BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #701657 przez iwonta_kg
Agamo śliczne te rzeczy i jakie śliczne zdjęcia brzuszka masz!! Normalnie w ramkę :) Albo na awatarek :lol:
Boshe Aga Ty już jesteś w 34 tygodniu!!! :laugh: Ależ ten czas leci...

Słuchajcie gdzie jest AGILLA????????????

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #701667 przez nefeli
Izunia wiec chyba dobrze mi sie wydawalo ze to cos z watroba,najlepiej jak lekarz Ci powie co dalej,ale nie sadze ze podczas ciazy bedzie Ci wolno robic szczepionke,ja jak stracilam pierwsze dziecko to tez nie zdarzylam sie zaszczepic wszystkimi dawkami no i narobilam sobie ,ale bardziej mi sie wydaje ze zaszkodzilam sobie przez te 2 dawki anizeli jakbym nie zrobila,ale to wiesz jest moje negatywne podejscie do szczepien :(
Nie martw sie kochana i sluchaj tylko swojego gina,ale ja mysle ze podczas ciazy nie zrobia Ci szczepienia ...moge sie mylic naturalnie
Papi mnie tez oblazl cellulit :( okropnosc !!!
Iza przewijak bardzo fajny jakbym miala miejsce to moze bym kupila,poki co szukam stojaka stabilnego odpowiedniego rozmiarem do mojej wanienki.
Agamo brzuszek masz zgrabniutki,malutki a to juz tuz tuz :)a Niunkowi na pewno bedzie wesolo z taka kolekcja,uwielbiam patrzec a jeszcze bardziej kupowac...ale po pierwszym dziecku wiem ze wiele rzeczy jest zbednych,kupionych przesadnie i niepotrzebnie,wiec teraz staram sie uwazac...ale jak to kobieta czasami mnie ponosi...
Moj synio mial karuzele,teraz uwazam ze to tez zbyteczny bajer,mozna zainwestowac w cos madrzejszego ...
Donata ja do konca 5go nic nie jadlam a teraz tez tylko slodycze,bo nie mam za bardzo jak ugotowac normalnego obiadu wiec sie zapycham slodkosciami,a waga i tak w miejscu ...ktorej przeszkadzaja kilogramy to ja poprosze ;)
Sciskam Was mocno wszystkie i zycze spokojnej nocki :)
Mnie zra komary,pali zgaga od wewnatrz,upal od zewnatrz wiec ze spaniem kiepsko a i ciagle mam wrazenie ze malutka gdzies przyciskam.
Ach zapytam czy wasze maluszki tez prawie nie spia,ja mam wrazenie ze moja nigdy nie spi,max.10-20 minut,a szczegolny brak snu jest w nocy i ogolnie mnie to martwi :(

11 lata 9 miesiąc temu #701670 przez nefeli
Iwonka ja juz nie bardzo kojarze ktora mamusia to Agilla :(
Ktora to Czarnula ?
A Serek? o ile pamietam z mezem szaleje :) baw sie dobrze Serku :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #701675 przez agamo
Dzieki Iwonka i Akina Zdjecie to meza juz wymeczylam zeby mnie wkoncu ofocil no i mam jedna mala sesje zadna rewelacja Kiedy bedzie czas na reszte to ja nie wiem chyba jak urodze i brzuch mi jeszcze zostanie :P heheh Moze jak pojde na wolne a znajomi pojada to moze uda sie znajsc chwilke.
Wiem te tygodnie tak strasznie leca ze az sie boje dzisiaj tak brzuch mi sie spinal i tak mocno mnie w pochwie klulo ze mowie do meza zebym czasem dzisiaj nie zaczela rodzic bo nie wydepilowana jestem :P on sie zaczal smiac i mowi ze tam mi nikt nie bedzie patrzyl Ja do niego ze tam wlasnie wszyscy beda lipic sie bo raczej na twarz to mi nikt nie bedzie patrzyl! smiechu bylo troche ale szczerze to wolalabym zeby maly jeszcze sie nie spieszyl z wyjsciem chocby do 37 tygodnia a potem moze juz zaczac sie zastanawiac nad wyjsciem Za to twoj termin juz tez coraz blizej ale ci dobrze ze wiesz dokladnie! az ci zazdroszcze!
A agilla hmmm chyba cos pisala ze ma duzo na glowie z budowa domu czy pomylilam z kims innym?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #701680 przez nike84
papi mnie cellulit oblazł uda i doopsko. Ale zastanawia mnie to że najbardziej jest widoczny wieczorem, a w ciągu dnia nie :unsure:
iva śliczne bodziaczki :cheer: szkoda że mam już ich tak dużo, bo z chęcią bym takie zakupiła - oczywiście w wersji dla chłopca :)
agamo cudne te zabaweczki :) a brzusio - rewelacja, jak doklejony :cheer:

Mój Kacper wędrowniczek właśnie rozpoczął wieczorne podróżowanie po brzuchu. Najbardziej spodobała mu sie prawa strona brzuchola. To chyba ta cola na wieczór go tak pobudziła :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #701681 przez iwonta_kg
Agilla była na forum ostatnio 6 czerwca. pisała że wypiła jakiś napój z pleśnią i później się nie odezwała... na fb napisałam do niej, zobaczymy czy się odezwie...

Nefeli ta czarnula to wogole ewenement który bardzo mnie irytuje i lepiej zeby wiecej do nas nie wpadała... :angry:

ide spac, dobranoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #701694 przez Alivva
Aga....urocza fota :) Brzunio i ta stokrotka....mmmmm :)

ja właśnie tez sie juz jakis czas temu pytałam o Agillę.... Któraś juz nie pisala do niej na fb?? wiem,ze ktos pisał,że napisze...

I nie wiem,co chcialam jeszcze napisać :dry:
Celulit mnie jakoś specjalnie nie dręczy,a nawet mam wrażenie,że jest mniejszy niz przed ciążą. Ale po pierwsze-może to tylko moje złudzenie,a po drugie-jeszcze trochę zostało a przy moim lenistwie ostatnimi czasy może być różnie :P

Nie no nie wiem co jeszcze chcialam....ide pod prysznic i zawijam się do wyrka ;)

11 lata 9 miesiąc temu #701706 przez karolcia1919
Hej ;)
pogoda i mnie taka ze od rana slonce parzy ...

dzis dobry dzien bo wyplata ;)
kusi mnie by poleciec odrazu kupic cos malemu ;)
albo w weekend pojde ;)

maly siedzi mi w lewym boku bo tam zawsze kopie...
jestem ciekawa co do jego ulozenia...

co do tych zdjec to ja nnie wiem co sie tam dzieje ;- /
probowalam i nie widac .
chyba znow bede musiala poprosic Iwone o pomoc ;)

ja zaraz wstaje ...ogarnac sie.

ps:jakas mamcia podawala wyniki swoje te dwa pierwsze wydaja mi sie za wysokie co juz norma pokazuje...a mocznik za niski.
ale ja lekarzem nie jestem wiec tylko przepuszczam ze tak moze byc.

zdjecia sliczne ;) bez wyjatku.
Iva Ty tez nagromadzisz wszystkiego ;)
choc jestem zdania ze lepiej miec za duzo niz za malo ;);)

co do tych mam co sie nie odzywaja...zrobcie juz z nini co chcecie ...tydzien minal od wtedy co pisalismy o nich i nadal cisza...

kto chce byc z nami to jest a kogo nie ma to nie ma...
alez Karolcia sie Wam tu rozpisala he .
Mery zapach dziecka bezcenny nie ? lubie jak dziecko tak umyte ladnie pachnie ;)

mamcia jakas pisala o facecie ze ja podrywal to tylko sie cieszyc ;)
bo jak na mnie patrza mam wrazenie ze smieja sie ze jestem takim slonikiem ;D

11 lata 9 miesiąc temu #701727 przez iwonta_kg
Hej.

Do mnie teście przyjechali. O 7 rano już był domofon :ohmy: na zakupy przyjechali... niech mąż z nimi siedzi, w końcu jego rodzice, a co :blush: ja udaje że śpię ;)

Karolcia jasne pomogę jakby co :)

U mnie czarne chmury nad miastem wiszą... Chyba bedzie padać. I trzeba będzie przerwę w praniu zrobić...

11 lata 9 miesiąc temu #701736 przez iwonta_kg
Wiadomość od Agilli:

hej, dzieki za pomyslalyscie o
mnie:) wszystko ok, przez ostatni
miesiac bylam wycieta z zycia bo
miałam gości z Irl a przed ich
przyjazdem musialam sie
przygotowac do ich wizyty wiec
tez za bardzo nie bylo kiedy.
Wczoraj weszlam na forum,
probowalam nadrobic zaleglosci
ale chyba nie musze mowic jak sie
zdziwilam jak zobaczylam ze juz
jest ponad 800 stron:) potem
zobaczylam wasze zdjecia jak
wszystko macie juz pieknie
poukladane i urządzone i
wpadłam w panike że ja nic nie
mam, więc teraz siedzę na necie i
szukam kocyków, rożków, pościeli
itd.

11 lata 9 miesiąc temu #701779 przez akina_zet
Cześć dziewczynki!

Ale miałam sen,śniło mi się,że urodziłam chłopca,który był klonem mojego brata z dzieciństa (Michał wyjechał do Holandii i chyba przez siostrzaną troskę,za dużo o nim myślę :cheer: ). Jak zwykle w śnie podczas porodu nic się nie namęczyłam ani nie czułam :D Do tego mały był długi na 68 cm. i nie miałam takich ubranek dla niego,wszystko było za małe! W ogóle nic nie miałam,łącznie z pampersami i wanienką! Chyba ogarnia mnie panika,że nie dam rady wszystkiego na spokojnie pokupować przez ten remont,o zgrozo! :cheer:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #701806 przez mery75
Hej kobitki tak mnie boli lewy półdupek ża ruszyć się prawie niemogę to chyba od leżenia tylko na lewej stronie inaczej mi córcia nieda a czytałam też że tylko na lewym boku można spać na tym etapie ciąży a jeszcze o 10 ide na działke do sąsiadki :blush:
Agamo jej to Ty lada moment rodzisz zazdroszcze a brzuszek bardzo zgrabny :blink:
Tak jak pisałam w życiu cellulitu niemiałam a teraz całe kulosy tylko niewiem czy to wodny czy od tłuszczyku :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701811 przez kalina
dziendoberek:)

niedawno z badan wrocilam. morfologia i mocz. zobaczymy co wyjdzie bo ostatnio bylo srednio i z jednymi drugim. ale mi wtedy lekarka nic nie przepisala. tylko zelazo lykam. pani pzedemna mnie przepuscila bo mowi ze sama pamieta jakw ciazy byla. na szczescie kolejka za duza nie byla bo wiecej chetnych do przepuszczenia nie bylo:) a jak wracalismy z mezem to jego kolega pyta czy to nie blizniaki beda:) smiac mi sie tylko chcialo i sobie tlumacze ze chlop to sie nie zna:)
na razie padam. juz pojadla i chyba sie jeszcze przespie chwilke

dobrze ze u agilli ok

agamo fajniutki brzuszek. i te zabaweczki tez:)

karolcia u mnie tez dzis matki boskiej pienieznej i maz ma wolne wiec tez kilka drobiazgow mysle kupic. i chyba wreszcie pieluchy tez bede musiec jakies wziac:)i ile ich w koncu? bo piszecie ze 1 paczka ale takich po 20 czy tych np 50? no i jeszcze sie zastanawiam ile wziec podkladow i podpasek do szpitala?

ja sie opalac nie opalam i bladam jak nie wiem ale czasem trzeba wyjsc na sloneczku i od tego plamy na nogach delikatne i dlatego mysle o balsamie zebby nie byly bardziej widoczne. chyba sobie kupie zwykly z ziaji dla dzieci i sprawa zalatwiona

iza nawet jakbys miala byc szczepiona na zoltaczke to nie powinno zaszkodzic. w programiw Omatko bylo ze jedynie nie wolno na rozyczke ospe odre i swinke bo wtedy wszepuja zywe wirusy czy cos w tym stylu nie pamietam dokladnie
i mi sie biedronka przypomniala jak o programie pomyslalam:D

tez mam w planach chodzic choc raz w tygodniu na fitnes po ciazy bo przed chodzilam. no i teraz na dupsku i nogach troche cellulitu sie natworzylo. ale co z tego wyjdzie zobaczymy.. pewnie nie od razu ale sie zmotywuje. samo to ze dobrze jet gdzies oodreagowac jak sie nie bardzo bedzie gdzie ruszyc przy malej

mery no ja spie zazwyczaj na lewej stronie ale zdarza mi sie w nocy na plecy obrocic. ale przestalam sie az tak przejmowac bo mama mowi ze ona jak byla w ciazy to tego nie slyszala i w wiekszosci spala na plecach. zreszta nie miala wyboru bo w brzuchu miala nas dwie i mowi ze nie na bok nawet nie dalo sie przekrecic bo za duzy brzuch:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #701827 przez Nubi
Dzien dobry :)

Celulit widac bardziej wieczorem bo sztuczne swiatlo i raczej od gory, w dzien jest rozproszone wiec lepiej sie ukrywa :blink: u mnie jakis wyskoczyl ale nie panikuje... W koncu bylam bardziej aktywna przed ciaza a i jadlam mniej tlusto, bo teraz zeberkom nie moge sie oprzec a pasty odeszly w niepamiec :unsure:
Akina to byl tylko sen :silly: dlugie dzidzi to pol biedy, chyba waga gorsza :P
Aga piekne zdjecie, po takiej zapowiedzi czekam na ta sesje, ktora oby odbyla sie przed porodem :) a propo zabawek, dostalam od bratowej torbe po Matyldzi i tam tez jest ten wąż :)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701830 przez nike84
Cześć dziewczynki :)
My własnie jesteśmy w trakcie śniadania (tzn ja i mój pies, który czeka aż mi coś spadnie :silly: ). Synek postanowił mnie dzis obudzić o 6 rano potężnymi kopniakami w pęcherz. Ale może to dobrze, bo podobnie jak Akina miałam dziś tak porąbany sen :ohmy:
Przed chwilą przyjechał kurier z tym nieszczęsnym drapakiem dla kota, który sobie teściu zamówił :dry: Czasami mam wrażenie, że on bardziej się cieszy z tego kota i psa niż z wnuka :angry: Mały jeszcze ani jednej rzeczy nie dostał od niego, a zawsze jak jesteśmy u teściów, to tylko teściowa się pyta jak się czujemy, a teściu nic :pinch: Ostatnio mi tylko powiedział, że ciąża to nie choroba i na to się przecież nie umiera :ohmy: ehhh szkoda słów...

Jak tam u was dzień się zapowiada? Bo u mnie piękna pogoda i zapowiada się znowu upał :)

nubi z tym celulitem to mam nadzieję że jest tak jak piszesz, i w takim razie niech się cały czas ukrywa :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka