok.

Kurcze nie wiedziałam, że niesikanie do 6 to taki problem :silly: musiałam przetrzymać bo laboratorium czynne dopiero od 7, a tylko 2 godzinki stać może :silly: więc dziś wyniki tylko odebrać i na 17 na wizytę i USG i jestem piekielnie ciekawa czy to już KTG będą robili... ale najpierw na 13 dentysta :/ trzeba tą zjedzoną plombę wstawić i boję się że coś znajdzie jeszcze bo to już chyba 8 miesięcy od wizyty minęło :blush:

Dziewczyny te które zaliczyły jakąś infekcję, na jakiej podstawie została u Was stwierdzona? Bo może trzeba jakiś wymaz zrobić to bym dziś na wizycie poprosiła :)

Miłego poranka kochane!

aaa jeśli waga teścia dobrze działa to mam już 9 kg na plusie :silly: :side: a teściowa mnie wczoraj przywita CZEŚĆ TŁUŚCIOSZKU :angry: jak ja Jej nie znoszę, ale to opowiastka na następną moją wizytę tutaj ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #700316 przez Ania31
Hej dziewczyny :) Pieknie słoneczko swiecie :)
Wczoraj pojechalismy nad morze. Maz wrócił szybko z pracy i zaraz pojechalismy , mamay blisko :) Bylismy w Pobierowie , ludzi bardzo duzo , cała plaza zawalona :) A ile ludzi z małymi dzieciaczkami az fajnie popatrzec było i pomyslec ze juz za rok tez bede z córcia jezdzic :)

Wracajac do tych gabeczek do wanienek to wlasnie ja zamowilam ale juz niewiem czy dobrze bo mi kolezanka tez powiedziala ze one tylko zbieraja bakterie i niewarto ze wystarczy piluche podłozyc :) Ale widze ze zdania sa podzielone, jak juz zamowilam to moze bede uzywac

11 lata 9 miesiąc temu #700317 przez mery75
Hej ciężaróweczki witam nową mame a u mnie od początku 14kg. na plusie i też mam 160 cm. ale całe życie chuda jak szczypawa jestem więc wszyscy mówią że nie widać tych kilosów :blink:
No i z piersi już nieleci tylko te 2 krople :blush:
Karolcia jakie to wszystko słodkie cudne no ja pomału już zerkam co ile kosztuje i opracowujemy już plan zakupów niemogę się doczekać jak tak patrze na te wasze szafy pełne to nie wiem gdzie ja to poutykam :woohoo:
Serku ja normalnie mocz do badania po nocy robie gdzieś około 3-4 jak lece do kibelka nikt mi nie mówił że niemoże stać a co najśmieszniejsze to koleżance lekarka mówiła żeby po nocy ten początek który zlatuje nienabierać bo to najgorszy syf leci tylko dopiero po tych paru kroplach nabrać do badania :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #700320 przez Ania31
Serku ja mialam stwierdzon infekcje po badaniu, odrazu powiedzial ze jest ale ja mialm tez objawy szczypania i swedzenia

11 lata 9 miesiąc temu #700322 przez paulinka.k22
Dzień dobry mamuśki!

Ja też jestem w plecy jeśli chodzi o zakupy dla małej, także mi ulżyło, że nie jestem sama... :silly: mam tylko łóżeczko i zamówioną komodę :) dobre i to na początek:)

Serku mi doktorek jak tylko zajrzał to stwierdził, że mam infekcję, do tego upławy i leukocyty w moczu. Życzę powodzenia na wizycie i TobieKinia również!

U mnie od początku ciąży plus 8 kg, a mam 168 cm, więc na razie tak źle nie jest :)

Buziaki :)

11 lata 9 miesiąc temu #700328 przez karolcia1919
Ja takze witam nowa mamusię :)

ja schudłam nie przybrałam nic -co do mojej wagi.

11 lata 9 miesiąc temu #700332 przez nike84
Dzień dobry dziewuszki :)
mery ja też słyszałam, że mocz najlepiej oddać do badania nie później niż po 2 godzinach, żeby uniknąć namnażania się bakterii. Dlatego tak samo jak serek zawsze trzymam do końca, przed wyjściem z domu. A teraz w ciąży jest to nie lada wyzwanie :P
Serku ja niby nie miałam stwierdzonej żadnej infekcji, ale u mnie lekarz patrzy na wyniki badań moczu a potem podczas badania ginekologicznego stwierdza, że nie ma upławów i infekcji. Dlatego mocz każe mi badać co wizyte.

My w końcu remontujemy pokój dla małego, przez co mamy już rozwalone pół mieszkania. Nie wiem w co mam ręce wsadzić. Jest taki bałagan że aż wszystkiego się odechciewa. Jeszcze dziś mąż wyjechał i wróci w piątek więc cały tydzień muszę sobie jakoś radzić w tym grajdołku :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka