BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #701316 przez zuzuzanta
Nie martw się Nubi, podejrzewam, że dla większości z nas ogarnięcie całej wyprawki to koszmar.

Mnie dzisiaj mama spytała czy mam już spakowaną torbę do szpitala, a ja jakoś nie mogę się za to zabrać. W ogóle odwlekam wszystko strasznie. Bo wydaje mi się, że do porodu jeszcze całe wieki

Kasia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #701319 przez Alivva
Iwonka....Ty mi się ogarnij z tym czarnym humorem :)
Kolorowe kredki i smaruj,smaruj az do poprawienia samopoczucia :kiss:
33 tydzień-są powody do radości :D

Tez mam troche ciuszków z Pepco.
Gosia,nie wiem jak to z tymi cenami,bo ogólnie drogo tam nie jest ale teraz u nas stoi taki mega kosz z tymi mini ciuszkami więc chyba jakas dodatkowa wyprzedaż.

heh ciekawe,czy ta panie z taksówki będzie miała z tego tytulu jakies profity?? :D ale ja jednak wolę w szpitalu :) Nie mam problemu z wyborem bo u nas jeste jeden szpital,w którym pracuje mój doktorek a poza tym szpital ma świetne opinie no i rodziłam juz tam Filipa ;)

Torba do szpitala....noooo torbę juz mam :) mamcia kupiła na urodzinki ale poza koszulą i szlafroczkiem nie mam jeszcze nic... Tzn-art higieniczne sa ale podklady (z reszta ich mieć nie muszę,bo sa na wyposażeniu w szpitalu) więc co ja jeszcze potrzebuję???? te czopki sobie kupię (dzięki Villemo-nie pomyślalabym) majty jednorazowe... telefon i ladowarkę,żeby być z wami w kontakcie :D jak nie będe miała jak wleźć na neta to będę sie odzywać przez Paule i Iwonkę :D

Uwielbiam oglądac te Wasze foty ze skarbami dla skarbów :) cuuuudne :) kaczuszki do kąpieli sama bym chciala :)

Nike-ostatnie zdjęcie brzusia-MEGA :)

11 lata 9 miesiąc temu #701330 przez papi88
u mnie była wczoraj siostra i troszke nastraszyła tym paciorkowcem tzn nie tyle co chciala nastraszyc co powiedziala ze koniecznie trzeba zrobic to badanie podobno duzo kobiet to ma i wtedy przy porodzie podaja jakis antybiotyk takze musze przypilnowac mojego doktorka aby o tym nie zapomnial

powiedzcie a ostatnie usg kiedy powinno sie robic w 36tc? bo mi gin niby robi na kazdej wizycie czyli teraz co 2tyg ale ma stary sprzet takze nie moze zobaczyc wagi malenstwa

widze ze wy juz nawet grzechotki zakupujecie ja poki co chce sie skupic na tych najwazniejszych rzeczach i wole kupic pampersy niz zabawki moze goscie cos poprzynosza :) ta mata dla niemowlaka tez fajna sprawa tym bardziej ze ja nie bede mocowac do lozeczka zadnej karuzelki ani nic

no wlasnie a np nowe pieluszki lepiej tez przeprac myslicie?czy wystarczy wyprasowac choc w sumie wiadomo kto to w łapskach trzymał..nie chce chowac dziecka bardzo sterylnie choc przez pierwsze 2-3 miesiace nie zaszkodzi jak unikne niektorych rzeczy dlatego np firanki zdejmuje bo sie mega kurza kwiatki powynosze a i tak zostanie jeszcze duzo czynnikow do hartowania dziecka bo nie sadze ze kurze w pokoju bede wycierac codziennie takze tylko troche wyeleminuje niektore zagrozenia :)

jeszcze chce was podpytac o oliwke czy kazda z was bedzie ja stosowac?ja jestem przeciwniczka sama nie lubie a pozatym przeczytałam ze ona zatyka pory ale oczywiscie nie jestem doswiadczona w tych sprawach i moge sie mylic bo moze taki zabieg jest konieczny dla maluszka poprostu wolalabym ten specyfik zastapic czyms innym np jakims kremem,balsame dla noworodkow lub cos podczas kapieli dolewac.

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #701338 przez niagara
Papi ja też myślałam, żeby oliwkę zastąpić jakimś kremem, balsamem, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :blink:

A ja wzięłam się za doprowadzenie naszego domu do stanu jako takiej używalności, ale jakoś tak strasznie szybko się męczę i co chwilę muszę odpoczywać :dry: Normalnie dawno bym już skończyła :dry: :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #701341 przez zuzuzanta
Papi ja nie stosowałam oliwki przy Zuzi i teraz też nie zamierzam. Do kąpieli używałam płynu johnsona i dobrze mi się sprawdzał, a do wody zawsze wlewałam napar z macierzanki i rumianku. Po nim córka miała piękną skórę. Nie stosowałam też pudru. Dlatego teraz zamierzam kupić z kosmetyków dla dziecka tylko płyn 2w1 do mycia, maść przeciw odparzeniom, zioła do kąpieli, sól fizjologiczną i coś na pępek.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #701348 przez Ania31
No ja wlasnie tez tak myslalam czy uzywac tej oliwki czy nie i sama niewiem.

Niagara ja mam to samo tez szybko sie mecze i jak sprzatam to co chwila musze odpoczywac.

11 lata 9 miesiąc temu #701354 przez akina_zet
Nubi grzechotka rewelacja!

Dziewczyny wyszłam na spacer z psem,idę z tymi swoimi dodatkowymi kilogramami (czasem czuję się jak troll dosłownie :D), a tu zatrzymuje się przystojniak w aucie i ze mną w gadkę,dopiero jak dyskretnie złapałam się za brzuch to się tyko uśmiechnął. Zboczeniec czy co,że ciężarówkę wyrywał :D? Wystarczy fryzjer,nowa kiecka i proszę co się dzieje haha :P

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #701358 przez papi88
akina ja czesto jak ide a jada jakies chlopaki to widze ze na mnie patrza tak od tyłu a jak zobacza brzuch to sie pesza wiec jakos ciezarowki nie sa atrakcyjne :)
jezeli dziewczyna jest zajeta to innemu facetowi to nie przeszkadza ale z dzieckiem by juz raczej nie chcieli
moj kolega w pracy czesto do mnie zarywal i mowil ze nie ma wagonu ktorego nie da sie odczepic :laugh: a jak sie dowiedzial o mojej ciazy tak dal mi spokoj :)

wstawie zaraz fotki mialam to zrobic jak poukładam wszystko juz na swoje miejsca w ładzie ale tez chce sie pochwalic i nie bede czekac :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701364 przez papi88
w trakcie pakowania torby chyba w tą małą sie nie zmieszcze wiec mam nadzieje ze nie bede wygladac jak glupia z ta duza w razie co

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701369 przez papi88

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701371 przez papi88

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #701373 przez papi88

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #701375 przez papi88

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #701383 przez papi88
a na koniec mój kot BRUTUS który był ewidentnie nie zadowolony ze go obudziłam
p.s od kiedy łozeczko juz stoi w sypialni jakos do niego nie wchodzi na szczescie

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701388 przez Alivva
papi ale masz wszystko sliczne. W takich stonowanych neutralnych kolorkach :) bardzo mi sie podoba :) kot w łózeczku najlepszy hahahaha. Oby mi sie Mia nie pchala do koszyka malej bo oskubie ją z sierści :) już wystarczy,że ma moje lózko :P

Ja mam oliwke i balsam dla niemowląt i będe testować co lepsze a to co nie nada sie dla małej-wybabram ja :) z oliwką w ogóle nie ma problemu bo ja sama dolewam ją do kapieli więc looz ;)

Wlasnie rozmawiałam z kolezanką z pracy (moj rocznik,druga ciąża i jest na podobnym etapie bo 33tc) jest w szpitalu od wczoraj. Byla na wizycie po południu,rozwarcie i skurcze więc skierowała ją do szpitala. na razie skurcze ustąpiły po jakiś lekach ale jeszcze ja trzymają w szpitalu,na razie do czwartku no i obserwują. Ma leżeć i pachniec i czekac. Mój doktorek jej dzis powiedział,że będą sie starali,żeby te 3-4 tygodnie jeszcze Oliwierka przetrzymac wb brzuszku :) Jutro po 14 idę do niej to dowiem sie czegos więcej. Ogólnie mówi,że czuje sie dobrze,ale wiadomo jak to "przyjemnie" leżeć w szpitalu.... A ona taka wiercipięta z motorkiem w dupsku jak ja.

a wlaśnie,dziewczyny...któras kiedys wrzuciła filmik o tych sposobach uspokajania dziecka (otulanie,szumienie...itd) Ma któras link do tego,bo nie zapisałam a nie moge znaleźć :/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka