- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Dziewczyny, mam do obrania ok. 20 kg papierówek
Któraś chętna do pomocy?
hehe Koleżanka właśnie mi przywiozła i będziemy z mężem właśnie obierać na dżem
Pewnie do nocy nam zejdzie. A jutro będzie szarlotka
ja mogę pomóc w jedzeniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja właśnie zamówiłam termometr przed chwilką do ucha i czoła za 51 zł z przesyłką 2 lata gwarancji jak czytałam to super mierzy też temp. powietrza mleka w butelce i takie tam zobaczymy co to za cudo
podaj linka może tez zamowie z internetu
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Moniczko mam nadzieje ze juz Ci duzo lepiej,masz racje ludzie ze stycznia nie sa pesymistami,ale tak sie o nich pisze,a przeciez zeby okreslic charakter nie wystarczy tylko znak ale i ascedent,faza ksiezyca,jaki to dzien itd ,wiec co do znakow to tylko takie uogolnianie,chociaz mysle ze wszystkie maja jakas taka konkretna ceche wspolna...barany na przyklad,kazdy ma jakies zboczenie,ktorym meczy ludzkosc

Co do puchniecia to chyba u mnie nie jest tak zle,ale za to trzasna mi dzis kregoslup i juz totalnie sie rozsypalam,bo bol przy minimalnym ruchu doprowadza do placzu....
Nike majowy to byczek? lubie byczki i fakt wcale nie sa artystami

Karolcia ja tez uwazam ze taki termometr jest malo praktyczny...
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
Kinga, przepiękna kołyska!

My czekamy na łóżeczko, dojedzie do przyszłego tygodnia prawdopodobnie, z odzysku, po rodzinie, ale najważniejsze, że w dobrym stanie

Co do materacy to trochę się zgadzam z Ivą, kurczę, bo przecież maluch nie jest nie wiadomo jak ciężki, żeby to się miało odbić na materacu i zaszkodzić innemu dziecku. Jasne, że najlepiej wszystko byłoby mieć nowe, ale cholera kto na to zarobi

Kurczę, ja u siebie zaobserwowałam bóle, które najpierw lokalizowałam w pachwinach, a teraz ewidentnie w samym kroczu, rano są na tyle silne, że wyję jak się w łóżku z boku na bok przekręcam... masakra jakaś.
Z lepszych wiadomości: zebrałam się w końcu dzisiaj i zrobiłam 3bita, kto się pisał na kawałek, bo już nie pamiętam?

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agamo moj maz to tez baran,a mama lew i kocham ich szalenie,sa wspaniali

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
donata napisał:
Dziewczyny, mam do obrania ok. 20 kg papierówek
Któraś chętna do pomocy?
hehe Koleżanka właśnie mi przywiozła i będziemy z mężem właśnie obierać na dżem
Pewnie do nocy nam zejdzie. A jutro będzie szarlotka
ja mogę pomóc w jedzeniu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Haha, Donata, ja też niedawno walczyłam z obieraniem papierówek - dwa razy była szarlotka, a reszta poszła na dżemik - warto się pomęczyć z tym obieraniem

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dinku super ze na wizycie ok,moze urodzimy razem nasze Niunki;)
Ania Pyzaura to Ty jeszcze w sumie koziorozec jak ja

Donata ja bym kupila nowy ze wzgledu ze nie wiadomo jak byl uzytkowany ten ktory Ci dali

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

nefeli tak majowy byczek

Ależ jestem dziś padnięta...a w nocy pewnie znowu nie będę mogła zasnąć

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Co do tego bratanka to chodzika nie miał wiec to raczej nie to Ale buciki od małego skórzane z usztywniana pieta i podeszwa No i wiecznie w butach nigdy go na boso nie widziałam No ale nie wiem bo sie nie znam Ogólnie sprawa wyglada inaczej jak ma sie obuwie po swoich dzieciach ale ja osobiście w używanych butach bym nie chodziła to i swojego dziecka tez nie bede ubierac w uzywane. Wole zaoszczędzić kasę na innych rzeczach typu wlasnie ciuszki czy zabawki.
Nike to moja wina bo ja tak napisałam ze to może być powrót z początku ciąży Ale wiesz co może to być tez tak ze organizm ci sie oczyszcza przed porodem co by znaczyło ze tuż tuż. Chyba ze zawczesnie?!
Ja dzisiaj nerwowa wszystko mnie wkurza brrrrr niech ten dzień juz sie skończy!a jutro będzie lepszy dzień bo planuje fryzjera wizytę u położonej no i jeszcze może męża do ikei wyciągnie!
Madzia super ze wyniki dobre wyszły I fakt może cię tak swedziec bo wymuszona skóra. No i mam nadzieje ze negocjacje skończą sie pozytywnie dla ciebie!
Karola nie denerwuj sie wszystko będzie dobrze! Poczekaj do 19.08 i zobaczysz ze nie ma powodów do stresu! Pomysl kochana ze ja wogole nic nie wiem o swoim małym oprócz tego ze ma mocnego kopa

Mery eh te główki i biedne nasze pecherze! Byleby to do żadnego zapalenia nie doprowadziło bo mnie juz przeszło wiec to pewnie moj mały nicpon uciskal.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- malinowa_mamba
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Niedługo będę mamą Marcelka:)

Ale zaległości mam:) Tak przeczytałam o Papi,urodziła przed terminem a ja od jutra przez 8 dni zostaję sama w domu, bo mój wyjeżdża na obóz.... :/ A tu już niedługo do porodu i się boję,że zacznę rodzić jak sama będę....Ehhhh....
- aska06091
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jeśli chodzi o bóle to mnie bolą biodra i pachwiny z rana, ale tylko jak się troszkę rozruszam to mija.
Akurat my materac mamy nowy, bo nawet nie mieliśmy od kogo dostać.
Karolcia z ciekawości zajrzałam na ostatni wydruk z pomiarów i główka w 29 tc była większa o półtora tyg, a nawet o 2,5 tyg większa w porównaniu do brzuszka i pani doktor powiedziała, że wszystko jest dobrze. Tej wersji się trzymam i wierzę, że Kornelek jest zdrów jak ryba

A co do wizyty to też bym się wkurzyła!
MyMelange super kołyska.
Mnie czasami też mdli jak w pierwszym trymestrze, ale na szczęście teraz zdarzyło się to może z dwa razy, więc nie jest źle.
I stwierdziłam, że muszę kupić sobie większą torbę do szpitala, żeby nie brać dwóch. Spakowałam cześć rzeczy, a muszę jeszcze dołożyć podpaski, pampersy, ręczniki, klapki, kosmetyki i za nic mi do mojej torby to nie wejdzie

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

HI HI Kinia wlasnie mialam pytac co to za czarna mordka ze wzrokiem wlepionym w kolyske...i zobaczylam podpis ... kocham takie mopy podlogowe

Karolcia z ginekologami to tak juz jest...nie wiele mialam wizyt bez 2-3h opoznienia,albo przekladanych bo porod czy cos w tym stylu,chyba taki zawod,chociaz wiem ze wkurza jak idziesz nastawiona a tu bec....tez mnie wtedy nosi...ostatnio mialam o 20 30 wizyte,dodam ze chodze z syniem,ktory juz tam spi na kanapach,bo wyszlismy przed 24ta

Madzia ciesze sie ze wyniki cud malinka

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kto wstawil film Co ciaza zmienila w moim zyciu? CZAAADOWY! HIHI!