BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698742 przez SerekWaniliowy
MyMelange bo Twój mąż integruje się z Tobą ;)

Izula ja akurat zakładałam kartę i dostałam a później zakładałam druga to już poprosiłam bo mi sami nie dali, powiedziałam, że koleżanka mi powiedziała, że coś takiego jest ;P więc jeśli już masz to podejdź i spytaj czy mają bo ktoś Ci podpowiedział a jak nie to załóż nową, a nabijać przy zakupach możesz na starą kartę jeśli już tam masz jakieś punkty.

Mi jakieś 2 tygodnie temu chyba tez mdłości wróciły, ale tylko tak po pierwszym posiłku i przechodziło teraz już troszkę mniej

Aga

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #698752 przez izula
Serku bardzo Ci dziękuje :)) założę drugą chyba a tą dam mamie :)

A co do mdłości to masz racje :) znów wróciły i znowu piersi zaczynają mnie boleć. Zataczamy serku koło a to znaczy, że coraz bliżej do tego Dnia :))

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #698763 przez karolcia1919
co do tygodni mi tez dzis wpisali 29 a zaczal sie 30 ;)

co do jedzenia uwazam co jem...mam upartego syna i oprocz czeresni nic mu nie smakuje

11 lata 9 miesiąc temu #698770 przez paulinka.k22
Cześć kobitki!
Oczywiście już nie wiem co miałam każdej z Was odpisać... :silly: naprawdę ciąża chyba ogłupia :laugh: słyszałam, że w tym stanie zmniejsza się liczba neutronów, więc wszystko jasne... :laugh:
Mój doktorek też mi zaniża tygodnie ciąży. Więc jak wczoraj miałam wizytę to wpisał mi 28 tydzień. Już mi sie nie chciało tłumaczyć, że akurat w czwartki zmieniają mi się tygodnie ;)
Wiecie jaki miałam wczoraj problem, gin przepisał mi Gynozel (chyba któraś z Was pisała, że kiedyś tego używała), to jest taka jakby długa, gruba strzykawka, którą się wkłada do pochwy i wyciska taki krem. No i ja miałam problem z wsadzeniem sobie tego! :lol: Od marca nikt mi niczego tam nie wkladal oprocz wziernika i lapy doktorka w czasie badania :lol: :lol: :lol: naprawde mialam stresa :laugh: ale jakos poszlo... :)

Nefeli ja musze lezec bo w czwartym miesiacu mialam krwawienie, bole brzucha itp. Potem problem z lozyskiem, bo jest za nisko i szyjka ma ponad 3cm ale stwierdzi ze moze sie skracac... :(

11 lata 9 miesiąc temu #698776 przez paulinka.k22
Karolcia Tobie bardzo wspolczuje tych mdlosci :( to Cie wymeczy maly Kornelek...

A ja przytylam od poprzedniej wizyty prawie 2 kg ;) tylko u mnie wszystko idzie mi w brzuch, a o dziwo i tak jest maly... Wy narzekacie ze ludzie mowia ze macie duze brzuchy, a u mnie jest na odwrot,wszyscy mowia ze jak na 7 miesiac to mam taki malutki brzuszek... tez mnie to wkurza...

A dziewczynki szukam na necie jakiejs fajnej bialej i niedrogiej komody ;) moze sie ktorejs z Was rzucila jakas w oczy, to poprosze o linka :)

11 lata 9 miesiąc temu #698784 przez mery75
Karolcia dobrze że chociaż owoce mu wchodzą moje dzieciątko jest wszystkożerne a w szczególności mięsko pochłania jak mamusia :blush:
Paulinka współczuje Ci z tą strzykawką ja z kolei cały tydzień utykam sobie Luteine i też oprócz doktórki od połowy marca nikt inny mi tam nie zaglądał mój to się śmieje że na nowo cnotliwa jestem :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698788 przez Alivva
Aga...krótki filmik na temat aplikacji Viber ;)

Nie wiem,czy to na telefon "na guziczki" :) Wiem,że musi mieć androida ;)
Patrzyłam na te pudelka na allegro...
Chyba wezmę te allegro.pl/chusteczki-w-pudelku-z-klapka...szt-i3373323766.html
bo jest inne niż Nivea,czy pampers,podoba mi się a poza tym facet ma w swoich aukcjach pierdołki typu wkladki,podkłady i takie tam różne które musze jeszcze dokupić i zrobie to za jedną przesyłka ;) Ale.....dopiero za miesiąc po tym jak kase dostanę grrrrrrr

papi...ja ogólnie za kuchnią nie przepadam :) Gotuje bo trzeba ale faktycznie odkąd jestem w ciązy z Luśką to jakoś sprawia mi to przyjemnośc :) Chyba za dużo żeńskich chormonów we mnie :D Kochana,ja też się doczytalam,że te globulki które musze stosować są antybiotykiem ale jak trzeba,to biorę. Lekarze chyba wiedzą co robić prawda? Bo jak nie oni to kto?? :)

Karolcia-gratuluje udanej wizyty ;)

Mery-Akina ma racje-nie ma się co przejmować,bo dzidzie rosna róznie i z różnymi wagami się rodzą ;) A sąsiadkami i innymi babsztylami się nie przejmujmy wszzystkie bo mi ostatnio sąsiadka tezpowiedziała O MATKO ALE TY JUŻ MASZ TEN BRZUCHOL a sobie wyobraźcie,że ona będąc w ciązy (11lat temu) przytyła ponad 30kg a do mnie teraz z takimi tekstami.... Zaśmialam się tylko z ironia bo co zrobić?? Wtedy jak była sama w ciazy to NIC nie mówiła bo tez przy moich 13kg jakie przytyłam z Filipem to ona wyglądała jak słoń. Żal takich bab!!!!

Co do tygodni.... ja teraz jak mam 29+5 to mi pisza u lekarza 29/30 ale doktorek mówi,że jestem w 30tc czyli jak u większości chyba. Dostosowuje się do nich i udaję,że wiem o co chodzi hahahaha.

Kinia,ale zajebisty ten materac :) chociaz ta dziura mi się z czyms innym kojarzy hahahaha

Iwonka-ja tez kupuje takie pudełko do chusteczek przede wszystkim,żeby nie wysychały. a poza tym chyba bardziej higienicznie jest je w ten sposób przechowywać. No i na pewno wygodniej ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698791 przez paulinka.k22
mery75 napisał:

Paulinka współczuje Ci z tą strzykawką ja z kolei cały tydzień utykam sobie Luteine i też oprócz doktórki od połowy marca nikt inny mi tam nie zaglądał mój to się śmieje że na nowo cnotliwa jestem :blush:

Mery teraz to nie wiadomo kto jest bardziej pokrzywdzony, mu czy nasze chlopy :lol: :lol: :lol: ale skoro my nie mozemy pouzywac to oni tez moga miec post :lol: A luteine tez musze wtykac :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #698796 przez Alivva
Pokaze Wam brzuchola :-)
Buuuuu nie wystrachac mi sie :-)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #698799 przez mery75
Alivva niby nieprzykładam wagi do tego co ludzie mówią zawsze muszą o kimś pogadać dla jednych mam za mały dla drugich za duży brzuch a kit z nimi niebęde dziecka odchudzać dla ludzi zresztą niejem za dwóch tylko dla dwojga a że tyle przytyłam to trudno wszystko weszło w dupsko i nogi w życiu niemiałam takiego cellulitu :blush:
Paulinka ja to się śmieje że jak się dorwiemy do siebie we wrześniu to od razu drugiego bobasa zmajstrujemy :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #698800 przez MyMelange
Iva, ale Ty masz figurke!!! Wow! i to po dziecku, no jestem pelna podziwu!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #698801 przez mery75
Alivva czyżby pępol wpadł Ci do środka :unsure: ale masz zgrabniutki ten brzucholek

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698803 przez akina_zet
Paulinka wracając do teściowej,to zimna ryba z niej i tyle! Wnuczek to wnuczek,co z tego,że kolejny,kocha się wszystkie tak samo,ale jak widać wszystko zależy od człowieka :dry:

Iwonka a powiedz mi jak z Twoim mężem i pracą,udało się gdzieś mu zaczepić?

Dziewczynki powiedzcie mi,kiedy robią takie ostateczne usg by stwierdzić jak dziecko ułożone jest do porodu,w szpitalu czy to lekarz w poradni sprawdza w końcowych tygodniach? No bo skoro ja miałam teraz to usg co jest robione pomiędzy 27 a tam chyba 31 tc i wyszło,że mała ułożona miednicowo,to kiedy oni mi sprawdzą czy się przekręciła i czy np. nie jest za duża bym mogła rodzić ją naturalnie? Jeszcze powinno mnie czekać jakieś usg? :S

Iva Ty babonie! Oddaj mi swoją figurę :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698805 przez paulinka.k22
mery75 napisał:

Paulinka ja to się śmieje że jak się dorwiemy do siebie we wrześniu to od razu drugiego bobasa zmajstrujemy :blink:

Ta chcieliby juz we wrzesniu, a tu trzeba jeszcze z 6 tyg po porodzie czekac :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #698810 przez Alivva
Dziękuje Kochane :*

Patrzycie na 76kg hahahaha.
Gosiak,pępol mam tak głęboki,że chyba mi nie wylezie :) Z młodym też do końca był "wklęśnięty" ;)
Kinia... powiem Ci,że w tej drugiej ciązy i wyglądam i czuje się dużo lepiej.
Nie wiem,czy to wiek ma znaczenie,czy sytuacja czy co?? ale jest ok ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka