BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #734643 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Monia kciukaski zacisniete ja tez zaraz smigam po odbior wynikow :) badz kochana dobrej mysli :kiss:

Dzięki Pyzaurka :kiss:

Papi jak maluch ma na imię :)?

Paulinka oby Twoje wyniki były dobre.

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #734656 przez pyzaura
paulinka.k22 napisał:

pyzaura napisał:

Monia kciukaski zacisniete ja tez zaraz smigam po odbior wynikow :) badz kochana dobrej mysli :kiss:

Też dziś odbieram wyniki ;) mam nadzieję, że mocz wyszedł dobry...[/q]

Paulinka ja dzis pozytywnie nastawiona mam nadzieje ze nasze wyniki beda ok :)
a ja jutro chcac nie chca musze cos temu mojemu wyprawic urodzinowego chociaz malego grilla i dzis troszke czeka nas roboty :)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #734661 przez paulinka.k22
pyzaura napisał:

a ja jutro chcac nie chca musze cos temu mojemu wyprawic urodzinowego chociaz malego grilla i dzis troszke czeka nas roboty :)

Pyzuarka ja nic dla mojego nie szykuję, bo jutro jest ślub i przyjęcie weselne mojej siostry :) ja niestety nie jadę i jest mi przykro z tego powodu, ale to jest koło Jeleniej Góry, od nas kawał drogi ponad 300 km i mój mąż jedzie sam :( więc w swoje urodzinki będzie się bawił na weselu a ja będę sama w domu :( :( :( tylko żeby mnie czasami jakieś skurcze nie zaczęły brać jutro :silly:

Nubi wychodzi na to, że w weekend ja będę należeć do "Kevinowatych" :silly: a i mnie też nawiedziły "sowy" :P

11 lata 7 miesiąc temu #734695 przez pyzaura
Paulinka 100 lat dla meza ;-);-) nadrobicie ja tez specjalnie nic nie robie taki skromny ten dzień ;-);-);-)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #734697 przez mery75
Cześć wszystkim mamom i dzieciom :blink:
Donata kochana nieprzejmuj się babskiem tylko dziecka i Ciebie szkoda dla nich ta robota to rutyna w du... mają czy ubrudzą dziecko czy nie wszystko robią jak roboty zdrówka wam życze i szybkiego powrotu do domciu :kiss:
Nefeli ten Twój lekarz to jakiś psychopata szczerze powiem że bałabym się powierzyć mu swój poród słowo daje spokojny z Ciebie człowiek ja też staram się być spokojna ale takiego dziada to bym zjechała jak trza :angry:
Niagara teraz się wyśpij jak córcia śpi musisz przestawić sobie dobe z dznia zrobić noc i odwrotnie :blink:
Agamo bardzo mi się podoba Twój obecny podpis uśmiałam się ale i tak delikatni to ujełaś :S
A mnie dzisiaj w nocy takie bóle okresowe złapały aż się obudziłam no-spa poszła w ruch ale raczej niezadziałała bo dopiero około 4 mnie puściło od 1 w nocy w tym tyg. to już 3 raz tak mnie złapało w poniedziałek musze doktórce powiedzieć no i to ogromne obrzmienie nóg nawet po nocy całkowicie nieschodzi
Dzisiaj pierwszy raz w ciąży biegłam do autobusu o ile to można nazwać biegiem a potem się zastanowiłam żeby sobie nic niezrobić
Papi bardzo przypominasz mi moją kuzynke wogóle niewidać że dopiero z brzuszkiem chodziłaś a synuś o imieniu IKS fajny facet :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #734701 przez mery75
Pyzaura dobra żonka z Ciebie :silly: mnie to się nic niechce robić tylko teraz to czekam na moją myszke kochaną a czas mi się ciągnie okrutnie choć w porównaniu z lipcem to sierpień szybko mi zleciał

11 lata 7 miesiąc temu #734705 przez kocham_cie
paulinka.k22 napisał:

Magda takie mam pytanko do Ciebie,czy swędzi Cię jeszcze skóra :unsure: ja się od wczoraj znowu drapię jak głupia ;) wyniki miałam przecież dobre i sama juz nie wiem od czego ;) czy znowu ta moja głowka sobie coś uroiła... :P

Paulinka mnie z upałami opuściło to uporczywe swędzenie skóry... hihihi choć teraz jak o tym pisze to oczywiście mnie wszystko swędzi... ale wiesz co doszłam do wniosku że w ciąży skóra zrobiła mi się okropnie wrażliwa, jak kładę się do łożka to co wieczór musi być cała pościel wytrzepana bo jak tylko poczuję ziarnko piasku to mam noc z głowy... oczywiście nie mam mowy żebym spała przytulona do męża skóra w skórę bo te jego małpie włosy mnie gryzą musi być pomiędzy nami kołdra... wyobraź sobie że nawet jak mam nogi nie ogolone i usiądę po turecku to też czuję jak mnie włochy z łydek drapią po brzusiu i udach :blush: no jednym słowem księżniczka na ziarnku grochu się ze mnie zrobiła :silly:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #734713 przez kocham_cie
dziewuszki dziś wieczorkiem będe miała wzór wniosku o dodatkowy urlop macierzyński i rodzicielski plus oświadczenie dla ojca że nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego... u mnie w firmie chcą ten wniosek dwa tydnie przed porodem a potem donieść tylko akt urodzenia i potwierdzenia zarejestrowania maluszka i nadania PESELU z urzędu w celu zgłoszenia go do ubezpieczenia :) więc jakby któraś byla chętna to wnioski mogę przesłać na maila:)

Jeszcze tylko to becikowe muszę ogarnąć bo to też temat rzeka :silly:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #734721 przez nefeli
Monia dzieki Skarbie,bo mi juz przez lekarzy calkiem psychika siada...co z jednego wyleze i sobie przetlumacze ze bedzie dobrze to nastepnym zaczynaja straszyc...Ja tez mam od czasu porodu syna duza stycznosc z lekarzami i na prawde plakac sie chce jak traktuja czlowieka,kiedys zapytalam takiego doktorka czy wlasna matke tez by tak potraktowal,wtedy ich przytyka,ale wiadomo juz do konca bedzie chamem dla Ciebie...oni lubia jak sie przyjdzie z koperta i czlowiek uwaza sie za gorszego od nich,nawet jak cos wie to lepiej zeby udawal wariata....
Asia dokladnie tak jak piszesz,pomyslalam jak bym sie czula podczas porodu z tym cwaniakiem,a o tym starszym to tak sobie mysle ze moze mi Bog go zeslal :),bo na pierwszej wizycie nagle zaczal opowiadac o naszym papiezu i ze jest katolikiem i mowil to z takim wzruszeniem,na innej wizycie o kobiecie z chora ciaza,tez byl bardzo wzruszony i taki ludzki...za to go polubilam,mimo iz moze z technika zacofany troszke.ale nie mozna miec wszystkiego...Ci ksiazkowi dzis lekarze sa bez serca...a ja chce sie czuc chociaz odrobine swobodnie tego dnia,wystarczajaco bede spanikowana czekajac na opinie lekarzy na temat malej...
Monia kciuki mocno zacisniete,ciekawe ile Igunia wazy :)
Papi blond sie zlewa z bladoscia,a przy ciemniejszych jest ladny kontrast,dlatego tak mi sie w ciemnych podobalas...pamietam ta pierwsza Twoja fotke...no i nie strasz mnie ze ze szkapy zamienie sie w szkieletorka :(
Paulinka,Ania dobrych wynikow zycze!!! ja tez czekam na dzisiejsze,na plytki i bilurbine.

