BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #698507 przez SerekWaniliowy
tak tak Iva dobij mnie! i to wredniawko jeszcze dwa razy wysłałaś hehe a za mną chodzą owoce i galaretka! właściwie to jedyna rzecz na jaką mam apetyt ostatnio, czerwone owoce brzoskwinie i fasolka nic więcej mogłabym nie jeść :blink:
Dziś totalnie zapomniałam o jedzeniu, zjadłam bułkę o 5 i drugą około 11 i gdyby nie mama to rzuciłabym się już tylko na brzoskwinie po powrocie, ale zrobiła skubana inwenturę w lodówce i chlebaku i kazała jeść bo wszystko stoi jak stało :/ a jutro wyniki brrr ;)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie rano, trochę mi przeszło, cieszę się, że przyjeżdża a o reszcie pomyślimy razem w niedzielę.

Kocham Cię On miał krążyć miedzy krajem a Włochami przez 6-8 miesięcy ale miało to wyglądać tak, że tak pól na pół tu i tam i w sierpniu i wrześniu miał być tutaj w pracy a teraz Włoch mu powiedział, że już sobie nie wyobraża pracy bez Niego i że chciałby żeby On był cały czas przez rok tam i dopiero jak przeniosą linie do polski to wtedy na stałe tutaj i że w środę mają kontrolę i Marcin musi przy tym być.

Mery pewnie masz rację, sama po sobie wiem, że trudno wszystkim odpisać choć się staram, też nie zawsze dostaję odpowiedzi na swoje pytania ale rozumiem, że czasami ktoś zapomni, czasami ktoś nie ma na ten temat nic do powiedzenia a czasami się komuś nie chce bo ja to ogólnie maruda jestem, albo kogoś nie interesuje co piszę, albo mnie nie lubi albo poprostu przeoczy post (mnie się zdarza bo ja gamon jestem)itd ale nie mam zdania co do długości tabelki, może nas tam być i ze sto, a jak mnie wywalą to trudno zaglądała pewnie i tak tu będę, chyba że dziewczyny nie przestaną pisać o jedzonku to sie obrażę i usunę konto no bo ile znosić można :silly: :side:

A wiecie co, mnie dziś mechanik i taka Pani znajoma spytała czy spodziewamy się bliźniaków :ohmy: no kurka wodna a już sobie wmówiłam, że nie jest ze mną tak źle hahaa i tą moją ciężką pracę nad sobą chcą zrujnować :silly: :side:

Karolcia z tym żelazkiem to widzę numer u każdej ;) a ja dziś miałam u mechanika zapłacić 1400zł i że mamy ograniczenie na męża karcie 1000zł to tyle wybrałam z Jego a resztę ze swojego tzn 200, bo jak policzyłam sobie w pamięci 200+1000= 1400!!! i pojechałam, i po tych prawie 40 minutach w duchotach i smrodach w tramwaju i jeszcze 30 minutowym kulaniu sie do celu w słońcu olśniło mnie w bramie, że to chyba nie wychodzi 1400zł! No ale Pan sie śmiał, zapytał o bliźniaki i kazał zabrać auto a przy okazji w przyszłym tygodniu dowieźć resztę :blush: Żelazko pożyczam narazie od mamy bo sie jeszcze nie dorobiliśmy ale upatrzyłam sobie już ze "strażakiem" a kuchenkę specjalnie kupiliśmy taką dla gamoni, bo ja to potrafiłam sie uprzeć i wodę przypalić w czajniku u mamy a do mieszkania staram sie wracać już ze schodów bo wiem, że później i tak będzie trzeba to szkoda drogi :silly:

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698508 przez akina_zet
Uuu Monia telewizja,nie pogadasz,niedługo o Tobie na Pudelku będziemy czytać,nowa celebrytka :D

Pyzaurka co kupiłaś :lol: ?

Aguś Serku,ja też usłyszałam ostatnio,że chyba bliźniaki mam w brzuchu... olać takie komentarze.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698523 przez iwonta_kg
nike84 napisał:

iwonta mam jeszcze pytanie odnosnie zgagi. Bo w którymś poscie pisalas o syropie który lykalas na zgage . Co to był za syrop ? Bo ja juz umieram od tej cholernej zgagi :angry:

GAVISKON:-) są tabletki albo syrop. Polecam syrop. Szybciej działa.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #698526 przez pyzaura
A smignelam do hurtowni kupilam wanienke :-) jutro wstawie fotki jak zgram na laptopa :-) wszystko co trzeba do szputala podpaski majteczki itd . Smoczek i buteleczke avent oby byly dobre i kosmetyki :-) a wiecie co niby takie podstawowe pierdoly male najpotrzebniejsze a cieszylam sie jak male dziecko :-):-):-) po oglądalam lozeczka wozki kocyki wszystko takue piękne ale wciskaja ci wszystko najdrozsze :-)
Mielismy troszke przygod pelno zakupow burza oberwanie chmur chcemy zaniesc zakupy a tu winda nie dziala :-(:-( dodam ze mieszkam na 9pietrze moj musial gnac na pieszo z zakupami bo mialam w dodatku pranie na balkonie . Reszte zakupow zawiozlam na przechowanie do babci bo gdzie ja bede tergac na pieszo :-P:-P posiedzielismy na kawce burza minela poszliśmy do apteki i zas burza 15 min czkalismy potem kawalek przebieglismy do sklepu mokrzy strasznie i w nastepnym sklepie 30 min musielismy stac bo nie dalo sie isc takze masakralny dzien:-):-)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #698527 przez pyzaura
Dodam monia ze tego kremu palmersa nie dostalam w zadnej aptece :angry:

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #698528 przez iwonta_kg
nefeli napisał:

Iwonka ja poki co bolu lydek nie mam,ale wiesz co mi sie dzisiaj porobilo,chcialam uprac sweterek i dwie czapeczki Niunki recznie i nagle taki silny bol rak ze myslalam ze mi pekna,jeszcze nigdy tak nie mialam,od dloni do lokcia

Mi tez sie trafiają raz na jakis czas takie bóle ręki jak za szybko ja wyprostuje w łokciu. Dziś też tak mialam :dry:

Ja chce juz sierpień bo mnie wszystko zaczyna boleć!!! Mam dość... :angry:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698534 przez iwonta_kg
A po co jest takie opakowanie na chusteczki jak Iza kupiła :unsure: :unsure: :unsure: w paczce jakoś wysychają czy co :unsere:

Dzisiaj była pełna współpraca z moim mężem. Ze względu na to że nie mogę stać bo bolą mnie łydki to mój mąż stał przy desce i prasował a ja składałam ciuszki :lol: tak to ja mogę pracować :lol: druga pralka za nami :) jutro dalsza część.

Pyzaura czekamy na fotki :)

Dobranoc. Spijcie dobrze :kiss:

Ps. Wszystkie gnaty mnie bolą :(:(:(:(:(:(:(

11 lata 9 miesiąc temu #698539 przez SerekWaniliowy
Iva Viber? Pierwsze słyszę, ale ja to takich skomplikowanych operacji na telefonie nie wykonuje, starczy, że nauczyłam się wysyłać zdjęcia :silly: a to dotyczy też telefonów na guziczki? :D

Kocham Cię jak wpadnie Ci w ręce ten artykuł o braniu noworodków przez obcych na ręce to "poka" no i z tym udawaniem karmienia to się uśmiałam!!! :woohoo:

Mery ja na wielkość cyca nigdy nie narzekała, ale od kiedy nie dostałam ostatniej miesiączki to miałam takie bomby, że w nic sie nie mieściłam ale jakiś tydzień może dwa temu klapły, normalnie jakby powietrze z nich zeszło, trochę się wystraszyłam, bo myślałam, że teraz właśnie będą rosły, a siara? narazie w strefie marzeń :silly: a ciuszki też mam od kuzynki i nawet cieszę się z tego, a tylko czasami mi szkoda, że ominą mnie te maciupkie zakupy, ale też myślę, że cosiś dokupię, zresztą upolowanego bodziaka ostatnio wrzuciłam :)

Nefeli pisałam już kiedyś, że nasza malutka mordeczka też ma cofniętą szczękę ale lekarz nie zwrócił na to uwagi, a nawet oglądając powiedział, że rozszczepu nie ma, staram się nie myśleć o tym, bo co i rusz czymś się martwię :dry: Ojej jakie słodziutkie i niewinne to Twoje maleństwo!

Monika, Ania do diaska Wy też z tym pieczeniem? Zgadałyściesię wszystkie? ja od tygodnia mam taką zgagę, że nawet po truskawkach mnie łapie :angry:

O kurczaczki! MyMelange ale Ty rasowa modelka jesteś! I wiesz co? Masz taki sam problem ze szczęką jak małaNefeli - żaden!!! :silly:

Nefeli Ty też! Boże miej je w swojej opiece bo zatłukę!!!

Nubi :lol: :lol: :lol: Tymczasem borem i lasem :silly:

Paulinka z tą wagą to myśle, że w normie, nasza był tylko tydzień młodsza a lżejsza o 200g i też pogobno w normmie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698541 przez papi88
ja dopiero skonczyłam wszystkie posty czytac i juz zapomnialam co ktorej mialam napisac :huh:
napewno kindze ze prawdziwa z niej modelka :)
pogratulowac dziewczyną dzisiejszych wizyt fajnie ze u was ok aby tak do rozwiazania i dalej :)
podziekowac za wsparcie i rozszyfrowanie adresu w hiszpani mam nadzieje ze da rade.
villemo ja tez nie uznaje wyjazdow zwiazkow na odleglosc tylko w naszym przypadku to ja to bardziej przezywam niz on ale trudno bede musiala postawic jakies warunki tez wole skromniejsze zycie a zeby byl przy mnie zwlaszcza teraz
iwa z ciebie prawdziwa kucharka jejku jaki ty masz zapał ja nie lubie gotowac ale trzeba cos jesc az wstyd przyznac ale ja w zyciu ciasta nie robilam :blush: moze przy dziecku sie troche bardziej wyrobie w tym temacie
jezeli chodzi o odwiedziny w szpitalu to tez nikogo nie chce oprucz R i moze moja lub jego mama w ostatecznosci w domu tak samo nie chce zlotu jak tylko wróce ze szpitala

jakos zlecial ten dzisiejszy dzien aby do sb...dzisiaj siostra pomyła mi wszystkie okna uprałam firanki i az jakos widniej w pokoju sie zrobilo
dzisiaj przed wizyta sie wkurzyłam bo pani policjantka sie wepchała przede mna do doktorka a co ona jakas uprzywilejowana?
no wiec u nas nawet ok poza tym ze dostałam znow antybiotyk :dry: wyszły mi znow liczne bakterie w moczu a tym razem zadnych objawow nie bylo kurcze je tego mojego synka szprychuje od poczatku ciazy w kółko lekami tak sie zastanawiam czy wziasc ten antybiotyk no ale bakteria jest grozniejsza pewnie niz sam lek a moze powinnam powturzyc bad moczu moze cos zle wyszlo,no i troche schudlam nie caly kg wiec lekarz sie zdziwil

moje dziecko oczywiscie nie zadowolone z wizyty i pupe wypinało prawie do konca dnia wiec brzuchol mialam twardy po wizycie

jutro jade po babcie bedzie u mnie caly dzien to jakos zleci szkoda tylko ze przy niej nie posiedze sobie na sloneczku bo bedzie panikowac

miłych snów mamusie

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #698542 przez SerekWaniliowy
Karolcia głupolu pisz, co myślisz i się nie przejmuj, ja to pewnie jestem forumowym flejtuchem bo anie nie prasuje, prać chcę po urodzeniu w orzechach i mydle i tylko leże i nawet nie gotuję o brrr jaka jestem nielubiana :silly: :silly: :silly:

Akina 3500 mówisz? No prawdziwy wieloryb, jak mamusia zresztą :silly: przecież to taka standardowa waga noworodka :) mój chrześniak to już można powiedzieć, że urodzi się spory 5 kg :lol: i kochana do 1000mg paracetamolu jednorazowo można wziąć na silny ból głowy, więc nie męczcie się tak :)

Iwonka
Ty wiecznie biegasz i maratony odbywasz po plaży, że się nie dziwię, że nogi XCię bolą, ale, że wspominałaś o skurczach rano to ja bym poleciła duużo pomidorów i kakao ;) czyli suplementować magnez i potas :) słyszałaś Ania? ;)

Już pada, zasnę i rano obudzę się z klawiaturą odciśniętą na twarzy! :silly: jeszcze tylko stronado końca i dość na dziś bo i tak do ściany piszę :silly: :side:

Jeśli o odwiedziny w szpitalu chodzi to na tą chwile myślę, że nie będzie mi to przeszkadzało, ale okaże się w praniu, pewnie zależało będzie to też od naszego samopoczucia, ale czy poprzyjeżdżają ciotki i wujki? eee nie wydaje mi się :)

Nike
na zgagę możesz też cyckać Rennie, nawet w spożywczakach i na stacjach można znaleźć czasami :)

Dobra resztę sobie dziś daruję :silly:

Spokojnej nocki brzuchatki! :kiss:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698544 przez nike84
iwonta_kg napisał:

nike84 napisał:

iwonta mam jeszcze pytanie odnosnie zgagi. Bo w którymś poscie pisalas o syropie który lykalas na zgage . Co to był za syrop ? Bo ja juz umieram od tej cholernej zgagi :angry:

GAVISKON:-) są tabletki albo syrop. Polecam syrop. Szybciej działa.

dziękuje ci bardzo :* muszę lecieć do apteki i kupić.Zobaczymy może coś pomoże w końcu !

Tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki :)
jadę zaraz po męża i odezwę się jak wrócę bo wreszcie będę mogła poodpisywać z laptopa a nie z tego nieszczesnego telefonu bo w ogóle tego nie ogarniam ;) zrobię mężowi obiad, on będzie zdzieral tapete w pokoju a ja sobie z wami spokojnie popisze :P
miłego dnia i do usłyszenia :)

serek
od rennie już mi niedobrze tyle tego bralam :X ale i tak dzięki :)

11 lata 9 miesiąc temu #698545 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698556 przez kocham_cie
Dzień dobry brzuchatki... to będzie długi dzień... spałam zaledwie dwie godziny... moje stopy i kostki przypominają serdelki... kurcze nigdy mi stopy nie puchły a wczoraj jak urosły to skubane do tej pory nie chcą dojąć do siebie :unsure:

Nikeczyżbys walczyła ze zgagą??? ja wczoraj myśłam że umrę cały dzień czułam to paskudztwo w przełyku....

Serku jak tam tatoo z klawiatury na buziuni jest czy nie ;)

Karolcia powiodzenia na wizycie :)

Iva serniczek pierwsza klasa... hmmm chyba też bym musiała coś takiego wyczarować :) ale to może dopiero po tym okropnym obciążeniu glukozą

Akina zapomniałam zapytac jak wczorajsze ważenie u doktorka- nie płakałaś więc chyba nie było źle co???

Papi ty paskudo nie dosyć że wyglądasz jak piórko to jeszcze chudniesz :cheer:

No i o co chodzi z tymi tekstami o bliźniakach... czy ludziom naprawdę wydaje się że to zabawne??? bo ja już naprawdę nie wiem czy mówią to aby komuś sprawic przykrość czy po prostu po to żeby mieć po co pysk otworzyć :unsure: ja wczoraj za to jak usłyszałm tekst "cześć kruszynko" to myśłam że mnie rozniesie... może za bardzo biorę wszystko dosłownie i do siebie ale oczywiście ja już widziałam w tym zwrocie aluzję do mojej wagi :S aaaa!!! własnie a najlepiej było jak pojechałam wczoraj po mamcie do pracy i oczywiście całe jej biuro się zleciało i jedna baba powiedziała " no tak ładnie wyglądasz a mama mówiła że taka wielka jesteś" :S ... szczena mi opadła... mama zbladła... potem okazałao się że jak pytały jaki mam brzuszek powiedziała że duży ale proporcjonalny do mojej sylwetki i tyle a ta głupia franca tak sobie to przerobiła :ohmy:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #698560 przez pyzaura
Dzien dobry :-)
Karolcia 3mam kcuki i czekam na dobrew wiesci :-)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #698581 przez nike84
karolcia powodzenia na dzisiejszej wizycie :)

kocham cię ja ze zgagą walczę już drugi tydzień dzień w dzień :( juz powoli nie mam siły i czasem to aż mi się chce płakać. Nawet po zwykłej wodzie potrafię mieć zgage - to jakiś koszmar jest :dry:

ależ mi teraz brzuch zaczął podskakiwac :ohmy: conajmniej jakby mały chciały mi stamtąd wyskoczyć :woohoo:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka