BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #703190 przez Monika23083
Ania31 napisał:

pyzaura napisał:

Aniula a ile Ty przybralas?? Wy tak piszecie ile przytylyscie a jak wstawiacie foteczki to takie ladne jestescie ze tych kg wcale nie widac :) a poza tym cos przytyc musimy a po wszystkim zobaczycie same dzagi beda wstawiac foty jakie laski po ciazy :D:D

No ja z was to chyba najwiecej przytyłam 13 kg na i widac to po mnie ;)

nie jesteś sama, ja też 13 kg :laugh: tylko mam 172 i gdzieś się to uchowało chyba, bo dochodzą mnie słuchy, że podobno ludzie z pracy mówią,że na pewno jestem na diecie!!!! beznadziejni są Ci ludzie....ciśnienie mi się tylko podniosło. Człowiek przytyje źle, nie przytyje..jeszcze gorzej. Ale nie to mnie tak najbardziej zdenerwowało...

Byłam z koleżanką na łososiu dzisiaj i dowiedziałąm się że mój kolega z pracy mówi na mnie per zapłodniona: " Widziałem Cię, szłaś ostatnio z tą zapłodnioną..." Masakra, ja mam imię :angry: Niech ja go tylko spotkam palanta jednego!!!

ja tez zauważyłam, że dzieci będzie sporo w tym roku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #703192 przez iwonta_kg
Ja mam taki pas. Pomógł mi zrzucić troche brzuszka po ciąży.

Moje pieluchy przed prasowaniem:
I po prasowaniu: :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #703195 przez papi88
dzisiaj rozmawiałam z babcia i ona do mnie abym sie nie martwiła bo chłopcy rodzą sie pozniej to dziewczynki wczesniej sie pchaja na swiat słyszeliscie taka teorie?bo ja w sumie jak popatrze na kolezanki to czesto bylo ze z chlopcami mialy przenoszona ciaze ale to chyba zadna regula

a i czy mierzylyscie sobie same albo lekarz tą długosc macicy czy nie wiem jak to sie nazywa chodzi mi o dlugosc od spojenia łonowego prawie pod biust co podobno ilosc cm rowna sie tygodniowi ciazy bo ja sobie zmierzylam i mniej wiecej mi sie zgadza

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #703199 przez Monika23083
agilla witaj z powrotem:)

oj, widzę, że już szykujecie torby do szpitala, a ja nawet chyba torby nie mam :huh: z płynów do higieny intymnej polecam facelle z Rossmana, ma bardzo dobry skład bez silnych detergenów a jest na niego teraz promocja w Rossmanie - kosztuje 2,99 zł:)

nie mam jeszcze wózka, ale nie jestem w stanie podjąć męskiej decyzji więc czekam aż mnie przyciśnie:)

11 lata 9 miesiąc temu #703202 przez pyzaura
Akina ja caly dzien taki otepialy ale troszke lepiej ;-) zachnurzylo sie chyba bedzie padac ...mowie wam to ta pogoda :-P:-P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #703203 przez donata
donata napisał:

iwonta_kg napisał:

Donata zrób sobie suwaczek żebyśmy wiedziały na jakim etapie jesteś :laugh:

Właśnie próbowałam, ale coś mi nie wyszło :D Zagubiłam się, który link mam skopiować i gdzie wkleić :lol:

Właśnie moja koleżanka urodziła ze 2 godziny temu. Była w 39. tygodniu. Przedwczoraj w nocy miała silne bóle brzucha i pojechała do szpitala. Dali jej kroplówkę, żeby miała skurcze. Ale wyszło, że miała cesarkę dzisiaj, bo mały się nie śpieszył i duuuży. Waży ponad 4 kg i 59 cm :O

Ooo udało się :D Ależ jestem mądra :P hehe

11 lata 9 miesiąc temu #703205 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Akina ja caly dzien taki otepialy ale troszke lepiej ;-) zachnurzylo sie chyba bedzie padac ...mowie wam to ta pogoda :-P:-P

No ja to zaczęłam wymiotować,chyba mała naciska na żołądek :dry:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #703208 przez Ania31
Iwonka ślicznie pieluchy poprasowałas j jak elegancko złożone.
Ja chciałam dzisiaj zrobic dopiero pierwsze pranie ale cały dzien jest deszczowy a szuszarka na tarasie stoji wiec moze jutro

11 lata 9 miesiąc temu #703209 przez nike84
akina ja zdrzemnęłam się 2 godzinki (mam nadzieję że zasnę w nocy :huh: ) i teraz zjadłam kawałek czekolady i tak jakby coś lepiej mi się zrobiło. A co tam u Ciebie? Ja już dawno nie wymiotowałam i mam nadzieję, że już nie będe, bo w pierwszym trymestrze po wodzie potrafiłam wymiotować :dry:

Rany iwonta jak zobaczyłam twoje wyprasowane pieluchy to... wow, szkoda że tak daleko mieszkasz, zaprosiłabym cię na ciacho i prasowanie :silly:

O pasie poporodowym słyszałam, że faktycznie jest niewygodny ale efekty są niesamowite, więc penie też zakupie gdzieś na allegro :)

Jeszcze mój mąż przed chwilą dzwonił i wyskoczył, że może jednak zamiast Kacperka będzie Oskar! :dry: Jak mu powiedziałam, że na pewno się nie zgodzę na Oskara to mi powiedział, że jak wróci to jeszcze zobaczymy - czyli będzie mnie próbował przekonać do zmiany zdania :huh: Ja nie wiem skąd on czasami pomysły bierze :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #703212 przez zuzuzanta
Podobno ten pas najlepiej kupić dopiero po porodzie, bo wtedy wiemy jaki rozmiar. Moja kolezanka go nosiła i muszę przyznać, że efekty były. Ja pas oczywiście kupię, ale na brzuch i nogi nie ma nic lepszego (moim zdaniem) niż 6 weidera

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #703214 przez kalina
kurcze co probuje odpisac to albo ktos przeszkadza:) wiec juz wsztystkiego nie pamietam

karolcia co za ulga zze wszystko ok.

agilla fajnie ze znow jestes z nami:)

siku to wczesnie rano sie budze to jak wiekszosc widze nie moge sie z lozka zwlec bo boli brzuch i twardy:) ale zadko zebym musiala co chwila latac.
za to mala zaczyna juz konkretnie kopac. dzis rano sie obudzilam i mialam tak zmasakrowane zebra ze hej

serku jaka dumna mamusia:) az przyjemnie popatrzec:)

pyzaura fajnie kacik malej wyglada. podoba mi sie jak lozeczko ulokowalas:)

agamo ja mialam usg w 24 tyg wiec nie duzo pozniej. a jestem ciekawa ile mala teraz ma. choc mam nadzieje ze w srode dostane skierowanie na usg

ruchow tez nie licze bo lekarka stwierdzila ze nie ma sensu

nike nie daj sie:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #703215 przez Ania31
Nike dobrze ze sie juz lepiej czujesz. Oskar tez fajne imie ale Kacper zdecydowanie jak dla mnie jest ładniejsze

zuzuzanta masz racje 6 weidera ponoc daje niesamowite efekty ale trzeba sie niezle zawziasc i byc konsekwentnym zeby ja ukonczyc

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #703216 przez Alivva
Wecome "home" Agilla :)

U mnie dziś od rana co prawda 20 stopni ale mega wiatr i popaduje cały dzień więc jakoś do d... Ja dziś wyprostowana jak struna chodzę bo mała tak się zapiera o żebra z prawej strony.
A rano Filip się ze mnie śmiał jak "wstawalam" z łóżka :) Pytam co go tak śmieszy a on...O rany mamuś bo Ty tak śmiesznie wyglądasz. zawsze wyskakiwalas z łózka jak gazela a teraz musisz się rozbujać,żeby się z niego wykulać.... Nie pozostalo mi nic innego,jak się śmiac razem z nim,ale nieźle mnie skwitował :D
A tak w oogóle to ja mam dzis chyba tasiemca....non stop cos mielę w tym pysku :dry:

Ja na całe ciało polecam nic więcej tylko basen ;)
podczas aqua aerobic'u spala się ponoć najwięcej kalorii (nie czuć aż takiego zmęczenia bo to w wodzie) no i najprzyjemniejsze pływanie :) Tak więc ja już nie moge doczekać się az na powrót będe chodzić nna pływalnie i ....wróce do biegania :)
Pas tez chcę kupić.

11 lata 9 miesiąc temu #703217 przez papi88
nike moj R wymyslil ostatnio ze syn bedzie nazywał sie Bruno :dry:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #703220 przez zuzuzanta
Ania31 napisał:

Nike dobrze ze sie juz lepiej czujesz. Oskar tez fajne imie ale Kacper zdecydowanie jak dla mnie jest ładniejsze

zuzuzanta masz racje 6 weidera ponoc daje niesamowite efekty ale trzeba sie niezle zawziasc i byc konsekwentnym zeby ja ukonczyc

Można się od niej uzależnić. Ja tak miałam. Już nie mogę się doczekać kiedy urodzę żeby znowu zacząć ćwiczyć. Dzięki "6" miałam brzuszek płaściutki.

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka