BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #703255 przez Alivva
donata napisał:

Iwonta, niezła kolekcja. To tak średnio po ile masz bodziaków, śpioszków itd.? I jakie rozmiary? Bo teraz jak moja koleżanka urodziła synka prawie 60 cm, to się zastanawiam czy jest sens kupować dużo ubranek na 56 cm? :) Ja najwięcej mam rzeczy na 62 cm i 68 cm. A na 56 cm mam chyba 7 bodziaków, 7 śpioszków, 5 kaftaników, 3 pary spodni i z 5 bluzeczek.

A to ja z moim wielkim brzucholem. Zdjęcie robiłam z 5 minut temu. Więc świeżutkie :D

a ja niedawno dokupilam 4 pary bodziaków na 50cm :P jak dziś przeczytałam o tym dzieciaku Twojej koleżanki to się zastanawiam czy mi się w ogóle przydadzą hahaha
Pokazałaś się nam :) I....kolejna super mamuśka ;) Brzunio masz taqka piłeczke jak ja :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #703256 przez pyzaura
Iwonta ty perfekcjonistko ;-);-)
Donata ladna z ciebie mamuska ;-);-) same lasunie na tym forum ;-);-)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #703258 przez Ania31
donata super wygladasz a jak masz sliczna sukienke

Dziewczyny wy wszystkie tak ładnie wygladacie w sukienkch, ja sie tyle namierzyłam bo chciałam jakies na lato ale nic na mnie nie pasuje , w kazdej wygladałam jak pulpecik. :P

11 lata 9 miesiąc temu #703261 przez agamo
oo rany znow nie wiem jak was nadrobic ale sproboje a wiec:

Kalina to masz tak glupio jak ja z tym usg. Powiem ze ja juz niestety usg nie bede miala :( to tobie chociaz zycze skierowania bys mogla sie nacieszyc!

Vilemo mialas racje Choc nam marzylo sie by wkoncu poczuc te pierwsze ruchy, pierwsze kopniaczki te slynne motylki w brzuchu a nie bobradowanie po zebrach i ugniatanie wnetrznosci :P hehehe

Iwonka ladnie sie rozbujalas z tym praniem-prasowaniem az sie zatrzymac nie mozesz :P ja to sobie dawkuje :P

Co do przybornika to ja zrobilam zamowienie u mojej mamy Jest krawcowa wiec stwierdzilam ze fajny bedzie prezent od babci Mianowicie zazyczylam sobie przybornik i z tego samego materialu taki worek na brudne ciuszki bo mam wieszaki na drzwiach wiec bez problemu powiesze a i powierzchni na podlodze mi nie zajmie No i chyba zazycze sobie jeszcze taka zawieszke na pieluszki bo w lazience tez mam wieszaki na drzwiach wiec tam bym powiesila a lepsze to niz trzymanie pudla z pampersami gdzies w pokoju. Przybornik tak jak dziewczyny chce uzywac do trzymania takich rzeczy jak smoczki, szczoteczke i grzebyk, gryzak moze, nakladki na sutki oslonne, szczoteczke do masowania dziasel i inne takie pierdolki ktore sa drobne a w komodzie nie chce ich trzymac No i zamierzam przybornik przypiac na przodzie badz tyle lozeczka a nie na szczebelkach.

MOnia tylko sie nie stocz na tych kreglach :P hehhee milego ogladania :D

Madzia zleci ci szybko zobaczysz napewno coraz ciezej ale juz naprawde nieduzo zostalo! a nie dalabys rady wczesniej odejsc? a co do bolacego brzucha Wiecie ja sie budze raz w nocy na sikanie i dawniej mnie tak brzuch bolal i nie wiem czy to ma wplyw ale zaczelam pic wiecej wody w ciagu dnia i na wieczor coraz mniej ze na okolo godziny lub pol przed spaniem nie pije i brzuch mnie juz nie boli!

Serku slicznie wygladasz! i jaka dumna z brzuszkiem do przodu Super!

Dziewczyny ale wam zazdroszcze tych cwiczen ja to sie tylko boje ze mi mobilizacji zabraknie i sil i czasu. eh wole o tym nie myslec a pas poporodowy chce kupic ale tez poczekam do porodu bo tak naprawde to w planach naturalny porod ale jakby cos nie wyszlo i byla cesrka to wtedy pas pooperacyjny powinno sie kupic z tego co czytalam.

Papi mnie polozna nie wysyla juz na usg od 20 tyg Takie tu procedury jak wszystko idzie ok ale za to mierza mi dl macicy za kazdym razem od 28 tygodnia. No i w karcie ciazy mam tabelke w ktorej musza wpisywac miare. Powiadziano mi ze powinno rosnac stponiowo i coraz wiecej no ale zobaczymy jak to bedzie. Poki co jest ok.

Agilla witamy spowrotem wsrod ciezarowek nalogowcow internetowych :D

Iva mnie sie tez ciezko wstaje ale nie tak z lozka jak z podlogi normalnie jak babinka stara. Jak ostatnio bylismy na pikniku to musialam meza prosic by mi sie pomogl podniesc. A najgorzej to mi sie wstawalo nad morzem bo plaza kamienista i tak mi sie w kolana wbijaly ze myslalam ze bede plakac i wstawac jednoczesnie. :P

dobra to chyba wiekszosc nadrobilam uffff ide sobie kiwi obrac bo sie az zmeczylam :P

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #703266 przez iwonta_kg
Donata śliczna mamusia z Ciebie :) a Ty synka będziesz miała tak? Bo mi się jakoś pomerdało chyba bo masz różowe buciki w awatarku i zgłupiałam :blush: a rozmiary to temat rzeka :laugh:
Coś takiego znalazłam

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #703270 przez agamo
donata slicznie wygladasz i brzunio tez super! chyba wiekszosc mamusiek wrzesniowych to bladynki albo do niedawna jeszcze bladynki :P

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #703273 przez nike84
donata ale z ciebie piękna mamusia :)
iwonta jak ty to wszystko masz pięknie i równiutko poukładane :cheer: aż poszłam zobaczyć na mój bajzel i stwierdziłam, że nie wiem czy do września się z tym wyrobie :P Gdyby z nad morza do Krakowa nie było tak daleko to zorganizowałabym ci te pierogi z tryskawkami :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #703276 przez iwonta_kg
Nike weź mi smaka nie rób :P :P :P

11 lata 9 miesiąc temu #703277 przez iwonta_kg
Ale dobre to hahaha!!!!
allegro.pl/test-ciazowy-pozytywny-zrobio...24h-i3371374802.html
Ludzie to mają pomysły :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #703285 przez agamo
iwonta_kg napisał:

Ale dobre to hahaha!!!!

Iwonka to jest pomysl na dobry biznes przez 9mcy :D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #703287 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

Ale dobre to hahaha!!!!

no nie wierze własnym oczom :cheer: po co komu taki test,ludzie są porąbani :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #703289 przez iwonta_kg
A więc tak, wyprodukowałam swoją listę :laugh: proszę bardzo :laugh:

BODY NA KRÓTKI RĘKAW
50 – 4szt
56 – 3szt
62 – 19szt
68 – 2szt
74 – 1szt

BODY NA DŁUGI RĘKAW
50 – 5szt
62 – 8szt
68 – 2szt
74 – 1szt

ŚPIOSZKI
50 – 1szt
56 – 7szt
62 – 18szt
68 – 7szt
74 – 2szt

PÓŁŚPIOSZKI
62 – 3szt

BLUZY I SWETERKI
56 – 1szt
62 – 6szt
68 – 5szt
74 – 1szt

KAFTANIKI
56 – 9szt
62 – 1szt
68 – 1szt

SPODNIE
50 – 1szt
56 – 1szt
62 – 4szt
68 – 6szt

BLUZKI NA DŁUGI RĘKAW
62 – 3szt
68 – 6szt
74 – 1szt

BLUZY NA KRÓTKI RĘKAW
62 – 1szt
68 – 2szt
74 – 1szt

ŚLINIACZKI
6szt

KOMBINEZONY (po 1 szt)
Dresowy 62
Polarowy 62
Do wózka 62
Na zimę 62

11 lata 9 miesiąc temu #703296 przez zuzuzanta
Iwonka jesteś wyprawkową mistrzynią

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #703299 przez Ania31
iwonta_kg napisał:

Ale dobre to hahaha!!!!

ja ale przesada zeby sprzedawac juz zrobiony test ciazowy z pozytywnym wynikiem, to niby na kawał dla partnera ale pomysł

11 lata 9 miesiąc temu #703300 przez iwonta_kg
Kochana ja bym była na tym etapie co wy gdyby to była moja pierwsza ciąża ale te ciuszki czekały półtora roku żeby je poprać, poprasować i poukładać. Dlatego mam taką precyzję w tym bo niedawno robiłam to samo :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka