- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jejku wiecie co mam caly czas silne skurcze,a mala sie rzuca ze szok,nie moge zadnego ruchu zrobic,a wizyta jutro wieczorem...
Izunia ja nie moge nigdzie pojsc ani kogos za bardzo zaprosic bo nie moge wogole siedziec,jem na wpol lezaco,mala sie strasznie pcha na zewnatrz,a przeciez nawet 1,5kg nie ma...nie wiem co robic...co do rodziny to powiem ze tesciowa nadal nie zawitala,az mam ochote jak sie pojawi zniknac,a co czy jest sens zeby mnie widziala,wie od meza ze leze ale nie wie czemu....i ma mnie w dupie,a oboje z tesciem tylko przez tel wymagaja zeby moj maz przywiozl wnuka zeby go zobaczyli...wtedy robie sie zielona ze zlosci....uwazam ze jak chca go zobaczyc to powinni ruszyc tylek a nie wymagac,moj maz przemeczony lapie kazda robote jaka mu wpadnie,lata i biega szukajac pracy, w nocy budzi sie i idzie do tego wojska na ochrone za grosze...a oni nic o niczym nie wiedza i gowno ich to obchodzi...ale...ale...potrzebuje kasy na porod a jedyna osoba od ktorej mozemy pozyczyc jest tesciowa...wiec musze sie chyba spotkac ...???
Donata wygladasz bardzo bardzo dziewczeco,roź sukieneczka i blondzik,jak 15stka

Iwonka ja tez Cie podziwiam za wytrwalosc :)i tez bym chciala umiec i miec checi lepic pierogi,kocham ruskie i tylko takie raczej

wzielam juz 3 forte i 8 sztuk magnezu ,normalnie mam brac 6...ile tej forte bierzecie bo ja nie wiem czy za chwile znow nie wezme ???
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mam nadzieje ze dla Nefeli tez i przez noc troche sie uspokoilo, nie stresuj sie a przynajmniej postaraj sie, moze sytuacja z tesciowa nie sprzyja ale nie wiele mozesz zrobic sama

Aga i Donata śliczne mamusie

Obudzil mnie ZUS, juz tlumacze, wczoraj odwiedzilam jedno z obliskich miasteczek i tam wlasnie mialam zlozyc formularz i oddac zaswiadczenie lekarskie... Hmmm zapomnialam... Kompletowalam pierwsza czesc wyprawki: pieluchy, kosmetyki, wanienke i jakies drobiazgi... Zostaly tylko szpitalne koszule, majtki, przewijak i posciel do kolyski, termometr

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

iwonta_kg napisał:
Kochana ja bym była na tym etapie co wy gdyby to była moja pierwsza ciąża ale te ciuszki czekały półtora roku żeby je poprać, poprasować i poukładać. Dlatego mam taką precyzję w tym bo niedawno robiłam to samo
Iwonka precyzja naprawde godna powinszowania, wiem ze w zyciu nic nie dzieje sie bez przyczyny

Izula z ta rodzina to troche lipa, przykro mi od Was to slyszec, troche obce, bo ja na swoja nie moge nic powiedziec, wiadomo ze roznie bywa, jestesmy tylko ludzmi ale na pomoc i wsparcie kazdego moge liczyc... Od rodzicow przez rodzenstwo po ciotki i kuzynostwo... Zastanawiam sie jak w tych rodzinnych sytuacjach bedzie sie zachowywac rodzina P. Chociaz jak tak dalej pojdzie to pewnie nie bede miala okazji sie przekonac.

Zuza a propo uzaleznienia od sportu wiem o czym mowisz, caly zeszly rok pojezdzilam na rowerze, trasy srednie w porownaniu do tych Ivy ale i tak jak schodzilam, to mialam po 5 minutach ochote wskoczyc i pognac wsina dal.wczesniej duzo biegalam, kontuzja kolana mnie zastoowala.... Lubie sport ale na silownie czy fitnes nie chce isc... Nie lubie cwiczyc w towarzystwie i w pomieszczeniu.
Musze wstawac i sie zbierac

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Nefeli mam nadzieję, że wszystko dobrze?
Nubi powodzenia na wizycie

Ja od samego rana mam dzisiaj bolesne skurcze, a idę zaraz na KTG i zobaczymy co z tego wyjdzie

Mam pytanie, jaki materac kupić do łóżeczka? W sensie co powinien mieć w środku.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co nieco podczytałam wieczorem na telefonie ale nie miałam mocy odpisywać.
Dziewczyny nie martwcie się rozmiarami ubranek. Klaudiuszek się urodził 4 kg miał 56 cm a ubranka 56 były jeszcze na niego duże. Taki maluszek ma prawie cały czas podkurczone nóżki i i tak wszelkie śpioszki i pajacyki wiszą.
Nefeli - kochana to wszystko pewnie ze stresu. Ja nospę forte mam w dawce 3 razy dziennie po 1 tabletce, a magnez forte 3 razy dziennie po 2 tabletki. Trzymajcie się tam będzie dobrze!
Niagarka ciekawe czy ktg zapisze Ci te skurcze. U mnie zapisywał dopiero jak były ekstremalnie bolesne po kroplówce

Odnośnie materaca polecam gryka - pianka- kokos albo jak kogoś stać to lateksowy
6 weidera jest super ale ja po cięciu mogłam dopiero robić po roku czasu wcześniej się nie dało bo wszystko ciągnęło ;/
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

U mnie lepiej choć z pęcherzem coraz gorzej ..a gdzie tu do września he.
Kupiłam wczoraj małemu parę drobiazgów .
ale jakoś nie mam weny na zakupy.
Czy macie już termometr nożyczki gruszkę do noska ??
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Nefeli kochana jak dzisiaj sie czujesz? Mam nadzieje ze wszystko przeszło! Moze to ze stresów związanych z dzisiejsza wizyta? A teściowa sie nie przejmuj przeżyje jakoś ta wiadomosc Najlepiej to popros męża zeby przekazał! Wtedy ciebie ominie dodatkowy stres!
Natalia ja nie pomogę bo u mnie kompletnie inne materace są. A ze skurczami to Moze i dobrze ze jedziesz na ktg to ci oblukaja co i jak!
A dziewczyny apropo rozkladania lozeczek to ja właśnie tez czytałam ze powinno sie łóżeczko wcześniej rozliczyć ze względu na zapach zeby trochę wywietrzalo A na moim materacu pisze zeby na miesiąc przed przyjściem dziecka wyciągnąć i go wietrzyc wiec ja w przyszłym tygodniu rozpakuje i łóżeczko i materac no i Moze przykryje go przescieradlem zeby sie nie zakurzyl a pózniej jak mały sie urodzi to zalorze czysta pościel!
Nubi pochwal sie wizyta! Napewno znajdzie sie cos ciekawego na wizycie Ja za każdym razem po wizycie to mężowi z 15 minut opowiadam co i jak!

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do pracy to Izulka pocieszę Cię, że nie jesteś jedna. Wiele dziewczyn z forum na którym wcześniej pisałam tak miało. Albo szantaże, o szybki powrót po macierzyńskim albo po powrocie niby wracasz do pracy ale Cię traktują tak, że sama z pracy rezygnujesz...Teoretycznie ma się prawo wrócić na swoje stanowisko a w praktyce wiadomo jak to wygląda...
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Nefeli mam nadzieję,że u Ciebie lepiej,trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
Co do materaca,ja jeszcze łóżeczka nie mam,więc nie pomogę

Co do gruszki,ja nigdy w życiu tego nie kupię... ale to może tylko mój uraz. Mój brat prawie się przez gruszkę udusił jako niemowlak,było pogotowie,sztuczne oddychanie... Jakiś delikatny strumień powietrza wleciał mu do noska,nie wiem chwila nieuwagi mojej mamy,źle ścisnęła czy co i zaczął się dusić. Nigdy nie zapomnę jak beczałam zamknięta w łazience i modliłam się by nic mu nie było...
Podejrzewam,że nosek Iguni będzie musiał czyścić mąż.
Dziewczynki co miały cesarki i rodziły naturalnie,po jakim czasie wróciłyście do aktywności fizycznej i po jakim czasie był sex?