BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #734227 przez Nubi
Jak ona przeslodko spi... Jaki spokoj... Ale dzieci maja moc... :kiss:

Slonko powiem tylko ze bylysmy z Kalina w barze mlecznym spolem, zjadlam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym a pozniej popilam kefirem z truskawkami :ohmy: i nic...

Asiek jutro wazny dzien wiec stres na miejscu ale wiesz my tutaj myslimy o Tobie jak coś wiec ku pokrzepieniu...

Zjadlam pol kostki cheddara a teraz myciu i ogladac bede never ending story :blush: no mamuski a Wy jak wieczorek planujecie?

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #734236 przez papi88

PAULINA
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #734241 przez karolcia1919

11 lata 7 miesiąc temu #734247 przez Nubi
Papi super wygladasz ;) to napewno Ty rodzilas? :p
Kurczechyba marze o takim niemowlecym snie... Beztrosko i wygodnie...nie na lewym boku :D

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #734252 przez MyMelange
Jakie cudowne dziedziaczki :) Dopiero dzielilysmy sie wiesciami, kto mieszka w naszym brzuszku, a teraz maluchy sa juz na swiecie. SZOK!
Jeszcze raz gratuluje rozpakowanym mamusiom :)

Ja dzis poszalalam w kuchni i mam zupke, drugie danie i serniczek na zimno z truskawkami i borowkami :)

Nubi - marz kochana dalej :P za 10 lat sie wyspisz :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #734255 przez nike84
Natalko śliczna ta Twoja Julcia :cheer: W ogóle uwielbiam oglądać zdjęcia waszych maleństw :) Jak Izula pisałaże się popłakała jak swojego synka usłyszała i zobaczyła, to sobie pomyślałam że ja to będę ryczeć jak bóbr tam jak zobaczę swoje dzieciątko :kiss:

nubi z tego co mi lekarz mówił odnośnie łaciny podczas porodu to oni się już takich rzeczy nasłuchali i naoglądali, ze chyba nic ich już nie zaskoczy :silly:
Ja własnie kończę arbuza, wskakuje do wanny a potem obejrzę Mój chłopak się żeni (bo jak zwykle nic innego nie ma w tv :dry: )

Papi śliczne zdjęcia. Jak mały ładnie w wózku śpi ;) A ty masz figure jakbyś w ogóle w ciąży nie była :cheer: czy tylko ja będe musiała po porodzie jeść tylko sałatę i ćwiczyc 10h dziennie, żeby wyglądać jak człowiek :angry: ?

11 lata 7 miesiąc temu #734270 przez Alivva
Nie ma za co Izulek ;)
Witamy na forum po przerwie ;)
Dzis to Ci zazdroszczę stokrotnie. Strasznie mi źle od kilku godzin. Wszystko mnie boli. MNIE,wyobrażacie sobie :/

Paulina(Słonko) u Ciebie szaruga a u mnie dziś jakby powrót lata. OJ niech by się tak utrzymało co najmniej do końca października....ja tez bez słońca kapcieję no ale cóż.....będę się ratować krótkimi sesjami na solarium :/

Nubi,Oscar się należy za podróż MPK :D Zośka 3kg....idealnie wręcz :)
Jak tak piszesz o porodzie....to ja bym chyba a raczej na pewno chętnie posłuchała nagrania z Twoich poczynań hahahaha

O Boziu...JUlcia się nam ujawniła :) ŚLicznotka maleńka :) Nie wiem jak Ty tą fotę zrobiłaś ale wygląda jakby przepaskę na główce miała :)

Papi...Tobie cholera też zazdroszczę,że już sobie możesz pospacerować :)
A tak jeszcze co do chwilowego załamania.... Ucha do góry,pomyślże JUŻ :P za 10lat Adaś Ci kawkę do łóżka przyniesie :)

11 lata 7 miesiąc temu #734284 przez Kasia :]
Nefeli, dopytałam lekarzy o te płytki. Okazało się, że te 3 tabletki które mi dają to antybiotyk-AMOTAX i jakiś lek osłonowy. Nie dostaję nic na płytki, bo nie ma lekarstwa na płytki. Lekarz powiedział, że musieliby mi je przetoczyć. Normalnie cuda się tu dzieją. Całą ciążę płytki spadały - dwa dni na oddziale i są w porządku :P Można zwariować z tymi lekarzami.

Dziś miałam znów KTG po południu. Lekarz kazał powtórzyć to z rana. Leżę sobie 40min, przychodzi położna i mówi: A co to? Dzidzia przespała badanie. Trzeba jeszcze raz. Na drugi boczek poproszę.
Potem zatrzęsła brzuchem (dosłownie) i zaczęła głośno klaskać nad nim. Mówi, że wygląda to dość brutalnie, ale trzeba Dzidzię obudzić. No i jak Zosiek się już obudził, to się tak dziewczynka zdenerwowała, że całe badanie świrowała w brzuszku i tętno blisko 190! :woohoo: Pani przyszła i mówi: No istne szaleństwo! A mój mężulek na to: "Przynajmniej wiemy, że słyszy" :side:

11 lata 7 miesiąc temu #734296 przez Kasia :]
Papi, ślicznie wyglądasz! Na prawdę. Nie mogę uwierzyć, że Adaś jeszcze kilkanaście dni temu był w Twoim brzuszku ;)

Niagarka
, śliczna ta Twoja Juleczka ;) Księżniczka Mamusi :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #734308 przez słonko
Bar Społem mówisz Nubi... Czyli podobny klimacik jak na naszym pierwszym spotkaniu :) Co do badania, fajnie, że Twoje ciało wykazuje gotowość, masz rozwarcie. Ciekawie kiedy się rozkręci :)

Iva
, ja też czasem się ratuję w zimie wizytą w solarium :) Ale jak to możliwe, że północ ma teraz lepszą pogodę niż południe kraju? Całe lato było odwrotnie! Oddawać mi lato!

Natako, jaka piękna Twoja Julcia! I ile ma włosków! Już możesz kucyki robić ;)

No proszę, a Papi jak ładnie się z wózkiem prezentujesz :) I gdzie ślad po brzuszku? Niby masz luźną bluzkę, ale i tak wygląda, jakby już wszystko zniknęło :)

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #734314 przez kocham_cie
oj zazdrość mnie zjada... takie kruszynki piękne... Julka... śpika umęczona... i ziewający Piotruś na awatarku Izuni... i wyczekiwany Iwonkowy Kaceperk... no i Papi przechodząca pierwsze Adasiowe rozterki... a dopiero co żeśmy na forum trafiły... pierwszy trymest... drugi... wow to już początek trzeciego... a dziś witam te nasze maleństwa... ojojoj czyżbym miała łezkę uronić... oddech... :blush:

och i jeszce Villemo z Wiktorkiem- dzis pierwsza noc w domciu...

no i Donatka z Szymkiem... jeszcze troszkę ale też lada moment wyjdą i będą się cieszyć domowym zaciszem...

hhaha a Serek... oj Bogna zajęła już całe jej serducho i zapomniała o bożym świecie i zniecierpliwionych e-ciotkach :blush:

Czekamy na następne okruszki :kiss:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #734316 przez donata
Niagara, gratuluję córci!!! Ja miałam odwrotnie, podczas porodu to ja chciałam wyskoczyć przez okno :)

Akina, ja dostawałam antybiotyki w kroplówce od razu jak przyjechałam na oddział. I dopiero dzisiaj przestali mi dawać... Wcześniej miałam dożylnie 4 razy dziennie, a potem Amotaks w tabletkach 2 tabletki po 2 razy :cheer:

Izulka, Iwonka fajne te Wasze bobasy :)

Dzisiaj tak się wściekłam na położną... Ubrałam małego w nowe ubranka i przyszła położna po małego, żeby pobrać krew. Za 10 minut przyjeżdża i mówi: Mamusia, mieliśmy wypadek. Ja patrzę, a mój Szymuś cały w krwi :( Jak mu pobierała krew to tak się kręcił, że coś tam zerwał... Zaplamił i body i śpioszki i koc i rożek. Wszystko dosłownie we krwi. Jak go zobaczyłam to wyłam chyba ze 2 godziny. Ale poprałam wszystko w zlewie. Nie wiem czy zejdzie. Jakaś ślamaza! Powinna pilnować, a nie!

Jutro mój mąż ma wolne i będzie z nami cały dzień :)

11 lata 7 miesiąc temu #734320 przez niagara
Dziekujemy razem z Julka za wszystkie mile slowa :) jutro moze z Wami troche popiszemy, bo dzisiaj jestesmy bardzo zmeczone po poprzedniej nocy i idziemy wlasnie spac :) tzn. ja ide, Julek juz od dawna komara dusi ;) dobranoc

11 lata 7 miesiąc temu #734335 przez pyzaura
Natalia Julka jest śliczna ;-);-);-);-) maly aniolek ;-)
Papi Adasko tez zachwyca male skarby a i mamusia cudowna wygladasz Paulinko kwitnaco i jaka figura pozazdroscic ;-);-);-)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #734352 przez Monika23083
Witam dziewczyny!!!

Natalia wielkie gratulacje, śliczna ta Twoja Julka:)

donata, kasia trzymajcie się Kochane!

Villemo nareszcie już w domu:)

Izula pięknie opisałaś te chwile, już się nie mogę doczekać kiedy też to przeżyję :)

papi
ślicznie wyglądasz :)

mój lekarz twierdzi, że 37 tydzień to już jest ok do rodzenia, więc śmigam i sprzątam i sprzątam i jem i jem, a JAnek nic. Jak chciał wyjść to nie mógł, a teraz strzelił focha i nic. Zobaczymy jak przestanę brać jeszcze ten magnez czyli w niedzielę:) kurcze, ajakś taka niecierpliwa jestem, ale czym jest bliżej tym bardziej mi ten brzuch między udami przeszkadza...i czas się wlecze jakoś tak niemiłosiernie...jak ja już chcę go przytulić:)

Dobrej nocy dziewczyny! :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka