- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Asiek dzisiaj Kacperka postraszylam ze jak nie wyjdzie to sprzedaje jego wózek w cholerę i na girkach będzie musiał od początku biegać! No ale widocznie to go tez nie rusza! Idnywidualista i tyle! Juz sie chyba przyzwyczailam ze nic sie nie dzieje wiec i łatwiej mi z ta myślą a i głupich nadziei sobie nie robię! A jak będzie miał wyjść to wyjdzie i juz!
Dobra lecę do znajomych Ostatnio to sie chyba jakaś dzika zrobiłam bo tak mi sie nie chce ludzi odwiedzać ze szok!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Wczoraj w sklepie babka spojrzala na malego i pyta czy ona ma miesiac czy dwa ja mowie ze nie cale trzy tyg to ona ojej a jaki on duzy

Apropo moj niunio ma duze stopy ze spioszki na 56 byly za duze natomiast w stopie za male sa juz nawet te niektore na 62
Dzis pierwszy raz kapie zupelnie sama synka mam nadzieje ze go nie utopie trzymajcie kciukasy

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Iwonka synek z dnia na dzień coraz fajniejszy

Alivcia nerwusie ja tak odwaliłam w zeszłym tyg. jak byłam na badaniach pierwszy raz słowo daje po prostu podeszłam bez kolejki serce waliło mi jak dzwon tam słyszałam jakieś ciche komentarze ale se myśle kurcze końcówka ciąży to se raz zaszaleje jak byłam kiedyś to dziewczyna bez oporów w ciąży bez kolejki weszła a ja jak taka broszka stałam

Natka pewnie że można się zakochać ja z moim staruszkiem to się śmiejemy że jak się Julcia nasza urodzi to tylko będziemy stać nad łóżeczkiem i się jej przyglądać

Karolka też mam napady różnych nastrojów więc się niedziwie

A ja dzisiaj w nocy jeden raz bóle okresowe w dzień 2 razy i zaczęłam do kibelka latać po 2 razy dziennie a jeszcze tydz. temu miałam problemy żeby się załatwić
Dziewczyny napiszcie jakie bóle sygnalizują żeby jechać do szpitala jak wody nieodeszły czy te okresowe to są normalne czy nie bo ja dopiero w poniedziałek do lekarza ide i dopiero odbiore GBS więc wolałabym się wstrzymać z jazdą do szpitala a chociaż podpowiedzcie co powinno zaniepokoić żeby jechać

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

btw to u Ciebie na usg wychodzila ta wielka sikawa? Bo jak coś to by sie zgadzalo " jaki but taki f..." (Przepraszam ponosi mnie czasem, nie mam zlych intencji, chcialam byc zabawna)
Mery ja sama sie zastanawiam nad tymi objawami, za kazdym razem mysl czy to juz? Znow przytocze moja mame:jak zaczniesz miec bole porodowe to sie zorientujesz na pewno" no w ktoryms momencie zaczyna sie sapac wiec uznam to jako czerwony alarm...a propo kibelka...

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Aga, no i słusznie podchodzisz do tematu, nie ma co się spinać i zastanawiać cały czas czy to już. Chociaż z pewnością nie jest Ci lekko, ja mam jeszcze dwa tygodnie do "czterdziestki", a już mnie nosi i najchetniej sama sobie bym poród wywołała

Papi, będzie dobrze!

Nubi buahaha dobre

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Nubi żeby było wiadomo że najpierw odejdą wody to by człowiek wiedział ale dziewczyny pisały że nie każdej muszą odejść a ja naprawdę niemam pojęcia na co zareagować bo sobie pomyśle jak zacznie boleć że to normalne przed porodem wezme no -spe i dupa
Gosiu,chciałabym Ci pomóc,ale sama nie mam pojęcia na co zwracać uwagę

Niezła ze mnie matka,która nie potrafi rozpoznać objawów porodu....
Siedzę wieczorem przed tv,albo leżąc w nocy jak cokolwiek się dzieje inaczej niz dotychczas to się zastanawiam czy to może COŚ oznaczać

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.

Dziękuję za gratulacje i za pochwałę mojego słowotoku

Daguś jak czytam o twoich przejściach z lekarzam to wymiękam. Moje przejścia z położną to pikuś. Nie martw się na pewno będzie dobrze a lekarz no cóż młotkiem w łeb mu dać i tyle.
Kokoszka rozumiem twoje przejścia z Fenoterolem. Trzymam kciukasy mocno za Was. Będzie dobrze bo Zosia ma już bardzo ładną wagę jak donoszone dzieci. Moja koleżanka urodziła w 41 tygodnou chłopaka co ważył 2800 więc Zosia spokojnie waży już odpowiednio dużo.
Ninka powodzenia i czekam z resztą na Wiadomości.
Papi mój Synuś też średnio co 2 godziny je.

Pyzaura i Paulinka mam nadzieję, że wyniki będą rewelacyjne.
Niagara Gratuluję Julci

Asiek nie denerwuj się. Wiem, że łatwo powiedzieć ale nic nie poradzisz na.... a najważniejsze jest, żebyś była spokojna.
Mery dasz radę. Zdążysz, zobaczysz Maleństwo poczeka aż dotrzecie do Szpitala. Nie martw się tym. A jak coś to masz kogoś kto by mógł Cię zawieźć, albo może taksówką pojechać?
A my umówiliśmy się na pierwszą wizytę z panią położną. Przyjdzie we wtorek lub w środę. Pytałam ją bo Piotruś ma taki pryszczyki na pleckach tam gdzie pieluszka jest i obdarcie na nóżce tu gdzie gumka z pieluszki. I ona powiedziała, że to może być uczulenie na Pampersy i żeby używać Dady a pupkę myć wodą a nie chusteczkami. Dziewczyny czuję się jak osoba nie widoma, która błądzi i nie wie w którą stronę iść. On jest taki malutki, całkiem zależny od nas a my co nie zrobimy to żle

Papi mam pytanie o tą dietę. Ja też jestem po cc. Kto Ci powiedział o tej diecie i jak byś mi mogła coś więcej napisać. Co można a czego nie jeść. Bo ja jem wszystko a może szkodzę tym Małemu.

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do dzieciątka to awatarek jest urzekający ale już będziesz dużo mądrzejsza za chwile od nas to doradzisz chociaż nam ciemniakom niektórym oczywiście chociażby mnie

Izulka masz zarąbiste suwaczki

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
A tak poza tematem to jak dobrze patrzę na tabelkę to stwierdzam, że chłopaki się u nas pospieszyły

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja też słyszałam że taki maluch to musi jeść co 2 godz. i trzeba w nocy budzić na jedzenie i dopiero koleżanka ze swoją mamą mnie uświadomiły czy chciałabym żeby ktoś w środku nocy budził mnie co 2 godz. na kolacje i to prawda musze się z nimi zgodzić że dziecko jak będzie głodne to na pewno samo się obudzi
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

dałam rade wykąpać dziecko przeżyło

a czy wasze maleństwa pytam mamusie rozpakowane tez sie usmiechaja i drzwigaja glowke?bo moj synek juz w szpitalu strasznie unosił głowke a te jego usmiechy i wogóle minki kocham je

jezeli chodzi o karmienie mi kazdy mowi ze jezeli karmi sie cycem to na żądanie inaczej jezeli butla.chociaz ja wlasnie karmie na zadanie to dzis polozna powiedziala zeby go wybudzac na karmienie jezeli spi powyzej 3h ale dla mnie to bez sensu no zechyba spal by po 5h co jest nie mozliwe
moj R juz 3 dzien pod rzad wraca po 22