11 lata 7 miesiąc temu #734726 przez pyzaura
mery75 napisał:

Pyzaura dobra żonka z Ciebie :silly: mnie to się nic niechce robić tylko teraz to czekam na moją myszke kochaną a czas mi się ciągnie okrutnie choć w porównaniu z lipcem to sierpień szybko mi zleciał

Mery mi tez nic sie nie chce ;-);-) zrobie tylko dziś zakupy jakies salatki saszlyki i takie wiesz skromnie o tak a reszte moj bedzierobil ja bede odpoczywac. Jutro troszke ciasta kupie i wsio maja byc tylko jego rodzice moi drodzy moja babcia takze bez szalu ;-);-);-) w sumie to bardziej chcemy im podziekowac za pieniądze na wozek i lozeczko . A tez myszki nie moge sie doczekac :-( ten czas tak wolno leci..... :angry:

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #734737 przez pyzaura
Dagusia wez nic nie mow ja narazie na szczęście odpukac jie trafilam na chama ale jeszcze wszystko przed mna;-) nie dosc ze ne masz latwo to jeszcze ci lekarze normalny e krew mnie zalewa ... chodz do mnie ja mam bardzo fajnego lekarza :kiss:
A i co opowiadasz z jakiej szkapy ty jestes szalona ;-);-);-)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #734793 przez pyzaura
mery75 napisał:

Mery mi tez nic sie nie chce ;-);-) zrobie tylko dziÅ› zakupy jakies salatki saszlyki i takie wiesz skromnie o tak a reszte moj bedzierobil ja bede odpoczywac. Jutro troszke ciasta kupie i wsio maja byc tylko jego rodzice moi drodzy moja babcia takze bez szalu ;-);-);-) w sumie to bardziej chcemy im podziekowac za pieniÄ…dze na wozek i lozeczko . A tez myszki nie moge sie doczekac :-( ten czas tak wolno leci..... :angry:

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #734801 przez Alivva
Ninka,czyżbyśmy mięli dziś pierwszą Aluśkę przywitać?? :)
Asiek,czyli już się dowiesz kiedy nastąpi TEN dzień :)
Natalia :D mówisz,że nocka zarwana?? heh witaj w gronie mamusiek :)
Moniś-powodzenia na wizycie-na pewno wszystko będzie dobrze :)
Aniu,Paulinko,jak tam Wasze wyniki?? odebrane? wszystko dobrze?

A ja to jestem jednak AS.... przez całą ciążę nie wstawałam w nocy na siku a dziś oczywiście o 4 tak mnie przycisnęło,że musiałam. Potem nie mogłam zasnąć bo zastanawiałam się czy się cos jeszcze nazbiera bo przecież potrzebne do laboratorium :D Jak wreszcie zasnęłam to zwlekłam się z wyra o 9;30 ale na szczęście wycisnęłam coś z siebie do tego mega wiaderka :)
POjechałyśmy z mamcią do laboratorium i na zastrzyk (mamcia bierzę cos tam na swoje zjechane biodro) no i do lumpka musiałam bo już mnie tak nęciło :D
Na teraz kupiłam tylko czapusię i skaprpetusie a na przyszłe lato dwie sukieneczki i dwie bluzeczki :) Mega zakupy za...8,45zł :D

11 lata 7 miesiąc temu #734808 przez pyzaura
Iva to zakupy udane ;-);-)
U mnie chyba dobrze ja sie powiem szczerze nie znam az tak na tych wszystkich badaniach zelazo wróciło do normy ;-) mam podwyzszone krwinki biale i bakterie w moczu i w nablonkach ale chyba sie da ;-);-);-)
Iva wrzuc foteczki zakupow ;-)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #734823 przez niagara
A Iwonka z Kacperkiem wrocili juz do domu? Jak dobrze pojdzie, to my wyjdziemy jutro :)
Cos te nasze rozpakowane mamuski milczace sie staly, w sumie sie nie dziwie. Sama znam Julke zaledwie od kilkunastu godzin, a juz jestem w niej bezgranicznie zakochana. Nie moge wzroku oderwac od jej slicznej buzki i caly czas sie usmiecham patrzac, jakie minki przez sen strzela :laugh: nie moge pojac, jak taka slodka kruszynka jeszcze przedwczoraj siedziala u mnie w brzuszku, a dzis tule ja w ramionach :)
Bedac na porodowce, w pewnej chwili juz mialam taki kryzys, ze jakbym mogla, to bym zrezygnowala z tego porodu i wyszla. Dzisiaj wiem, ze dla tej istotki przeszla bym to wszystko jeszcze raz :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka