BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #698889 przez pyzaura
musze sie wam wyzalic :( dopiero wrocilam od lekarza musialam biec do niego bo jak bylam w toalecie zauwazylam ze krwawie wiecie jak sie przestraszylam :( zaraz panika ale odrazu mnie przyjol cala zaplakana ... na szczescie wszystko ok szyjka dluga lozysko ok dziecku serduszko bije a ja zala w nerwach :( podobno przy myciu gdzies sie skaleczylam i to od tego...chcial dac skierowanie do spzitala ale ze przestalo to powiedzial ze mam do wieczora obserwowac i jak co wtedy da mi skierowanie :( taka stara a taka glupia co mialam nerwow :(:(

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #698893 przez nefeli
Serku ale mnie rozbawilas tym szalaputem :) ;)
Karolcia wlasnie sie doczytalam ciesze sie ze wszystko dobrze!!! mi wrocily mdlosci i znow nic nie jem,nie tyje...plus4 i stoi w miejscu,chyba ja tutaj najwiekszy problem z waga :(
Znowu nic nie jem,poza twarogiem i sokiem z pomaranczy,dieta bardzo wartosciowa :(
Serku masz racje nieszczesny wozek...jak ma dobre kola to jest paskudny i drogi,jak ladny to kola do dupy,jak kola ok i w miare wyglada to waski i material badziewie ...ot tyle o wozkach.

11 lata 9 miesiąc temu #698915 przez nike84
Osz kurcze pyzaura współczuję :( sama bym wpadła w panikę. Zwłaszcza, że ja w pierwszym trymestrze plamiłam, dlatego do dziś mi zostało, że jak idę do ubikacji to sprawdzam czy wszystko jest ok... Mam nadzieję, że w twoim przypadku okaże się tak jak powiedział lekarz, że skaleczyłaś się tylko podczas mycia. Ale zawsze lepiej dmuchać na zimne...

Ja wreszcie dosiadłam do laptopa i mogę sobie spokojnie i wygodnie pisac, a nie przez ten telefon :dry: Po drodze byliśmy z mężem na śląsku w kilku sklepach, oglądaliśmy wózki i łóżeczka i teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie niż wcześniej :( Ale za to w Zabrzu zamówiliśmy do pokoju małego prześliczną tapetę w misie :side: , więc jestem zadowolona bo w przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie, będziemy nią tapetować :cheer:
A teraz biorę się za czytanie zaległych postów, żebym mogła być z wami na bieżąco i jakoś brać czynny udział w rozmowie :P

11 lata 9 miesiąc temu #698928 przez Alivva
Pyzaura nieźle nieżle...juz sobie wyobrazam jak się wystraszyłaś...
Dobrze,że szybko to sprawdzilaś i się uspokoilać.

Daga...przykro mi,że masz tak pustą i PROSTĄ teściową!!!!
Mam nadzieję,że nie będziesz musiała denerwowac bardziej niz teraz bo i tak stresu masz Kochana zbyt wiele. Boshe....co za ludzi Ty masz w tym swoim otoczeniu :(
Szkoda,że nie możesz zostawić tego wszystkiego w cholerę i przenieść się z rodzina do PL.

11 lata 9 miesiąc temu #698939 przez pyzaura
no ale najwazniejsze ze wszystko jak narazie sie dobrze skonczylo :) a ja sama w domu moj w pracy takze jeszcze bardziej mnie to przerazilo.

Iva ale masz ladna ta figurke :) i jaki zgrabniutki brzusio :D

a ja teraz piore ciuszki dla malej :) i na pocieszenie moj i moja mama biora mnie na zakupy po lozeczko :) jakos musze odreagowac :laugh:

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #698942 przez Villemo
Pyzura - rano ale mnie nastraszyłaś... mam nadzieję, że to faktycznie poszło jakieś naczynie krwionośne...

Ja też jestem przewrażliwiona na punkcie krwawienia i zawsze jak czuję że coś cieknie to z obawami lecę do toalety sprawdzić. Pamiętam jak w 10 tc przyszłam po wizycie od lekarza cała w skowronkach, że wszystko ok. Chciało mi się spoć więc się położyłam, obudził mnie 2 godzony później telefon męża żebym przyjechała po niego do pracy. Przed tym poszłam do toalety wysikać się a ja patrzę na bieliznę - żywo czerwona krew jak przy okresie. Droga do szpitala mi się dłużyła jak cholera, byłam cała zapłakana bo byłam pewna, że straciłam dzieciątko. A w szpitalu zrobili usg, dzieciątko żyło i super się miało a stwierdzili, że to krwawienie stąd, że lekarz przy pobieraniu cytologii uszkodził śluzówkę. :dry: :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #698947 przez pyzaura
villemo no to ja tak jak ty panikuje zaraz sie martwie ale lepiej sprawdzic niz sie zamrtwiac ja tez zaraz dzwonilam i lecialam dobrze ze to zaraz kolo domu

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #698958 przez akina_zet
Paulinka dzięki za informacje,zobaczymy jak to będzie.

Nefeli Tobie to ciągle jakieś kowadła spadają na głowę! Co ta rodzina tak się Ciebie uczepiła,niech się zajmą sobą! A lekarz z tym autyzmem,no masz Ci los, brak słów! Ściskam mocno.

Pyzaurka ale mnie nastraszyłaś tym krwawieniem,dzięki Bogu, że wszystko ok :kiss:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698962 przez izula
Nefeli bardzo mi przykro, że masz taką teściową. Ty nawet nie próbuj się ruszać z domku. Olej ich i tyle. Zrozumią to dobrze a nie to ...... nie twój problem.

Widzę, że nie jestem sama z mdłościami. Do nie wróciły od wczoraj.

Nike to ty u mnie byłaś bo ja z Zabrza jetem. :)) A byliście w Boćku? Na mnie na razie Bociek zrobił wrażenie i polecam Smyka w Centrum Europa w Gliwicach. To dwa sklepy, w których jest prawie wszystko i to duży wybór.

Pyzaura ja Ci współczuję bo ja przez pierwszy trymestr to średnio raz w tygodniu byłam u lekarza bo co rusz to albo bóle albo upławy i schizowałam strasznie. A jeszcze nasłuchałam się historii o poronieniach na początku i do tego moja ciocia, która mi powiedziała, że mam takie same problemy w ciąży jak ona a ona na 4 ciąże ma tylko jedno dziecko. ;/ Rodzina :)
Mówię wam porażka. Najlepiej mi jak jestem sama w domu z mężem i mam wyłączony telefon hahah

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #698963 przez paulinka.k22
Ja już od marca od pobytu w szpitalu jestem przewrażliwiona na punkcie krwawienia :( do tej pory mam tak, że majtki sprawdzam kilkanascie razy dziennie ;) No i po badaniu ginekologicznym też się boję żeby nic nie leciało, bo w szpitalu tak mi się zdarzyło...Ale Pyzauro też bym wpadła w panikę tak jak Ty! Nic się nie martw kochana, jak w pochwie nie było krwi to faktycznie nic groźnego! :)

11 lata 9 miesiąc temu #698976 przez karolcia1919
pyzauro ale mialas stracha sie wcale nie dziwie Ci sie wcale...ja tez bym spanikowala i to bardzo.

Nefeli...jednym slowem przerabane mamy z tym jedzeniem.

11 lata 9 miesiąc temu #698979 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

iwonta_kg napisał:

Hej dziewuszki.

Posty przeczytane, później poodpisuje, zostawiam swojego posta żeby wiedzieć gdzie skończyłam czytać ;) idę wstawić kolejne pranie.

oj iwonka ależ się rozkręciła możę ci i moje podrzuce :laugh:

Jak dorzucisz jeszcze jedną suszarkę to nie ma sprawy :) mi dwie moje ledwo starczają ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #698984 przez karolcia1919
laski te ktore chodza do normalnych przychodni ..dostajecie jakies upominki...ja dzis dostalam gazety poradniki i krem sudocrem.;)

11 lata 9 miesiąc temu #698989 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

Iwonka a powiedz mi jak z Twoim mężem i pracą,udało się gdzieś mu zaczepić?

A no wlasnie bo ja wam nie mówiłam. Do pracy póki co nie idzie bo przyszło pismo ze szczecina że na 11 lipca ma termin komisji i bedzie ubiegał sie o ten umiarkowany stopień niepełnosprawności i dopiero z tym świstkiem będzie szukał pracy. A jest tych ofert troche na rynku. Poza tym jakis czas temu byl w koszalinie u neurochirurga i zapisał go na operację która ma być niby za rok w szczecinie. A teraz był w kołobrzegu na wizycie kontrolnej u neurologa i on dał mu skierowanie do szpitala do szczecina i mogliby go wziac z marszu na operację. Ale teraz to troche niebardzo żeby miał operację. Wiec stwierdził ze jednak chce czekać rok bo przeciez zaraz dziecko sie pojawi a on po operacji bedzie jak drugie dziecko.

11 lata 9 miesiąc temu #698993 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

paulinka.k22 napisał:

akina_zet napisał:

Ja to jakbym wskoczyła do basenu to woda by się rozbryzgała na całą pływalnię haha :D

haha a to dobre :lol: :lol: :lol: a co by bylo jakbysmy wszystkie wskoczyly do Baltyku :lol:

Morze by się rozstąpiło,albo byśmy wypłynęły wszystkie brzuchami do góry :lol:

Dawaj Iva foty z poprzedniej ciąży,bo ja Ci w ten fatalny wygląd nie wierzę :lol:

Pamiętajcie ze ja mieszkam nad bałtykiem i mnie by zalało hehe

Iva właśnie poka te foty :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka