BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #698169 przez zuzuzanta
A tak, tak MyMelange, trochę Cię to Twoje roztargnienie ciążowe kosztowało niestety:-(

Kasia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #698171 przez Ania31
My melange super wygladasz, ładna mamuska :)
Spodnie bardzo fajne ale ja tbym chyba w takich zle wygladala jak balon ;) Tak mi sie wydaje. Ale na Tobie leza swietnie

11 lata 9 miesiąc temu #698182 przez Alivva
zuzuzanta napisał:

Mnie się wydaje, że to nie jest tak, że specjalnie pomija się czyjeś posty, tylko tu wychodzi nasze ciążowe roztargnienie. Pół biedy jak zaczynając czytać to co napisałyście otwieram sobie odpowiedź w nowej karcie - wtedy mogę odnieść się do większości postów. Ale jak tego nie zrobię, to potem kaplica i w głowie tyle myśli, że za cholerę nie pamiętam co i jak miałam pisać. Dziękuję mojej ginekolog, że mnie już w lutym na L4 wysłała, bo przecież nie dałabym rady uczyć. Już się widzę jak przy tablicy głupoty opowiadam:)

Dokladnie tak samo robie....stąd te długie posty czasem. Czyta,piszę,czytam,dopisuję... w przeciwnym razie nie jestem w stanie ogarnąć :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ale dobrze wiedzieć,że większość o ile nie wszystkie tak teraz mamy :)

Kinia-fajne takie profesjonalne foto :) i co Ty wymyslasz znów z tymi swoimi minami hm???

Nooooo i będzie ciasto,chociaz ja nie wiem czy to ciasto?? raczej deserek taki jakiś :)
Serek kupiłam,będę improwizowac :D Jagód nie ma-ale w ogródku sa moje ukochane porzeczki ;)

11 lata 9 miesiąc temu #698196 przez agamo
Eeee cholera nie wyrabiam przy was! :p proboje proboje i jedyne co mi sie udaje to czytać!na odpisanie to juz wogole czasu brak! Męża uciekł z domu na grila do kolegi wiec mam chwile! No ale oglądam tenis i prasuje w miedzyczasie bo jutro maja znajomi z pl przyjechać na tydzień to juz wogole na nic czasu nie będzie!

Nefeli fotki sliczne i specjalistka nie jestem ale mała wyglada dla mnie wzorowo! A tak raczki Ma slicznie ulozone wyglada jakby jej zimno bylo :p heheh slodzinka!

Co do tech postow to Ja sie Nie gniewam jak na moje posty nikt nie odpisuje bo czasami pisze o dupe marynie jak nie jedna z nas! Czasem zapomne na cos odpisac a czasem sama nie wiem jaka rade dac! A czasem musze przyznac ze pamietam ze ktos pytal ale nie pamietam kto wiec glupio mi pisac bezimiennie!zwlaszcza przy duzym natloku postow tak jak ostatnio! Jesli kogos urazilam lub pominelam kiedys to sorki ale jest nas tak duzo ze Nie da sie na wszystkie posty poprostu odpisac!

Papi no to mialas lady kociol z tymi telefonami moge jedynie wspolczuc!

Co do toxo mnie nie robili ani razu :D nie ma to jak UK :D u mnie jutro maja być upały boshe jak ja w pracy przeżyje to nie wiem! Trzymajcie kciuki! A jeszcze dzisiaj tak pogoda szaleje ze padam! Raz mnie mdli raz zelondek boli i w ubikacji tez problem mam tylko nadzieje ze to nie jakaś grypa zelondkowa!

