BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #733846 przez mery75
Czy wy też macie uczucie jakby pęcherzyki powietrza bulgotały prawie w kości łonowej tak nisko ?
Mam jeszcze pytanie czy każdej muszą odejść wody i czop przed porodem?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #733848 przez MyMelange
Iwonka, Kacperek przecudowny :) Cycuchy pewnie Ci rusza lada moment. A jakies herbatki na laktacje mozesz pic?

Dziewczyny, ogladam jak pomoc dziecku przy zakrztuszeniu, bo tego sie boje i pan zabrania podnosic dziecko do pionu, a zazwyczaj tak robia rodzicie. Wrzucaja na ramie dzidzie i klepia po plecach, a faktycznie to moze wcisnac cialo obce jeszcze glebiej w drogi oddechowe.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #733854 przez asiek89
Kacperek jest absolutnie przesłodki! Na pierwszym zdjęciu wyglądał jak mały buntownik, a tu proszę, nic tylko się rozkochać :D
Iwonko, trzymam kciuki żeby Ci laktacja ruszyła, oj czasem to naprawdę trzeba do tego cierpliwości...

Kinga, świetny filmik! W ogóle dobrze jest mieć gdzieś pod ręką jakieś info nt pierwszej pomocy u maluszków i co jakiś czas podglądać, żeby być na bieżąco. Oby nikomu to nie było potrzebne, ale jednak lepiej jest wiedzieć jak zareagować niż później mieć do siebie pretensje, że się nie zadziałało jak trzeba.

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #733855 przez Alivva
mery75 napisał:

Nie Mery :) Nie musi ani odejść czop ani wody przed porodem :)
W wielu przypadkach i jedno i drugie odchodzą juz W trakcie porodu.

11 lata 7 miesiąc temu #733858 przez mery75
Bardzo fajna sprawa taki instruktaż tyle tylko że w panice człowiek wszystko zapomni i odruchowo robimy zupełnie co innego :S

11 lata 7 miesiąc temu #733863 przez mery75
Alivva napisał:

mery75 napisał:

Nie Mery :) Nie musi ani odejść czop ani wody przed porodem :)
W wielu przypadkach i jedno i drugie odchodzą juz W trakcie porodu.

Dzięki Ivcia boje się że przegapię ważne rzeczy bo teraz takie bóle aż do lędźwi i takie strzykanie prawie w tyłku to mam wieczorami jak się położe

11 lata 7 miesiąc temu #733865 przez Nubi
Hejka, ja siedze i czekam na doktorka jest na operacji... Wiec poczekam... No ale dostLam cynk ze Natalia urodzila mala! GrTulejszon, Minnie zadzialala z opoznieniem! Jak odpoczniesz to zdaj relacje :)

Mam nadzieje ze nie urodze w drodze do przychodni... Slaby moment, poza tym sama jestem, P u siebie, bratowa na plazy we wloszech...a ona ma ze mna rodzic...lipa.

Do pozniej ;)

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #733870 przez mery75
Nubi trzymaj się najwyżej zrobisz bratowej niespodzianke

11 lata 7 miesiąc temu #733876 przez agamo
Natka modly wysluchane! Kciukasy pomogły no i wykońcu wasza kruszynka jest z wami!!!!! Gratuluje!!! Pewnie nie możecie sie nią nacieszyć! Mam nadzieje ze myszkę przynioslas do szpitala bo mała sie po nią pewnie wyrwała! No i jak będziesz mieć wiecej sił i czasu daj nam znać jak i co i wogole!

Vilemo Paula jak dobrze ze juz do domu! Nie ma to jak u siebie i daj znać jak Klaudiuszek przyjął braciszka!

Donia biedactwo wiesz może i lepiej ze was dłużej przetrzymaja bo pomysl ile byś sie nerwów najadla jakbyś u małego taka wysypke zobaczyła czy wydzieline z pepka a tak to lekarze pod ręka odrazu wiedza co robić! Życzę wam szybkiego powrotu do domku i duuuuzo zdrowka Mały musi trochę sie wzmocnić i napewno wszystko wtedy wyjdzie na prosta!

Madzik mama miała specjalnie bilet kupiony w jedna stronę bo przewidzialam ze mały może sie zasiedziec :p no i wczoraj kupiliśmy jej powrotny na 25 września wiec do tej pory to mysle ze juz wyjdzie :p hehehe także mysle ze babcia zdarzy sie nacieszyć a i mi pomóż w pierwszych dniach! Pózniej w ten sam dzień teście przylatuja co mama wylatuje No i sam na sam zostaniemy dopiero 9 października. Także teraz tylko czekać na grand entrance! :p

Iva jasne dawkuj Bartowi wrażenia żeby nie zwariował całkiem! :) dobra chyba czas na spacerek!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #733880 przez agamo
Aaaaa i miałam jeszcze Mery napisać ze ja tez mam takie powietrzne bąbelki z przedniej dziurki :p juz od jakiegoś czasu może od miesiąca!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #733884 przez karolcia1919

11 lata 7 miesiąc temu #733886 przez Kasia :]
Niagara, cudne wieści!!! I ogromne GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss:
Jak znajdziesz trochę sił to napisz co i jak u Ciebie wyglądało.

A u nas obchód dopiero się skończył :angry: Pół dnia nerwów i w sumie nic nie wiem!
Płytki się poprawiły, całkiem przyzwoite jak to Pani doktor powiedziała. I musimy dać czas antybiotykowi, żeby zaczął działać, więc poczekamy jeszcze kilka dni.
No super! Zmienia się jak w kalejdoskopie :dry: tylko do domku nie można iść :(

Villemo, zazdroszczę :blink: teraz już będzie coraz lepiej

Donatka
, trzymam kciuki z całych sił, żeby Szymuś szybko wyzdrowiał :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #733888 przez KasiaL
Mi przy pierwszym porodzie przebijali pęcherz bo wody nie odeszly. Czop z kolei odszedł mi parę minut przed pierwszym skorczem

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #733916 przez kocham_cie
Dobra przerwa na kawusie :laugh: :laugh: :laugh:

Wiecie co ja chyba sfiksowałam... i znowu od rana sprzątam :S D. stwierdził że zaczynam go przerażać z tą szmatą w ręku... ale co najważniejsze make up zrobiony i włosy jak co dzień umyte i wyprostowane... więc nie zdziadziałam do końca :silly: hihihi ja to chyba jeszcze przed porodem sale porodową sobie posprzątam :silly:

hihihi nike widok musiał być przedni ten twój biały futrzak spiący ci na głowie

A tak swoją drogą to ogoliłam dziś mojego kociambra... biedak wygląda żałośnie zostawiłam mu tylko tą jego włochatą kite i głowę... teraz bardziej psa przypomina niż kota... ale bynajmniej nie będę z kłakami musiała walczyć :side:

Agamo no to babcia jeszcze się nacieszy małym Kacperkiem... ja myślę że jak już u natki poszło to i uciebie lada momant się ruszy :)

Kasiu to dupiato że cię tak bez sensu trzymają w tym pisztalu :dry:

mery tak jak dziewczuszki piszą ani czop ani wody nie muszą odejść przed porodem... a z czopem to może być tak że wyleci przy wizycie w kibelku a ty nawet nie będziesz wiedziała...

Iwonka bo my nie próżnujemy i tak sobie stukamy te posty żebyś miała co czytać :blink: a kacperek słodziutki :kiss:

A tak swoją drogą to od 2 dni co wizyta w kibelku to załawiam pakiecik 1+2... jak tak dalej pójdzie to lewatywka nie będzie potrzebna do porodu :silly:

edit:

Kinia ja ze szkoły rodzenia dostałam taki super foto instruktarz z nivea jak postępować w razie zakrztuszenia... naprawdę fajna rzecz bo jest na jednej stronie i można np powiesić sobie na lodówce... podobno są one też w wyprawkach ze szpitala

Iva kurka 17 dni do porodu... wszystkie laski mają jakieś zwiastuny zbliżającego się porodu a co z nami??? może jakiś skurczyk czy coś albo chociaż mini rozwarcie... w poprzedniej ciąży też tak miałaś ze nic cię nie brało przed wywołaniem???

Dobra zmiatam wylizać kafelki do łazienki :silly:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #733923 przez nefeli
Natalka ogromniaste gratulacje,ach w koncu Niunka wyszla przywitac mamusie,tatusia i oczywiscie Minnie :) zdroweczka Wam zycze i czekam na fotki i relacje z porodu,caluski dziewczynki :kiss: :kiss: :kiss:
Iwonka jaki aniolek z Kacperka,jeju jak slodziutko spi,zycze Ci duzo duzo pokarmu Kochana.
Donatana pewno Ci ciezko,bo wiadomo szpital zadna przyjemnosc,ale tak jak pisza dziewczyny,bedziesz spokojniejsza o malego,w domu bylby wiekszy strach,zycze Wam szybkiego powrotu do zdrowia i domku :)
Madziachcialabym tez sobie poszalec chociaz z raz przed porodem,ale chyba mi nie wolno bo cc ustalaona na duzo wczesniej,ni i ja mam ze 100km do szpitala wiec chyba nie bede ryzykowac...a tak mi sie marzy............ :blush:
Nubisiu trzymaj sie :)
Agamo fajnie ze tak dlugo masz mamusie przy sobie :)moja w wielkim stresie,ale juz niedlugo bedzie ze mna,przerazona obcym miejscem,jezykiem i najbardziej porodem...ale damy rade mysle :) Mery mi tam nic nie odchodzilo a porod szedl pelna para :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka