BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701407 przez Villemo
Papi - ja nie stosowałam w ogóle ani oliwki ani żadnych balsamów. Kąpałam małego w żelu Hippa babysanft i na tym koniec. Dupci nie pudrowałam, nie smarowałam też profilaktycznie kremem na odparzenia jak to robią niektórzy po każdym siku i każdej kupce a tylko wtedy jak coś się zaczerwieniło maść bepanthen albo krem na odparzenia Nivea. Moim zdaniem bepanthen 10 razy lepszy od sudokremu które konsystencja jest taka, że go ciężko dziecku z dupki zmyć przy kąpieli. Sporadycznie do buźki krem bambino z tlenkiem cynku i to na tyle z kosmetyków.

A co do paciorkowca masz rację. Mnóstwo osób okazuje się zarażonych o czym nawet nie wiedzą bo nie daje to konkretnych objawów także się nie zdziwcie dziewczyny i nie wystraszcie jak co drugiej z nas wyjdzie pozytywny posiew :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #701413 przez karolcia1919
no ja kosmetyki mam...jakos u nas przyjelo sie ze oliwka musi byc ;)
lubie jak dziecko pachnie oliwka...co do kremow..okaze sie ...

ja po pracy zmeczona w domu...prowadzimy w bibliotece zajecia biblioteczne pelno dzieci..dzis dzien kanapkowy byl sajgon...kornel lubi lozko bo juz skacze;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701420 przez kalina
mery dzieki za trzymanie kciukow- udalo sie z kredytem:)
tylko teraz sobie leze bo zachcialo mi sie isc na zakupy i ledwo wyszlam na to 6 pietro z nimi i cosik brzuch zaczal twardniec i bolec. choc moze tylko z 3kg mialam w siatce

villemo zalozmy klub leniwca czy cos w tym stylu bo ostatnio wziecie sie za sprzatanie to wydaje sie zbyt duzo:)

papi czyli bylas sie uzerac znowu w tym banku? czyzby znowu wyplata nie doszla? chyba jednak musisz sie rozgladnac za prawnikiem bo te zlodzieje ci nie dadza spokoju

nubi ta grzechotka przesuperasna :lol:

nike sliczny brzuszek. szczegolnie ostatnie zdjecie mi sie podoba:)

z kosmetykow mam tylko oliwke . ale zobacze czy bede uzywac. i betaphen. na pewno jakis zel do kapieli dokupie i balsam i pewnie cos do buzki na wyjscie. i finito chyba

nie wiem czy rodzenie w taksowce sie oplaca ale moj maz sie smieje zebym do porodu tramwajem jechala to pozniej mala bedzie jezdzic za darmoche :silly:

papi niezly zestaw. a najlepsza zywa przytulanka w lozeczku:) przypomnialas mi ze jeszcze do swojej listy zakupow musze zapisac przewijak

akina malo takich ale sa panowie ktorym sie podobaja panie z brzuszkami:) albo zachwycil sie np twoim usmiechem i nawet nie spojrzal na brzuch:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #701424 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!!

Ja dopiero doszłam do domu, byłam dzisiaj w szkole rodzenia i na zakupowych wyprzedażąch - znowu kupiłam sobie spódnicę na lato:)

W szkole dzisiaj mieliśmy o rodzajajch porodów, przegląd szpitali w wielkopolsce i o tym co zabrać ze sobą do szpitala. I tak dwie godziny zleciały:) Kolejne 3 zajęcia już będą bardziej praktyczne:)

karolcia nie widzę żadnych zdjęć niestety..

natalia
ja prałąm wszystko, ale ja prawie wszystko ma z lumpka :)

Iwonta pęcherzyki mi wyskoczyły, ale na dekolcie, lekarz kazał mi pić wapno.

papi nam położna mówiła jeszcze żeby nie zapomnieć pomadki nawilżającej:) podobno bardzo się przydaje podczas porodu:) z kosmetyków mam bardzo mało, żadnych balsamów itd:)

Donata ja też ciągle poluję na tablicy na jakąs fajną matę:)

Nike
brzusio piekny:)

Miłęgo wieczorku!!

11 lata 9 miesiąc temu #701427 przez niagara
Iva o to Ci chodziło?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #701433 przez kalina
aa mam pytanko. stosujecie cos na sloneczko na cialo? bo na twarz mam krem Ivostin 50+ ale widze ze na nogach robia mi sie jasne przebarwienia. zapytalam dzis w aptece co moge uzywac w ciazy to nie bardzo mi pano potrafila pomoc. zaproponowala mi jedynie balsam za 74zl :cheer:

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #701444 przez Ania31
Papi niezła kolekcja :) A jaki fajny kotek, widac ze wygodnie mu bylo spac w łózeczku :)

A mi dzisiaj kolezanka przesłała zdjecie jak mi rok temu robiła w bluzce bo nie mogłam skojarzyc o jaka chodziło i jak zobaczyłam to zdjecie to sie załamałam. Boze jak ja bylam szczupła az mi sie plakac zachcialo.

Kalina fajnie ze załatwiłas kredyt. Nie dziwie sie ze sie zmeczyłas na 6 pietro z zakupami niezle. I moge sie dolaczyc do klubu leniwca bo tez mi sie ostatnio niechce nic ;) Krem to tylko uzywam na twarz ale ja sie prawie wogole nie wystawiam na słonce

Nike brzuszek super, najlepsze ostatnie zdjecie, fajne ujęcie :)

Akina to masz powodzenie, mamcie tez moga atrakcyjnie wygladac :)

11 lata 9 miesiąc temu #701445 przez Alivva
O właśnie o TO mi chodziło Natalia :D
DZIĘKUJĘ :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #701449 przez Ania31
to ja i moj duzy brzuchol

11 lata 9 miesiąc temu #701452 przez Ania31
to ja i moj duzy brzuchol
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #701455 przez Ania31
Tu nie wyglada na az taki wielki :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #701456 przez słonko
Cześć dziewczynki :)

Ja też się śmiałam do męża, że tak się wymądrzam, a potem będę najbardziej roztrzęsioną i zapatrzoną w synka matką z nas wszystkich ;) No cóż, praktyka może się bardzo różnić od teorii...

Villemo, kiedyś wstawiałaś wyraźniejsze zdjęcia synka i ja zdecydowanie widziałam podobieństwo do Ciebie! Chyba m.in. w oczach, większych niż u Twojego męża. A tak w ogóle to dwaj przystojniacy :)

Karolci
fotek nie widzę :( A reszty widzę. I super rzeczy macie dla dzidziusiów. A Ty Nike ślicznie wyglądasz :) Jakoś mnie samej nie chce się ostatnio robić zdjęć, a z mojego męża żaden fotograf, w ogóle go to nie kręci. Na niedzielną wyprawę w góry nie zabraliśmy aparatu... No ale może się zmobilizuję i choć brzuch dziś trzasnę. A jak dokończymy z mężem malować komodę i zacznę pranie, to pewnie też coś ustrzelę i będę się chwalić :lol:

Niagara, ja to wszystko będę prała, jak leci. Choć niekoniecznie wszystko wyprasuję :silly:

Nubi, też bym chciała do Zakopanego :) A raczej w Tatry :) Niestety często odmawiamy sobie Tatr czy Babiej Góry przez psa, bo tam nie wpuszczą. A poza parkami, albo tam gdzie nie pilnuja przy wejściu, Reksik może iść z nami. A on kocha dreptać po górach! Właśnie, jeszcze Wam go nie pokazywałam. No to mam pomysł na fotę: Reks i brzuch :)

Nike, czyli Ty rodzisz w Ujastku. Tam akurat żadna z moich znajomych nie rodziła, więc nie znam bezpośrednich opinii. Zresztą, te opinie bywają tak różne. Każda z nas wyrobi sobie swoją, taka jest prawda. Tak w ogóle to kiedy się spotykamy w większym krakowskim gronie? :)

P.S. Ania, no proszę, kolejny zgrabny brzunio. A w tle rozwalony psiak. Kto to taki?

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #701457 przez Ania31
a tu juz duzy :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #701460 przez izula
Cześć kochane dziewczynki

nadrobiłam wczorajsze i dzisiejsze zaległości i zanim dojechałam do początku to zapomniałam co było na końcu. Jak ja nienawidzę tej mojej sklerozy. Postępuje z tygodnia na tydzień. Za niedługo zapomnę, gdzie mieszkam i dopiero będzie heca.

Śliczny Klaudiuszek :)) taki fajny chłopak :))

Oglądałam zdjęcia zakupów ale nie wszystkie mi się otwarły i prześliczne kocyki i ten rożek cudowny. Ja proszę o linka bardzo bardzo :)))

CO do problemów z bankiem to współczuję, ja dwa lata temu z nimi walczyłam bo mi w ciągu jednego miesiąca parę razy pobierali opłaty za prowadzenie konta. Co mnie to nerwów i zdrowia kosztowało.

Mnie za to wczoraj mama wkurzyła tak dziewczyny, że myślałam, że wyląduje w szpitalu bo brzuch się postawił rozbolał i nie chciał przestać.

Ania śliczny brzusio :))

Ja mam szpital wybrany,t en w którym pracuje moja pani dr i sprawdzony przez koleżanki :)) hehhe. A wczoraj moi rodzice posłuchali jakiś "mądrych" znajomych i truli mi, bo że czemu ja tam chcę rodzić jak pod nosem mam porodówkę ( o której złej sławie legendy krążą na śląsku) a bo pani dr zła bo ktoś tam leżał cały msc przed porodem w szpitalu a mnie pani dr nie zostawiła w szpitalu. Bo wg rodziców najlepiej jak bym całą ciążę w szpitalu przeleżała. Tak się wkurzyłam bo nie liczy się to co ja zrobiłam, postanowiłam tylko to co ktoś powiedział.

A dziś byłam na badaniach. Cała lista:
mocz
p/c anty HBS
VDRL
kreatynina
mocznik
bilirubina całkowita
Alat
Aspat
fosfataza alkaliczna
Jonogram (Na, K)
Białko całkowite

A potem byliśmy na zakupach :)

w pepco kupiłam dwa bodziaki w paseczki :)

a w ikei przewijak stojący drewniany, takie pojemnik na zabawki i śpiworek. :))

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #701461 przez Monika23083
akina_zet napisał:

Nubi grzechotka rewelacja!

Dziewczyny wyszłam na spacer z psem,idę z tymi swoimi dodatkowymi kilogramami (czasem czuję się jak troll dosłownie :D), a tu zatrzymuje się przystojniak w aucie i ze mną w gadkę,dopiero jak dyskretnie złapałam się za brzuch to się tyko uśmiechnął. Zboczeniec czy co,że ciężarówkę wyrywał :D? Wystarczy fryzjer,nowa kiecka i proszę co się dzieje haha :P

piękna przyszłą mama to i zarywana, a nie Ty go od razu od zboczeńca :laugh: :) mój znajomy powiedział, że coś jest w kobietach w ciąży : emanują takim pięknem, spokojem i szczęściem że aż chce się na nie patrzeć.

Dawaj fotke Monia z tą kiecką:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka