- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U Was też troszkę chłodniej?? Ale jest przyjemnie i nie pada

Dzisiaj udało mi się uciąć troszkę tego paznokcia wrastającego, stan zapalny po antybiotyku trochę minął, więc mam nadzieję, że ominie mnie pan chirurg:)
pyzaura jaka ładna mamunia:) i jakie śliczne łóżeczko:)
papi mnie też lekarz pytał o wagę moją i Piotra, ja ważyłam 3050, Piotr 3100kg, ale jak to się sprawdzi do Jasia to zobaczymy:) ja miałam urodzić się 2 marca, a domek opuściłam 23 lutego, czyli w terminie można by rzec.
właśnie nie wiem jak to jest z tym badaniem na HIV. Ja dostałam skierowanie już na poczatku ciąży, bo lekarz stwierdził że jest teraz potrzebne i wymagane. A w szkole rodzenia żadna z kobiet nie miałą robionych tych badań.
Ania i serku cieszę się, że wizyty przebiegły pomyślnie!

meryja nospę wzięłam jak do tej pory może ze 3 razy po 1 tabletce. Póki co bóle na wieczór są takie okresowe, ale nie na tyle silne żeby je łagodzić. No nic, zobaczymy co dalej będzie.
karolcia dobrze, że wszystko jest w porządku, a już się wystraszyłam jak czytałam wczorajsze posty.
akina, niagara mi lekarz powiedział, że nie musze liczyć ruchów, bo bym nic w domu nie zrobiła:) chyba że bardzo chcę. Martwić mam się wtedy keidy po 30 tygodniu nie poczuję nic przez cały dzień. Powiedział, że to liczenie czasami wprawia kobiety w nerwicę, a ma pacjentki które w 32 tygodniu mają tak mało aktywne dzieci, że codziennie musiałby jeżdżić do szpitala ze względu na brak określonej liczby ruchów na godzinę. Więc się nie przejmuję liczeniem, a Jaś raz się dozywa bardzo, raz mniej, ale codziennie coś tam czuję więc jest OK.
mi z badań na pewno czeka jeszcze raz morfologia i mocz i ten paciorkowiec.
Iwonta ja już też zaczynam coraz częśćiej w nocy wstawać

a jeśli chodzi o kg...to ja 13 na plusie

MIłego dnia!!
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

allegro.pl/torba-na-pampersy-i3358930333.html
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Monia ja bym nie wstawała ale wypijam całą dużą butelkę wody i muszę regularnie opóżniać pęcherz bo by mi pękł

Ja bym chyba nie kupiła takiego przybornika... Jest ochraniacz i zaraz obok ten przybornik. Nie widać dziecka...

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U mnie dzis idealna pogoda dla ciężarówek... 23 stopnie... och nareszcie można oddychać

Siedzę w pracy i jestem nieprzytomna... rano strasznie napierdzielała mnie głowa, i myślalam że nie wstanę do tej pracy... Agamo kochana w tym momencie chyba Ci zazdroszczę że w sobotę ostatni dzień... ja jeszcze do 01.08... jakoś zleci ale każdego dnia czuję że jest mi co raz to ciężej

wiecie od dwóch dni ciągle płaczę... i to nie że sobie popłakuję... tylko ryczę tak że aż mi tchu brakuje... jakiś sensowny powód... brak

Karolcia cieszę się że wszystko ok, dbaj o siebie

Pyzaura łóżeczko już jest więc tylko czekać na lokatora

a też się zastanawialam nad takim przybornikiem i w końcu nie zamówiłam... sama właśnie nie wiem czy sie przyda czy nie
Agamo mi tez już ruchy antka sprawiają ból... szczególnie żebra cierpią... i jak leżę to na bokach okropnie boli jak się wyciąga czasem mam wrażenie że mi zaraz skórę rozerwie swoją nóżką czy raczką...
Jakie plany na obiadek... bo ja wymysliłam na dziś pieczarki ze szpinakiem i sosem śmietanowo-pieczarkowym, i wszystko z makaronem pełnoziarnistym... myślę że będzie ok... zobaczymy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mi też chce sie płakać dość często ostatnimi czasy.... ;]
Mam całą michę pieluch do wyprasowania... buuuu....
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziewczyny czy was też tak okropnie boli brzuch jak wstajecie w nocy na siusiu??? Ja to mam tak twardy że podnieść się nie umiem, oczywiście jak już się wysiusiam to wszytsko puszcza...a też wstaję często bo praktycznie co 2h
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A co do siusiania to też co raz częściej muszę w nocy wstawać

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

siedze sobie u kardiologa w kolejce bo cos sie przedluza i dzieki wam sie nie nudze bo mam co czytac:-)
pyzaura sliczny kolorek
mery mi tez lekarka chyba jest przeciw nospie bo kazala w razie czego zwiekszyc dawke magnezu. biore 3 tabl i mam pozwolenie na wiecej. od 2dni strasznie mi sie brzuch napina. a dzis rano skurcz w nodze zlapal wiec chyba magnezu nadal mi malo. tobie tez moze kaze brac wieksza dawke bo teraz to duzo tego potrzebujemy
ja wyszlam 3tyg przed czasem i wazylam 3200. maz nie mam pojecia
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a właśnie Iwonka dobry temat... siusianie...
Dziewczyny czy was też tak okropnie boli brzuch jak wstajecie w nocy na siusiu??? Ja to mam tak twardy że podnieść się nie umiem, oczywiście jak już się wysiusiam to wszytsko puszcza...a też wstaję często bo praktycznie co 2h
Mam tak samo
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Klaudiuszek był prawidłowo ułożony a i tak dawał popalić do samego końca :-)Nawet obalił tą teorię, że im bliżej końca tym dzieciątka większe i mniej ruchliwe. Najbardziej bolało jak się zapierał nóżkami o żebra i główką naciskał na pęcherz albo jak atakował znienacka niespodziewanie i się tak śmiesznie szamotał nie raz było nawet słychać przy gwałtownych ruchach taki dźwięk jakby mu stawy strzelały. A mówiłam dziewczyny, że przyjdzie czas, że będziecie jeszcze chciały, żeby maluszki się nieco w brzuszku uspokoiły.Hejka
Karolcia super ze jednak dobrze z Kornelkiem! Nie martw sie kochana będzie dobrze!
Co do wagi tam wam zazdroszczę ze wiecie ile wasze malenstwa ważą! Tez bym chciała wiedzieć! A mnie USG skończyli na 20 tygodniu!
Dzisiaj powiem ze chyba zaczęło sie z bolesnymi ruchami! Mały juz chyba jest duży!kazdy ruch to dla mnie bol! Jak dobrze ze nie kopie tylko Sie rozpycha bo chyba bym sie poplakala! Jak ja przeżyje te kolejne tygodnie z takim bólem! Oby to była kwestia złego ułożenia!dziewczyny tez tak mialyscie w pierwszych ciazach?
Madzik nie przejmuj sie bo ja pracując tez nie mam czasu na nic! Fakt wyprawke mam cała ale to dlatego ze nie mogę sie oprzeć! I wole to niż np gotować obiad!hehe tylko kochana nie pracuj do samego końca ciazy bo czym blizej tym gorzej! Ja myslalam ze spokojnie dam radę i nawet jeszcze daje ale te ostatnie trzy dni i te upały i te bolace ruchy małego i do tego szybciej sie mecze! Najwyższy czas na odpoczynek! W sobotę mam juz ostatni dzien! Huuuuura! W końcu sie doczekalam ostatnich dni w pracy! A kocyk udało mi sie w mothercare za 15 zł kupić!No to nie mogłam sie oprzeć!

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
pyzaura baardzo ładny komplecik tez o takim myslalam tylko ze ja zrezygnowalam z baldachimu dlatego nie kupilam, a i nie podoba mi sie osobiscie ze zobacz ty wogole nie widzisz maluszka dopiero jak podejdziesz do łóżeczka niby nie ma co panikowac ale duzo mam podobno zwaraca na to uwage aby lozeczko nie bylo calkowicie pozaslaniane ale komplecik i tak sliczny

magda to widze ze nie tylko dla mnie ten ostatni trymestr jest pelen placzu np dzis obudzilam sie o 5 rano nie moglam spac i chciało mi sie ryczec bylam jakas rozdrazniona cale szczescie pozniej jeszcze zasnełam i obudzilam sie nie dawno
R wczoraj wrocil jakis zly z pracy to sie nie odzywalam az mu przejdzie bo o tym slubie chcialam pogadac pozniej sie czyms zajelam wchodze do pokoju a on juz obraczki szuka,zamawia nie wiem co on tam robil

u mnie pogoda tez robi sie bardzo nie bardzo a puscilam kołdre do prania i poszewke bo pies mi pobrudzil ciekawe czy wyschnie do wieczora bo ma padac.od pon moja mama ma urlop wiec mamy wziasc sie za pranie bo sama to sie nigdy nie zbiore
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nike no właśnie ja też się nad tym zastanawiam
ładnie to wygląda ale czy jest praktyczne i czy nie szkoda kasy na takie coś
czy może lepsze coś takiego
allegro.pl/torba-na-pampersy-i3358930333.html
ja miałam taki przybornik na łóżeczku allegro.pl/mamo-tato-torba-przybornik-na...rca-i3365315921.html
Jak dla mnie fajna sprawa. Na początku trzymałam w nim grzechotki, zapasowy smoczek, pieluszkę tetrową po to, żeby była na wszelki wypadek pod ręką. Jak mały urósł zaczął już samodzielnie wstawać to materac został zniżony do najniższego poziomu a torbę przywiesiłam mu od środka łóżeczka i miał tam zabawki i książeczki które sobie mógł sam stamtąd wyciągać