Aaaa Madzik co do dawania na ręce To w większości u mnie będzie maz i ja ale moja mama ma być u nas wiec i ona pewnie małego z rak nie puści bo go zobaczy jedynie przez tydzień a pózniej dopiero pewnie za rok A po mojej mamie maja teście przyjechać wiec pewnie będzie to samo przez dwa tygodnie oni bo pózniej za rok i przez ten cały rok tylko ja i maz! Wiec mały będzie miał nas jeszcze dość :p hehehe

No i wiecej nie spamietalam z tych prawie 6 stron co spisalyscie!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #698228 przez nefeli
Ach Iva kocie to teraz Ci troszke ja apetyciku zrobie,upieklam dzis sernikowe mufinki :) na obiad nie starczylo sily wiec juz o nie zrobilam i jemy kanapki ;)
Dziekuje Wam dziewczynki wszystkim i kazdej z osobna za mile slowa i ja tez nie widze cofnietej szczeki, na prawde.A dla wyjasnienia Iva chodzi o to ze jak dziecko ma cofnieta szczeke to moze miec rozszczep podniebienia :(
Ja juz leze i pachne na spotkanie z tesciowa a tu dupaaaaaaaaaaaaa.... cos sie stalo i jest w szpitalu z jakas babcia,wiec z wizyty nici...a juz chcialam miec za soba:( Kinia wygladasz slicznie mamusiowo,aparatu nie widac i nikt niczego sie nie domysla :)

11 lata 9 miesiąc temu #698231 przez iwonta_kg
Kinia ślicznie wychodzisz na zdjęciach! Jak prawdziwa modelka :)

Serek dokladnie o taki termometr chodzi. Musze na Allegro poszukać bo wiem ze są tansze. W aptece kosztują ok 60 zł a na Allegro jakieś 40.

Nie wiem czy to nie chodzi przypadkiem o mnie z tym olewaniem postów. Ja sie wypowiem. Wkurza mnie dziewczyna która wpada na forum mniej wiecej raz na miesiąc, napisze "bylam u lekarza, moje dziecko waży X gram, nastepna wizyta za miesiąc, właśnie zaczal padać deszcz" ani nie napisze dzień dobry, ani nie zapyta co u nas, pewnie postów też nie czyta bo na żadnego nawet nie odpisze i bardzo ale to bardzo mnie to IRYTUJE!!! Więc napisałam jej wiadomość na prv żeby się ogarnęła i zaczęła dyskutować z nami bo to jest forum dyskusyjne a nie prywatny blog! Żadnego odzewu nie było tylko ta sama sytuacja po paru dniach że wpada, zostawia krótką wiadomość co u niej i już jej nie ma! Sorry ale co nas to za przeproszeniem obchodzi skoro nic o tej dziewczynie nie wiemy a ona ma nas generalnie w dupie!! To jest moje zdanie. Jeśli macie inne, proszę wypowiedzcie się.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #698234 przez nefeli
Agamo ja tez nie nadarzam za dziewczynami co wlacze kompa to ze 20stron,jak czytam kolejna to juz poprzedniej nie pamietam :(
Oj u mnie juz ta Afryka powala,przed chwila sie wykapalam i znow mokra od kompka,nagrzewa sie bidulka i nie moge dlugo posiedziec ...buuuuuuu dziekuje za mile slowa dla mojej Niunki :)kocham ja szalenie ta moja wiercipietke,dzis ja lapalam za nozki ;)

11 lata 9 miesiąc temu #698239 przez iwonta_kg
papi poproszę maila to wysle ci link z podpisem

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #698244 przez Nubi
Ja sie wypowiem,
Z jednej strony racja Iwonko, to forum dyskusyjne, a z drugiej strony nikogo sie tu nie powinno prosic o pisanie. Zycie w internecie kazdy ma inne, to co chcesz napisac, czy komus doradzic czy powiedziec o sobie to zalezy tez od tego czy masz ochote sie wynaturzac.
Osobiscie mnie zmeczyly w kolko pytania o to kiedy prac a kiedy prasowac... Dlatego ze ja mam to przed soba i przez samo czytanie juz mi sie nie chce... To przyklad, dlatego nie komentuje niektorych postow bo nie mam co komentowac, albo zostalo juz to skomentowane i 7 haslo "super wygladasz " sobie daruje :blink: a Kinia na pewno sie nie obrazi :silly: a propo - aparat to nic zlego, sama po porodzie zakladam i nie moge sie doczekac :blink:
Poza tym- ktos juz to napisal - czytam te 60 nowych postow z ostatnich 3godzin i pamietam ostatnie eeee 3? :side:

Powody sa rozne, niektore z nas nie maja co chwile czasu zagladac i siedziec na forum bo maja swoje realne zycie, naklanianie do aktywnosci i skreslanie z tabelki mi sie wydaje nico infantylne.

Tymczasem borem i lasem :woohoo:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #698248 przez paulinka.k22
Hej dziewczynki!

Jestem już po wizycie. I jest bez zmian, tzn szyjka się nie skraca dalej ma ponad 3cm, łożysko nisko ale się podnosi... W sumie to dobre wiadomości ale dalej mam leżeć :( a już się do tego przyzwyczaiłam... Mierzył mi malutką, ma 1220 gramy, wydaje mi się że trochę mało :( ale lekarz mówił, że jak na ten tydz to mieści się w normie, więc chyba nie będę panikować.

A wcześniej byliśmy z mężem pooglądać wózki. Miałam dziś taki dzień wyjściowy, bo nawet dobrze się czułam :) no i wybraliśmy chyba wózek z firmy Tutek, tylko jeszcze zastanawiam się nad modelem Tambero czy Grander ;) zobaczcie:
www.tutek.pl/produkty/ambero
www.tutek.pl/produkty/grander-alu
Bardzo fajnie się je prowadzi, mają wszystko co trzeba i nie są za drogie!

Jezu dziewczyny Wy tu znowu o żarciu :lol: jak nie mufinki, to serniki, to placki ziemniaczane :) przez Was chyba zaraz pójdę zjeść drugiego loda :laugh:

Nie wiem co tam jeszcze pisałyście, bo od wczoraj tyle stron naskrobałyście ze juz nic nie pamiętam z tego co przeczytałam :silly: mój mózg też już nie ogarnia ;)

11 lata 9 miesiąc temu #698251 przez karolcia1919
ale sie oburzylyscie.

a ja mialam tylko na mysli ze moze cos u tych dziewczyn jest nie tak i bym zaczekala jeszcze ze skreslaniem.
teraz mnie nikt tu pewnie nie lubi...;/
chcialam dobrze a wyszlo zle...

dziewczyny strasznie mi duszno...az lapie powietrze tak mi ciezko oddychac;(

11 lata 9 miesiąc temu #698253 przez agamo
ale dziewczyny tu chodzi wylacznie o zwykla tabelke z ktorej stworzeniem wyskoczyla Natalka i wszystkie bylysmy chetne wiec nas wpisala Tabelka nie jest jakims wpisowym czy czyms obowiazkowym ani wcale nie znaczy ze jak sie rejestrujesz na forum to musisz byc w tabelce. Jesli ktos nie chce wcale w niej nie musi byc a tak jak mowicie to jest forum internetowe wiec kazdy moze pisac nawet jakis facet :P bo czemu nie :D swoja droga fajnie by bylo jakby jakis facet sie do nas dolaczyl :P hehehe i jesli kogos usuniemy z tabelki to nie znaczy ze sie obrazamy czy nie chcemy by ta osoba sie juz wiecej nie udzielala tylko jesli kogos wiecznie nie ma to i nie sadze by chcial by byc w tabelce! uwazam ze to nie taka sprawa zeby nawet o tym dyskutowac bo poprostu nie warto.wiec moze olejmy juz ta tabelke co? bo mamy gadac o naszych brzuszkach i kochanych malenstwach a nie o durnej tabelce :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698254 przez akina_zet
No moje drogie,ja po wizycie i mała waży prawie 1100 gram :lol: Która to wykrakała,że może jej nie być widać hę :blink: ? No właśnie stopy i buzię miała przy głowie,jak zwykle widziałam jej pupę i pewność miliardowa,że to dziewczyna :lol: Uwielbiam mojego doktorka od usg,ale za to na mojego prowadzącego muszę się Wam pożalić... Od jutra ma urlop,więc miał duży ruch,weszłam do niego i miał taki humor,że nie zapytałam o nic! Wszystko mi wyleciało z głowy jak na niego opatrzyłam,nie zapytałam o toxo,o wyjazd nad morze,aż wściekła jestem. Wizyta następna 23.07,mam nadzieję,że mąż tym razem będzie ze mną,to on z nim zagada jak mi coś z łepetyny wypadnie. No ale kuźwa 100 zl. płacę za samą wizytę to mógłby zapytać jak się czuję co nie? A zapomniałam Wam powiedzieć,że Iga była 2 tyg. temu ułożona główkowo,a teraz znów jest miednicowo.

Kinia no piękna fota,gacie mam te same co Ty i Monia tylko czarne :D

Co do tej aplikacji Ivka,to dobrze wiedzieć,mój brat wyjeżdża do Amsterdamu na dwa miechy,to może przez to będziemy się komunikować :)

Aaa słuchajcie,odpuszczam szkołę rodzenia w ten weekend :D Zgadłam się dziś z położną,która prowadzi za grosze indywidualne spotkania w domku na te tematy co w szkole rodzenia :D Pracuje na tym oddziale co mam rodzić,więc wszystko mi powie i któregoś dnia oprowadzi po porodówce,wszystko w dogodnym dla nas terminie i godzinach :) A ja będę spokojna,że kogoś mam w szpitalu i nie będę tam sama.

Cholerka,ale mnie dziś głowa boli :(

Paulinka,Twoja Ola dobrze waży nic się mie martw. To ja teraz usłyszałam od lekarza,że z mojej duża dziewucha i jak tak dalej pójdzie będzie ważyć 3500 ;)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698265 przez Alivva
agamo napisał:

ale dziewczyny tu chodzi wylacznie o zwykla tabelke z ktorej stworzeniem wyskoczyla Natalka i wszystkie bylysmy chetne wiec nas wpisala Tabelka nie jest jakims wpisowym czy czyms obowiazkowym ani wcale nie znaczy ze jak sie rejestrujesz na forum to musisz byc w tabelce. Jesli ktos nie chce wcale w niej nie musi byc a tak jak mowicie to jest forum internetowe wiec kazdy moze pisac nawet jakis facet :P bo czemu nie :D swoja droga fajnie by bylo jakby jakis facet sie do nas dolaczyl :P hehehe i jesli kogos usuniemy z tabelki to nie znaczy ze sie obrazamy czy nie chcemy by ta osoba sie juz wiecej nie udzielala tylko jesli kogos wiecznie nie ma to i nie sadze by chcial by byc w tabelce! uwazam ze to nie taka sprawa zeby nawet o tym dyskutowac bo poprostu nie warto.wiec moze olejmy juz ta tabelke co? bo mamy gadac o naszych brzuszkach i kochanych malenstwach a nie o durnej tabelce :)

I AMEN....zwykła tabelka a robi sie dyskusja i awantura jak o CZYJEŚ mycie okien kiedyś :P:P:P

Karolcia-lubimy Cie świrku,lubimy ;) I lubimy w miare regularne udzielanie się na forum ;)
Daga,Ty mój dinozaurze :laugh: zżarłabym taka mufinkę,a nawet kilka :silly:
ale zaczekaj az mi galaretka zastygnie i pokażę Wam co ja stworzyłam :) Oby zjadliwe było :laugh:

Paulina,Monia....miło,że znów dzięki Wam i dzidziolkom czytamy pozytywne wieści :)
Ja ostatnio u lekarza tak intensywnie myślalam o co to chciałam zapytać,ale nic nie wymysliłam, I tym razem skleroza wygrała :P
Monia,to na kolejne wizyty idziemy w tym samym dniu ;)

11 lata 9 miesiąc temu #698266 przez paulinka.k22
Akina cieszę się że u Was też O.K. No i mam nadzieję że ta waga mojej małej jest dobra...
A zapomniałam napisać, że też miałam powtarzaną toksoplazmozę, bo też nie chorowałam na to paskudztwo. I trochę się bałam odbierając wyniki, ale znów wyszły negatywne, to mi ulżyło...
A i też mi się przyplątały infekcje... i mam leukocyty w moczu więc wiecznie jestem na jakichs prochach!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka