BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #592067 przez Kasia :]
A oto mój brzusio :) nie taki okazały jeszcze, ale własny :woohoo:

Uploaded with ImageShack.us

Musiaam wstawić po swojemu, bo jakoś tego nie potrafię rozgryźć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #592071 przez niagara
Ale Ty chudzinka jesteś :)

11 lata 9 miesiąc temu #592074 przez nefeli
Niagara dzieki za wsparcie kochana.
Witam wszystkie nowe Mamusie!!!
Ninka to Twoja druga ciaza? ja mam taki brzuszek w 12 tygodniu ale podobno druga ciaza zawsze wczesniej widoczna :)
Papi ciesz sie ze nie masz wcale brzuszka w 20 tygodniu nagle wyskoczy nagle calkiem pokaznych rozmiarow,ale pewne jest ze nie bedziesz miec rozstepow!!!
Wczoraj bylam na prenatalnych znow widzialam moje malenstwo kochane i jest 6 dni wieksze niz wyliczenia z okresu,wiec z 29.09 najpierw bylo 25.09 teraz jest juz 22.09 a ze cesarka to gdzies na poczatku wrzesnia :) teraz tylko czekam na wyniki badan i stres ze szok,ale najwazniejsze ze mimo iz nie jem i waze nadal 49 kg niunka rosnie i nawet jest wieksza.Ja tylko wymeczona bardzo i cala noc nieprzespana bo badanie mialam bardzo pozno i do lozka dotarlam o 24 i.... za nic w swiecie po tylu wrazeniach nie moglam zasnac:( ide nadrabiac a pozniej nadrobie zaleglosci na forum
Milego dnia mamusie !!!

11 lata 9 miesiąc temu #592088 przez nefeli
Villemo ciesze sie ze wszystko w porzadku!!!
Iwonta ja pomaranczy nie jadam nigdy,a teraz od dwoch tygodni codziennie musze zjesc jednego obowiazkowo,mysle ze poniewaz nie pije to mam ogromna potrzebe czegos soczystego,tylko nie moga byc za slodkie.I oslabiaja mi mdlosci,jak tylko robi mi sie zle podgryzam troszke i mdlosci ustaja :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #592090 przez papi88
nefeli ja wlasnie mam obawy ze teraz brzuch mało rosnie a pozniej jak mnie wywali to odrazu z rozstepami.a wydaje mi sie ze mam tendencje do rozstepow bo jeszcze jako nastolatlka raptownie przytylam i pozniej w ciagu chyba nie calych 2 miesiecy schudlam prawie 10 kg i mialam rozstepy na udach na szczescie juz teraz prawie nie widac.natomiast licze ze moze to jest genetyczne i nie bede miec moja mama urodziła nasza trójke i nigdy nie miala rozstepow,celulitu ma figure jak modelka

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #592101 przez nefeli
Aliva sliczny brzuszek!! i wiesz juz ze synek,o ile pamietam chyba chialas synka? gratulacje ogromniaste!
Villemo jaki kochany ten Twoj synio,nawet smokiem sie podzielil:) haha niesamowity !!!
Alivva podobno tak jak napisalas takie rosniecie wkolo siebie jest na dziewczynke a pileczka z przodu do chlopiec,w wiekszosci przypadkow sie sprawdza,u mnie na przyklad.Mialam piekna pileczke i niec sie nie rozlewalo,teraz trudno okreslic chyba za wczesnie no i nie tyje poki co ,ale brzunio niezle rosnie:)

11 lata 9 miesiąc temu #592105 przez Kasia :]
Dziewczynki ja właśnie tego się obawiam :) moja mama miała zresztą podobnie. Była chudzinką przed ciążą, a ja tak urosłam w brzuszku (ważyłam 4,620!), że niestety rozstępy i skóra zostały. Zobaczymy czy nasze Maleństwo też okaże się takim dużym małym człowiekiem :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #592113 przez niagara
Ja liczę na to, że maleństwo wda się we mnie :) Jak się urodziłam miałam tylko 2,300kg :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #592116 przez Kasia :]
niagara napisał:

Ja liczę na to, że maleństwo wda się we mnie :) Jak się urodziłam miałam tylko 2,300kg :)

A ja na to, że jednak dzieciaczki często dziedziczą geny po dziadkach :D (przynajmniej w tej kwestii oczywiście)

11 lata 9 miesiąc temu #592118 przez papi88
nefeli no własnie tez tak słyszalam ze z chłopcem robi sie pileczka a na dziewczynke taki rozlazly dlatego czuje ze bedzie córka :) choc aby okreslic ksztalt brzuszka to rzeczywiscie powinnam poczekac az podrosnie

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #592120 przez Villemo
Kasia :] napisał:

Dziewczynki ja właśnie tego się obawiam :) moja mama miała zresztą podobnie. Była chudzinką przed ciążą, a ja tak urosłam w brzuszku (ważyłam 4,620!), że niestety rozstępy i skóra zostały. Zobaczymy czy nasze Maleństwo też okaże się takim dużym małym człowiekiem :laugh:

Ja się w pierwszej ciąży smarowałam bardzo skupulatnie a i tak dupa z tego. Na brzuszku wyszły rozstępy od spodu na szczęście nie miałam dużo tkanki tłuszczowej więc są płytkie i niewidoczne. Gorzej, że pociągło mi do przodu skórę z "boczków" no i tam to już rozstępy się zrobiły na całego. U mnie skóra wróciła do swojego stanu, brzuszek był płaski, poradzono mi żeby od razu jak tylko rana po cięciu przestanie ciągnąć zakładać pas no i zakupiłam. Najpierw zakładałam w większym rozmiarze, potem wymieniłam na mniejszy i skóra nie wisiała pomimo, że przytyłam w ciąży prawie 30 kg.

11 lata 9 miesiąc temu #592127 przez nefeli
Villemo wlasnie dotarlam do Twojego wpisu :) narobilyscie mi strasznych zaleglosci... :)
Wszystko w porzadku maluszek z wymiarow ma wielkosc na 12tydzien i 4dni,wiec ja z konca wrzesnia zaczynam przenosic sie na poczatek :)
A co do samopoczucia to nadal troche kiepsko,probuje pic ale slabo mi to idzie poki co,no i z jedzeniem nie lepiej.
Co do plci to mysle ze na nastepnym konkretnym w 21 tyg bedzie w 100% wiadomo,a poki co to jakies tak przypuszczenia tylko,wiec cierpliwie czekam.
No i wlasnie dzwonilam do lekarki po wyniki wymazu uffff wszystko w porzadku nie ma chlamydi i innych intruzow!!! kamien spadl mi z serca!!! teraz wizyta w kwietniu,jak ja wytrzymam???
Kasiu nie martw sie bedzie dobrze,ja mam problem z z ylami,nigdy zyly nie znajduja,sto razy sie wkluwaja wiec tez nie przepadam za tym ale zaciskam zeby i jakos to mija,gorzej z wypiciem glukozy,poki co ja mam przelozone to badanie na nastepny miesiac a pozniej drugi raz w 24 tyg,bo moj gin robi to badanie na poczatku ciazy z tym ze pijesz mniejsza dawke i w drugiej polowie ciazy juz to normalne na ktorym sie pije 100ml glukozy i trzy pobrania,pociesze Cie ja musze 2 razy to robic!!!

11 lata 9 miesiąc temu #592133 przez Villemo
papi88 napisał:

nefeli no własnie tez tak słyszalam ze z chłopcem robi sie pileczka a na dziewczynke taki rozlazly dlatego czuje ze bedzie córka :) choc aby okreslic ksztalt brzuszka to rzeczywiscie powinnam poczekac az podrosnie

Zastrzelę jak nic :laugh: proszę nie pozbawiać mnie resztek złudzeń :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #592151 przez Alivva
Kasia :] napisał:

Właśnie wypicia tej glukozy się nie boję, na czczo też jakoś przeżyję...tylko to pobieranie krwi :( trzy razy... Byłam z moją mamą niedawno na tym, bo miała za wysoki poziom cukru właśnie. Po nocach mi się śni, jak mam na zwykłą morfologie jechać, a co dopiero 3 razy :( Ja po prostu nie cierpię igieł i to do tego stopnia, że jak wychodzę to potrafię się rozpłakać :/ obciach jakich mało...

oj tam,zaden obciach. Każdy czegos sie boi. ja mam klaustrofobie, arachnofobie i straszny lek wysosci. Do tego stopnia ze robi mi sie nie dobrze nawet jak oglądam zdjęcia z pracy mojego Batmana (pracuje 30-40metrow nad ziemia) moja bratowa i bratanica tez boją sie igiel. Ostatnio jak Magda poszła z Maja na pobranie krwi to obie zemdlały. Teraz sie z tego śmiejemy ale nie jest im do śmiechu w laboratorium. A swoją droga-kurcze tez nie wiedziałam ze badanie cukrzycy jest obowiązkowe:-S mam skierowanie teraz jeszcze na toxo (jestem pewna wyniku bo mialam badanie w pierwszej ciąży a cale życie mam koty,teraz kotkę toknijska która ze mną spi) ale nie mogłam znaleźć nigdzie wyniku badań wpisanego wiec dla spokoju robię, tez na hiv i cos tam jeszcze wiec bede miala juz cały komplet ale ta cukrzyca mnie zaskoczyłyście. No ale ja byłam w ciąży 100lat temu wiec pewne sprawy sie zmieniają :-D Z tym kształtem brzuszka to juz sama nie wiem w co wierzyć:-) z Filipem tez tak rosłam dookoła, brzusio był okrągły a nie spiczasty a urodziłam jednak chłopca wiec nie wiem:-) Tez jestem ciekawa ile bedzie ważyć moje maleństwo teraz. Ja sama wazylam 2600 jak sie urodziłam, mój synio 3250... A teraz? Mówią ze każde kolejne dziecko więcej ale to sie okaże;-)

11 lata 9 miesiąc temu #592157 przez karolcia1919

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka