BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #698816 przez paulinka.k22
Alivva napisał:

Dziękuje Kochane :*

Patrzycie na 76kg hahahaha.
Gosiak,pępol mam tak głęboki,że chyba mi nie wylezie :) Z młodym też do końca był "wklęśnięty" ;)
Kinia... powiem Ci,że w tej drugiej ciązy i wyglądam i czuje się dużo lepiej.
Nie wiem,czy to wiek ma znaczenie,czy sytuacja czy co?? ale jest ok ;)

Co jak co, ale tylu kilogramow u Ciebie nie widac! Chyba je jakos kamuflujesz :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #698818 przez mery75
Akina tak jak pisałam moje też tak leży i mam usg jeszcze 23.07 czyli obowiązkowe to między 30-32 tygodniem i wtedy podobnież stwierdzają dokładną wage ułożenie termin porodu ale koleżance dzień przed porodem mała się ułożyła prawidłowo a miała mieć a Ty niemasz tego usg w 32 tygodniu?
Paulinka nie wiem czy jak minie 6 tygodni to ja będę już chciała bo się odzwyczaiłam :blush:
Alivva mnie wywalił ale nie tak jak Iwonce no i Ty miałaś pępol w środku a urodziłaś syna a mówią że na syna to na wierzchu :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #698821 przez akina_zet
Mery nic mi na temat usg nie mówił,ale wczoraj to w ogóle miałam błyskawiczną wizytę :dry: Kolejna 23.07. także wtedy go podpytam.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698824 przez mery75
akina_zet napisał:

Mery nic mi na temat usg nie mówił,ale wczoraj to w ogóle miałam błyskawiczną wizytę :dry: Kolejna 23.07. także wtedy go podpytam.

Ja też bym niewiedziała tylko jak robiłam 3d to mi lekarz powiedział żebym przypilnowała doktórke żeby mi dała na usg 30 -32 tyg. bo też bym niewiedziała :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #698826 przez izula
Alivva ślicznie wyglądasz :)
Ja też mam pępek w środku a ma być chłopczyk haha i znowu zabobony szlag trafił :))

A muszę się pochwalić przyszły właśnie moje kosmetyki z Hippa niemieckie :) Muszę powiedzieć, że ekspresowo to trwało. Bez wychodzenia z mojego domku :)Cieszę się jak głupia bo mogę robić zakupy bez obawy o brzuszek i wstawanie z mojego łóżka :)) A i przyszło termoopakowanie z Tommee Tippe i jeszcze dwa ręczniczki. Jeden pomarańczowy z kangurkiem a drugi biały z kubusiem puchatkiem.

W zasadzie zostały pieluszki, butelki, termometr i rzeczy do szpitala w stylu podkłady i majteczki jednorazowe itp. Pewnie o czymś zapomnę ale jeszcze 8 tygodni to myślę, że sobie przypomnę :)))

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #698835 przez Villemo
akina_zet napisał:

Akina nie martw się, usg jest i tak robione przed porodem przy przyjęciu do szpitala a ułożenie dziecka to jest w stanie lekarz określić bez usg. Mi trudno powiedzieć... pamiętam jak w pierwszej ciąży chodziłam na nfz i miałam tylko 3 usg przewidziane na całą ciążę, po jednym na trymestr. Ostatnie było robione w 32 tygodniu ciąży. Bałam się, że dzieciątko będzie wielkie więc na wszelki wypadek w 38 tc poszłam prywatnie zrobić usg no ale mimo tego jak przyjmowali mnie na oddział po terminie to i tak zrobili.

11 lata 9 miesiąc temu #698838 przez akina_zet
Villemo napisał:

akina_zet napisał:

Akina nie martw się, usg jest i tak robione przed porodem przy przyjęciu do szpitala a ułożenie dziecka to jest w stanie lekarz określić bez usg. Mi trudno powiedzieć... pamiętam jak w pierwszej ciąży chodziłam na nfz i miałam tylko 3 usg przewidziane na całą ciążę, po jednym na trymestr. Ostatnie było robione w 32 tygodniu ciąży. Bałam się, że dzieciątko będzie wielkie więc na wszelki wypadek w 38 tc poszłam prywatnie zrobić usg no ale mimo tego jak przyjmowali mnie na oddział po terminie to i tak zrobili.

Paulinka a to lekarz nie wystawia zaświadczenia wcześniej,że np. dziecko jest źle ułożone i ma być cesarka,czy jak to jest? :side:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698845 przez kocham_cie
wow IVA :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Jestem pod wrażeniem... jakie ty masz boskie ciało... wiem jak to brzmi ale co mi tam :lol:

wow :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #698848 przez akina_zet
kocham_cie napisał:

Jestem pod wrażeniem... jakie ty masz boskie ciało... wiem jak to brzmi ale co mi tam :lol:

Co nie? Skubana jedna,chodzi na ten basen i później poraża nas takimi fotami :lol:

Ja to jakbym wskoczyła do basenu to woda by się rozbryzgała na całą pływalnię haha :D

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698851 przez paulinka.k22
akina_zet napisał:

Ja to jakbym wskoczyła do basenu to woda by się rozbryzgała na całą pływalnię haha :D

haha a to dobre :lol: :lol: :lol: a co by bylo jakbysmy wszystkie wskoczyly do Baltyku :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #698853 przez Alivva
akina_zet napisał:

kocham_cie napisał:

Co nie? Skubana jedna,chodzi na ten basen i później poraża nas takimi fotami :lol:

hahahaha Wariatki Kochane :)
musze poszukać fot z ciąży z Filipem...wyglądałam strasznie :)
a z basenem to na razie stopuję,bo ta infekcja i w ogóle ostatnio coś mi sie nie chce :/

11 lata 9 miesiąc temu #698864 przez akina_zet
paulinka.k22 napisał:

akina_zet napisał:

haha a to dobre :lol: :lol: :lol: a co by bylo jakbysmy wszystkie wskoczyly do Baltyku :lol:

Morze by się rozstąpiło,albo byśmy wypłynęły wszystkie brzuchami do góry :lol:

Dawaj Iva foty z poprzedniej ciąży,bo ja Ci w ten fatalny wygląd nie wierzę :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #698881 przez MyMelange
Uwaga! Pieke ciasto ze sliwkami :) Oczywiscie mam za duza blache na te proporcje, wiec za wysokie nie bedzie :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #698883 przez nefeli
Serku rozszczepu podniebienia nie moga zobaczyc a jedynie jak jest wargi,wiec on o roznych syndromach itd gadal,ogolnie byl od poczatku wizyty niemily,nie mowil juz o niczym tylko o tej szczece,ale wiesz uwazam ze najpierw powinien poogladac,zrobic zoom ,wlaczyc 3D,4D poczekac az mala sie ruszy i dopiero komentowac,a nie od razu walic prosto z mostu i jak mi juz tam slabo bylo i przestalo do mnie cokolwiek docierac to cos tam do mnie powiedzial,a ja do niego ze do konca ciazy bede zyc w strachu i stresie a on po chamsku,do 2 roku zycia matki zyja w strachu bo skad wiadomo czy nie beda mialy ich dzieci autyzmu...no po prostu czlowiek dusza!!!
Iwonka ja zawsze mialam w pudeleczku chusteczki,jakos mi tak wygodniej,ale mialam z innych firm,teraz mam jedno ale jest male na chusteczki dla wiekszego dziecka,bo moj synio dlugo sie wycieral po toalecie chusteczkami,a nie papierem.
Karolcia powodzenia na wizycie!!!
A teraz co u mnie,wiec nieciekawie...tesciowa nie przyszla jak chyba juz pisalam,bo nagle jej mame karetka zawiozla do szpitala,dzis zmarla :( kurcze nie wiedzialam jak sie zachowac,zadzwonilam do niej na kom zlozyc kondolecje i po prostu powiedzialam ze przykro mi ale nie moge do nich przyjechac,czy sie domyslila dlaczego czy nie to nie wiem,ale cala rodzina jeszcze przed tym tragicznym zdarzeniem oczywiscie jechala mi po majtach ze ja nie pojechalam tesciowej przywitac,ze ja zla synowa itd,ale wlasnie oni zawsze widza tylko swoja strone medalu,nikogo nie interesuje dlaczego od tylu miesiecy synowa sie nie pokazuje,co dzieje sie w naszym domu,ale pozniej pretensje do meza beda ze nic im nie powiedzial,no coz ja zaczekam na tesciowa sila rzeczy nie moge tam pojechac i powinni to zrozumiec...

11 lata 9 miesiąc temu #698885 przez Villemo
akina_zet napisał:

Villemo napisał:

akina_zet napisał:

Paulinka a to lekarz nie wystawia zaświadczenia wcześniej,że np. dziecko jest źle ułożone i ma być cesarka,czy jak to jest? :side:

Wydaje mi się, że pewnie lekarz prowadzący wystawia papier na którym pisze że jest wskazanie do CC i z wyjaśnieniem z jakiego powodu ale nie jestem pewna bo sama nie miałam w pierwszej ciąży wskazania do cc teraz będę mieć wskazanie ale nie wiem czy coś będzie pisał zważywszy na to, że od pracuje w szpitalu i zapewne znowu będzie przy moim cięciu.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka