- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva kurka 17 dni do porodu... wszystkie laski mają jakieś zwiastuny zbliżającego się porodu a co z nami??? może jakiś skurczyk czy coś albo chociaż mini rozwarcie... w poprzedniej ciąży też tak miałaś ze nic cię nie brało przed wywołaniem???
Dobra zmiatam wylizać kafelki do łazienki
No Madziorek nic a NIC

Z Filem miałam identycznie

Też chciałam się wziąć za te płytki ale bratowa przyjechała i wyciągnęła mnie na działkę.
Byłyśmy rowerami

No i w sumie dopiero wróciłyśmy. Ja od razu na kibelek na"dwójeczkę" hahaha tak mnie po tych owocach pogoniło

Daguś,a Twoja mamcia to pierwszy raz będzie u Ciebie??
U Natalii widzę,że decyzja o imieniu zapadła

Ciekawe jak nasze mamuśki w domkach

Aguś(serek) zahipnotyzowana miłościa do Bogny,z resztą się wcale nie dziwię

Izulek dochodzi do siebie

Oj się zazdrości

Za miesiąc pewnie już wszystkie będziemy rozpakowane

Moja bratowa dziś na działce tak się przyglądała brzuniowi jakby chciała się nacieszyć tym widokiem i z drugiej strony mówiła,że już się nie może doczekać i,że JUZ tak kocha te dziecko

wspomniałam Papi i się odezwała...
Kochana nie łam się takie chwile gorsze są chyba normalne. Tez tak miałam z Filipem,chociaz ogólnie był kochanym dzieckiem. Jednak jak się w ciąży śpi po naście godzin na dobę a potem trzeba było wstawać co 3 godziny to kryzys tez i mnie dopadł....
Będzie tylko coraz lepiej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ps. a myslalam ze na poczatku dziecko duzo spi:-\ czas zaczac myslec bardziej realnie;-)
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Iwonka Kacperek jest śliczny, taki słodziak

Villemo Fajowo, że już do domku wróciliście, no i ciekawa jestem jak Klaudiuszek przywitał braciszka

Monia-Akina d-dimery miałam robione juz dwa razy, ze względu na te moje duszności! Teraz jak byłam w szpitalu to wyszły bardzo podwyższone, ale ponoc normalne w ciązy...
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Hej
Natalka fajnie ze masz to juz za soba i masz juz coreczke przy sobie
Dziewczyny ja juz zaczynam miec depresje a moze raczej to zmeczenie...mały kolejną noc dał czadu wogole z cyca sobie smoczek zrobil i go ćlamie a nie je..zasypia na cycu i na sile musze mu go pozniej wyjmowac a jak wyjme i chce go polozyc to s budzi i placze albo zasnie i co godzina sie budzi wczoraj sie juz poryczalam bo oczy mi sie juz same zamykaly a synek dawał do wiwatu w dodatku R wrocil dopiero o 22 i wogole teraz ma duzo pracy wiec ja nawet do lazienki mialam problem wyjsc na dluzsza chwile..a na dodatek R jak wrocil polozyl sie spac i zaczoł strasznie chrapac! Ja szczesliwa ze dziecko zasnelo to ten chrapie no i musialam go pogonic do pokoju obok mam nadzieje ze nasz zwiazek przetrwa ta probe
Dzis rano myslalam ze maly moze pospi ale nic z tego on jak codzien 8.00 rano oczka otwarte i nie ma juz spania
Na dodatek jestem zla strasznie na R bo rozumiem ze pracuje i nie ma czasu sprzatac ale nie rozumiem czemu musi balaganic na kazdym kroku ze nawet smieci juz nie ma czasu wyniesc! A wczoraj to mnie tak wkurzyl bo zawsze kapiemy malego razem o 19 i nawet nie łaska z jego strony bylo napisac ze nie zdazy na kapanie a jak mu napisalam o ktorej bedzie to dopiero o 21 mi odp ze za godzine...dobrze ze byla moja mama to wykapalismy malego ale o 20 a chce aby decko mialo swoj rytm dnia...
Musialam sie komus wygadac...
P.S kocham mojego synka najbardziej na swiecie mimo ze go wczorqj chcialam wyrzucic juz przez okno
może smoczek spróbuj zastosować i jak widzisz że się najadł to smok do bużki. mój synek miał bardzo mocny odruch ssania i jak miał 5 dni to za radą pediatry zakupiliśmy smoczek i okazało się to zbawiennym posunięciem

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
Papi, hehe ja tez nie mogłam się powstrzymać i wybuchłam śmiechem jak przeczytałam ten "p.s."

Może faktycznie smoczek nieco by Ci pomógł w opanowaniu sytuacji?
A wygadać się czasem trzeba, od tego tu jesteśmy

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Najpierw się przywitam a potem zacznę po woli pisać i nadrabiać

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Alivcia ja też z jednej strony to chcę już córcie mieć przy sobie a z drugiej to nie wiem jak to będzie jak już nie będzie brzuszka tak się przyzwyczaiłam jakby był od zawsze no i te ruchy za każdym razem mi się mordka cieszy

Papi nieobwiniaj się kochana ja akurat od początku ciąży mam problemy ze spaniem także przyszykowana jestem na dalszą bezsenność a facet taką postawą to może człowieka wkur..... ja mojemu powiedziałam jak Ty będziesz w domu ja śpie a on się pyta mnie a ja kiedy??? lubie mu nerwy popsuć czasami

Nasza znajoma nareszcie urodziła dzisiaj termin miała na zeszłą sobote także AGAMO szykuj się w końcu
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Papi Gratuluję Adasia

Serku Gratuluję Bogusi

Donata Gratuluję Szymusia

Iwonko Gratuluję Kacperka

Wszystkie Dzieciaczki są prześliczne i takie urocze. Mogłabym te zdjęcia oglądać cały czas jak by się tak dało

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Niagarka widzę że spodobało ci się Julcia a już myślałam że tylko ja będę miała Julke
dobry wybór zdrówka myśle że co do porodu to każda z nas liczy się z tym że to nic przyjemnego
Alivcia ja też z jednej strony to chcę już córcie mieć przy sobie a z drugiej to nie wiem jak to będzie jak już nie będzie brzuszka tak się przyzwyczaiłam jakby był od zawsze no i te ruchy za każdym razem mi się mordka cieszy
Papi nieobwiniaj się kochana ja akurat od początku ciąży mam problemy ze spaniem także przyszykowana jestem na dalszą bezsenność a facet taką postawą to może człowieka wkur..... ja mojemu powiedziałam jak Ty będziesz w domu ja śpie a on się pyta mnie a ja kiedy??? lubie mu nerwy popsuć czasami
Nasza znajoma nareszcie urodziła dzisiaj termin miała na zeszłą sobote także AGAMO szykuj się w końcu
Kochana ja juz przygotowana od 5 sierpnia bo mi w pl gin liczył ciążę od terminu z OM który wypada na 20 sierpnia no i powiedział ze na dwa tygodnie przed mamy sie przygotować a to akurat 05.08 Co prawda nie liczylam na to ze wtedy wyjdzie ale liczylam ze gdzieś koło tego 20 sie będzie zbierał! Wiadomo nie ma co planować daty porodu bo i tak wyjdzie kiedy chce! Teraz poprostu liczę na to ze sam wyjdzie i nie trzeba będzie wywoływać no ale sie okaże jak to będzie!
Iwonka Kacperek sliczniutenki I musze ci powiedzieć ze całkiem inaczej wyglada niż na pierwszej fotce Bo tam taki pucus sie wydawał a tu taki maleńki!
Oj świeżo upieczone mamuski musicie te foteczki do wątku nowego wrzucić co bym mogła wasze skarby codziennie oglądać!
Izula ale śliczny avatarek! A Piotruś na krzykacza na fotce wyglada!

Oh Papi wcale ci sie nie dziwie bo przy dzieciach nie raz można stracić cierpliwość! Pomagalam mamie z młodszym bratem i przy małej kuzynce tez i nie raz szlag mnie trafiał mimo iż kocham ich bardzo!
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Teraz Ja trzymam kciuki Za Was i Wszystkie pozostałe Nasze Wrześnióweczki

Teraz tak po krótce to 20 sierpnia o 2 w nocy trafiłam do szpitala bo po tym Fenoterolu wymiotowałam jak .... Bałam się o moje Maleństwo bo jeszcze do tego były skórcze a brzuch był twardy jak kamień. Jechaliśmy do szpitala w największą burzę ;/ ale dojechaliśmy.
W szpitalu oczywiście najbardziej była nie zadowolona pani z izby przyjęć, do lekarza powiedziała, że przyjechała pacjentka w ciąży bo "żle się czuje po fenoterolu".
Oczywiście kroplówki poszły w ruch, fenoterol, KTG a brzuch i tak się stawiał. Mały na USG miał 3600 gram i wychodziło, że to prawie 40 tydzień na podstawie parametrów z USG, więc uspokoili mnie, że jeśli się urodzi to będzie ok.
W czwartek na KTG tak koło 17 wredna baba położyła mnie na złożonym do prawie pozycji pionowej, fotelu dla rodzących naturalnie i w takiej pozycji robiła zapis KTG bo musiała gadać przez telefon i nie miała czasu go opuścić jednym guziczkiem do pozycji poziomej.
Po obchodzie ok. 19 odeszły mi brązowe upławy. Zbadał mnie lekarz i powiedział, że jest ok, szyjka zamknięta a upławy może się coś wokół krążka zebrało. Poszłam od niego prosto pod prysznic i tu POD PRYSZNICEM ODESZŁY MI WODY

Okazało się, że w między czasie lekarz kazał powtórzyć mi KTG i pod prysznic weszła położna z pretensjami co ja tak długo bo one czekają. Więc ja jej mówię, że "coś ze mnie leci" i nie mogę tego zatrzymać a pan dr mówił przed chwilą, że szyjka zamknięta więc nie wiem co to jest ale nie mogę wyjść z pod prysznica" Kazała mi iść na KTG tak jak stoję w tej przemoczonej koszuli i poszła. Ledwo dodreptałam na to KTG. Tam była inna położna - super babeczka. Od razu jak mnie zobaczyła to powiedziała, że to wody płodowe odchodzą.
No i zaczęło się

Jak wyjeli małego to się poryczałam, nawet teraz ryczę - bo bardzo się bałam, żeby wszystko było z nim dobrze. I usłyszałam pierwszy jego płacz - takie kwilenie cichutkie. Nie samowite uczucie. Dostał 9 pkt Apgar, waży 3250 gram i ma 54 cm długości.
Od wtorku jesteśmy w domku i dochodzimy do siebie i się uczymy siebie nawzajem. Teraz to mam milion pytań pod tytułem "co robić gdy... " Teoria sobie ale życie sobie

Dodam tylko, że już chodzę, najlepiej mi idzie siedzenie ale wstać z pozycji leżącej do siadu nie potrafię. Szwy ciągną nie miłosiernie. ALe od Poniedziałku mąż ma 3 tyg urlopu

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Moje śliczności na zdjęciu ziewa hahaha

Nie mogę narzekać bo jest bardzo grzeczny, budzi się na jedzenie, zmianę pieluszki i idzie spać. Oczywiście poszedł w ruch smoczek jeszcze w szpitalu, bo jakoś miał problem z zasypianiem. Martwiłam się, że może nie dojada ale Panie doradziły, żeby sprubować ze smokiem.
Tak mocno ssie, że już się smaruję maścią na popękane brodawki.
Na pupie walczymy z odparzeniami a dziś na nóżce zobaczyłam obtarcie z pampersa i znowu mam zgryz co robię nie tak bo smaruję go prawie całą pupę. Dziś po południu jakoś nie mógł zasnąć taki był nie spokojny i też już truchlałam o co chodzi ale teraz już jest spokój i śpi sobie.
Wczoraj była jego pierwsza kąpiel w domku

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-